IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
26.1.2005
Koko
7417 jäsentä
Tyttöjä: 4641 (63 %)
Poikia: 2776 (37 %)
Sijoitus koon mukaan: 13
Keski-ikä
25,1 vuotta
Otos: 4939 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 24,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 25,3 vuotta
Ylläpitäjä
Hartzi-

Jäsenet (7417)

Jml89Stjärna_Järvinen_Shipper_jjoyl_^Eclipse^_anuu-STARWAR-YHTYEhede_neitoLittle_AnimalmankisamppameitsiiteNeitinöppönenmariz]-Puavo-Petrapauliina

Kuvaus

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi IANKAIKKINEN ELÄMÄ! :: JOH.3:16 ::

Kommentit

(1) Uudemmat »
04.08.2014 23:20<CarnageXYYY>Tällainen kysymys muuten: Mitäs porukka sanoo tähän, kun Krimin tilanne on päässyt paisumaan näinkin pahaksi kuin tänä päivänä on? Vähän ikävämpi puheenaihe kylläkin, mutta.... Jumalan kämmenellä mennään...
05.08.2014 00:23<Sorin>@yaGTO: ensimmäisiin on helppo vastata, koska pelkkä halu on eri kuin rakkaus ja rakkauden nimissä tekee pahaa toisille, niin siitä puuttuu rakkaus. Eli jos oletamme synnin olevan rakkaudettomia tekoja, niin rakkaus syntiä kohtaan on ennemminkin halua kuin rakkautta. Jos taas rakastaa saatanaa niin siinä ei taaskaan ole mitään vikaa, ellei tee sen rakkauden nimessä pahaa. Rakastakaa myös vihamiehiänne voisi vähän laajentaa tähän. Rakastakaa siis niitäkin jotka eivät rakasta teitä. Tavallaan voisi siis myös sanoa, että saatanan rakastaminen on ihan suotavaa, vaikka ei toteuttaisikaan pahaa tahtoa. Ja sit toi toinen on vähän vaikeempi. Itse mietin juurikin tuota samaa sanontaa. Itse tulin lähinnä siihen tulokseen että ihminen voi erehtyä. Ihminen voi kuvitella tekevänsä hyvää vaikka tekeekin pahaa. Tuo sanonta esim liittyy siihen käsitykseen miten lapsia kasvatetaan. Siihen kuuluu ajatus siitä että pistämällä lapsi kärsimään osoittaa rakkautta. Jos lapselta itseltään oltaisiin kysytty onko se rakkautta niin vastaus olisi voinut olla eri. Vastaus voisi olla eri myös aikuisiällä kysyttäessä. Toisaalta mietin myös että ehkä jotkut teot, jotka nykyään vaikuttavat kammottavilta, olisivat sen aikaisten käsitysten mukaan hyviä. Kuten esimerkiksi käsky jonka mukaan vapaan naisen raiskaajan tulee naida tämä nainen, koska tuohon aikaan raiskattu nainen ei kelvannut kenellekkään ja olisi todennäköisesti päätynyt vain prostituoiduksi. Niimpä vallitsevaan tilanteeseen nähden raiskaajan naiminen olisi ollut armollinen vaihtoehto.
05.08.2014 00:26<Sorin>@CarnageXYYY: Täytyy sanoa että järkyttävää.. Putin on vähän tuollanen.. kokeilee omaa mahtiaan ja rajojaan. Venäjä on vähän sellanen kovisteleva lapsi jonka täytyy näyttää muille aika-ajoin. Pohjois-Korean sukulaissielu. Siksi esim natoon liittyminen olisi riski siirto koska joku sellanenki juttu vois olla tarpeeks miks venäjä rupeis pullistelemaan muskeleitaan suomellekin.
05.08.2014 00:31<CarnageXYYY>@Sorin: Mutta eikös ilmestyskirjassa lue: Lopun aikoina te kuulette sanoja sodista.... Eli eiköhän tuo uhitteluksi jää kaikki... Niin venäjä kuin pohjois-koreakin....?
05.08.2014 09:51<yaGTO>@Sorin: Hmm... Oon nyt vähän sekaisin... Kun Jumala siis sanoo et vihatkaa pahuutta mut sä taas kehotat rakastamaan sitä.
05.08.2014 10:06<Sorin>@yaGTO: ehkä. Osa mun jutuista on ihan brainstormausta josta en oo yhtään varma ja odotanki et joku keksii mikä siinä on vikana. Mutta tähän mä keksin vastauksen, että kun vihataan pahuutta, niin vihataan vihaa, ei sitä joka vikaa. Tietysti se riippuu siitä miten saatanan käsittää. Että onko se joku konkreettinen henkilö vai viha.
05.08.2014 10:09<Sorin>@CarnageXYYY: Toivotaan näin. Mitä puolestaan ilmestyskirjaan tulee niin ihmiset on kuitenkin odottanu maailmanloppua koko tunnetun historian ajan. Jeesuksen seuraajat odotti Jeesuksen palaavan ja omana elinaikanaan. En menis liikaa siihen maailmanloppuun kii. Jotkut on masentunu ja tehny itsemurhia maailmanlopun kaipauksessaan ja pettymyksessään kun sitä ei ookkaan tullut. Se tulee sitten kun tulee. Ja lopulta se ei musta oo olennaista. Koska on tärkeempää miten elää kuin miten kuolee.
05.08.2014 12:57<Merkki_Nimi>On olemassa IRC-galleriaa luotettavampi lähde, johon lukijoiden kannattaa syventyä kokonaisuudessaan itse pitämättä sitä satuna. 2. Piet.1: 16 Sillä me emme seuranneet viekkaasti sommiteltuja taruja tehdessämme teille tiettäväksi Herramme Jeesuksen Kristuksen voimaa ja tulemusta, vaan me olimme omin silmin nähneet hänen valtasuuruutensa. 17 Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden, kun tältä ylhäisimmältä kirkkaudelta tuli hänelle tämä ääni: "Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mielistynyt". 18 Ja tämän äänen me kuulimme tulevan taivaasta, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella. 19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. 20 Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä; 21 sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta.
06.08.2014 01:41<-eSa->https://www.youtube.com/watch?v=R8gcq6AkBNY
06.08.2014 19:26<CarnageXYYY>@Sorin: Totta tosiaan. Jeesus mainitsi että tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin minä tulen. Uskoisin, että Jeesus tarkoitti Häneen uskovia ihmisiä =)
08.08.2014 06:21<Sorin>Nyt vähän tällanen teologinen kysymys. Jos aatellaan nyt rukouksiin vastaamisia ja onnistumista elämässä, niin näitähän usein pidetään todisteina jumalasta ja yksilön hyvästä uskosta. Mutta kun rukouksiin ei vastata tai epäonni kohtaa elämässä, niin sitä pidetään merkkinä yksilön heikosta uskosta tai vähintäänkin vaietaan ja jätetään huomiotta. Miksi näin? Tämähän on sellainen rakenne joka ylläpitää uskoa riippumatta siitä onko näissä siunauksissa tai hyvässä onnessa todella kyse jumalasta. Jos onnistumista pidetään merkkinä jumalasta niin miksi epäonnistumisia ei pidetä merkkeinä jumalan olemattomuudesta? Tai puolestaan jos usko on riippumatonta siitä tekeekö jumala mitään vastatakseen rukouksiin niin miksi ne onnistumiset sitten nostetaan esiin todisteiksi?
08.08.2014 10:40<Jöördis>Vastaus rukoukseen voi muuten olla myös "ei" tai "odota", "ei vielä". Samoin myös tapahtuma, joka jostakin näkökulmasta voi olla "epäonnistuminen", voi olla Jumalan vastaus rukoukseen ja loppujen lopuksi hyvä juttu. Sitä paitsi Jumala on kyllä mukana elämässä myös niiden epäonnistumisten keskellä. Joskus Jumala on itselle tuntunut erityisen läheiseltä juuri niiden tapahtumien keskellä, jotka sillä hetkellä tuntuu epäonnistumisilta. Kerran, kun putosin hevosen selästä ja sain lievän aivotärähdyksen, koettiin se äidin ja ystävän kanssa aivan ilmiselvänä rukousvastauksena, vaikkei se kivaa ollutkaan. Jumala on ajoitusten Jumala! :)
08.08.2014 10:51<CarnageXYYY>@Sorin: Raamattu opetta meitä rukoilemaan Jumalan tahdon mukaisesti. Jos me rukoilemme Jumalan tahdon mukaisesti, Jumala lupaa toteuttaa rukouksemme. Aina Jumala vastaakin meille, Hän ei ihmiselle käännä selkäänsä, vaikka ihminen kääntäisi Jumalalle, mutta se ei tarkoita sitä, että niin pitäisi olla tai tapahtua. Ihminen itse on syyllinen omiin ongelmiinsa, tämä on ollut selvillä jo syntiinlankeemuksesta asti, kun kaikki ongelmat tulivat olemaan ja toteen, kun olimme kuulemattomia Jumalalle. Syövät, aivokasvaimet, epäonni, koettelemukset, sodat, vahingot... KAIKKI ovat meille ihmisille merkki siitä, että olemme vieraantuneet Jumalasta syntisyytemme tähden. Kaikki nämä ovat merkkejä siitä, että elämä ei ole täydellistä, kun Jumala ei ole osana sitä. Se on meidän syytä muistaa, ketä palvomme ja miksi olemme täällä olemassa. Jeesus pelastaa, Hän on ainoa, kenen kautta me voimme pelastua.
08.08.2014 12:07<Sorin>Ymmärrän molemmat näkemykset. Itselläkin on sen mitä muistan niin tullu jonkinlaisia vastauksia tavallaan. Esim kun toivois et hammas ois kunnossa ja särky loppuis. Niin lopputulemana hammas on varmaan kunnossa ja särky lähtee särkylääkkeillä ja ehkä aikanaan kokonaan. Vois olla hyvä läppä jos toi on vastaus. Mut oon sit kuullu myös tarinoita joissa ihmiset on rukoillu vuosia ilman vastausta ja uskovaisia ihmisiä jotka elää niin epätoivoisesti että kaipais vaan pois. Valitettavasti siis kumpikin noista ajattelutavoista on sellasia, että jumalan voi nähdä vaan jos sen haluaa siellä nähdä. Eli uskoa ei voi rakentaa tällaisten kokemusten varaan.
08.08.2014 12:29<CarnageXYYY>@Sorin: Jumala on totuus. Ja Hänen tahtonsa tapahtuu. Minusta tärkein ja kaikkein oleellisin asia on muistaa, että olemme syntisiä ja että emme millään voi maksaa velkaamme takaisin Jumalalle. Kaikkiin kysymyksiin ei saa ihminen vastausta, senkään takia, koska ihmiset ovat niin erilaisia. Uskomme eri asioihin. jos kaikki uskoisimme samaan Jumalaan ja Hänen sanaansa, olisi varmasti maailma parempi paikka. mitä enemmän vetäisimme yhteistä köyttä, sitä helpommaksi asiat menisivät. mutta ihmisestä ei sellaiseen ole. KAikkihan on loppujen lopuksi kyse siitä, miten rakastamme lähimmäisiämme. Hyvä vertaus tuo hammaskipu. Kipu on olennainen osa ymmärtää sitä, miksi emme ole paratiisissa enää. Syntiinlankeemus --> kaikki paha tuli maailmaan, pienestä isoon. ja mitä raamattuun tulee lisää, siellähän sanotaan TULKINNALLISESTI että oikea kristitty ei halua olla maailmassa kauan aikaa........
08.08.2014 12:37<yaGTO>@CarnageXYYY: juu
08.08.2014 12:38<CarnageXYYY>@yaGTO: _b
08.08.2014 13:53<Sorin>@CarnageXYYY: tulemma vain sitten kysymykseen siitä että miksi ihmiset uskoisivat samaan jumalaan ilman todisteita? Jos todisteet ovat täysin tulkinnan varaisia niin mikseivät ihmiset tulkitsisi niitä heidän oman maailmankuvansa kautta, niinkuin nyt kaikki tekeekin. Lähimmäisen rakkaus, toisten kunnioittaminen ja yhteistyö ovat hyviä periaatteita ihan yleisestikin, mutta silloin tulee pyrkiä hyväksymään ihmisten erilaiset maailmankatsomukset sen sijaan, että pitää omaansa ainoana oikeana. Ongelmat eivät sinällään kumpua yhteisen uskon puutteesta vaan kykenemättömyydestä kunnioittaa toisia. Ja tämän perusteella yhteisen uskon luominen on lisäksi mahdotonta. Ja niin itse tulkitsisin mieluummin että oikea kristitty ei pelkää kuolemaa, mutta tahtoo elää niin kauan kuin jumala suo.
08.08.2014 15:09<CarnageXYYY>@Sorin: Usko tulee sydämestä. Tähän on hyvä vastata tällä tavalla, kuten Juha Tapio laulaa: "Mitä silmät ei nää, sen sydän ymmärtää" Ihmisiä on kahdenlaisia: niitä jotka uskovat ja niitä jotka eivät usko. Se on loppujen lopuksi niin yksinkertaista. Jumala antaa meille jokaiselle mahdollisuuden, ellei useammankin uskoa Häneen, mutta ketään Hän ei pakota. Raamatussa jopa lukee niin.
08.08.2014 15:44<yaGTO>Maailmassa on monenmoisia henkiä mut on vaan yks Pyhä sellainen, ja se ei oo tästä maailmasta. Jumala haluaa vähintään yhtä paljon eroon tästä maailmasta kuin mekin.
08.08.2014 15:50<CarnageXYYY>@yaGTO: uskoisin samoin. Tämä maailmahan tulee tuhoutumaan ja uusi paratiisi, jossa on elämän puu, tulee olemaan taivasten valtakunnassa. Näin Raamattu opettaa
08.08.2014 15:55<yaGTO>juu
08.08.2014 15:58<CarnageXYYY>Ja lisään vielä sen,e ttä Jumalan tahtohan tapahtuu, kaikesta huolimatta.
09.08.2014 21:29<yaGTO>@CarnageXYYY: Ei tässä maailmassa... Muutenhan me elettäis edelleen paratiisissa, mut pitkällä kaavalla varmasti juu.
09.08.2014 22:13<CarnageXYYY>@yaGTO: Tarkennan. Jumala sallii tietyt tapahtumat, mutta puuttuu asioihin silloin, kun tarve tulee. Ihmisen päästä ei hiuskarvakaan kateka ilman, että Jumala siitä tietäisi. Ja kaikkivaltiaanahan Jumala jopa ennalta tietää kaiken tapahtuvan.
10.08.2014 23:44<Sorin>@CarnageXYYY: Eli millaisia ovat ne ihmiset jotka eivät usko samalla tavalla kuin sinä tämän maailmankuvasi mukaan?
11.08.2014 22:03<Sorin>Vain epävarmuus ja sen hyväksyminen tekee ihmisestä tarpeeksi nöyrän. Ensin lähdettävä kysymyksestä onko absoluuttisia totuuksia olemassa eli asioita joita ei voi kyseenalaistaa. Esimerkiksi kysymys siitä onko jumala olemassa ei voi johtaa absoluuttiseen totuuteen, koska se voidaan kyseenalaistaa. Rene Descartes 1600-luvulla päätteli jo, että on olemassa ainoastaan yksi täysin varma asia, yksi absoluuttinen totuus, se että on olemassa jokin joka ajattelee. Kaikki muu on mahdollista kyseenalaista. Voi olla että olemme kaikki vain jonkinlaisen demonin unta tai voi olla että todellisuudessa olemme vain koneeseen kytketyt aivot joihin syötetään todellisuutta. Vaikka todennäköisyys sellaiselle olisikin kuinka häviävän pieni, niin koko todellisuuden voi siis kyseenalaistaa, eikä siitä siis ole absoluuttiseksi totuudeksi. Ainoa varma asia siis on, että on olemassa jokin, joka esittää nämä kysymykset. Jokin joka ajattelee. Tästä epävarmuuden ja tiedottomuuden tilasta meidän on siis lähdettävä rakentamaan käsitystämme todellisuudesta. Löytämällä se ainoa varma asia ja luopumalla kaikesta muusta varmuudesta. Sen jälkeen on helpompi nähdä muut ihmiset yhtä pätevinä maailman tutkijoina.
11.08.2014 23:29<yaGTO>@Sorin: Kristinuskos on kyse jostain paljon isommasta. Kyl se sulle viel avautuu :)
11.08.2014 23:36<Deeveri>Tuo "kyllä se sulle vielä avautuu" on hieman vaarallisen kliseinen lausahdus. :D Muistaakseni sitä on jopa kehotettu välttämään. Mutta tottahan toki juuri sitä toivotaan, että ihmisille avautuisi nämä asiat. :)
11.08.2014 23:51<yaGTO>Kyä kato ku porukalla rukoillaa ;)
12.08.2014 09:28<Sorin>@yaGTO: onhan se toki isompi asia jos se määrittää koko elämänkatsomuksen. Tämä mistä puhun on vain perusta, jolle maailmansa rakentaa. Se voi tuntua aluks pelottavalta jos on tottunu varmuuteen. Kuitenkaan vaikka se tuntuis hurjalta niin ei se maailmaa romauta ja maailman voi hyvin rakentaa sen päälle. Epävarmuus tuo vaan sen verran nöyryyttä, että hyväksyy mahdollisuuden että koska vaan voi olla väärässä. Hyväksyy muiden yhtäläisen mahdollisuuden olla oikeassa. Uskaltaa esittää kysymyksen "Entä jos...?". Oikeastaan tämä epävarmuus on syyhen siihen miksi olen nyt täällä. Kun kysyin itseltäni "Entä jos olenkin väärässä ja noilla on tuolla jotain itua? Katsotaan asuuko jumala täällä."
12.08.2014 16:46<yaGTO>@Sorin: En oo varma siis tiesikkö, mut meitsi oli kehitelly oman maailmankuvan aika pitkälle ennen kun varsinaisesti tulin uskoon. Ja nyt kun oon tullut uskoon tiedän että nöyryyttä on olla kyseenalaistamatta. Nöyrtyä paljon suuremman edessä ja pyytää anteeksi sitä millainen törppö on ollut. Kuinka palkitsevaa onkaan oppia tuntemaan Jeesus henkilökohtaisesti ystävänä.
12.08.2014 18:58<Sorin>@yaGTO: Olen siinä samaa mieltä että on syytä nöyrtyä suuremman edessä. Mutta jos sä todella olisit sen suuren valittu, niin miksi sä et kykene sitä näyttämään? Jos tämä olisi juuri sen suuren tie, niin miksi sulla edelleen on vain se sun oma maailmakuva? Ihan niinkuin muillakin. Täytyy myöntää että juuri sitä mistä sä puhut mä olen täältä tullut etsimään, mutta valitettavasti en oo löytänyt sen enempää kuin yksittäisiä ihmisiä joilla jokaisella on oma maailmankuva. Voisiko sanoa, että olen tahtonut kuunnella niitä jotka sanovat puhuvansa suuremman sanoja. Paljon sellasta "Kyllä sä vielä ymmärrät." "Päästä Jeesus sun sydämeesi niin tiedät.". Mutta mitä jos tulos ei olekkaan sellainen kuin nämä ihmiset puhuvat? Mitä jos tämä ymmärrys näyttää minulle vain ihmisen. Sen miten ikäänkuin lauma haparoi pimeydessä huudellen toisilleen ohjeita. Sokea toista ohjaa. Ajoittain löytyy hyvää, mutta ei mitään, mikä osoittaisi toisen näkevän selvästi muita paremmin, vaikka jokainen väittää näkevänsä muita paremmin.
12.08.2014 20:15<yaGTO>@Sorin: Mä luovuin siitä maailmankuvasta, ja nyt tänä lyhyenä aikana kun oon kasvanut uskossa oon saanut aitoo viisautta tilalle, jonka valossa näen olleeni väärässä. Tiedän että tämä sama tapahtuu sulle, kun vaan uskallat ottaa sen askeleen ja luopua vanhasta. Kun ihminen elää maailmassa, uskovaisten meininki saattaa näyttää kuvailemaltasi, mutta se maailman ihminen kuolee kun ihminen syntyy uudelleen Herrassa. Tiedän että tuo edellinenkin lause voi kuulostaa aivan heprealta, niin se ois mullekin ollut joskus, olisin vaan skipannut sen. Mutta noin se vaan menee :D Et sä oo enään sama ihminen eikä sun tarvitse kyseenalaistaa enää sen jälkeen kun oot tullut uskoon :D Jeesus on elävä Jumala, ei mikään kone tai robtti, elävä olento kuten säkin, sä voit olla hänen kanssaan sosiaalisessa kanssakäymisessä, ja kun sä huomaat mitä kaikkee konkreettista sä oikeesti saatkaan häneltä, haluat olla hänelle hyvä ystävä, etkä vain hänelle, myös muille. Rakkaudesta ihmiset puhuu Jeesuksesta, rakkaudesta ihmisiä kohtaan. Ja se rakkaus tulee Häneltä :)
12.08.2014 22:17<Sorin>@yaGTO: Mitä tarkottaa "luopua vanhasta"? Koska jos miettii, niin toi mitä sä esität et on tarjolla on niin hyvää, niin miksei muka kuka tahansa tahtois vastaanottaa sitä? Enkä mä oo poikkeus siinä. Odotan innolla ton sun lupauksen täyttymistä mutta en yllättyis vaikka se ei koskaan toteutuis.
12.08.2014 22:31<yaGTO>@Sorin: Tarkoitin sillä lähinnä sun nykyistä maailmankuvaa, mutta myös kaikkea kriittisyyttä ja epäilystä mitä sulla on. Tuo on hyvä kysymys, mutta helvetti vaan on saatu myytyä ihmisille niin hyvin että monet ottavat tämän maailman ennemmin, vaikka tarjolla on iankaikkinen elämä. Ookko Sorin vielä hakeutunu seurakuntaan? Uskoisin että saat sieltä paljon paremmin vastauksia kun multa täällä.
12.08.2014 23:42<Sorin>@yaGTO: mun sen koko jutun idea muuten on just siinä, että pitää olla valmis hylkäämään vanha. Puolestaa kriittisyyden ja epäilyksen hylkääminen vaatisi suurta varmuutta. Niiden taso riippuu varmuuden tasosta. En ole hakeutunut. Samanlaisia ihmisiä siellä on ku muuallakin. Ystävät on luullakseni vielä parempia kuin seurakunta. Mutta jos hakeutuisin seurakuntaan enkä silti löytäs sun tarjoamia vastauksia niin mitä sanoisit mulle?
12.08.2014 23:49<yaGTO>@Sorin: Sä saat vastauksia sen mukaan mitä Jumala niitä sulle avaa... Ajattelin et sun ois helpompi käydä siellä keskustelua f2f jonkun hengessä varttuneemman kanssa, ja saisit uusia ystäviä joilta saat tukee sun omassa vaelluksessas. Luota Jumalaan, sä voit antaa kaiken epävarmuuden hänen käsiin ja saada sen varmuuden. Mutta usko Jeesukseen on vasta alku, se on päätös uskoa ja Jeesus itse tietää koska oot tosissas, ja hän muuttaa sua juur sen mukaan mitä kestät. Kuten eräs ystäväni eilen sanoi solutapaamisessamme, "ei Jumala kauhalla kaada vaan ihan pikkulusikoilla, sen mukaan mitä jaksaa syödä".
13.08.2014 17:12<minoz>Tääl on mielenkiintosta keskustelua. Mä haluisin tuumia tähän väliin, et vaikka meitä ei kehoteta epäilemään, niin mun mielestä kukaan ei pysty elämään kristittyä ilman epäilystä, ja kristittyjen taipaleeseen kuuluu myös epäilyksen jaksoja... Tietenkin siis jos me uskotaan epäilystä eli sielunvihollisen sanoja ja juurrutaan siihen, se johtaa meitä pois Jumalasta (obviously), mut nimenomaan se et me kyseenalastetaan asioita, kasvattaa uskossa. Koska kun ihminen kyseenalaistaa, silloin se ei usko asioihin sokeasti tutustumatta kunnolla mistä asioissa on kyse!
13.08.2014 17:13<minoz>Mut toi on musta kuitenkin hyvin sanottu, et me voidaan antaa se epävarmuus Jumalan käsiin ja saada Hänen kautta tää varmuus joka vie myöskin epäilyksen pois :)
13.08.2014 17:31<minoz>Ja kun kuitenkin uskossa on nimenomaan kyse uskosta, ja vaikka se onkin kristittyjen totuus, kristityt _uskovat_ sen olevan totuus. Siksi se on kristinusko eikä kristinfakta... :)
13.08.2014 17:32<minoz>* ja tarkennan "kristittyjen totuus" - tottakai siis myös maailman totuus, tai ainakin itse siihen kristittynä uskon. :)
15.08.2014 15:24<CarnageXYYY>@Sorin: En osaa vastata tuohon kysymykseesi. Jos hiemant tarkennat niin haetko minun mielipidettäni vai raamatun mielipidettä? =) Asiahan on niin ja fakta on se, että KAIKKI, jokaikinen ihminen meistä... me olemme erilaisia. Mutta: KArkeasti voidaan jakaa ihmiset kahteen ryhmään: Niihin, jotka uskovat ja niihin, jotka eivät usko =)
15.08.2014 16:05<Sorin>@CarnageXYYY: pointti on ehkä jokseenkin siinä että mitä merkitystä tuollaisella jaottelulla on? Esimerkiksi mielekkäämpi jaottelu voisi olla vaikka kusipäät ja ei-kusipäät ja luultavasti tämän jaon kannalta olisi täysin yhdentekevää ketkä uskovat ja ketkä eivät.
15.08.2014 17:09<Jöördis>Sorin: Raamatun mukaan juuri tuo jaottelu on pelastumisen kannalta ratkaiseva. Siis se, että uskooko Jeesukseen vai ei.
15.08.2014 19:15<Sorin>@Jöördis: Ehkä se on merkittävä jumalan kannalta. Mutta onko sillä todella ihmisten kannalta mitään merkitystä?
15.08.2014 19:16<Sorin>Tässä muuten juttua siitä pahasta mitä ristin nimissä homoille tehdään http://www.kotimaa24.fi/artikkeli/tiedamme-nyt-paremmin-e...
17.08.2014 10:15<CarnageXYYY>@Sorin: Ei ole kysymys tuollaisesta polarisoituneesta näkemyksestä. Ei ole meidän ihmisten tehtävä jakaa ja tuomita ihmisiä kasteittain. Emmekä edes Raamatun mukaan saa tehdä sitä. Emme ole tuomarin asemassa. Itsestään vain olemme erilaisia, halusimme tai emme. Synnymme tällaisiksi, halusimme tai emme. En itsekään siis jaottele ketään. Havainnoin vain, miten asiat ovat. Tosiasioille ja totuudelle emme voi mitään.
17.08.2014 10:16<CarnageXYYY>@Sorin: Siis tarkennus: uskova ihminen ei ole lainkaan sen enempi "kusipää" kuin ei-uskova ihminen =)
20.08.2014 14:11<Merkki_Nimi>@minoz: Epäily ei pelasta sielua, vaan Jumalan synnyttämä vilpitön usko. Matt. 28:17:Ja kun he näkivät hänet, niin he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät. Jaak. 1:6:Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee. Mark. 9:24: Ja heti lapsen isä huusi ja sanoi: "Minä uskon; auta minun epäuskoani".
20.08.2014 14:30<Sorin>kokeiltu
31.08.2014 04:21<-eSa->Imany - You Will Never Know ( Max Peace Bootleg! Edit
07.10.2014 06:46<LöylyInkkari>mä olen ollu hukassa viime vuodet, juonu ja heilunu Mutta olen aina turvautunu Herraan, uskon että hän kuuntelee vaikka välillä on vaikeeta. pidän erityisesti virrestä mikä menee jokseenki näin: On jumala niin suuri rakkautensa valtava.Jaihminen vain pieni vaeltaja maailman, ei kukaan taida selitellä töitä' jumalan, ne täyttää koko maailman ja myöskin taivahan ^^ siunausta ihmiset.
07.10.2014 12:05<taivaslaulu>@LöylyInkkari: Tuo on hieno hengellinen biisi, joo. Kuuntelin sitä jo 1980-luvun lopulla kun tulin uskoon. Itse pääsin silloin päihteistä eroon. En omin voimin, mutta kun ajattelin että mun elämä kuuluu Herralle eikä toisen omaisuutta saa käyttää mielivaltaisesti, vaan omistajan tahtomalla tavalla. Mulle oli suuri apu siitä kun ymmärsin että olen niin heikko etten koskaan voita mun syntejä ja kiusauksia. Otin todesta Jeesuksen ristin ja sitä kautta annoin Hänen voittaa ne... Joskus oon kuullu uskovien sanovan "mulla ei oo voimaa vastustaa" mutta ei siihen mitään voimaa tarvita, dokaamiseen tarvitaan voimaa: käsi korkkaa pullon jne. Synnin voittamiseen tarvitaan vain oma voimattomuus: kuolla pois synnistä niin kuin Jeesus kerta kaikkiaan kuoli (mitä kastekin kuvaa). Oman minän kuoleman kautta ylösnousemuselämän yltäkylläisyyteen... No, kamppailuja on mullekin sitten tullut myöhemmin ja lankeemuksia muissa asioissa vaikka päihteistä pääsinkin. Monta hyvää asiaa oon niiden vuoksi menettäny. Mutta sitten saa tehdä parannusta ja jatkaa eteenpäin. Siunausta ja Jeesuksen rakastavaa apua ja johdatusta sinulle!
07.10.2014 13:43<MarikaSheikkiKu>Rauhaa.
07.10.2014 13:46<taivaslaulu>@MarikaSheikkiKu: Shalom :)
07.10.2014 21:18<WhatIsThis7>Tsemppiä kaikille taistelussa ja rauhan löytymisessä! Jeesuksessa erityisesti. Hän on rauhanruhtinaamme.
08.10.2014 21:29<LöylyInkkari>Taivaslaulu: viisaita sanoja, kiitoksia.
13.10.2014 12:03<Merkki_Nimi>@LöylyInkkari: Johannes 15: 1 "Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri. 2 Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän. 3 Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut. 4 Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. 5 Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
14.10.2014 23:37<LöylyInkkari>http://www.youtube.com/watch?v=PdKJvhnjiSM suosittelen tätä late johanssonin haastattelua Riksun vankilasta, mä ainaki diggasin ja pisti mietityttää.
(1) Uudemmat »
Vain yhteisön jäsenet voivat lähettää kommentteja tähän yhteisöön. Liity yhteisöön kommentoidaksesi.