IRC-Galleria

Omien halujen, nautintojen ja tavoitteiden tyydyttäminen ja tavoittelu - vai Herran päämäärien tavoittelu ja Hänen halunsa täyttäminen sinussa, elämässäsi ja sinun kauttasi? Sinun oikeutesi ja vaatimuksesi itsesi eduksi ja pönkitykseksi - vai Herran oikeus ja vaatimus sinua kohtaan, sinun oman luonteesi ja mielesi nöyryytykseksi ja menetykseksi? Sinun elämäsi, sinun mielesi, sinun tahtosi, sinun luonteesi, sinun älykkyytesi, sinun järkesi, sinun viisautesi ja sinun identiteettisi - vai Hänen mielensä sinussa, Hänen elämänsä, Hänen tahtonsa, Hänen luonteensa ja Hänen viisautensa sinussa? Edellytys tulla täysin kuuliaiseksi, otolliseksi Jumalalle ja Hänen tahdollensa - edellyttää täydellistä nöyrtymistä ja alistumista Hänen tahtoonsa ja kunnioittamiseensa.

Jos emme menetä kaikkia omia oikeuksiamme elämäämme, itseämme kohtaan ja unelmiemme suhteen, me emme vielä ole täydellisen nöyriä ja valmiita Hänen suhteensa Hänen mahdollisuuksilleen luoda omat piirteensä meihin. Niin kauan kuin meillä on omia vaatimuksia ja oikeuksia, pelkoja tai ennakkoluuloja jäljellä Jumalan varaan antautumista ja riippuvaisuutta kohtaan, emme ole vielä täydellisen alistuneita Hänelle. Ja mikäli emme ole täysin alistuneet Hänelle, siten että oma vaatimuksemme ja kontrollimme on menetetty täydellisesti, meissä on vielä jäljellä ylpeyttä ja kapinaa Jumalaa kohtaan. Vasta sinun kunnian ja ylpeytesi menetys oman elämäsi ja aikeittesi suhteen on mahdollistava sen, että elämäsi on menestys ja kunnia Jumalalle.


[Tämän kirjoituksen aiheen sain kun luin erästä kirjaa, eräs lauseen osa pomppasi siitä erityisen vahvasti ja puhuttelevasti mieleeni ja heti paikalla, sain siitä kumpuavat näkökulmat, jota oli toteltava ja heti kirjoitettava tämä kirjoitus. Lauseen osa joka pomppasi spontaanisesti esiin ja alkoi elää minussa ja puhutella minua oli: "omien halujen tyydyttämisen". Usein Pyhä Henki antaa yhden irrallisen virikkeen, ajatuksen, jakeen tai vision, joka aikaansaa ketjureaktion; Hän antaa vain yhden palan kerralla, kun sen on käsiteltävänä, seuraava asia on jo siinä valmiina odottamassa, jonka muotoilen ja puen sanoiksi parhaan kykyni mukaan.]

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.