IRC-Galleria

[ Efes. 4:22-24 ''että teidän tulee laittaa pois entisen käytöksenne mukainen vanha ihminen, joka on turmeltunut ja petollisten himojen alainen, ja Hengessä uudistua mieleltänne, ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan kautta on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhitykseen''. ]

Kun Jumala loi ihmisestä elävän ihmisen, joka käsitti kehon, sielu ja hengen. Niin Jumalan silmissä se luomus on Hänelle elävä siksi koska ihmisessä - on Elävä Henki, eli Hänen Henkensä. Jossa ei ole, on kuollut Hänelle. Vaikka eläisi maailmassa, koska siinä ihmisessä ei ole Jumalan Henkeä. Jumala siis loi ihmisen täydelliseksi Paratiisiin. Ihmisessä oli Jumalan Henki jo istutettuna, eli Pyhä Henki.

Jos ihmisessä joka ei ole pelastunut, olisi Elävä Henki, joka jotenkin vaikuttaisi, ( siis on olemassa vain Jumalan Henki ja demonisia henkivaltoja ) Niin mikä Henki voisi vaikuttaa silloin mielissä? Eli mikä on ihmisen henki, ilman valoa? Jos siis ihmisessä olisi joku henki, joka ei usko Jeeukseen, niin monihan voisi olettaa, että ihmisen olematon Jumalasta poissa oleva henki, muuttaisi ihmisen mieltä. Mutta se ei ole mahdollista.

Koska Jumalan Henki on ainoa joka muuttaa jaloksi ihmistä, ja Pyhyyteen. Ja toisaalta pimeyden ja eksymyksen henki johtaa ihmiset eroon Jumalsta, hillittömiin himoihin ja epäuskoon ym... Eli siis onko ihmisessäkin ilman Herraa joku aktiivinen elävä henki? Jos näin olisi, ihminen voisi pelastaa itsensä, ja pyhittää itsensä ilman Jumalaa.

Moni sanoo että kaikissa on ruumis ja siulu ja henki. Mutta jumalattomassa ei voi olla elävää henkeä. Jumalan Sana ei puhu ihmisen hengestä - vaan sielusta. Kaikki ihmisen tekeminen ilman Jumalaa johtuu siitä, että puuttuu totuuden ja Jumalan pelon valo. Ja siksi ihminen kulkee sokeudessa. Ilman synnintuntoa ja paatumuksessa.

Jumalan Sana myös mainitsee hengellisesti kuolleista ihmisistä. Kun on hengellisesti kuollut, silloin ei ole elävää Henkeä, vaan pimeys. ns. musta aukko. Silloin ihminen on vain sielullinen. Pelkkä janoava sielu, joka imee aukkoonsa lohtuja, kadottaen ne sitä mukaan. Uskova jossa on Pyhä Henki, on äärettömän rikastettu ihminen, koska hänessä pysyy ja vaikuttaa tämä valkeus.

Eikä vain uskovassa ole ainoastaan sielunelämä ja näkökulma. Sillä kaikessa vaikuttaa Pyhä Jumalan Henki. Tiedän omalla kohdalla myös mitä tuo otsikko tarkoittaa. Uskova tulee viattomaksi, mitä kauemmin vaeltaa uskossa ja mitä kuuliaisempi on. Mitä enempi elää Hengessä, sen tahrattomampi vaellus , ja vaikuttimet. Uskovalle moni asia voi olla vilpitöntä, lapsenkaltaista iloa, jota maailma ei käsitä. Kauan uskossa elävä, pienenee, ja Jumalan merkitys hänelle suurenee.

Jumalan Sana sanoo, että pimeys ei käsitä valkeutta, ennenkuin totinen valkeus tuli maailmaan Kristuksen kautta. Sillä kristus on Jumalan UhriKaritsa, ja Jeesus käski ostamaan Häneltä silmävoidetta, niin että näkisi. Pyhässä Hengessä on uudeksi luomukseksi pukeutuminen. Jumalan Sana on totuus jota katsotaan, niinkuin peiliä. Ollaksemme Jumalan kuvia, tulee syödä Jumalan Sanaa.

[ Ilm 3:18 Minä neuvon sinua ostamaan Minulta kultaa, tulessa puhdistettua, jotta rikastuisit — ja valkoiset vaatteet, jotta pukeutuisit eikä sinun alastomuutesi häpeä näkyisi — ja silmävoidetta, voidellaksesi silmäsi, jotta näkisit. ]

Myös mitä enemmän tuntee Jumalaa ja rakastaa Häntä, ja elää Hänelle erottautuneena, sen vapaampi on sielu, tämän maailman hallinnasta, ihan asenteita myöten. Tämän maailman näkökulmasta, tälläinen on vain teatteria. Kuten uskovan Jumalalllisesta näkökulmasta on pelkkä sielullisuus myös teatteria.

Jumalan Sana sanoo, että Jumalan Sana on hullutus tälle maailmalle, ja toisinkin päin. Myös että, maailma tulee aina vihaamaan Jeesuksen seuraajia. Mutta Jeesuksen seuraajat ovat vapaita Kristuksessa, siinä määrin, että heillä ei ole oikeutta kantaa mitään kuormaa ja kaunaa ketään kohtaan. Sillä koska uskova on saanut paljon anteeksi Herralta, niin myös jokaisen Jeesuksen seuraajankin tulee luopua siitä, mikä ei ole Jeesuksen mielenlaatua.

Uskovan päämäärä henkilökohtaisesti on Pyhittyä, eli tulla muistuttamaan Kristusta luonteelta ja mieleltä. Ja tämä on ainoa mahdollisuus, sillä Jumalan tykö tullaan vain Kristuksen ristin työn tähden. Ja Jeesuksen Messiaan nimessä. Ja näin on automaatio, että muutumme Hänen kaltaiseksi, katsomalla Häntä jota katsomme kirkkaudesta kirkkauteen. Ja siinä on opettajana Pyhä Henki ja Jumalan Sana.

Jumalan Sana sanoo, että kun katsoo kuvastimeen, niin alkaa muuttua saman kuvan kaltaiseksi. Ja Jumalan Pyhä Sana on peilimmme. Meidän päämäärämme. Olemme luotuja Jumalan kuviksi alun alkaen. Ja Jumala on Sana. Mikäli lukee ja tutkii Jumalan Pyhää Sanaa, siinä Pyhä Henki tulee opettaneeksi meitä. Pyhä Henki on se persoona - Elävä Vesi joka kirkastaa kaiken. Myös sen peilin. Kun peilin päälle valuu vettä, niin peilistä tulee erityisen kirkas, kun siihen hohtaa valon säteet päälle.

Jeeus sanoi Syykkarin kaivolla Samarialaiselle naiselle, että hänellä on Elävää Vettä, ja joka sitä juo ei janoa enää millloinkaan. Hän Jeesus, on Elävän Veden ammentaja. Hänen kautta tulee kaikki. Hänessä asuu Jumalan täyteys, Hän täytti Jumalan tahdon. Ilman Häntä ei ole mitään. Kaiken Hän nivosi yhteen.

Erään kerran Jeesus oli opetuslapsiensa kanssa illalla, opetuslapset kehoittivat Jeesusta syömään, mutta Jeesus vastasi, että Hänellä on jo ravintoa. Jeesuksen tärkein vesi oli Jumalan Henki ja tärkein leipä oli Jumalan Sana. Uskon että Hän paastosi usein. Hän myös valvoi ja rukoili öisin. Kukaan ei voi valvoa öisin, ellei paastoa. Paasto minimoi unen tarpeen todella lyhyeksi.

Kuten Rakas Herramme vaelsi, niin pitää meidänkin. Jumalan Sana sanoo, että tulee pukea yllemme Kristus. Eli pukea mieleemme Hänen luonteensa, toisin sanoen muuttua Hengessä mieleltämme. Sillä Pyhä Henki aina kirkastaa Kristusta. Ja antaa aina meille Kristuksen mukaisia avaimia, totuuksia ja lahjoja sekä johdatuksia.

Olen suunnnattomasti kiitollinen Herralleni että saan nyt tätäkin kirjoittaa, se on Jumalan ihme. Mikään liha ei voi tunnustaa että Jeesus on Herra. Mikään liha ilman Pyhää Henkeä ei voi vaeltaa kuuliaisena Herralle. Mikään Jumalalle kuollut teko, ei kirkasta Jumalan Kunniaa. Mikään sivistysteologia, tai oma ponnistus, ei tuota Jumalalle Kunniaa. Ainoastaan se missä Pyhä Henki vaikuttaa, Hän ei yhdy meihin ja tahtoomme, vaan me liitymme Häneen itseensä.

On erittäin tärkeää tänä aikana, pukeutua Kristuksen Henkeen. Jumalan Sana mainitsee, että kun pukeutuu Jumalan Henkeen, niin silloin ihminen ei täytä lihan himoa. Jos Hengessä päätämme vaeltaa, tulee toisin sanoen panna pois vanha ihmisemme. Sillä Herra Jeesus on Herra! Ei ihminen, voi hallita elämäänsä, yhdessä Herran Jeesuksen kanssa. Vaan kaikki on Kristuksen alla, koko elämä, että myös kaikki kunnia nousisi korkeuksiin.

Kistuksessa vapaana elämä on sitä, että on luovuttanut kaiken Hänelle. Jos on jotain omaa, joka ei ole Herran. Niin ihminen ei ole vapaa. Kun siis elää Herrassa, ja Hänen Hengessään, on aina otollinen Hänelle. Ja toisin sanoen, vapaa synnintunnosta. Vapaa elämään vapaana, ilosta ja kiitoksesta käsin, Pyhän Hengen täyteydessä.

Pyhä Henki on Vapauden Henki. Ilman Pyhää Henkeä ei ole vapautta. Jumalan Sana mainitsee että siellä missä on Herran Henki, myös että siellä on vapaus. Ja vielä varoittaa, että vapaus ei saa olla yllyke lihalle. Vaan kaikki on asetettava Kristukselle alamaiseksi. Kristus on siis uskovan pää, tällöin uskova on Hänen seuraajansa ja palvelijansa.

Kun uskova elää Hengen täyteydessä, hän on pyhitetty. Kun uskova on täynnä Jumalan Sanaa ja Henkeä, Hän on Pyhä, koska Raamattu on Pyhä, kuten Jumalan Henkikin on. Kun on täynnä Jumalan valoa ja voitelua, niin Jumalan Pyhyys vuotaa yltäkylläisesti. Ja Jumalan Henki opettaa uskovaa, sisälle Jumalan Sanaan, ja sisälle Hänen itsensä tuntemiseen ja Hänessä Jumalan henkilökohtaiseen läheisyyteen ja tuntemiseen.

Jumalan Sana sana kirjoittaa, että Jeesus siunasi lapsia, ja sanoi etä autuaita ovat lapsen kaltaiset. Autuas ja onnellinen on se uskova, joka on saanut aina olla Jeesuksen seuraaja tai nuorena pelastunut. Pitkään paatunut, ja oman egon kasvattanut, ei voi enää helpolla nöyrtyä Herransa edessä.

Jumalan Sana puhuu että autuaita ovat nöyrät ja hiljaiset, he saavat maan periä, autuaita ovat ne, joita Kristuksen tähden pilkataan, autaita ovat rauhantekijät, autuaita ovat surulliset ja murheelliset ym.. Uskovakin voi elää monen asian ja tilan alla. Mutta uskovan pää on Herra. Ei siis mikään ihminen ja olosuhde, vaan Herra.

Raamattu sanoo, että joka kadottaa elämänsä Kristuksen tähden, löytää sen. Myös Jumalan Sana sanoo, että joka rakastaa enemmän sitä ja sitä henkilöä tai asiaa, ei ole sovelias Herran seuraaja. Vaan uskovan elämässä rakastetuin tulee olla Jumala! Eli Herran seuraaminen on kuuliaisuutta, Hänen Sanaansa tutustumista huolella, ja jatkuvaa Hengen täyteyttä elämässä.

Mutta ellei ole sovelias, ei kasva, vaan jää jonnekin sivuun. Jumalan Sana puhuu palvelijasta joka laittoi leiviskänsä sivuun tai jopa hautasi ainoan aarteensa. Kuitenkin tuo luikuri pääsi taivaaseen, mutta se kätkettykin aarre otettiin siltä pois ja annettiin sille, jolla jo paljon oli. Jos aarre on kätkössä se ei koskaan lisäänny, enenny ja tuota mitään.

Mikä on aarre sitten? Jumalan Sana on aarre. Me olemme Jumalan aarrearkkuja. Toisin sanoen Pyhän Hengen temppeli, tai valajan astia. Mutta se on täysin hyödytön, jos sieltä puutttuu aarre. Jos sitä hävetään, eikä laiteta likoon. Jumalan Sana kehoittaa meitä aina astumaan sekä otollisella että ei otollisella hetkellä saarnaamaan evankeliumia. Jumalan Sana on se aarre.

Ja Jumalan Sana on Voima, itse kullekin uskovalle rakennukseksi. Pyhä Henki on Voima yöhäältä. Kristus on Jumalan Sanan täyteys. Mutta kun me tulemme Hänen kaltaisiksi, mekin muutumme täyteen Jumalan Sanasta, ja Jumalan kaltaisuudesta. Kun olemme kyllästettyjä Jumalan Pyhyydellä ja Sanalla, me tuomme esille vain Jumalan Kunniaa, sillä muuta emme saata tuoda esiin.

Ei uusi viini voi olla vanhassa leilissä, se pakahduttaisi ja puhkaisisi sen leilin, ja niin sisältö vuotaa ulos maahan. Miksi? Koska viini on vahvaa juomaa. Kun on täytetynä Jumalan viinistä, sille täyteydelle edelllytys on se että meidän vanha luontomme riisuuntuu ja synnit tunnustetaan ja saadaan anteeksi. Uutta viiniä, ei lasketa kuluneeseen, rikkinäiseen ja turmeltuneeseen leiliin. Mutta Jeesuksen Pyhä kallisarvoinen Uhri-Veri, puhdistaa meidät täydellisesti. Vain Hänen Veri, ei mikään muu, se on edellytys Pyhitykselle.

Suosittelemani RAAMATUN 2005 ~ Käännös: http://www.nettiseurakunta.net/2005

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.