IRC-Galleria

Raamatun järjestys. Ensin Jeesus kutsui seuraajikseen, Siitten heidät jotka seurasivat heidät kastettiin. Sitten vasta he menivät ehtoolliselle.(Sen jälkeen oli seurakunta) Seurakuntahan perustettiin Jeesuksen ylösnousemisen jälkeen vasta. Mikäli se olisi ollut aiemmin, uskoontulleet olisivat liittyneet sinne kasteen jälkeen ilman muuta. Mutta tuo on tärkeysjärjestys. Alkuseurakunta oli tosin, mutta se oli vielä järjestäytymätön yhteisö. Verrattavissa nykyajan herätysliikkeisiin.

Tätä järjestystä pitää noudattaa, koska se on Jumalan Sanassa. Se mitä Raamatussa ei ole kirjoitettuna, sitä ei pidä sinne lisätä ja sitä noudattaa. Perhekunnan kastetta käsitteleviin kohtiin, on väärin lisätä jotakin, mikä ei ole kirjoitettuna siihen. Jeeesus siunasi lapsia, mutta ei kastanut heitä, ainoastaaan uskovia. Nämä kohdat on todella selkeitä. Mitään ei saa lisätä Jumalan Sanaa. Mikäli joku säätää jotain muuta, se ei ole Jumalan Sanasta, se on olettamusta ja turhuutta. On parempi olla tarkasti kuuliainen Sanalle, kuin laventamalla sitä omilla käsityksillä.

* * *

[ Ilm 22: 18. Minä todistan jokaiselle joka kuulee tämän kirjakäärön profetian sanat: jos joku laittaa niihin lisää, niin Jumala laittaa hänen päälleen ne onnettomuudet jotka on kirjoitettu tähän kirjakääröön
19. ja jos joku ottaa pois tämän profetian kirjakäärön sanoja, niin Jumala ottaa pois hänen osansa elämän puusta ja pyhästä kaupungista, joista on kirjoitettu tässä kirjakäärössä. ]

Jos joku seurakunta tai kirkkokunta, on perustettu sellaiselle pohjalle, joka on Jumalan Sanaan ristiriidassa, kuten että sen säädökset on perustettu olettamuksien päälle, siis että niitä ei todellakaan lue kirjaimellisesti Jumalan Sanassa. Niin Jumala ei jätä ihmiselle sellaisia vaihtoehtoja, siten että Hänen Sanaansa voidaan mukauttaa ihmiselle mieluisammaksi. Kun Sana sanoo miten tehdä, niin täytyy tehdä. Kun Sana puhuu tietystä järjestyksestä, niin täytyy olla ja toimia. Esimerkiksi, Jumalan Sana puhuu seurakunnan perustuksesta. Ja siihen kuluu virkoja. Tämä on Jumalan Sanaa. Missä ei toimita siten se ei ole Jumalan Sanan mukaan seurakunta, vaan ihmisen asettama laitoskunta.

Uskovan tulee liittyä Raamatulliseen seurakuntaan, joka on kirjoitettuna ja kuvailtuna Jumalan Sanassa. Uskovan tulee kastattaa itsensä, menemällä itse upotuskasteelle, ja tunnustamalla Jeesuksen Kirstuksen omaksi Herrakseen. Upotuskaste on ainoa oikea kaste. Koko ihminen päätä myöten kastetaan Kristukseen, uuteen elämään Häneen sitoutuen. On silkkaa valhetta että vauvakaste olisi Jumalan asettama kaste. Sitä ei Raamatussa lue todellakaan missään. Näin ei Jeesus opettanut, eikä antanut sellaista käskyä. Vaan ensin tulee saarnata evankeliumi, ja sitten ne jotka tulee sydämessään uudestisyntymään ja uskonkuuliaisuuteen, heidät kastetaan.

Siten miten Jeesus opetti, siten tulee myös elää. Siten miten hän eli ja toimi, siten tulee itsekin tavoitella toimia. Aivan samoin kuten Apostoli Paavali eli ja opetti sekä sääti, tulisi niitä säädöksiä myös noudattaa. On palattava alkujuurille. Seurakuntaa ei rakenneta Lutherin opetuksille, vaan Jumalan Sanaan, ja niissä olevien sanojen esille tuojien opetuksien ja säätämyksien perustalle. On aina ehdottomasta noudatettava alkuperäistä Sanaa. On luovuttava kaiken muun varaan rakennetusta elämästä tai ideologiasta. Tässä linkki erääseen todella hyvään kastepuheeseen, jonka piti eräs seurakunnan pastori, ja jonka kirjoitin itse puhtaaksi kyseiseen palstaan: http://deitti.kotisatama.net/suomi/forum2.php?id=6565&pag=1&cat=Fi

Kun olen aina puhunut melkein riitelyyn asti jopa kasteesta, niin aina olen Jumalan Sanalla kaiken perustellut, koska uskovien kaste on totisesti Raamatullinen. Mutta ne jotka muuta väittävät he eivät yleensäkään koskaan perustele mitään osaa siitä Jumalan Sanalla, ainoastaan he vetävät aina tuon perhekunnan kohdan esille, ei muuta, ja Lutherin ja geologiset löydökset. Aika huterat on sellaiset perustukset, sanon minä! Siinä on käynyt niin, että uskova ei ole kokokaan sisällä Jumalan Sanassa, eikä ole kuuliainen Sanalle.

Älä tule ihmisten tai kuppikuntien tai suurien vaikuttajien orjaksi tai seuraajaksi. Vaan ainoastaan uskossa perehdy Jumalan Sanaan. Äl perehdy sellaiseen, mitä ei Jumalan Sanassa ole selkeästi, ei myöskään, vaikka alkukielen taitajat kääntävät Sanaa suoraan Hebreasta tai Kreikasta omalle kielelle. Toki Raamattua on paljon vesitetty, vuoden 1992 kirkko Raamattu ei ole enää teholtaan sellaista ehtaa alkuperäistä kuidullista ruisleipää mitä se ennen oli, vaan siinä on paljon lihallista egoa lihottavaa ja vaaleaa hiilihydraattista (sokeria) viljaa joukossa, kun sitä muutettu ja manipuloitu.

Mkäli muuta kuin aitoa ja alkuperäistä Sanaa noudatetaan, ihmisen usko ja vaellus on myös sen mukaista. On todellakin niin että ne jotka eivät kuuluseurakuntaa, eivätkä ole käyneet uskovien kasteella, he ovat hyvin pehmokristittyjä, hyvin minäkeskeisiä, tunteellisia. Puolustautuvat tunteella, minäkeskeisyydellä, kaikella inhimillisellä ponnistelulla. Eivät alistu Jumalan Sanalle tosiaankaan, vaan pyristelevät ylpeästi vastaan. En tajua miten voi olla sellaisia kiinnikkeitä, ja upotuksia uskovissa, mitä he ei voi irroittaa, joista he ei voi luopua, koska kaikesta pitäisi voida, paitsi Jumalan Sanasta.

Tänä päivänä on niin, että uskovissa on todella paljon muutoksien tarvetta, heidän peruskäsityksistään, konkreettiseen Raamatunnoudattamis-elämäntapaan asti. Eli haaste on ensin herättää uskovat, raittiiseen uskoon, ja raittiiseen seurakuntaan ja opetukseen ja oikeaan elämänjärjetykseen. On todella ikävä kun monet ivaavat uskovien kasteella käyneitä uudelleenkastetuiksi. Minä itse pidän vauvakasteella olevia viattomina siihen, tullessaan uskoon, heidän pitää mennä ainoalle Jumalan asettamalle kasteelle. Koska muuta asetusta ei Jeesus ole asettanut kyseiselle kastekehoitukselle.

Mikäli ihminen ei saan pistoa sydämeensä tai omaantuntoonsa, kuullessaan totuutta Jumalan Sanasta ja siihen perustuen, miten on kaiken oltava ja mikä ei ole ole Jumalan Sanan mukaista (joka on Pyhän Hengen vaikutuksessa kirjoitettu, ja jonka alaiseksi jokaisen uskovan pitää nöyrtyä), niin on käsitykseni mukaan sillä tavalla, että se ihminen ei tunne Jumalan Sanaa, eikä ole Jumalan Hengen ohjattavissa. Sillä joka on Jumalan Hengen täyttämä, tahtoo myös olla kuuliainen Jumalan Sanalle, ja Raamatun Sanan totuus saa pistos omaantuntoon, jolloin uskova tahtoo tulla ulos käsityksistään, Jumalan kuuliaisuuteen, maksoi mitä maksoi.

RAAMATTU 2005 http://www.nettiseurakunta.net/2005

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.