IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

Ennen kuin hankit vauvanKeskiviikko 03.09.2014 07:41

Suosittelen kaikille vauvan saaville seuraavaa:
Harjoituksen tulee kestää vähintään kaksi kuukautta. Voit varata vuorokaudesta 8h hälytysvapaata aikaa, jos olet töissä/koulussa. Yöllä et ole vapaalla. Harjoitusta tehostaaksesi suosittelen sinua pitämään kaiken aikaa mukanasi viiden kilon perunasäkkiä. Myös töissä/koulussa - sehän kulkee mukana näppärästi vaikka ergonomisessa (ei se vitun bb) kantorepussa.
Piilota ympäri kämppää eri aikoina hälyttämään asetettuja herätyskelloja. Aseta hälytyksiä myös puhelimeesi, etsi mahdollisimman monta hälkytintä käyttöösi. Hankkikaa vaikka kaveriporukalla kellokasa, ja jokainen voi vuorollaan harjoitella niillä vauva-arkea.
Kellon alkaessa hälyttää jätä kaikki ja juokse sen luo. Valitse niin korvia raastava hälytysääni, että sen jättäminen huomiotta sattuu (monet tahot tulevat sanomaan sinulle, että vauvan voi antaa itkeäkkin, mutta se on silkkaa kukkua, vauvan aivoihin tulee pysyviä negatiivisia muutoksia huudatuksesta, kts. esim. Why love matters -kirja).
Anna hälytyksen piipittä sen aikaa, kun pohdit, mikä vauvalla voisi olla nyt. Kerro sen jälkeen puhelimmelle, mitä teet nyt: kaivatko rintaa esiin ruokiaksesi (miehet voivat ihan yhtä hyvin harjoittaa tätä), lämmitätkö pulloa (tässä tapauksessa voit joka kerta lämmittää ja sotkea jonkin astian, tuleepa motivaatiota imekseen - sitä taas voi harjoitella näpläämällä nännejä ärsyttävästi), vietkö pissalle tai vaihdatko vaipan (lisää pyykkikuormaan yksi vaatekappale kestovaippaa merkkaamaan tai pistä lahjoituskippoon kaksikymmentä senttiä - kertyneet rahat voit antaa vaikka lapsiperheitä tukemaan kun itse luovut siinnitelmastasi saada lapsia). Vietä puhelimen kanssa vähintään viisi minuuttia, perunasäkki käsivarrella saat liikuskella asunnossa.

Hälytyksiä olisi paras tulla noin puolen tunnin välein kellon ympäri. Lähellä pidetty vauva itkee harvemmin, joten pitämällä perunasäkkiä sylisä voit tiputtaa hälytysten määrän puoleen. Yöllä hälytysten tulisi tulla sieltä, missä aiot vauvaa pitää. Pysyttele hetki hereillä töllä, ja kokeile myös öitä, joina saat nukkua vartin verran kerrallaan.

Tunne syyllisyyttää joka kerran, kun luet jostain sanan äiti tai isä. Mieti jokaisen poisheittämäsi asian tulevaisuutta kuin sillä olisi tunteet. Sure kaatopaikalle päätymistä erityisesti. Hanki jokin mielenkiintoinen esine ja vartioi sitä mustasukkaisena - kukaan ei sa koskea siihen, hyvä jos katsoa. Nämä valmistavat sinua tunteisiin, joita lapsesta voi tulla varsinkin alkuaikoina.

Kahden kuukauden jälkeen arvioi, jaksaisitko samaa kaksi vuotta. Sitten voitkin treenata kyselyikää tai teinien kommelluksista huolestumista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.