IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
21.8.2005
Tilastot
Käyntejä: 1842 (1.7.2008 alkaen)
Koko
49 jäsentä
Tyttöjä: 27 (56 %)
Poikia: 22 (44 %)
Keski-ikä
33,0 vuotta
Otos: 27 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 30,9 vuotta

Jäsenet (49)

-emsssaHambuztaateliimari_87[[Dracula]]Juhoo-romppu87Mdnamaala84nippani-_N1c00_lauellrina^manuski^jamelliHeksisajattelija
« Uudemmat - Vanhemmat »

JufdaMeditateLuonut: JufdaPerjantai 14.02.2014 15:17

Kouliikunta on keino taistella ylipainoisuutta vastaan. Koululiikunnan tehtävänä on saada lapset ja nuoret innostumaan liikunnasta sekä tutustuttamaan eri lajeihin, joista voisi löytyä se oma liikuntajuttu.

Koululiikunta on epäonnistunut. Se kannustaa niitä liikkumaan, jotka liikkuvat jo muutenkin ja vieroittaa niitä, jotka liikuntaa tarvitsisivat. Monelta löytyy varmasti painajaiskokemuksia siitä, kuinka salibandy harrastajat lesottavat liikunta tunneilla ja se kaikista huonoin, joka todella tarvitsisi innostusta liikuntaan valitaan viimeisenä joukkueeseen. Ei sillon paljoa jaksa kiinnostaa! Porukka jakaantuu: harrastajat juoksevat pallonperässä ja muut syrjäytyvät nurkkaan hengaamaan.

Mielestäni tässä suurin ongelma löytyy ryhmähengessä. Tässä kohtaa näkisin parhaimpana ratkaisuna lähteä hajottamaan porukkaa. Koululiikunta voisi olla vapaamuotoisempaa. Koululaiset saisivat ihannetapauksessa tutustua liikuntaharrastukseen hyvässä porukassa tai vanhempien seurassa. Voitaisiin esimerkiksi tarjota jonkinlainen liikuntaharraste-merkki, joka pitäisi suorittaa lukuvuoden aikana. Harrastemerkkien ideana on siis yleensä, että pitää suorittaa tietty määrä tehtäviä, mikä tässä voisi olla lista eri liikuntaharrastus käynneistä. Tässä kohtaa kysymykseksi nousee pitäisikö merkin vaatia erilaisia liikuntaharrastus käyntejä vai voisivatko liikunnan harrastajat suorittaa merkin omalla harrastuksellaan. Tässä voitaisiin myös miettiä sellaista, että etsittäisiin yhteistyökumppaneita erilaisilta liikunnantarjoajilta, ja voitaisiin esimerkiksi tarjota tietynlainen liikuntaseteli, jolla aikuinen pääsisi lapsen kanssa puoleen hintaan, ja lapsi ilmaiseksi. Voisi olla kohtuullista tarjota vanhemmille enemmän vastuuta ja kannustusta viedä lastaan liikkumaan. Kuitenkin edelleen koulu voisi tarjota liikuntakäyntejä myös koulun puolesta. Ideana olisi, että vanhemmat voisivat joko itse järjestää lastensa liikuntaharrasteet, tai koulu järjestäisi liikuntamahdollisuudet enemmän retkityyppisesti. Tavoitteena olisi saavuttaa pienemmät ryhmäkoot näille retkille, joille osallistuisivat ne, jotka eivät syystä tai toisesta pysty tai halua suorittaa liikuntaa omatoimisesti.

Uudistusideoissa tulee kysymykseksi aina myös tahdon lisäksi kustannukset. Nykyinen järjestelmä onkin varmasti taloudellinen. Jottei uudistuksen kustannukset paisuisi tässä pitää miettiä sitä, saisiko yrityksiä tai yhdistyksiä yhteistyökumppaneiksi neuvoteltua parempia sopimuksia, sekä mikä voisi olla vanhempien panos. Vähävaraiset vanhemmat voisivat esimerkiksi saada tukea sosiaalitoimelta.

Jotain pitäisi muuttaa. Kutsun teidät kaikki mukaan ideoimaan parempaa koululiikuntaa!

JustJackViekää pois!Luonut: JustJackMaanantai 12.11.2012 23:55

http://www.huuto.net/kohteet/orbitrek-elite-ei-hv-helsingissa/243762479

Jäi äiteeltä käyttämättä ja mulla on jo omat laitteeni joten pitäis päästä eroon :)
Vinkatkaa kaverille!!

MarsalkkaOlen teräsmies.Luonut: MarsalkkaKeskiviikko 16.11.2011 06:45

Tän päivän liikunta saldoksi kertyi:
  • 10 kilometriä kävelyä
  • 10 kilometriä pyöräilyä
  • 8 tuntia tanssia, joista viitisen tuntia intensiivistä anaerobisen ja aerobisen liikunnan rajoilla olevaa mahtavuutta.

Herranjumala mitkä euforiat päällä!

GJN(--w--||)Luonut: GJNLauantai 25.12.2010 21:02

Huhhuh...
kyl näissä fitness-murojen mukana tulleissa liikunta vcd-ohjelmissa on ytyä KUN NIITÄ TEKEE XXDD
JUMANKAUTA ET ON HYVÄ SARJA XD
Matte: Nyt pelataan kunnolla !
Katri: Et siä osaa !
Matte: No et osaa sinäkään !


...hiukan myöhemmin...

Hitu: tää on tylsää !
Katri: mullon nälkäää !
Hitu: no et oo ainoo !

Sa[n]naHuomenta:Luonut: Sa[n]naPerjantai 08.05.2009 07:03


"- Minuutin seksi kuluttaa energiaa 7 kaloria (30 kilojoulea). Se vastaa saman ajan energian kulutusta uinnissa tai pyöräilyssä."

Olen hereillä todella myöhään. Semmosia. Joskin, tosta semmonen, että mitenhän toi on laskettu. Kai sitä seksiä voi harrastaa vaikka millä eri liikkeillä.
« Uudemmat - Vanhemmat »