IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
2.10.2005
Tilastot
Käyntejä: 3 088 (1.7.2008 alkaen)
Koko
12 jäsentä
Tyttöjä: 2 (17 %)
Poikia: 10 (83 %)
Keski-ikä
38,4 vuotta
Otos: 6 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 39,9 vuotta
Ylläpitäjä
Tasu-

Jäsenet (12)

Niorabba666LegioTasu-PussimäyräEntrooppi2lla-RlläO`reeThrillaQueZTommy85MaleficenVagrant
« Uudemmat -

KayinArapaima.Luonut: KayinMaanantai 21.10.2013 22:49

Maailman suurin makean veden kala. On vaan niin kiva fisu että pitää kirjoitella tästä.
arapaima-diver_214_600x450.jpg
Tästä lähtien heitän tätä kretsuja kohti kun tulee puhetta kiduksista keuhkoihin siirtymisestä. Tämä on nimittäin täydellinen nykypäivän välimuoto kyseisessä tapahtumassa:

"The arapaima has a fundamental dependence on surface air to breathe. In addition to gills, it has a modified and enlarged swim bladder, composed of lung-like tissue, which enables it to extract oxygen from the air. This is an adaptation to the often hypoxic conditions of the Amazon floodplains, but requires the arapaima to surface for air every 5 to 15 minutes." http://en.wikipedia.org/wiki/Arapaima

Lintujen evoluutiota kirjoitellaan uusiksi noin neljän vuoden välein :) Mikä on sinänsä hyvä merkki, koska se kertoo että asiassa mennään vauhdilla eteenpäin. Toivottavasti kohta päästään kokonaan oikealle polulle. Myös itse tarina käy kiehtovammaksi koko ajan.

Tässä uusin kaveri tarinassa:
http://yle.fi/uutiset/uusi_loyto_haastaa_teorian_lintujen_synnysta/6466793

KayinSuojavärit ja kuvioinnit.Luonut: KayinPerjantai 07.12.2012 14:19

257938146_3941b928a0.jpg
Yksi mies näki tämän kuvan facebookissa ja kysyi: "Mistä se mato tietää että linnut pelkää käärmeitä". Siitä tiesin että tämä blogimerkintä oli tehtävä.

Kyseessä on siis perhosentoukka jonka takapäässä on nämä pisteet. Tämä saa linnut luulemaan sitä pieneksi käärmeeksi ja pysymään poissa. Ja ei... sillä perhosentoukalla ei ole hajuakaan miksi.

Miten tällainen pääsee muodostumaan? Tässä tulee luonnonvalinnan perusmekanismi. Se johon koko homma perustuu. On erilaisia toukkia erilaisilla kuvioinneilla. Aivan samoin meille voi tulla syntymämerkkinä erilaisia kuviointeja tms. Ne on usein perinnöllisiä, toisin kun esim. luomet.

Jos sitten käy niin että tällainen kuviointi tulee, ja linnut pelkää sitä. Tätä toukkaa ei syödä, ja se jatkaa lisääntymistään rauhassa. Se mitä tapahtuu käytännössä on, että tämän kuvioinnin aiheuttava geeni jatkaa matkaa. Näitä voi tapahtua useampia, tai sitten tämä voi olla vaan kertatapaus. Jos tämä on kertatapaus, geenin täytyy levitä enemmän ennen kun tämä alkaa vahvistua. Kuitenkin, mutaatiot tapahtuu asteittain. Usein geeni rakentuu vähitellen ja kun se viimeisen mutaation jälkeen on se aktivoituu. Se viimeistä vaille valmis versio on kuitenkin levinnyt jo moneen yksilöön, jolloin se voi alkaa esiintyä populaatiossa kun muillekin tulee se viimeinen mutaatio.

Geeni leviää useampaan yksilöön sukupolvien aikana. Sitten se on niin monella että geeni alkaa vahvistua. Se tapahtuu siten, että yksilöt joilla on molemmilla tämä geeni alkaa tehdä jälkeläisiä keskenään, ja geenin esiintyminen jälkeläisissä kasvaa. Ne joilla tätä ei ole päätyy linnun suuhun hyvin todennäköisesti. Prosentuaalinen osuus populaatiosta joilla on tämä kuvio kasvaa jatkuvasti. Lopulta käy niin niin kun tässä on käynyt. Kaikki muut yksilöt on syöty paitsi ne joilla on tämä kuviointi. Tässä vaiheessa kuvioinnista tulee populaatiolle tunnusomainen ominaisuus joka on jokaisella yksilöllä.

Homma ei kuitenkaan jää vielä tähän. Itse kuviointi voi muuttua matkalla. Periaateessa jokaisessa sukupolvessa on mahdollista tapahtua muutos kuviossa. Jos se on parempi, linnut pysyy paremmin poissa. Jos huonompi, niin tulee syödyksi. Tällä tavoin ominaisuus jalostuu. Ja miten pitkälle se voi jalostua?

Todella pitkälle. Tässä toinen laji jolla homma on viety kirjaimellisesti loppuun asti:
ahhhh.jpg
Tämä kuviointi on periaatteessa väärinpäin, koska se on vatsan puolella. Mutta kun toukka roikottaa peräpäätään, efekti huijaisi ihmistäkin.

Tässä yksi laji jolla kuviointi on keskellä selkää:
http://www.thefeaturedcreature.dreamhosters.com/wordpress6/wp-content/uploads/2012/10/Screen+shot+2012-06-04+at+11.28.10+AM2.png

Tämä seuraava vaatii vielä kehittelyä mutta se kuitenkin toimii jo. Ilmeisesti lintu ei välitä onko käärmeellä kaksi vai neljä silmää :)
http://twistedsifter.files.wordpress.com/2012/01/caterpillar-that-looks-like-a-snake-elephant-hawk-moth-4.jpg

Ja miksi otsikossa on mainittu suojavärit? Ne tulee täsmälleen samalla periaatteella.

howyoudoinP0RN04Luonut: howyoudoinTiistai 19.06.2012 18:36



Eilen revettiin tälle videolle yön pikkutunteina, vaikka onkin luonnollinen tapahtuma mutta silti tää on samalla hellyyttävää, hassua ja niin ihmismäistä :D Hyvä aasinsilta tulikin että kyllä huomaa kuinka ollaan kehitytty apinoista, niin ihmismäisiä vekkuleita ovat ♥

KayinKreationistinen eduskunta.Luonut: KayinPerjantai 25.03.2011 11:16

Tällainen on onneksi mahdotonta täällä pohjoisessa... Niinhän?

Niin minäkin luulin kunnes näin vaalikoneen tuloksia:
Lähde: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/66625-ehdokkaat-sekaisin-evoluutiosta

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110569-vaalikone-paljasti-kreationistit-%E2%80%93-%E2%80%9Dolen-sanaton%E2%80%9D

Tähän piti tulla pitkä kirjoitus ja avautuminen aiheesta, mutta nyt täytyy todeta että olen sanaton.
Nyt voidaankin sitten yhdistää kreationistien rappeutumis"teoria" ja evoluutioteoria. Näyttäisi olevan nimittäin niin että olemme "rappeutuneet" simpanssista ;)

http://www.tiede.fi/uutiset/4233/puuttuva_dna_erottaa_ihmisen_apinasta
Nimittäin kreationistien leirissä, ja aivan heidän omalta suunnalta.

http://www.nettikirjakauppa.com/fin/tuotekategoriat/?id=33&selProduct=2847&selGroup=77

Olen tutustunut tuon sarjan ensimmäiseen osaan joka käsitteli kosmologiaa: http://www.ilonpolku.fi/kauppa/product_details.php?p=7261
Vaikka kyseessä on kristillinen kirja, se ei mennyt ristiriitaan tieteen kanssa. Päinvastoin, se opettaa mm. alkuräjähdyksen kristityille niin että hekin sen ymmärtävät, heidän omalla kielellä.

Tämän kirjasarja on kova paikka monelle, sillä se yhdistää tieteen ja uskon ja vieläpä ihan sulaan sopuun. Jos tuo toinen on yhtään samalla linjalla kun ensimmäinen, niin kristittyjen leirissä on odotettavissa pientä hämmennystä. Nimittäin odottaisin kirjan esittelevän heille evoluutioteorian faktana, aivan kun edellinen kirja esitti alkuräjähdyksen faktana. Nyt on siis jotain mitä jännittää.

Tässä vielä kustantajan sivu kirjasarjasta:
http://www.sro.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=990&Itemid=659

"Kirjasarjaa voidaan luonnehtia myös vielä yhdellä poikkeuksellisella piirteellä. Sarjan kirjoissa ei luovuteta siitä näkökulmasta, että kristillinen usko on nykymaailmassakin ja tieteen huimien edistysaskelten keskelläkin yhä täysin relevanttia. Mutta kirjoissa ei liioin ryhdytä tekemään tieteen vallankumousta, keksitä uutta tiedettä tai »uskovien tiedettä», ikään kuin kristinuskon relevanttius sellaista tarvitsisi. Näistä lähtökohdista on seuraamuksena se, että mitä kuulemme tieteestä – myös siltä kohden, mitä sanotaan sen suhteesta uskoon – on laajasti kuranttia, ei pienen piirin idiosynkrasia. Sattumia löytyy tällöin ehkä vähemmän, mutta ne on kaikkien purtava."

Laitan vielä perään yhden artikkelin Kosmologia-osan kirjoittajasta, jonka pitäisi selvittää hieman taustoja sarjasta:
http://www.vantaanlauri.fi/arkisto/2008/2008-06-05/ajankohtaista/Avaruudesta_loytyi_suuri_Jumala
Ihmisen evoluutio on viimeisten kymmenen tuhannen vuoden aikana ollut noin sata kertaa nopeampaa kuin aikaisemmin. Eroamme 5000:n vuoden takaisista esi-isistämme enemmän kuin he eroavat 400 000:n vuoden takaisista neandertaleista. Mikään ei osoita että geneettisen kehityksen vauhti olisi hidastumassa. Päinvastoin, alan tieteilijät antavat ymmärtää että tahti kiihtyy jatkuvasti. Jos se on (suhteellisen) hiljattain kiihtynyt satakertaiseksi, se viittaa eksponentiaaliseen kasvuun.

Kunhan tätä kiihtymisen ilmiötä käsittelevä tiede, kybernoiva teknologia, ja geneettinen manipulaatio kehittyvät, ampaisee evoluutiossa vielä ihan uusi vaihe käyntiin. Jos evoluutio siihen asti oli sellaista 100-1000-kertaista muihin lajeihin verrattuna, niin voipi olla että se kiihtyy niin paljon että meidän on sitä nyt hyvin vaikea ylipäätään käsittää. Se mitä pidetään utopistisena, tai vasta "vähintään miljoonien vuosien päässä" saavutettavissa olevana, voi olla ihan nurkan takana. Tekoälyyn ja koneelliseen prosessointiin (löyhästi) integroitu ihmismieli on tuskin monenkaan sukupolven päässä.

Sitä aikaisemmin tullaan toki näkemään aivojen sähkömagneettisilla aalloilla ohjattuja vehkeitä. Meidän nykyihmisten aivot eivät todennäköisesti kykene kovin hienovaraiseen "ohjaukseen", tai pikemmin kommunikointiin sellaisten laitteiden kanssa. Nuoresta asti laitteen käyttöä opettelevalle tilanne on eri, ja hänen jälkeläisellään sitten taas vielä helpompaa. Myöhemmin opitaan rakentamaan kone samankaltaisista osista kuin aivotkin. Ihmisen ja koneen raja tulee hämärtymään ja roimasti.

Jonain päivänä voidaan myös erityisesti suunnitella kyberneettinen laite joka sopii jälkikasvun geneettiseen profiiliin. Niinkun että isillä on vielä Härpäke-Järjestelmä 2, mutta kun pikku-Ismo syntyy niin sitä varten on geenikartoituksen avulla sitten neuroteknisesti kustomoitu versio 3, tyyppi Y valmiina :D

Jotkut futuristit kuvailevat myös ns. geneettisen adaptaation kyber-varusteille. Eli että biologinen evoluutio mukautuisi tekniseen. Joko geenimanipulaation avulla, tai miksei itsestäänkin. Tämä istuu teoriaan eri evoluutioiden (biologinen, kulttuurillinen, tekninen) yhdentymisestä. Kulttuurinen ja biologinen evoluutio ovatkin jossain määrin lomittuneet, tästä todisteena ihmisen korvan sisällä olevat kuuloelimet. Yksikään laji ei kykene yhtä tarkkaan ääniaaltojen käsittelyyn korvillaan. Vaikka apinalle antaisi ihmisen aivot, sen olisi silti hankala ymmärtää ihmisen puhetta. Ensimmäiset viitteet ihmisen yrityksistä laskea aikaa, ovat suunnilleen saman ikäisiä kuin ensimmäiset viitteet kehittyneemmästä korvan rakenteesta. Biologisen kehityksen voidaan siis sanoa mahdollistaneen, joidenkin mielestä ehkä jopa "tarkoituksellisesti", koko kulttuurimme kehityksen.



Vaikuttaa ehkä vähän hörhöltä tekstiltä, mutta mielestäni on aika selkeää että jo lähitulevaisuudelta on odotettavissa läpimurtoja joista emme kuitenkaan vielä tiedä. Ihmiskunnan evoluutio on, yllätys yllätys - meille täysin ennennäkemätön asia. Alan johtavat tieteilijät ja visionääritkään eivät tarkalleen pysty kertomaan mitä tuleman pitää. Jos väittävät pystyvänsä, älkää uskoko.

Siitä kuitenkin on tieteelliset todisteet että ihmiskunnalla menee aika lujaa, ja kiihtymiselle ei näy loppua. Pitäkää kiinni.


Lisää:

NBC:n tiedesivu, ja sieltä Future of man, josta kohdat numan, cyborg ja astran on mielenkiintoisia. Niiden vieressä olevat aikaennusteet eivät taas perustu yhtään mihinkään, jonkun moukan ääripessimistinen näkemys varmasti.

How Stuff Worksin artikkeli aiheesta, videonpätkä ja kaikki

Scientific American kulttuurin vaikutuksesta evoluutioon
« Uudemmat -