IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
17.10.2005
Tilastot
Käyntejä: 1 235 (1.7.2008 alkaen)
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 1 (34 %)
Poikia: 2 (66 %)
Keski-ikä
27,8 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 26,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 28,3 vuotta

Jäsenet (3)

Temppu_VerneriSarppuli
« Uudemmat - Vanhemmat »

MilanardaRock on kuollut...Luonut: MilanardaLauantai 22.12.2012 18:07

Tänä aamuna teetä litkiessäni luin Satakunnan Kansasta että tänään on sananvapauden päivä. Mielenkiintoinen juttu; en ole moisesta merkkipäivästä ennen edes kuullut, mutta mikäs siinä, kannatan ideaa ja kiitän idean esille nostajaa.
Jutusta pisti silti silmääni eräs lause. "Suomessa saa ilmaista mielipiteensä ilman pelkoa."
Tämä on sekä hienoa että totta, mutta jossain määrin myös harhaanjohtava lause. Mielipiteitä löytyy maailmasta, Suomesta, jopa Porista aika lailla ja niiden ilmaisemisesta, riippumatta siitä kuinka 'huonoja' ne ovat julkisesti on tullut normi. Politiikkaa, uskontoa, ihmisiä... mitä tahansa saa kuka vain mielensä mukaan kritisoida eikä sitä oikeutta voi kukaan viedä tai uhata ryhtyä toimiin jos sitä jatkat. Suurin ongelma on vain se, että ottaako kukaan mielipidettäsi tosissaan jos et perustele sitä hyvin tai ollenkaan? Liian usein väitellessäni ja omaa mielipidettäni esille tuodessani huomaan vastapuolen selvän inhon ja erimielisyyden kantaani kohtaan, eikä edes välttämättä siksi ettei itse kannata asiaa, vaan siksi että perusteeni ovat vähäiset. Tämä on väärin ja tihkuu jo tietyn sorttista elitismiä, ikään kuin "Jos et ole hyvä selittämään, mielipiteesi on väärä".
Mielestäni jokaisen mielipidettä tuilisi arvostaa yhtä paljon riippumatta siitä kuinka hyvin se on perusteltu. Alla hieman omia mielipiteitäni ja kantojani. En aio perustella ainuttakaan.
-Kirkkotoiminta pitäisi lakkauttaa kokonaan tai pitää pystyssä vain vapaaehtoisten tuella
-Kannatan aborttia
-"Neekeri", "ählämi" tai "manne" ovat täysin hyväksyttäviä sanoja
-Pasila on huono sarja
-Kuolemanrangaistus tulisi kieltää
-Tekijänoikeuslaki pitäisi uusia
« Uudemmat - Vanhemmat »