IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
7.11.2005
Tilastot
Käyntejä: 364 (1.7.2008 alkaen)
Koko
13 jäsentä
Tyttöjä: 5 (39 %)
Poikia: 8 (61 %)
Keski-ikä
27,1 vuotta
Otos: 11 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 26,7 vuotta

Jäsenet (13)

Slayde-kMk-ZumzixenophileSirMajavaCigfranKyoshiroSajatKurskiiRepT0mbstone
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandJade EmpireLuonut: ArmandTiistai 03.04.2012 01:46

Peli: Jade Empire.

Alusta: PC

Laitevaatimus: No, pelikoneen omistajille ei tule hätä.

Testikone: Ne perhanan keskustelut ärsyttivät konettani.

Jade Empire on näitä tapauksia jotka ovat jotenkin onnistuneet jäämään huomiotta ja livahtamaan ohi, vaikka kaikki viitta juuri sellaiseen peliin josta pidän. Ensinnäkin tekijätiimi on nimekäs laaduntakaaja, aihepiiri sijoittuu mystiseen muinaiseen Kiinaan (enemmän pidän Japanin historiasta ja myyteistä, mutta Kiina tulee Englannin myyttien rinnalla hyvänä kakkosena), kaiken lisäksi kyseessä on roolipeli. Eli kuinka on mahdollista, etten ole tätä pelannut ennen tätä armon vuotta 2012. Tilanne oli lähes anteeksiantamaton, mutta vanha sanonta pelastaa paljon: "Parempi myöhäin, kuin ei milloinkaan".

Lyhyesti ja ytimekkäästi kyseessä on konsolitaustainen toimintaroolipeli joka sijoittuu mystiseen kiinaan. Tarina on lähes eeppisten elokuvian tasoa ja Kiinalaistunnelmaa tukee hyvät ääninäyttelijät, aihepiiriin sopiva musiikki ja mystiikka. Mukaan on myös heitetty kasapäin idän filosofiaa ja taistelulaji poikineen. Vanhaksi konsolilähtöiseksi peliksi pelin ulkoasu on hieman hataran oloisia välividoita lukuunottamatta loistavaa. Siinä missä teos häviää silmäkarkkeilussa uusille kultapeleille tämä taatusti voitta tunnelmassa ja tyylittelyssä.

Pelaaminen itsessään koostuu lähinnä ihmis, demoni, kummitus ja muista ei niin lännessä tunnettujen örmyjen pieksämisestä. Eli parin napin hakkaamisesta toisin sanoen. Joskus taistelut saivat hien nousevan pintaan ja keskitason vaikeustasolla joistakin otteluista oli vaikea päästä läpi. Lisäksi pieni varoituksen sana, on viisaampaa kouluttaa itsestään useamman kuin yhden taistelulajin osaajan, sillä tie nousee jossakin vaiheessa pystyyn yhden taidon herralle. Esimerkiksi kummitukset eivät tottele terästä. Toinen leijonanosuus pelaamisesta menee keskustelujen ja juonta kuljettavien välivideoiden seuraamisesta. Ensinnä mainittua pelissä on turhankin paljon, on hienoa kuunnella hyvää juonta ja keskustella ihmisten kanssa mutta joissakin tilanteissa puhuvien päiden seuraaminen alkoi tuntumaan puisevalta sisällöltä peliin. Tietenkin on ihmisiä jotka tykkäävät juuri tuosta seikasta kyseisen firman peleissä, mutta on myös meitä joille vähempikin riittäsi.

Peliä on hieman vaikea sanoa roolipeliksi, sillä ajoittain se tuntui juonivetoiselta mätkintäpeliltä johon on vain heitetty mukaan hahmonkehitystä, valinnanvapaus meneekö avoimen käden (lähinnä hyvä) vaiko puristetun nyrkin (pahan vastine) tietä eteenpäin. Olen kuullut että tarinan kannattaisi läpäistä kummallakin tyylillä sillä silloin saa kokonnaiskäsityksen pelin juonikuvioista. Mutta minulle kyllä riitti kerta hyviksenä. Perheellinen mies ei jouda kuuntelemaan samoja luntterilukuja ja taistelemaan taas taistelut vain nähdäkseen tarinan toisen puolen. Pakko on myös myäntää että minulla on kiire pelaamaan uudempiakin teoksia, kiitokset avokätiselle joulupukille joka toi täppärin sijasta 4 uutuuspeliä ja parikymmentä retroa. Eli toisinsanoen itse on itsensä paras tonttu. Ai niin ja pitääpä mainita että se viime joulun ykköslahja tässä valtakunnassa, eli täppäri. Kuulostää lähinnä nuorison hömpötykseltä ja olen laitetta kokeillut ja tullut siihen tulokseen etten ainakaan toistaiseksi tarvistse sitä.

Hyvää:
Tunnelma.
Itämaiset musiikit.
Taistelulajit ja itse taistelu.
Hyvä juoni.
Ääninäyttelijät...

Huonoa:
... tosin olisivat voineet puhua vähemmän.
Roolipeli nimeä kantavaksi peliksi köykäisesti ropellettu.
Välivideot kumman suttuisia.
Liikaa pitkistystä varsinkin loppupuolella, lyhyempi ja ytimekkäämpi esitys olisi nostanut pisteitä.

Yleisarvosana:
8 (asteikolla 1-10)


Yhteenveto:
Mätkintäputkijuoksu"roolipelin" parhaimpia lipunkantajia, mutta pelipuhetta ja välinäytöksiä pelkäävien syytä jättää väliin .

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

QuatermassPidän tuosta barbaarista :)Luonut: QuatermassMaanantai 19.10.2009 04:34

Yritin suostutella kauppiasta häipymään yhdestä paikasta, mutta charmini petti. Onneksi parrakas ystäväni oli mukana.

Black Whirlwind: Let me handle this.
See these axes, little man? Very soon they will be in use. If you move, I'll buy whetstones from you to sharpen them after. If you don't, I'll use your teeth.
Merchant Kia Jong: Uh, yes, perhaps I will relocate for now. No need to get in people's way for no reason.
Black Whirlwind: That is how you convince a merchant to do something. You owe me some wine.

QuatermassZhong is bad :(Luonut: QuatermassKeskiviikko 14.10.2009 21:39

Ogre-parka. :(
"Zhong kill ox. Zhong too strong, too rough with ox. Zhong not want to hurt ox, Zhong only playing. Now Zhong cries for ox."

Mutta lohdutin sitä vähän, ja
"You have been nice to Zhong. Zhong like you. Zhong hope you have good day."

Tuli hyvä mieli. :) Alkujaanhan suunnittelin pelaavani häijysti ja kulkevani Suljetun Nyrkin tietä. Mutta maailma on niin kaunis ja välitän hahmoista ihan liikaa, ja niinpä tuleekin elettyä roolia melkeinpä realistisesti. Eli kultaiselta keskitieltä vähän "hyvyyden" suuntaan kallistuen, kuten yritän elämäänikin elää. (tietysti oma moraalini poikkeaa kristinuskon saastuttamien nykyihmisten hyvä-paha käsityksistä, mutta tässä pelissä ollaan aika lailla samoilla linjoilla Suljettu Nyrkki - Avoin Kämmen ideologiassa)

Quatermass"I am Idän Vaalea Noita."Luonut: QuatermassKeskiviikko 14.10.2009 04:35

Kuluupas aika nopeasti. o_o Vasta äsken katsoin kelloa, mutta se olikin pari tuntia sitten.

Noh, yö on tullut käytettyä hyvin. Sain uusia ystäviä, eli partaisen barbaarin, laihan sämpyläntekijän, ja jonkun omituisen virkamiehen jonka tapasin Taivaassa.
Tuhosin myös lauman kannibaaleja ja muussasin heidän sammakkopomonsa romauttamalla vuoren hänen päälleen. Koska kaunis ja ihana kettujumalatar pyysi. :> En voinut millään kieltäytyä.

Tietysti tämä kaikki tapahtui pelissä, mutta se ei tee siitä yhtään vähemmän totta.

- "I have some questions for you."
- "The only questions I ever get are things like, 'Can you leave now?' and, 'Can you not vomit in here?' Are those the sorts of things you're likely to ask?"

edit:
Autoin vielä vanhaa mummelia saamaan takaisin vääryydellä ryöstetyn ravintolansa. :)
« Uudemmat - Vanhemmat »