IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
18.11.2005
Tilastot
Käyntejä: 4 027 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 1
Koko
46 jäsentä
Tyttöjä: 8 (18 %)
Poikia: 38 (82 %)
Keski-ikä
35,9 vuotta
Otos: 27 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,8 vuotta

Jäsenet (46)

renniSuhojKillShotVenomDeathbringeryolottajaSnorriBaranparmawenturskanaattoriNardhenr0llariCreeserSpammyRey_IlarioAlkokrokuliSeJuSaVerenvanki
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandLokiLuonut: ArmandMaanantai 04.06.2012 21:34

Peli: Loki

Alusta: PC (Ei tietoa muiden alustojen saatavuudesta)

Näin pohjoismaisena ihmisenä täytyy myöntää että nimi houkutteli enemmän kuin järki. Vastoin järkeäni menin ostamaan Loki nimisen toimintaroolipelin ja puhtaasti vain pohjoismaiseen identiteettini viittaavan seikan vuoksi. Tällä tavalla sitä voidaan vanhaakin pelukettua naruttaa. No virhe ei ollut kovinkaan suuri, sillä tilasin tämän roinan alle kumpin hinnalla netistä. Luin toki ennen tilausta muutaman arvostelun ja arvostelijat olivat täysin oikeassa. Tämä tapaus nimittäin on todellakin epätasainen ja puolivillaisesti toteutte Diablon "haastaja".

Ensinnäkin itse tarina on jopa toimintaroolipelimittakaavalla ihan älytöntä shittiä josta ei saa mitään tolkkua. Tai paremminknin sanottuna tässä ei ole muuta viitekehystä kuin se että egyptin paha jumala herää vankeudestaan ja kokoaa itselleen pahoista muinaisjumaluuksista oman poppoonsa tarkoituksenaan tuhota jokainen kansa ja ilmeisesti koko tuntemamme maailma.

Pelissä voi valita sankarikseen kreikkalaisen, asteekin, egyptiläisen tai pohjoismaalaisen viikingin. Minä valitsin tietenkin sen viikingin, kokeiltuani ensin muita hahmoja. Eri hahmojen tarinat aloitetaan omilta kotikulmilta ja väliin vieraillaan ulkomaanelävienkin nurkilla. Sinänsä ihan hienoa että on saatu siällytettyä mukaan niin monta eri kansaa ja tarinaa. Niin no joo ei tässä kyllä sitä tarinaa ole nimeä enempää.

Pelaaminen koostuu pelkästä hiiren nappien painelusta ja se on tuttua puuhaa lajityypin parissa puuhastelleille. Paitsi että kontrollit ovat jokseenkin jäykemmät ja hauskuus loppuu lyhyeen. No ei siinä vielä kaikki, nimittäin pelin valikot ovat surkeimmat koskaan toimintaropessa näkemäni. Pelkästään kaupassa asiointi tuntui eräänlaiselta minipeliltä jonka onnistumisprosentti oli 50 % per kerta.

Grafiikat ovat sieltä palikammasta päästä ja kuvakulma tuntui temppuilevan tuon tuostakin vaikka kameraa pystyikin pyörittämään äijän ympärillä kuten halusi. Eri alueet olivat vain eräänlaisia laatikoita joista vihujen siivoamisen jälkeen siirryttiin käsittämättömän pitkän latailun jälkeen seuraavalle alueelle.

Kaiken tämän kruunasi bugit ja kaatuilut ja kaikki muu kiva joka kielii erittäin huonosta toteutuksesta.

Jos hyvää täytyy etsiä niin sen verta voin kehua että äänipuoli on suhteellisen kunnossa ja tehtävän antajat tavaavat lauseensa ääneen. Muuta en oikein nyt voi keksiä tästä keskinkertaisesta tekeleestä joka ei pärjää edes muille diabloklooneille vartailussa ja itseään kuningasta tämä ei saa edes hievahtamaan valtaistuimelta. Jos olet todella tämän lajityypin ystävä jätä tekele hyllyyn ja hommaa mieluummin vaikka titan quest se on ainakin toistaiseksi ollut se paras kuningas diablon kaltainen peli. Toisaalta voihan se D3:senkin vihdoinkin hankkia, eli parempi pelata jotain hyvää kuin tuhlata kallista aikaa keskinkertaiseen!

Arvosana:
3 (asteikolla 1-10)

Yhteenveto:
Omaan keskinkertaisuuteensa ja epätaisaiseen totutukseen kaatuva toimintaroolipeli.

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

MasterToolHummani heiLuonut: MasterToolTorstai 12.11.2009 17:38

Ote päivän Hesarin mielipide-osastolta:

"Turussa arkeologinen tutkimus painottuu Ruotsin vallan aikaan. Heimojemme rautakausi on unohdettu ... Syynä tähän on se että Turku (Åbo) tahtoo korostaa kuuluvansa Itämeren piirin läntiseen kaupunkiperinteeseen. Ikiomaa itäisen kulttuurin (Venäjä ja Baltia) perintöä vähätellään ja vierastetaan."

Näin kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidepalstalle Jukka Paaso, arkkitehti Turku. Paason ajatukset herättävät tiettyä vastakaikua minussa. Seuraavassa erittelen näitä. En halua kuitenkaan arvottaa sitä kumpi sinällään on parempaa, läntinen vai itäinen kulttuuriperintö.

Suomalaiset ovat vain osa Itämeren suomalaisia heimoja, laajemmin suomalaisugrilaisia kansoja, joista suurin osa asuu Venäjällä, nykyään tosin valtaväestöön monien muiden tavoin sekoittuneina.

Suomalaisia ja puolalaisia yhdistää samankaltainen tyhmänylpeys itänaapureitaan kohtaan (jonka he itse saavat taas saavat kokea omilta länsinaapureiltaan). Puolalaiset ja suomalaiset ovat kansoja joilla on itäinen alkuperä, mutta vuosisatojen aikana on suurelta osin omaksuttu läntinen kulttuuri. Molemmilla kansoilla on tietty idänromantiikka, joka valitettavasti on historiansaatossa näyttäytynyt isännän elkeisenä suhtautumisena itänaapureitaan kohtaan. Tässä ollaan hyvin lähellä läntistä imperialismia.

Jatkosodan aikana historian saatossa läntisiksi muuttuneet heimoveljet saapuivat valloittajina Itä-Karjalaan, jossa nämä pyrittiin kansallisesti herättämään suomalaisiksi, vaikka heillä, yksinkertaista elämää elävillä karjalaisilla oli kulttuurillaan paljon lähempänä alkuperäistä (josta suomalaisetkin tulivat) säilynyt elämänmuoto.

Yhteiskunnallisesti Suomi ja Ruotsi muistuttavat paljon toisiaan (tai siis Suomi muistuttaa paljon Pohjoismaita vuosisatojen vaikutuksen jälkeen, ja paljolti hyvä niin), mutta suomalaisten ihmisten alkuperä ei ole lännessä. Suurimmalla osalla suomalaisten sukulaisista lukee passissaan Venäjä. Suomi ja Viro muodostavat vain läntisen poikkeuksen muiden itäisten sukulaistensa joukossa.

Myöskään suomalaiset eivät koskaan olleet viikinkejä toisin kuin skandinaavit. Suomalaisten ihmisten alkuperä on aivan muualta kuin skandinaavien. Väittäisin että suomalaisia lähimpänä ovat virolaiset, sitten muut baltit, ja myös läntisen Venäjän pohjoisosalla elää paljon nykyään venäläistyneitä karjalaisten jälkeläisiä. Samoin koko ajan valtaväestöön sulautuvia suomalaisugrilaisia heimoja elää pitkin suurta Venäjää.
Taskutiikeri sanoo (18:14):
Miusta tuntuu että mie oon kuunnellu tännää liikaa Turisasta O.o

Markus sanoo (18:14):
sitä ei voi kuunnella liikaa : D

Taskutiikeri sanoo (18:15):
Voi ko alkaa olla ihan viikinkipeikko olo :' DDD

Taskutiikeri sanoo (18:15):
Onks se vaarallista? : DD

Markus sanoo (18:15):
normaalia

Taskutiikeri sanoo (18:15):
JJee

Taskutiikeri sanoo (18:16):
Mie oon normaali

Taskutiikeri sanoo (18:17):
Vai? : D

Markus sanoo (18:17):
no et nyt sentää

Taskutiikeri sanoo (18:17):
Mitä? Enkö?

Markus sanoo (18:17):
et nyt sentää : D

Taskutiikeri sanoo (18:17):
Miksen? Mikä vika ?? : DDD

Markus sanoo (18:18):
se et normaali noin niinku yleensä on ~pissis
ja sitä sä et ole : DDD

Taskutiikeri sanoo (18:18):
Mitä mie sit siun mielestä olen? : DD

Markus sanoo (18:19):
jotain parempaa ku pissis : D

Taskutiikeri sanoo (18:19):
Eli? : D

Markus sanoo (18:19):
Taskutiikeri :D
« Uudemmat - Vanhemmat »