IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Autot ja muut kulkuneuvot
Perustettu
12.2.2006
Tilastot
Käyntejä: 2 310 (1.7.2008 alkaen)
Koko
118 jäsentä
Tyttöjä: 6 (6 %)
Poikia: 112 (94 %)
Keski-ikä
20,1 vuotta
Otos: 64 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 21,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 20,1 vuotta

Jäsenet (118)

Hepe^kiiA]bubba|^^temezitiiSPAA^mhuibe-hinttivichy-niksaus408Monkey^^]bomber[RoJo-MacTeukkajeremoi_mikameNewula-Henri--
« Uudemmat - Vanhemmat »

ArmandMX vs ATV ReflexLuonut: ArmandMaanantai 13.05.2013 01:23

Peli: MX vs ATV Reflex

Alusta: PC

Muut alustat: PS 3, PSP, Nindento DS, Xbox 360

Julkaistu: 2009-10

Ensimmäistä kertaa elämässäni törmään kiinnostavaan moottoripyöräpeliin, ai niin onhan tässä myös mönkijöitä ja muita off-road härpättimiä, mutta jääköön ne jonku toisen ohjastettaviksi. Nimittäin ne nelipyörät ovat auttamatta altavastaajia ja jotenkin turhalta tuntuva lisä koko peliin. Tosin muutamat kisat on pakko ajaa tietyntyyppisellä kulkuneuvolla.

Alussa pyörän ohjastaminen tuntui oudolta ja en millään meinannut tottua kahden tatin ohjaukseen. Nimittäin toisella tatilla kääntyillään ja toisella hallitaan painopistettä. Tämän lisäksi pitää vielä löytää jarru, kaasu ja joissakin kisoissa myös temppunappulat. Joten alussa on pakko hiukan opiskella ja yrittää vähän helpommalla vaikeustasolla jottei turhautuminen iske. Muutaman peruskikan jälkeen ajo tuntuukin jo löytävän omat uomansa ja voi täysin rinnoin nauttia kuoppaisista sorateistä.

Pelimuotoja on paljon ja ratojakin riittävästi. Oikeastaan pelissä voisi olla vähemmänkin ratoja sillä niistä jokainen on opittava ajamaan jos mielii vaikeammilla tasoilla päästä maaliin saakka ajoissa. Peruskisaamisten lisäksi sopasta löytyy temppuilua, vapaata kaaheilemista ja muutama muu kiva lisä. Eli tekemistä on riittämiin.

Peli ei ole mikään varsinainen lättäottainen simulaatio vaan ohjaus ja fysiikka kumartavat vahvasti viihdyttävyyden suuntaan. Silti pelistä ei puutu haastetta sitä halajaville.

Hevimetalli pauhaa koko ajan taustamusiikkina, pyörät pärisevät ihan kivasti ja yleisö hurraa ja muutama selostusosuuskin löytyy. Eli kaikenkaikkiaan ihan riittävä määrä ääntä ajelupeliin. Graafinen anti ei ehkä ihan silmää hivele, mutta täydessä vauhdissa yksityiskohtia on riittävästi antamaan oikean ajoympäristön tunteen. Kuten jo mainitsin ajopelille niin tärkeä ohjattavuus ainakin ohjaimellani toimi hyvin, näppäimistökin menetteli mutta mieluummin kaivoin pleikkariohjaimen kopion esiin pienen kokeilun jälkeen.

Pyllymarjojakin muutama löytyi. Ensinnäkin pelin tekoälykuskit ovat vatipäisimpiä näkemiäni kavereita. He nimittäin ajoivat lähes joka tilaisuuden tullen surutta päälle ja joitakin kisoja tuli hävittyä pelkästää tekoälykuskien agressiivisuuden takia. Väliin tulikin tunne että olisipa tässä kisojen jälkipelinä nyrkkeilyosio. Nelipyöräisille kulkuneuvoille olisi voitu järjestää enemmän kisamuotoja ja muutakin mielekästä tekemistä. Nyt ne ovat lähinnä vain kylkiäisiä. Lopun kisat ovatkin sitten ihan oma puuduttava osuutensa ja en todellakaan pidä sitä mielekkäänä pelaamisena että mietin vain että pääsispä näistäkin jo eroon. Nämä viimeiset kisat nimimittäin kestävät,kestävät ja kestävät, olematta silti sen vaikeampia tasoltaan kuin aikaisemmatkaan kilpailut. Joten kohtuus kaikessa, jopa peliajan pitentämisessä.

Ajopelien ystäville kelpo kamaa. Kannattee ainakin kokeilla jos ei ole sitä juuri itselleen mieleistä ajelua juuri tällä hetkellä saatavilla.

Arvosana: 8 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

xheidi.Luonut: xheidiTorstai 17.05.2012 16:20

« Uudemmat - Vanhemmat »