IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
24.2.2006
Tilastot
Käyntejä: 294 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Tyttöjä: 3 (43 %)
Poikia: 4 (57 %)
Keski-ikä
32,3 vuotta
Otos: 6 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,0 vuotta
Ylläpitäjä
Scillina

Jäsenet (7)

VilffShangfuLimeSodaRukoilijasirkka^MeiKKu^MissTii
« Uudemmat -

tunerSyksy tuliLuonut: tunerLauantai 01.11.2008 12:56

Jyrättiin parvekepuutarha. Alkoi olla niin kylmä ettei loput tomaatit enää kypsyneet. Varmaankin sisällä lämpimässä kypsyvät syömäkelpoisiksi tosin ei läheskään niin hyviksi kuin auringossa. Chilit oli vähän failure - niin pliisuja että maistuvat suunnilleen paprikalta. Tuli niitä kulhollinen ja pitäis keksiä mitä niistä tekis.

tunerVauvauintia ja soppaaLuonut: tunerTiistai 09.09.2008 01:44

Päästiin vihdoin vauva"uintiin". Edellisellä kerralla Ritalla oli joku kummallinen mahatauti.

Oli vähän jännitystä ilmassa - päästääkö altaaseen lainkaan tai kauan siellä viihdytään. Arttu ei nimittäin ammeessa juurikaan viihdy. On kovin varautuneen oloinen ja yleensä siitä seuraa parku. Ihme kyllä homma meni tosi kivasti ja ainakin huumoria sai revittyä. Arttu lähinnä haukotteli ja ihmetteli että vedessä ollaan - pitäiskö tän olla jotenki ihmeellistä.

...

Tomaatteja oli taas poksahdellu ja oli kiire tehdä niistä jotain. Jokunen oli homehtunutkin :-/

Tehtiin sitte lisää sitä erinomaista tomaattikeittoa! Tomaatteja oli aika tarkkaan 1,6 kiloa eli neljän säilyketölkin verran. Pakkaseen pääsi seitsemän annosta.
Väsättiin erinomaisista parveketomaateista mm. aivan erinomaista tomaattikeittoa: http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2006/10/juustoinen-tomaattikeitto.html

Juustona oli koskenlaskijaa ja reseptiä täydennettiin ah niin ihanalla timjamilla (parvekkeelta tietysti).

Keräsin aamulla partsilta varmaan 30 tomaattia. Ovat alkaneet repeilemään ja homehtuvat helposti ellei niitä käytä heti.

tunerVoitin tuholaiset!Luonut: tunerPerjantai 08.08.2008 01:22

... mutta millä hinnalla

Basilikat on noh miten sen nyt sanoisi lempeästi - muutamaa yksittäistä vartta lukuunottamatta kuolleita. Ilmeisesti annostelin tolua, raidia ja mäntysuopaa vähän turhan avokätisesti. Vähän kyllä syö miestä, sillä olisin mieluummin nähnyt ne basilikat esim lautasellani. Timjami nyt sentään tuntui säilyvän hengissä, mutta on siinäkin puskassa vähän huuhtomista, sillä tuoksu ei ole mitenkään äärimmäisen houkutteleva - kuitenkin parempi kuin ennen ekaa kylpyä.

Kirsikkatomaatteja kypsyy reipasta tahtia! On tullut syötyä niitä jo useassa salaattiannoksessa. Mieluiten tietysti olisin nähnyt sitä basilikaakin siinä salaatissa...

Parveketomaatitkin (ne isot) alkaa vähitellen punertaa. Varmaan vajaa viikko ja niitäkin pääsee maistelemaan!

tunerÖtökät perkele!Luonut: tunerPerjantai 01.08.2008 19:05

Suihkutin mun yrtit (basilika ja timjami) eilen illalla sopivan vahvuisella TOLU-liuoksella. No ei ei ollu mitään iloa. Noita vtun ripsiäisiä vilistelee tuolla entistä enemmän. Suihkutin noihin nyt roiman annoksen RAIDia. Saa nähdä onko siitäkään mitään iloa.

Ripsiäiset munii lehtien sisään, jolloin raidit, mäntysuovat, jne ei tehoa niihin. Kuoriuduttuaan ne imevät lehdistä nesteet ja kakkivat tilalle - lehdet muuttuu paikoitellen läpikuultaviksi ja tulee tummia pisteitä. Jossain vaiheessa ne sitten kai menevät mullan alle piiloon kasvamaan isommaksi, eikä torjunta-aineet sinnekkään tehoa!

Yksi mahdollisuus olisi hankkia jotain petopunkkeja - niitä saa tilattua internetistä postin tuomana hintaan ~20e per 5000kpl, mut en ehkä yksien yrttien takia jaksa tohon ryhtyä. Jos olisivat tomaattien kimpussa niin sitten ehkä.

Mainittakoot vielä että maistoin tollasta ihanan näköistä kirkkaanpunaista chilipalkoa .. ja se poltti öbaut yhtä paljon kuin salaattiin laitettava paprika! Voivv... ... Onneksi noi "koristechilit" on sentään kohtuullisen ärjyjä.

Tomaatit sentään on alkanu kypsyä ihan kunnolla. Tuolla on paljon ihania punaisia kirsikkatomaatteja, jotka maistuvatkin varsin hyviltä. Saavat kuitenkin kypsyä vielä vähän lisää. Lisäksi isot parveketomaatit ovat saaneet jo vähän punertavaa sävyä poskiinsa!
Ei nimittäin näy seittiä missään. Sensijaan tuolla basilikoissa vilistää jotain pienenpieniä pitkulaisia ja kellerteviä toukkia tai jotain. Ei oikein paljaalla silmällä erota yksityiskohtia.

Tuhot kuiteskin näyttävät vähän samalta kuin seuraavassa linkissä oikeanpuoleisessa kuvassa: http://www.ctahr.hawaii.edu/noni/thrips.asp

Sitten kun vielä keksis miten noista pääsee eroon. Internet kertoo että ovat vaikeita...

tunerParvekepuutarhassa, osa #12765Luonut: tunerMaanantai 28.07.2008 02:23

Oltiin muutama päivä poissa ja auringonpaiste ja helle sai kaikennäköstä aikaan.

* Chilejä oli kypsynyt lisää.
* Eka tomaatti oli jokseenkin kypsä. Mokoma irtosi kun tökin sitä, joten joutui sitten syömään sen. Oli hyvä!
* Yks iso tomaattiterttu oli revennyt irti. Kyynel.
* Yks iso kirsikkatomaattipuskan haara oli katkennut. Kyynel. Siihen olis tullu jotain 20 tomaattia.

Lisäksi mainittakoot että vihannespunkit selvästikään eivät arvosta vettä. Kuten tuli jo aiemmin mainittua, suihkuttelin yrtit likomäräksi suihkupullolla. Timjamipuskan alle oli ropissut läjäpäin kuolleita punkkeja!! Mäntysuopa on ilmeisesti tehonnut kirvoihin, sillä pikaisella katselmuksella löysin chileistä vain yhden kirvan.

tunerVihannespunkit ovat hyökänneetLuonut: tunerPerjantai 25.07.2008 13:13

... parvekepuutarhaani.

Tutkailen rakkaita rehujani lähes päivittäin, joten tämä on tapahtunut äkisti ja salaa. Chilit ja tomaatit näyttävät olevan ihan koskemattomia, mutta muhkeina kukostaviin basilikoihin ja timjamiin ne ryökäleet ovat pesiytyneet! Vielä ei näytä erityisen pahalta, mutta vähän ahdistaa. Ilmeisesti tää hellejakso on saanut ne villeiksi.

Täytyy kokeilla suihkutella lehtien alapintoja kylmällä vedellä ahkerasti, sillä punkit viihtyvät lämpimässä ja kuivassa. Jos ei tehoa niin sitten rajumpia aineita kuten mäntysuopaa ja RAIDia, jonka tosin ei kerrota vaikuttavan erityisen tehokkaasti noihin.

http://www.saunalahti.fi/~thietavu/Chili/T_Punkit.htm
http://fi.wikipedia.org/wiki/Vihannespunkki

tunerKirvoja!!Luonut: tunerKeskiviikko 23.07.2008 18:24

Aargh. Niitä sitten lopulta tuli. Tarkemmin tarkasteltuna niitä on kahta lajia - tummanharmaita ja vihreitä. Jälkimmäiset näyttävät viihtyvän erityisesti kukissa, enkä siten ole huomannut niitä kovin montaa aikaisemmin - kukat kun sojottavat alaspäin. Viime kesänä paprikoiden varret oli täynnä noita harmaita.

Ruiskutin "saastuneisiin" puskiin mäntysuovalla terästettyä vettä ja amputoin pahimmat tapaukset suosiolla pois. Jos ei auta ni sitte pitää testata RAIDia!

P.S. Nyt niitä sipsuttelee mun hikisillä käsivarsilla .. nnngh!

tunerChilit alkaa kypsyäLuonut: tunerKeskiviikko 23.07.2008 14:24

Oltiin muutama päivä poissa ja partsille oli alkanu ilmestyä punaista ja oranssia. Harsalle kiitokset kastelusta!
« Uudemmat -