IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
10.3.2006
Tilastot
Käyntejä: 3 870 (1.7.2008 alkaen)
Koko
33 jäsentä
Tyttöjä: 18 (55 %)
Poikia: 15 (45 %)
Keski-ikä
38,3 vuotta
Otos: 21 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 38,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 38,6 vuotta
Ylläpitäjä
Teijamaria

Jäsenet (33)

JariLaru_LaruX^JukkisErkka2000bebee-Teijamaria-mimmu-85kauramatto-anta-PaiviwHenneskareform_LooraE____AJK___PivveCicroAntsapantsa

tunerKaaos pukuhuoneessaLuonut: tunerKeskiviikko 08.09.2010 01:38

Mulla oli vuosi sitten tavoitteena saada saunaosasto löylykuntoon synttäreihin mennessä. No se jokseenkin onnistui. Nyt mulla on tavoitteena saada pukuhuone .. noh siistiin kuntoon eli mahdollisimman valmiiksi. Saunaosaston viimeistely on edennyt aika verkkaisesti, sillä tässä on ollu ziljardi muuta juttua tehtävänä.

Mut kyllä tää varmaan onnistuu. Nyt olen taistellut turhan monta päivää nurkassa olevien putkien, vesimittarien ja lattialämmityksen jakotukkien naamiointiin. Lopputuloksesta onneksi tulee varsin siisti.

Keittiön tammisiin työtasoihin tuli joskus tehtyä reiät induktioliettä ja tiskiallasta varten. Lieden paikasta tuli sohvapöytä ja tiskialtaan paikasta tulee pukuhuoneen ikkunalauta ja vesimittarinaamion pöytälevy.

Vielä pitäisi nysvää:
  • Nurkan naamiointi loppuun eli putkilootan lopullinen maalaus ja "kaapin" panelointi ja luukun teko.
  • Luukun teko katossa olevaan aukkoon.
  • Jonkun boksin teko putkinousun yläpäässä olevaan aukkoon.
  • Ikkuna-aukon reunojen lopullinen maalaus
  • Ikkunalaudan kiinnitys
  • Listat pesuhuoneen oven ympärille
  • Jotain siistimistä tiiliseinän ja päätyseinän väliseen liitoskohtaan. Nyt sieltä näkyy uretaanivaahtoa.
  • Saunaosaston oven maalaus mustaksi.
  • Ikkunankarmien maalaus jotta niihin saa tiivisteet talveksi. Pokatkin pitäis maalata, mutta sen teen joskus.
  • Tiiliseinästä sojottavien kierretankojen sahaus poikki. Niissä oli vanhat koolaukset kiinni.
  • Valaisinten teko ja asennus tiiliseinän valaisuun. Teen siis itse valaisimet ku ei löydy valmiina sopivia. Oon kai outo.
  • Jalkalistat. Noh ne tulee joskus en tiedä koska. Ne pitäis tehdä ensin :p

Hmm. Oikeastaan toi lista näyttää aika pitkältä nyt kun sen sai kirjoitettua...

aavikkohiekkaremontti @ mökkiLuonut: aavikkohiekkaLauantai 10.07.2010 04:37

DAY 1

DAY 2

DAY 3

DAY 4

DAY 5

ja nyt on seinät maalattu valkosiks 8>

tunerJa seuraava seinäLuonut: tunerTorstai 01.07.2010 01:25



Tommonen siitä nyt tuli. Skrabaamiseen meni kaks ja puoli kuukautta, maalaamiseen viis tuntia reilu kahdelta henkilöltä. Vuorilautojen ja räystään otsalaudan maalaamiseen meni tietty vielä vähän lisää.

Tein tosin vähän muutakin nysväystä kun telineet kerran oli pydessä. Rälläköin kattopellin päädystä ruosteet pois ja paikkasin ruosteenestopohjamaalilla. Lisäksi jyystin ikkunankarmien ulkopuolen ja ulkopokan alle jäävän osan puhtaaksi maalista ja maalasin pellavaöljymaalilla. Olivat hieman karseessa kondiksessa. Ulkopokat puuttuu vielä kun karmit täytyy maalata vielä toiseen kertaan. Ja Artun huoneen ikkunankarmi (yläkerta) on vielä operoimatta.

Seuraavan seinän pinta onkin vähän heikommassa kunnossa:

Seinä on lounaan puoleinen, joten saa runsaasti auringonpaahdetta. Maalin voi suunnilleen puhaltaa irti. Tää seinä on aivan pakko skrabaa kunnolla puhtaaksi, sillä ei tuollasen päälle voi missään tapauksessa maalata. Lateksimaali lähtee isoina riekaleina irti.



Ikkunoiden vuorilaudat, karmit ja pokat taas on maalattu alkydimaalilla, joka irtoaa käpristyvinä lastuina. On nää nykyajan muovimaalit niin kivoja kun saa käyttää koko kesän skrabailuun.

tunerHidasta onLuonut: tunerLauantai 12.06.2010 00:50



Oon kohta saanut putsattua kokonaisen seinän! Ja melkein pari kuukautta kulunut. Onhan tässä tietty ollut kaikkea muuta kuten vauvan putkahdus jne. Maaliakin sain vihdoin ostettua eilen.

Maalinpoistomenetelmiä ja miksi ne ei käy:
  • Maalinpoistoaine - Ovat kauheeta myrkkyä ja sitä menisi ihan sairaasti. Lisäksi se on pestävä todella huolella seinästä pois. On muuten myös kallista.
  • Hiekkapuhallus - Helppo ja nopea. Lisäksi tekee seinästä ihan hirveän näköisen, sillä puun syykuvio tulee kunnolla esiin pehmeän kesäpuun lähtiessä hiekan matkaan.
  • Kuumailmapuhallin ja lasta - ihan sairaan hidasta. Kokeilin sitä aluksi. Lisäksi on teoreettinen tulipalovaara.
  • Infrapunalämmitin (Speedheater) - melkein yhtä hidasta kuin edellä mainittu. Lisäksi kapistus on hullun kallis.
  • Teräsharja käsipelillä - ei tapahdu mitään
  • Teräsharjalaikka rälläkkään - Maali lähtee ja käy kuten hiekkapuhalluksesa. Tosin tulee vielä epätasaisempaa jälkeä.
  • Nauhahiomakone - Paperi menee nopeasti tukkoon, mutta suurempi ongelma on että koneet ei mahdu peiterimojen väliin.
  • Sähköhöylä - Sekään ei mahdu peiterimojen väliin, mutta sillä kyllä itse peiterimat saa jyystettyä varsin mukavasti.
  • Manuaalinen raappa teräksisellä terällä - Lähtee kyllä kohtuullisesti, mutta terä tylsyy viidessä minsassa.
  • Manuaalinen raappa kovametalliterällä - Toimii aika hyvin!

Clasulta ostetulla raapalla olen tota nyt jyystänyt, mutta sen käyttö on vähän kuin punttiksella käynti. Tunnin jälkeen on ihan puhki. Patti kyllä kasvaa, mutta se ei kyllä tässä projektissa ole se ensisijainen tavoite.

Lueskelin taas foorumeita vähän ja törmäsin maalijyrsimeen. Suoraan sanottuna vaikuttaa ihan uskomattoman loistavalta kapistukselta: http://www.metabo.co.uk/Metabo-LF724.32145.0.html

Laitoin tilaukseen jostain lapinpolttajien webikaupasta hintaan 200 e ja risat. Odottelen toimitusta innoissani, sillä jos tuo on niin hyvä kuin foorumikeskustelut antaa ymmärtää, nopeutuu tää naurettava nysvääminen moninkertaisesti.

tunerJalkalistatLuonut: tunerMaanantai 10.05.2010 03:28

En kyllä tiiä onko tässä mitään järkeä, mutta tehdään ny loppuun kun on aloitettu.

Tällä hetkellä talosta puuttuu jalkalistat käytännössä kokonaan. Normaali ihminen tietysti menisi kauppaan ja ostaisi sellaiset, mutta eihän se taas niin yksinkertaista ole.

Rintamamiestaloissa on perinteisesti käytetty aika siroja ja yksinketaisia listoja. Tässäkin talossa on joskus ollut sellaiset, mutta ne oli 80-luvulla korvattu muovisilla johtokouruilla. Jäljelle jääneet taas oli aikojen saatossa tuhottu niin kauheaan kuntoon ettei niistä ollut mihinkään. Mutta! Samalla profiililla olevaa listaa on ikkunoiden ja ovien ympärillä. Jotta kokonaisuus säilyisi yhtenäisenä, pitäisi saada uutta samanlaista listaa. No eihän sitä tietenkään kaupasta saa. Tarjolla on lähinnä jotain uusvanhaa krumeluuria MDF:stä tehtynä tai sitten ihan tasaiseksi höylättyä listaa. Bonuksena listassa täytyy olla johtoura.

Näinhän se sitten menee:

Joskus viime kesänä teetin alkuperäisen profiilin mukaiset terät alajyrsimeen, sillä eihän niitäkään saanut mistään valmiina. Tuli myös hommattua raakalautaa pölyttymään appiukon autotalliin.

Vihdoin jokunen viikko sitten saatiin puutavara höylättyä ja jyrsittyä. ~100 metriä lautaa koki seuraavaa: Neljä kertaa tasohöylän läpi jotta puutavarasta tuli sopivan kokoista, jyrsimellä profiili etupuolelle, jyrsimellä kolo takapuolelle (jos seinässä epätasaisuuksia), jyrsimellä viistous alareunaan (jos lattiassa epätasaisuuksia) tai vaihtoehtoisesti pari kertaa sirkkelillä vetäen johtoura.

Äitienpäivä meni niinikään anoppilassa. Hioin epätasaisuudet pois, laitoin oksalakkaa ja pohjamaalia.

Seuraavaksi on vuorossa kolojen kittaus, kitin hionta ja varsinainen maalaus. Värikin pitäisi päättää. Varmaankin jonkin sortin maalarin valkoinen tulee olemaan.

Tulee aika saakelin kalliit jalkalistat jos laskee omalle työlleen hintaa. Muutenhan tuo tulee ihan edulliseksi.
... tulikin tehtyä isännälle talonhoitohuone.

Tässä oli aikaisemmin 4000 litran lämminvesivaraaja. Maalämpöpumpun käyttöönoton jälkeen tila vapautui muuhun tarkoitukseen. Hommattiin IKEAsta joskus pari kuukautta sitten melkosen järeät hyllyt, mutta mopo taas karkasi vähän käsistä. Piti vähän maalata, mutta koko huone tuli pintarempattua. Siinä tietysti oli huomattavia haasteita mm. putkien ja johtojen suhteen. Tilassa kun on lämpöpumppu, paisari ja pari sulaketaulua.
  • Käyttövesiputket on kannakoitu uusiksi
  • Seinät on tasoitettu öbaut kolmeen kertaan. Ne oli jotain 50-luvun siporexia lateksilla maalattuna. Käytetty laasti tuntui olleen lähinnä hiekkaa.
  • Seinät maalattu
  • Katto maalattu
  • Lattia maalattu

Yks hylly puuttuu vielä ja sähköt täytyisi päivittää. Huoneessa roikkuu ties mitä liaaneja tällä hetkellä.

"Autotalli" toimii toistaiseksi kodinhoitohuoneena ja Rita on ihan tyytyväinen. Siellä olleet romut kun siirtyi talonhoitohuoneeseen. Hyllyt tosin on vielä ihan jäsentelemättä.


Keittiöremppa "valmistui" 15 kuukautta sitten, mutta viimeistelyt on jäänyt vähän hinaamaan. Kaappien välitilaan pitäisi saada lasit, sillä nykyinen maalattu seinä likaantuu, eikä sitä voi oikein pestäkään.

Lasin taakse saisi jonkun kuvan. Sisustuslehdissä on ollut kaikkea mauttoman trendikästä, kuten kaunolla kirjoitettua "Kitchen" tekstiä yms. Kelasin että esimerkiksi joku sievä, ei liian dominoiva kahvikuppi voisi olla kiva.

Helpoin vaihtoehto on tietysti olla laittamatta mitään, mutta vähän ankeahan tuo silloin on. Toisaalta välitila on kyllä normaalisti täynnä kaikkea romua.

tunerKesän projektiLuonut: tunerMaanantai 05.04.2010 15:53



Talo pitäisi maalata. Tosin siihen nyt ei montaa päivää mene.

Kuvassa näkyy luoteeseen osoittava seinä, joka on vielä ihan kohtuullisessa kunnossa - tosin melko homeinen. Etelään osoittavat seinät sen sijaan ovat hyvinkin rapessa kunnossa. Auringonvalo kun on puun pahin vihollinen. Jokunen lauta on myös alaosastaan laho ja vatii korjaamista.

Seinät on maalattu aiemmin ainakin kolmeen kertaan. Aluksi jollain vaalealla öljymaalilla ja sen jälkeen ah niin ihanalla vaaleanruskealla lateksimaalilla ja 80-luvulla vielä tummahkon sinisellä lateksimaalilla, joka tosin on haalistunut ihan harmaaksi. Vähän aikaa aluksi ihmettelin kun naapurit puhui meidän talosta sinisenä, vaikka mielestäni se oli harmaa. Raaputtamalla kyllä paljastui sinistä maalia...

Lateksimaali on vaan huonoin ratkaisu melkein mihin vaan, mutta erityisesti vanhaan taloon, jossa ei ole lautaverhoilun takana tuuletusrakoa. Talon sisäpuolinen kosteus siirtyy seinän läpi ulos, ja jää lopulta hengittämättömän (vesihöyryä läpäisemättömän) lateksimaalin alle. No eihän se lateksi siinä kovin hyvin pysy, vaan lähtee riekaleina irti. Pahimmassa tapauksessa maali vielä lahottaa laudoituksen.

Olisi hölmöä maalata talo poistamatta ensin vanhaa (lateksi)maalia. Ja sehän tuossa onkin se varsinainen kesän projekti. Toistaiseksi kuumailmapuhallin ja lasta on parhaaksi osoittautunut tapa. Kovin nopeeksi touhua ei kyllä voi sanoa - tunnissa jyystää reilu neliömetrin. Täytyy joko pitää talkoot (palkkioksi grillausta, saunaa, kaljaa) ja/tai palkata joku teini kesätöihin. Tietääkö kukaan työtä vailla olevaa henkilöä, jolle kelpaa IT-alaa pienempi liksa?

Kokeiltiin maalata pieni läntti todennäköisellä maalityypillä (Uulan petroliöljymaali) ja potentiaalisella värillä (oliivin vihreä tjsp). Täytyy nyt katella tota pari kuukautta. Eiköhän se siinä ajassa ala nyppimään jos on alkaakseen.

Enkelikarkkivai niinLuonut: EnkelikarkkiLauantai 27.03.2010 19:16

Tulinpa nyt himaan ja koitan lukea kirjaa ja popitella täällä ihan rauhallisesti kun vedin hienosti lipat rappusissa ja oikea jalka on aika paskana.

Sattumoisin täällä on myös iskän veli, ne muka jotain remonttia suunnittelee kolmen promillen kännissä.

"Mutta eikös oliskin hienoa jos haista tehtäisiin lihaa. Varsinkin ku se on käyny ensin syömässä jonkun saatanan pingviinin tuolta..."
"Se olis vähän sama ku sikanautasäilykeliha!"
"Pingiivinihaisäilyke! Patentoidaan"

"Mitä toi sun tyttö oikeen kuuntelee tuolla? Bay City Rollersia?!"
"AH! Bye bye baby, nostalgian havinaa..."
"Tulee mieleen Kiljava.. ja Soukan tytöt..."
"Hysssss."

- EDIT -

J. Karjalainen - Villejä lupiineja
Eppu Normaali - Nyt reppu jupiset riimisi rupiset
Eric Clapton - Layla (unplugged)
Tehosekoitin - Mun tähteni

tunerValoa kaappiinLuonut: tunerMaanantai 08.03.2010 00:34

Tää proggis on hinannut yli vuoden, mutta sain vihdoinkin valmiiksi.

Tilasin www.led1.de:stä Osramin Dragon-X ledejä. Pari tuli keittiön kaappiin ja loput päätynee joskus saunaosaston pukuhuoneeseen.

Ledeissä on hyvin kapea 12 asteen valokeila, jollon valo osuu lähinnä laseihin eikä kaapin seinille tai lattialle.


Ledit haukkaavat tehoa yhden watin kukin ja vaativat max. 350mA virtaa. Seinällä olevassa rasiassa on pieni vakiovirtalähde, johon ledit (yhdestä kolmeen) kytketään sarjaan. Ledimoduulit sisältävät jo valmiiksi pienen jäähdytyselementtinäkin toimivan alumiinilastun, mutta laitoin vähän lisäpinta-alaa alumiinilistan muodossa. Samalla sain ledity pysymään tiukasti paikallaan ilman mitään liimaamisvirityksiä.

Kytkin on vähän hassussa paikassa, mutta en jaksanut alkaa virittelemään piuhaa mihinkään järkevämpää paikkaa. Noi saavat olla aina päällä. Vievät kuitenkin vain kaksi wattia tehoa ja toimivat kivasti yövalona.