IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
18.4.2006
Tilastot
Käyntejä: 889 (1.7.2008 alkaen)
Koko
60 jäsentä
Tyttöjä: 40 (67 %)
Poikia: 20 (33 %)
Keski-ikä
35,1 vuotta
Otos: 37 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,1 vuotta

Jäsenet (60)

Simba2EsmyTatja67ZonnynadkakivetonrusinaHraPuuhissaChinaWhiteErQHannaRiikkaTikatii-Vaavi-FandangovesqhuLady_EowynPäbsi
« Uudemmat - Vanhemmat »

susa123Gone gardening ->Luonut: susa123Torstai 19.05.2016 11:50

No ah, kevät ja mullassa möyriminen! Sinne meni hienosti lakatut söpön pinkit lomakynnet ja kassillinen rahaa (mut tilalle sain mm. monta kassillista multaa :D)
Nyt Terraan, mars! Viimeisen kerran tänä keväänä. Tai ainakin semiviimeisen.
Mua ei ehkä pitäis päästää sinne ilman jotain valvojaa, koska eilinenkin haen-vaan-nopee-yhden-säkin-multaa -reissu muuttui -noh- joksikin ihan aavistuksen suuremmaksi :D Onneks oli pikkuveli mukana kantamassa ja toteamassa tulleensa huijatuksi, ku sanoin, et ihan vaan yks säkki ja that's it :D


ErQRaatavuaraltaLuonut: ErQTorstai 06.09.2012 00:52


Kultapallo aittarakennusta vasten


Auringonkukka (kasvoi muakin korkeammaksi - tosin siihen nyt ei paljoa vaaditakaan)


Valkoinen syysleimu


Rantatädyke ja kissankäpälä (ei ole oikealtaan nimeltään sitä, vaikka osittain suomalaista kissankäpälää muistuttaakin - on se muuten ihan nätti, mutta sateen jälkeen ei kun se tuolla lailla rötkistyy! :( )


Ukonhattu (oma suosikkini <3)

ErQRaatavuarallaLuonut: ErQMaanantai 25.06.2012 14:50

Kyllä sitä tuolla korvessa viihtyy aina vaan, vuodesta toiseen! Valitettavasti tämänkertainen visiitti jäi vain puolentoista viikon pituiseksi, kun autokoulun tuomat velvollisuudet (saan vittu sen kortin ehkä 2034) tuovat takaisin Siilinjärvelle.

Kesäkuussa sitä aina muistaa, että vaikka tämän maan talvet ovatkin ankeaa elettävää, suomalaisen kesän ansiosta se on kaikki sen arvoista. Valoisat yöt, jolloin aurinko ei laske, ympäri vuorokauden kuuluva lintujen laulanta...

Rautavaaralla ei tule välitettyä ulkonäöstä liiaksi, mutta ehkäpä täällä olisi hyvä ajaa pois tämä naamakarvanturreikko.

Eräitä korpiharrastuksiani ovat olleet metsätyöt (oksien karsiminen yms) ja puutarha. Vaikka oksien karsiminen on oikeasti hauskaa, veikkaan ettei siitä saisi kovinkaan kiinnostavia ja tasokkaita kuvia ("tässä on kasa oksia jotka karsin", "tässä ovat karsitut puut"). Onneksi toisesta ajanvietteestä saa.


Japanin kääpiöakileija

Lehtoakileijaa useissa eri väreissä: violetti-valkoinen, valkoinen, vaaleanpunainen, kokonaan violetti. Etenkin valkoinen ja punainen ovat kohtuu harvinaisia värejä.


Punainen onnenapila, idänunikko, keltamaksaruoho

Rentoakankaalin kukinta on jo loppupuolella, mutta on se vielä ihan komea katsottava. Kimalaiset rakastavat sitä.

Että näin tältä erää jee jee!

cacaoticablogituksia kasvatuksista.Luonut: cacaoticaLauantai 27.08.2011 01:17

ErQErik strikes backLuonut: ErQKeskiviikko 03.08.2011 19:44

Kuusj ja puolj viikkoa män Raatavuaralla kuin siivillä! Niihä tuota aekoo kului etten ennää muista mite sitä normaalisti puhuttiin.

No ei sentään! Tosin kuten aina, kesän korpeutumisen jälkeen puheessa on kuukauden tai kahden ajan aistittavissa pieniä vivahduksia savon (krhm) kauniista kielestä :D

- Aikaa kului etenkin puutarhan parissa, sillä tein yhden elämänlankaa (perinteinen köynnöskasvi) täynnä olevan penkin ja käänsin kaksi vanhaa penkkiä kokonaan uusiksi. Nyt ne on aika rumia ja torsitun näköisiä, mutta ensi vuonna jo hyvinkin komeita!
- Viime vuonna istutetut kirsikkapuut voivat hyvin ^^
- (ketä jaksaa kiinnostaa)
- Kesän lopuksi aloitin uuden kirjaprojektin, jääköön sekin ikuisuusprojektiksi muiden aiempien joukkoon :D
- COOLEIN urheilusuoritus kesältä oli, kun kävelimme serkkuni kanssa 10 km +10 km Rautavaaran kirkon kylälle :D Alussa oli perkeleenmoiset helteet, takaisin tullessa satoi kaatamalla... no, NYThän sitä jo muistelee raikuvasti nauraen :D
- Kävin mustikassa (10 l) ja lakassa (2l). En kyllä edes itse syö marjoja mutta ehkä noista on joillekuille iloa

JA SIINÄ ON NIITÄ KUVIA
Valitettavasti picasa ei suostunut aukeamaan ja parantamaan kontrasteja prkl


Penkkieni ylpeys, väriminttu, joka houkutteli paikan päälle jopa ritariperhosen (ja Rautavaaran leveysasteilla voin sanoa sitä harvinaisuudeksi). Hyvin kaunis kukka, eikö? Knoppina voin näsäviisastella, että sen lehdistä saisi tehtyä minttuteetä.
Värimintun juuressa oleva jo kukkinut matala kasvi on muistaakseni nimeltään hulluakankaali.


Malva, jonka sain viimein kukkimaan tänä kesänä ^^


Kehäkukka, joka aloitteli juuri kukintaansa, ensimmäiset nuput ehtivät avautumaan vasta nyt lähtiessäni. Elokuun lopulla vihreä alue on täynä keltaisia ja oransseja kukkia. Kuvasta katsoen ylhäällä (siis maassa u know what I mean) on mehitähtiä.


Isomaksaruoho. Taustalla juuri kukkinutta päivänkakkaraa, josta torsin pois jo kukkineet kukinnot (näin sen saa jatkamaan pidempään kukkimistaan)

plokkProjekti kasvihuoneLuonut: plokkLauantai 23.04.2011 20:24


Kasvihuone edistyy. Seuraavaksi vuorossa puunsuojaus ja maalaus jonka jälkeen alkaa seinälevyjen asennus.

Piirustuksiin tuli pienehkö muutos, koska alkuperäisen suunnitelman toteutus olisi tullut liian hankalaksi ilman takapihan terassia parempaa työtilaa. Yläosan viistot puut oli tarkoitus alunperin tehdä kakkoskakkosesta eikä seinärimasta ja kasvihuoneeseen piti tulla kaksi kattoluukkua jotka on toteutuksessa muutettu yhdeksi leveäksi.

plokkProjekti kasvihuoneLuonut: plokkSunnuntai 10.04.2011 15:26

Olen jo jonkin aikaa havitellut pihalle jonkinlaista kasvihuonetta. Ensisijaisesti chileille kesäasunnoksi, mutta samalla huvittaisi kokeilla esimerkiksi tomaattien kasvatusta.

Tarjolla olevista myytävistä vaihtoehdoista ei oikeen tuntunut löytyvän sopivaa. Joko kasvihuoneet ovat liian suuria meidän n. 20m2 kokoiselle pihalle tai aivan liian pieniä.

Huonoista vaihtoehdoista vähiten huonoin olisi ollut Kekkilän Vihervitriini http://www.kekkila.fi/kotipuutarhurit/tuotteet/koti-piha-tuotteet/vihervitriini, mutta näiden hinnat pyörivät 700-800€ kieppeillä.

Päätin siis rakentaa oman. Runko koostuu oheisen kuvan mukaisesta moduulista ja se on tarkoitus sijoittaa seinää tai lauta-aitaa vasten. Vaihtoehtoisesti kaksi moduulia voi asettaa vastakkain jolloin kasvihuoneen voi sijoittaa keskelle pihaa.

Korkeutta kasvihuoneelle tulee vajaa 180cm, leveyttä 126cm ja syvyyttä 65cm.

Puutavaraa kuluu n. 32 metriä ja polykarbonaatista valmistettua kennolevyä tarvitaan 4.2m2Seuraavaksi rakennusliikkeeseen tinkaamaan tarvikkeita.

erisgummapuutarhuritLuonut: erisgummaTiistai 15.07.2008 04:32

mitä voi kylvää
ja minne -
mitä maaperä on valmis vastaanottamaan,
mistä kukkaset valmiita suihkuamaan

tunnustellaan
ihmeet puhkeavat tanssimaan
hiljalleen
toiveet syttyvät uudelleen
elämään

ja se kaikki on vain
muodostunut toimimaan.
« Uudemmat - Vanhemmat »