IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Pelit
Perustettu
8.6.2006
Tilastot
Käyntejä: 1081 (1.7.2008 alkaen)
Koko
41 jäsentä
Tyttöjä: 4 (10 %)
Poikia: 37 (90 %)
Keski-ikä
27,9 vuotta
Otos: 29 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 27,7 vuotta

Jäsenet (41)

bionikoasizNaaéSabbraCadabra88Harr1_Wild86icaros_88Kimmo^^WaldemarCalaMighty--mestari--HuumeFunky-PooACCEPTTIFOEPika-Pasi
« Uudemmat - Vanhemmat »

FryGuyMielipide: Duke Nukem ForeverLuonut: FryGuyLauantai 11.06.2011 02:05

12 vuoden odotus on päättynyt.

En kirjoita tätä nyt virallisena arvosteluna vaan lähinnä mielipiteenä, koska peli on vielä kesken. En siis voi antaa vielä mitään lopullista tuomiota, mutta luulen, että ei se tästä enää parane.

Huom! Spoilereita

Duke Nukem oli ostoslistallani jo vuonna 2000 AvP:n, Drakanin, Unreal Tournamentin ja Soldier of Fortunen kanssa. Hyllytysten, firmojen kaatumisien ja monien vaiheiden jälkeen peli on vihdoin saatu pakettiin, mutta pitkä kehittely vaatii veronsa. Pelimaailma on muuttunut tuossa ajassa niin järjetöntä vauhtia että Duke ei mitenkään ole pysynyt perässä ja se näkyykin lopputuloksessa. Peli näytti jo trailerissa huolestuttavan heikkolaatuiselta, mutta yritin toivoa pelattavuudelta jotain muuta. Turhaan. Peli on kuin 10 vuotta vanha putkijuoksu johon vain heitetty omituinen blur-efekti peittämään paskaa grafiikkaa. Grafiikkahan ei määrittele onko peli hyvä, mutta fysiikka on todella kaukana esimerkiksi Valven käyttämästä Sourcen moottorista. Tuntui lähinnä kuin pelaisi jotain 12 vuotta vanhaa nostalgiapaukkua ensimmäistä kertaa. Sellainen toimii jos peli on entuudestaan tuttu, mutta uutena pelinä ei.

Graafisten ja fyysisten heikkouksien lisäksi kenttäsuunnittelu on peräisin sieltä 2000-luvun alkupuolelta. Puzzlet ovat paikotellen typeriä ja jokseenkin väkisin väännettyjä. Aseet putoavat lähelle tasoa "Turok 2" sillä erotuksella, että niitä ei voi kantaa mukana kuin 2 kerrallaan. Peli on yksinkertaisesti niin vanhanaikainen, että kaiken tämän odotuksen jälkeen siitä ei voi paljoa positiivista poimia. Jos en tietäisi pelaavani valmista peliä niin oma veikkaukseni olisi, että kyseessä on jokin beta-versio kolmanneksen paskemmilla grafiikoilla.

Positiivisa puolia pelistä? Sensuuria ei ole, haulikkossa on munaa lähitaistelussa ja huumoria on kylvetty peliin mukavasti. Duken one-linerit ovat klassikoita, mutta jotenkin ne vain alkoivat pian ärsyttämään. Erityisesti kun ensimmäiset kuulemani olivat: "You ugly mother fucker", "If it bleeds, I can kill it" ja "If I told you I kill you last, I lied"... hmm... kenenköhän suusta olen kuullut nämä ennen? Ehkä saman kaverin, jonka piti tähdittää Dukea elokuvassa joskus 2000-luvun alkupuolella. Omiakin vitsejä olisi siis voinut keksiä.

Duke Nukem Forever on siis tähän asti ollut pettymys. Vaikka peli sisältääkin ainutlaatuista potentiaalia, sitä ei olla osattu hyödyntää tai sitten peli olisi pitänyt julkaista tämmöisenä jo 2003 ennnen Sourcen ilmestymistä. Nyt koko touhu vaikuttaa tökeröltä rahastamiselta ja odottaa sopii, koska Duke Nukem julistetaan kaikkien aikojen Hypetys-Odotus-Lopputulos flopiksi.

KayinHe's back.Luonut: KayinMaanantai 24.01.2011 13:03

« Uudemmat - Vanhemmat »