IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
4.10.2006
Tilastot
Käyntejä: 2319 (1.7.2008 alkaen)
Koko
174 jäsentä
Tyttöjä: 112 (65 %)
Poikia: 62 (35 %)
Keski-ikä
32,6 vuotta
Otos: 118 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,1 vuotta
Ylläpitäjä
Anunana

Jäsenet (174)

MiggoZninsku-jjanika-tSERRYAmy]]d3r3kKartssaKharBailey^jemppis^Mii^zip`röpöFannyaliceketchupp_Anunana
« Uudemmat -
"Ilmastonmuutoksen suuret syylliset
Ilmastonmuutoksesta syyllistetään aina meitä pieniä ihmisiä. Että ei kierrätetä ja syödään juustoa. Todelliset syypäät ovat kuitenkin ihan muualla." http://www.hs.fi/sunnuntai/a1365217833717

("Johtava skeptikko käänsi kelkkansa ilmaston lämpenemisen suhteen" http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305548330391 )

Poimintoja:

"Jos maailman lentoliikenne lakkaisi huomenna, se ei pysäyttäisi lämpenemistä."

"Jos jatkamme kuten tähän asti, maailma lämpenee neljästä kuuteen astetta vuoteen 2100 mennessä. Se on niin paljon, ettei seurauksia oikein osata edes kuvitella. Tähän mennessä lämpötila on noussut 0,8 astetta."

"Tutkijat sanovat, että tarvittava teknologia on jo olemassa. Miksi mitään ei silti tunnu tapahtuvan? Miksi globaalit päästöt yhä kasvavat? Kuka jarruttaa kehitystä?"

"Kochien miljardien pohja on öljyteollisuudessa. He ovat rahoittaneet ilmastonmuutoksen kieltäviä "skeptikoita" Greenpeacen raportin mukaan 67 miljoonalla dollarilla."

"Guardian-lehti paljasti helmikuussa, että vuosina 2002–2010 anonyymit miljardöörit lahjoittivat 120 miljoonaa dollaria rahastoille, jotka kanavoivat rahat ajatushautomoille ja aktivisteille, joiden ainoa tehtävä oli kyseenalaistaa ilmastonmuutoksen olemassaolo.

Miksi ihmeessä kukaan syytäisi valtavia summia humpuukimaakareille? Sillä humpuukia se on. Jopa Kocheilta rahoitusta saanut ilmastoskeptikko Richard Muller käänsi lopulta takkinsa ja totesi, että ilmasto muuttuu ja se johtuu ihmisen toimista.

Ilmastoskeptikoita rahoitetaan, koska pelissä ovat vielä isommat summat."

""Ilmastoskeptikot ovat saaneet hyvin äänensä kuuluviin mediassa. Ristiriitaisen tiedon julkaiseminen on saanut ihmiset uskomaan, ettei ilmastonmuutos olisi totta", sanoo professori Jyri Seppälä Suomen ympäristökeskuksesta.

"Skeptikoiden viesti uppoaa, koska kaikkihan me toivomme, ettei ilmastonmuutos olisi totta.""

""Ilmansaasteet ovat nostaneet hiilen ongelmat ensimmäistä kertaa todella suurten massojen huulille. Se alkaa olla itäisessä Kiinassa akuutti kysymys, ja ihmiset sanovat, että pitäisi tehdä jotakin. Siinä tilanteessa päättäjien pitää ainakin näyttää siltä, että tehdään jotain", Lammi selittää.

Jotain tehdäänkin. Kiina on kaapannut aurinko- ja tuulivoimateollisuuden johtoaseman, sanoo Helsingin yliopiston ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen. "Kehitysmaa on puhtaimman tekniikan kärjessä.""

"Saksasta ja Kiinasta tiedämme, että uusiutuva energia voi luoda satojatuhansia työpaikkoja. Energiatehokkuuden parantaminen säästää silkkaa rahaa. Suomen kauppataseen alijäämä taas johtuu ennen muuta siitä, että tuomme tänne fossiilisia polttoaineita. Jos tehostaisimme energiankäyttöä ja lisäisimme kotimaista uusiutuvaa energiaa, rahaa virtaisi vähemmän rajojen yli ulkomaisille kivihiili-, kaasu- ja öljykauppiaille. Tähän kiinnitti viime kesänä huomiota myös elinkeinoministeri Jyri Häkämies ennen kuin siirtyi Elinkeinoelämän keskusliiton palvelukseen.

Keskuskauppakamarin mielestä Suomen tulevaisuuden vaarantavat kuitenkin EU:n ilmastopolitiikka ja energiatehokkuusdirektiivi.

Teollisuuden viesti menee läpi, koska se voi aina uhata tuotannon siirtämisellä muualle."

""Teollisuus sanoo, että päästökauppa on kustannus, vaikka melkein kaikki paitsi Neste Oil myyvät päästöoikeuksia."

Johan nyt.

Energiamarkkinaviraston raporteista käy ilmi, että tämä pitää paikkansa. Tosin tällä viikolla tulleet tiedot kertovat, että viime vuonna myös Neste Oil jätti päästöoikeuksia käyttämättä. Päästökauppakaudella 2008–2012 päästöoikeuksia osti joka vuosi vain kolme teollisuusyhtiötä: Metsä Tissue sekä kaksi sokeriyhtiötä Suomen Sokeri ja Sucros. Kaikki muut joko myivät päästöoikeuksia muille tai pitivät niitä varastossa tulevaisuutta varten."

"Ilmaiset päästöoikeudet eivät ole ainoa tuki saastuttamiselle. Fossiilista energiaa tuetaan maailmassa ja Suomessa yhä paljon enemmän kuin uusiutuvaa energiaa. Vain jälkimmäisiä tukia muistetaan kritisoida markkinatalouden vastaisina."

"Yhdysvallat on ehkä suurin syyllinen, mutta ei suinkaan ainoa."

"Euroopassa suurin jarruttaja on Puola, joka haluaa, että sen kivihiili käy jatkossakin kaupaksi. Samassa veneessä ovat Saudi-Arabia ja muut öljyvaltiot. Ne ovat jopa vaatineet rahallista korvausta öljyn kysynnän vähenemisestä.

"Se on sama kuin Suomi vaatisi kompensaatiota siitä, ettei paperi käy enää kaupaksi", Paula Lehtomäki sanoo."

"Satu Hassi muistelee erästäkin ilmastokokousta, jossa Intian parlamentin edustajat sanoivat europarlamentaarikoille, ettei Intia suostu hyväksymään mitään päästörajoituksia itselleen.

"Sanoimme, että tehän tiedätte, että olette erittäin haavoittuvaisia ilmastonmuutokselle ja että tätä ei ratkaista ilman teitä", Hassi sanoo.

"He vastasivat melkein, että me mieluummin kuolemme kuin tingimme kansallisesta ylpeydestä."

Ilmastoneuvottelut ovat paljastaneet, kuinka lapsellisia maailman johtajat ovat. "
1. Ilmaston lämpenemisen ennustaminen on epävarmaa. Ilmaston merkittävä lämpeneminen näkyy muutamassa kymmenessä vuodessa. Merenpinta nousee parissa sadassa vuodessa. Ilmaston lämpenemisen hillintätoimet ovat kuitenkin myös hitaita. Jos ilmasto lämpenee odotettua vähemmän, voidaan hillintätoimia myöhemmin vähentää. Jos taas ilmasto lämpenee odotettua nopeammin, niin ainoa keino on varautua siihen nyt.

2. Vastikkeellinen raha on palkkaa. Työmarkkinoita eli palkkatyötä säädellään laeilla. Vastikkeellinen sosiaaliturva olisi toisinsanoen palkkaa, jolla kierretään lakia. Työttömien syyllistäminen on kasvanut työttömien määrän lisääntyessä. Eikö kuitenkin pitäisi käydä päinvastoin ja yksilön vastuu omasta työttömyydestään vähentyä massatyöttömyyden aikaan.

3. Suomessa vallitsee sekä työvoima pula että korkea työttömyys. Kainuulainen hitsari ei paljon auta, jos tarvitaan sairaanhoitajaa Helsingissä. Kapitalistiseen talouteen kuuluu vähintään 4% työttömyys. Sen alle mentäessä inflaation nopeutuminen rupeaa kasvattamaan työttömyys prosenttia. Kymmenen prosenttia ei ole vielä mikään katastrofi.

4. Ennen 1980-lukua Suomen oli vaikea saada kansanvälistä lainaa. Silloin valtio lainasi kotimaasta. Valtion obligaatiot voisivat olla nytkin hyvä vaihtoehto, kun ei haluta ottaa ulkomaista lainaa, mutta rahaa tarvittaisiin elvytystoimiin. Lisäksi pankkejen tarjoamat korot ovat surkeita ja suomalaisilta puuttuu turvalliset sijoutuskohteet. Valtion obligaatiot pankkien tarjoamia talletuskorkoja paremmilla prosenteilla voisi olla monelle kiinnostava vaihtoehto.

Kommentoikaa?

ErQDurbanin ilmastokokous on floppiLuonut: ErQLauantai 17.12.2011 13:16

Tuoreeltaan päättynyt Durbanin ilmastokokous on ollut ympäri maailmaa hehkutettuna siitä, kuinka hyvin lisäajalle venyneessä kokouksessa saatiin tehtyä ilmaston saastumista ja lämpenemistä ehkäiseviä päätöksiä. Suomen ympäristöministeri Ville Niinistö kertoo myös olevansa tyytyväinen kokouksen tuloksiin.

Mitä kokouksissa sitten sovittiin? Tehtiin sopimus, että ympäristöasioista tehdän sopimus vuonna 2015, ja tämä sopimus tulee voimaan vuonna 2020. Sen lisäksi esimerkiksi Yhdysvallat, Kiina ja Intia saivat sopimukseen mukaan purkuehdon, jolla sopimuksen laillinen sitovuus voidaankin maan niin halutessa estää. Pitkälle maiden vaatimus johtuu keskinäisestä talouskilpailusta ja markkinavoimien vaatimuksista. Toisin sanoen, aikaan saatiin lupaus vapaaehtoisesta sopimuksesta, josta pahimmat saastuttajat voivat vetäytyä, ja varsinaista toimintaa saastuttamisen vähentämiseksi siirrettiin noin yhdeksällä vuodella.

Vaikka päästöjen rajoittaminen alkaisi jo nyt, voisi tavoite maailman keskilämpötilan kahden asteen nousun ehkäisemisestä olla vaikea saavuttaa. Jo nyt voi olla liian myöhäistä pelastaa maailma. Kokous siirsi aloitusajankohdan seuraavalle vuosikymmenelle.

Mitä järkeä on kahden vuosikymmenen ajan pidetyissä massiivisissa ilmastokokouksissa, joissa ei saatu taaskaan mitään konkreettista aikaan? Kokoukset itsessäänkin ovat valtavia saastuttajia, kun satoja, ellei tuhansia, päättäjiä ympäri maailmaa lennätetään samaan paikkaan - monet yksityislentokoneillaan. Entä mitä järkeä on päätöksenteossa, jossa sananvapaus voi olla hyvinkin rajallinen? Päästötavoitteita kunnianhimottomiksi kritisoinut Venezuelan pääneuvottelija Claudia Salerno kertoi saaneensa uhkauksia, ettei hänen maansa saisi tukea vihreästä ilmastorahastosta, ellei löyhä sopimusteksti tulisi allekirjoitetuksi.

Ainoana hyvänä puolena kokouksesta voidaan sanoa se, että Kioton ilmastosopimukselle saatiin jatkoaikaa vuoteen 2017. Vaikka Kioton sopimuksella ei maailmaa pelasteta, voi se toimia edes jonkinlaisena alkuna. Valitettavasti en osaa siihen alkuun uskoa - niin kauan, kuin markkinavoimat pystyvät ohjaamaan päätöksentekoa maailmanlaajuisen ilmastokriisin hoidossa näin tuhoisaan suuntaan, ei planeetallamme ole ainakaan liikaa toivoa.

Lähteet: Hs.fi, uusisuomi.fi, yle.fi, Savon Sanomat
http://www.sovereignindependent.com/?p=16628

Euroopan Parlamentti, osia mietinnöstä 14.1.1999 27. Katsoo, että HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project) on maailmanlaajuisesti tärkeä hanke, koska sillä on laajamittaiset vaikutukset ympäristöön, ja vaatii, että riippumaton kansainvälinen elin tutkii oikeudelliset, ekologiset ja eettiset vaikutukset ennen lisätutkimusten ja -testausten aloittamista; pitää valitettavana, että Yhdysvaltojen hallinto on toistuvasti kieltäytynyt lähettämästä edustajaansa kuultavaksi julkiseen kuulemistilaisuuteen ja sen jälkeen pidettyihin asiasta vastaavan valiokunnan kokouksiin, joissa on käsitelty Alaskassa toimivan High Frequency Active Auroral Research Project (HAARP) -hankkeeseen liittyviä ympäristö- ja terveysriskejä;
28. Pyytää, että STOAn (tieteellisten ja teknologisten vaihtoehtojen arvioinnin) paneeli tutkii kaiken olemassaolevan HAARPia koskevan tieteellisen ja teknisen tutkimusaineiston arvioidakseen hankkeen todellista luonnetta ja sitä, miten suuren riskin HAARP muodostaa sekä paikalliselle että globaalille ympäristölle ja kansanterveydelle yleensä;
29. Kehottaa komissiota yhteistyössä Ruotsin, Suomen, Norjan ja Venäjän federaation hallitusten kanssa tutkimaan, miten HAARP-ohjelma vaikuttaa Euroopan arktisten alueiden ympäristöön ja kansanterveyteen, ja kertomaan tuloksista parlamentille;
30. Vaatii erityisesti kansainvälistä sopimusta, jolla kielletään kaikki tutkimus ja kehittäminen niin siviili- kuin sotilaallisiin tarkoituksiin, joilla pyritään soveltamaan tietoa kemiallisten, elektronisten, äänen väreilyn tai muiden keinojen vaikutuksesta ihmisen aivoihin sellaisten aseiden kehittämisessä, joiden avulla voidaan jotenkin vaikuttaa ihmisen toimintakykyyn, mukaan lukien edellä mainittujen järjestelmien kaiken todellisen tai mahdollisen käytön kieltäminen; HAARP - ilmastoa pilaava asejärjestelmä Euroopan parlamentin turvallisuusasiain ja aseidenriisunnan alivaliokunta piti 5. helmikuuta 1998 kuulemistilaisuuden, jossa käsiteltiin mm. HAARPia. NATOn ja USA:n edustajia oli kutsuttu paikalle, mutta he päättivät olla osallistumatta tilaisuuteen.
Valiokunta pahoittelee sitä, että USA ei lähettänyt tilaisuuteen ketään eikä käyttänyt tilaisuutta kommentoida esitettyä materiaalia. (lähdeviite 22) HAARPia, suurtaajuisen säteilyn tutkimukseen liittyvää tutkimusohjelmaa (High Frequency Active Auroral Research Project) johtavat Yhdysvaltain ilmavoimat ja laivasto yhdessä Fairbanksissa sijaitsevan Alaskan yliopiston geofysikaalisen laitoksen kanssa.

Vastaavanlaisia kokeiluja on käynnissä myös Norjassa, todennäköisesti Etelämantereella, mutta myös entisessä Neuvostoliitossa. (23) HAARP on tutkimushanke, jossa ionosfääriä (24) lämmitetään voimakkaiden radioaaltojen avulla käyttäen apuna maanpäällistä lähetinverkkoa. Näin synnytetty energia lämmittää tiettyjä ionosfäärin osia. Tämä synnyttää ionosfääriin aukkoja, minkä jälkeen lämmitetty alue käyttäytyy keinotekoisen linssin tavoin. HAARPia voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Ilmakehän sähköisiä ominaisuuksia manipuloimalla voidaan hallita valtavia voimia. Jos järjestelmää hyödynnetään sotilaskäyttöön tarkoitettuna aseena, seuraukset voivat olla tuhoisia viholliselle.
HAARPin avulla voidaan välittää miljoonia kertoja enemmän energiaa tietylle alueelle kuin millään muulla perinteisellä keinolla. Energia voidaan lisäksi suunnata liikkuvaan kohteeseen, mitä voitaisiin käyttää hyväksi vihollisen rakettien tuhoamisessa. Hankkeen johdosta on myös mahdollista olla entistä paremmin yhteydessä sukellusveneisiin ja manipuloida maailmanlaajuisia sääolosuhteita. On toki mahdollista toimia myös päinvastaisesti eli aiheuttaa viestintään häiriöitä.

Ionosfääriä manipuloimalla voidaan estää maailmanlaajuinen viestintä samalla kun käyttäjän oma viesti menee perille. Järjestelmän toinen mahdollinen sovellutus on maapallon röntgenkuvaus useiden kilometrien syvyydessä (maan läpi tunkeutuvan tomografian avulla) öljy- ja kaasukenttien, mutta myös maanalaisten sotilaallisten varusteiden löytämiseksi. Tutka, jolla voidaan katsoa horisontin yli ja määritellä esineitä suureltakin etäisyydeltä, on vielä yksi HAARP-järjestelmän sovellus. Sillä voidaan etsiä tulossa olevia kohteita topografisten esteiden takaa.

USA on suorittanut 50-luvulta lähtien ydinräjäytyksiä Van Allen -vyöhykkeillä (25) tutkiakseen, millainen vaikutus tässä korkeudessa tehtävillä ydinräjäytyksillä on radioviestintään ja tutkan toimintaan räjähdyksessä syntyvän sähkömagneettisen sykäyksen johdosta. Tuloksena syntyi uusia magneettisia säteilyvyöhykkeitä, jotka kattoivat lähes koko maapallon. Elektronit liikkuivat magneettisia kenttiä pitkin ja loivat keinotekoisia revontulia Pohjoisnavan yläpuolelle. Näiden sotilaallisten kokeiden tekemiseen liittyy se riski, että Van Allen -vyöhykkeen tasapainoa järkytetään vakavasti pitkäksi aikaa eteenpäin.
Maapallon magneettikenttä voi tuhoutua laajoilta alueilta ja se voi estää radioviestinnän. Amerikkalaisten tiedemiesten mukaan Van Allen -vyöhykkeen palautumiseen normaalitilaansa voi kulua monta sataa vuotta. HAARP voi aiheuttaa muutoksia myös säämalleihin. Se voi vaikuttaa myös koko ekosysteemiin, etenkin herkällä Etelämantereen alueella. HAARPin vakavista seurauksista on mainittava vielä ionosfääriin syntyvät aukot, jotka aiheutuvat sinne lähetettävistä voimakkaista radioaalloista. Ionosfääri suojelee meitä kosmiselta säteilyltä. Yleisesti toivotaan, että aukot sulkeutuvat jälleen, mutta otsonikerroksen aukoista saadut kokemukset antavat aihetta uskoa päinvastaista. Tämä tarkoittaa sitä, että suojaavassa ionosfäärissä on suuria aukkoja.

Koska HAARPilla on ympäristöön laaja-alaisia vaikutuksia, se on maailmanlaajuisesti tärkeä asia, ja on syytä epäillä, että näihin järjestelmiin todellakin sisältyy enemmän riskejä kuin etuja. Ekologiset ja eettiset vaikutukset on tutkittava perinpohjaisesti, ennen ryhtymistä jatkotutkimuksiin ja - testaukseen. HAARP on yleisölle miltei täysin tuntematon hanke ja sen vuoksi onkin tärkeää lisätä yleisön tietoisuutta siitä. HAARP on yhteydessä 50 vuotta käynnissä olleeseen intensiiviseen ja selkeästi sotilaalliseen avaruustutkimukseen, jota on tehty mm. osana "tähtien sota"-ohjelmaa ja jolla pyritään valvomaan ilmakehän yläosaa ja viestintäyhteyksiä.
Tällaista tutkimusta on pidettävä ympäristöä vakavasti vahingoittavana, ja sillä voi olla arvaamattomat vaikutukset ihmisten elämään. Kukaan ei tiedä varmasti vielä tässä vaiheessa, millaisia vaikutuksia HAARPilla voi olla.

Sotilaalliseen tutkimukseen liittyvää salassapitokulttuuria on vastustettava. Tässäkin yhteydessä on edistettävä avoimuutta ja sotilaallisten tutkimushankkeiden demokraattista ja parlamentaarista valvontaa.

Tietyt kansainväliset lait (yleissopimus ympäristön muuttamismenetelmien sotilaallisen tai muun vihamielisen käytön kieltämiseksi, The Antarctic Treaty (Etelämannerta koskeva sopimus), yleissopimus valtioiden toimintaa johtavista periaatteista niiden tutkiessa ja käyttäessä ulkoavaruutta, siihen luettuna kuu ja muut taivaankappaleet ja YK:n merioikeusyleissopimus) saavat HAARPin näyttämään erittäin arveluttavalta, ei vain inhimillisestä ja poliittisesta, vaan myös oikeudellisesta näkökulmasta katsottuna.
Etelämannerta koskevassa sopimuksessa määrätään, että Etelämannerta saa hyödyntää vain rauhanomaisiin tarkoituksiin (26).

Tämä merkitsisi sitä, että HAARP on kansainvälisen oikeuden vastainen. Uusien asejärjestelmien kaikki vaikutukset on annettava riippumattomien kansainvälisten elinten tutkittaviksi. On laadittava uusia kansainvälisiä sopimuksia ympäristön suojelemiseksi sodassa tarpeettomalta tuhoutumiselta.

- suom. Isto Porkka

KayinMinijääkausi.Luonut: KayinKeskiviikko 19.01.2011 13:38

Päivän piristyksiä luvassa.

http://ilmastohuijaus.blogspot.com/2010/12/minijaakausi-alkaa-nyt-skeptiset.html

Ja kommenteissa ne piristykset:

"Nyt jo on havaitavissa arktisen merijään lisääntyminen. http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/IMAGES/seaice.anomaly.arctic.png"

"Todellakin: http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm"

Tuo jälkimmäinen on melko varmasti piruilua edelliselle, mutta tuosta ensimmäisestä on niin vaikea sanoa onko se kaveri tosissaan vai ei.

Ai että minä rakastan näitä :) Vuosikymmeniä biologieja on kiusanneet kreationistit, nyt on sitten alettu kiusaamaan ilmastofyysikoitakin. Kun näille vaan vielä nimen keksisi... :)

GJN[Ei aihetta]Luonut: GJNMaanantai 12.07.2010 20:14

huoneistomme lämpötila lattialla: +30c
huoneistomme lämpötila katossa: +34c
lämpötila ulkona varjossa: +36c

---

TÄTÄ voisi kutsua ilmastonlämpenemiseksi, toisin kuin talvea.

Snow_WhiteVihreä puhe.Luonut: Snow_WhiteKeskiviikko 05.05.2010 01:35

Mulla ja Piikulla oli tänään melko poliittiset puheenaiheet meses ja nyt mä oon entistä enemmän huolissani tästä maailman menosta.

Mä en oo aiemmin tienny ydinvoimasta muuta ku sen että se kuulostaa aika vaaralliselta. Ja sitä se näköjään onki. Suomi haluaa olla edelläkävijä ja ottaa muiden maiden ydinjätteet. Tänne siis kaavaillaan isoa kuoppaa maahan, johon kipattais hypervaarallista säteilyä lähettävät ongelmajätteet. Sitten niiden annettais muhia sielä 20000000000000000 vuotta, kunnes ne olis sitte mukamas vaarattomia. Mä vaan mietin, että entä jos joku terroristi Muhamed Ali Baba menee räjäyttämään sen maan? Entä jos sielä jätteen läheisyydes olevista kastemadoista tuleeki 5-silmäisiä mutaatioita? Entä jos nää jätteet imeytyy vaikka pohjaveteen? Mistä näistä tietää, ku sellaasta ei oo koskaan kokeiltu?

Kunnat vois palkata ihmisiä lajittelemaan kaatopaikoilla olevia jätteitä. Varmasti suurimman osan niistä jätteistä olis voinu kierrättää, eikä vaan heittää sinne isoon kasaan lokkien syötäväksi ja leviteltäväksi... Näille lajittelijoille vaan pyykkipoika nenään ja mehiläistarhurin puku päälle. Verorahojahan käytetään ties mihinkä turhuuksiin... Eikö tämmösten lajittelijoiden palkkaaminen ois kuitenki aika hyvä sijoitus?

Tyynellämerellä kuulemma on USA:n kokonen 10m paksu jäteriutta, ja 90 prosenttia siitä on muovia... Pohjoisnavan jäätiköt sulaa kovaa vauhtia (-> vesi nousee). Otsonikerros ohenee. Saastuneelle ilmastolle hyväksi olevat sademetsät tuhotaan (ja niiden mukana hirveesti eri eläinlajeja). Valtaosaa ihmisistä ei kiinnosta pätkääkää nää ympäristöasiat. Ei hyvä. Sanotaan, että ihminen on Maan älyllisin olento... Taitaa se loppujen lopuksi olla tyhmin olento, ku ajattelee, mitä kaikkea pahaa ihmiset onkaa saanu aikaaseksi.

Ajateltiin Piikun kans, että jos tehtäis kierrätyspaperinen alastonkuvakalenteri (alastonkuvat hyväntekeväisyyden nimishän on nykyään muotia). Siihen tulis sitte kaikkia ekotekovinkkejä ja tuotot menis hyväntekeväisyyteen. Toinen vaihtoehto on mennä eduskuntatalon eteen isojen kylttien kans heilumaan.

tuner200 metriä syvä reikäLuonut: tunerKeskiviikko 12.08.2009 15:25

.. olis tulossa meidän pihalle maanantaina.

Pitkän pohdinnan jälkeen menin tilaamaan maalämpötsydeemit. Nykyinen yösähköllä varattava sähkölämmitys nimittäin maksaa ihan kosmisesti. Vaikka maalämpö investointina onkin melko kallis, maksaa se itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa. Lainan kuukausierä tulee olemaan samaa luokkaa kuin säästyvä sähkölasku. Jos (kun) sähkön hinta nousee niin homma on maksanut itsensä takas jo aiemmin. Kaupanpäälliseksi saa tietysti hyvän mielen kun töllin lämmitys on myös merkittävästi ekologisempaa.

Jokusen egen voi säästää myös laittamalla katolle vähän lisää eristettä ja vaihtamalla ikkunoiden sisälasit lämpölasielementeiksi, mutta täytyy tehdä niistä vielä tarkempia laskelmia ja ihmetellä hommaa enempi joskus ensi kesänä.
« Uudemmat -