IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Paikkakunnat ja alueet
Perustettu
21.10.2006
Tilastot
Käyntejä: 1772 (1.7.2008 alkaen)
Koko
21 jäsentä
Tyttöjä: 11 (53 %)
Poikia: 10 (47 %)
Keski-ikä
26,5 vuotta
Otos: 18 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 25,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 27,7 vuotta

Jäsenet (21)

-auroraChoogie[kaitsu]^^MöKäZNaddeeBillabong`UncleSamLEIJA-Kee_seventeennnane`-|--Templarthelardetinkerbell``JupixJaima_
« Uudemmat - Vanhemmat »
Päivä 10: kuva maasta jossa haluaisit asua
iqg392.jpg

USA, Yhdysvallat, Ameriikka... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Jostain syystä olen jo ihan pienestä pitäen halunnut asua Pohjois-Amerikassa. Osavaltiota en vielä ole osannut päättää, koska maa tarjoaa niin monenlaisia eri vaihtoehtoja, mutta pidän erityisesti eteläisistä osavaltioista, kuten Teksas, Georgia ja Lousiana.

Kyse ei ole siitä, että pitäisin Suomea jotenkin huonona maana asua - päinvastoin, Suomi on mielestäni melkoinen ihannevaltio, jos ei oteta huomioon kansan henkistä hyvinvointia -, vaan selittömättömästi mieleni on lähes koko ikäni halajanut rapakon taakse.

Lukiossa minun ja Yhdysvaltain rakkaussuhteeseen tuli pieni breikki, kun kaikki muut luokkalaisistani dissasivat kyseistä maata ja itse kiinnostuin samoihin aikoihin Japanista ja kaikkeen siihen liittyvästä. Muutaman vuoden jälkeen Japani-intoiluni kuitenkin hiljalleen hiipui ja palasin tutun ja turvallisen (lol) USA:n pariin.

Uskallankin siis sanoa, että tässä ei ole enää kyse mistään pikku ihastuksesta, sillä tiedän tasan tarkkaan kuinka vaikea ja paska maa Yhdysvallat voi olla, mutta siitä huolimatta haluan sinne muuttaa. Tämä on se meikäläisen elinikäinen toive, ja toivottavasti se vielä jonain päivänä toteutuu.

Päivä 11: kuva suosikki hedelmästäsi
Päivä 12: kuva jostain mitä pelkäät
Päivä 13: kuva sinusta ja ystävästäsi (ystävistäsi)
Päivä 14: kuva kännykästäsi
Päivä 15: kuva jostain mitä haluaisit tehdä ennen kuolemaasi
Päivä 16: kuva siitä mitä harrastat
Päivä 17: kuva jostain mitä teet joka päivä
Päivä 18: kuva joka kuvaa elämääsi
Päivä 19: kuva kielestä minkä aloitit viimeksi
Päivä 20: kuva sinusta enemmän kuin 10 vuotta sitten
Päivä 21: kuva henkilöstä jota ihailet
Päivä 22: kuva joka saa sinut hymyilemään
Päivä 23: kuva autosta jonka näit viimeksi
Päivä 24: kuva, joka tekee sinut surulliseksi
Päivä 25: kuva parhaasta puolestasi/osastasi
Päivä 26: kuva tuskallisesta muistosta
Päivä 27: kuva onnellisesta muistosta
Päivä 28: kuva lempi vaatteestasi/asusteestasi
Päivä 29: kuva joka kuvailee aamujani
Päivä 30: kuva lempipaikastani
Päivä 31: kuva jostain, johon uskoin lapsena
Päivä 32: kuva jostain mieliruoastani
Päivä 33: kuva ensimmäisestä harrastuksestani
Päivä 34: kuva bändistä jonka musiikkia kuuntelen nyt
Päivä 35: kuva jostain, mitä odotan paljon
Päivä 36: kuva lempihiustyylistäni
Päivä 37: kuva henkilöstä, jonka haluaisin tavata
Päivä 38: kuva siitä mitä mieltä olen koulusta
Päivä 39: kuva joka tuo muistoja mieleeni
Päivä 40: kuva siitä, miten vietän mieluiten perjantai-iltani

A-style<3Luonut: A-styleLauantai 28.08.2010 04:25

SIIS. Törmäsin taas ihan älyttömään Britti enkkusanaan.
Cottoncandy (hattara) kääntyy briteillä muotoon 'fairy floss'. Siis. Ei oo totta!

Ja parit lisää:
Ladybug (leppäkerttu, selkeästi hyönteinen) -> Ladybird

Whut?

Ja yks täys kumma:
Pancake -> flapjack

WTF any1? Itelle kuulostaa vaan joltai... Häiriintyneeltä

Siis. Brittienkku kuulostaa jännältä, kivalta, erilaiselta, joskus sangen hawtilta mut... Amerikan englanti vaan makes so much more sense. Tai sit se vaan johtuu siitä et ryven Amerikkalaisissa TVsarjoissa, musiikissa ja leffoissa. Luulin muuten pitkään puhuvani enemmänki enkkuaksentilla mut sitten miule kerrottiin totuus, ja joku taisi joskus sanoa että kuulostan melkein Texasilaiselta. Mut siis POINTTI OLI ETTÄ BRITIT TEILLÄ ON OUTOJA JUTTUJA!

Like. Super silly brits!

Ja PS- Miusta tulis surullisen hyvä jenkki.

EDIT// Jooh, jos Briteissä pyydän ''Could I have a fag please?'' Ei minä en saa hinttiä vaan savukkeen. OKEI. Siis katelkaa vaikka täältä http://www.usa-vs-uk.com/usvsuk-dictionary.html ite näitä XD

EDIT//#2 ''One of the things that most stands out about the lifestyle in usa is the relaxed way of doing things'' Joo kohta oikeesti Amerikka kutsuu.
http://1001calls.blogspot.com/

Tänään ihmiset kyräilee,
naapurit hurskastelee
Lähikaupan myyjä tuntee sun mummon,
se kutsuu kylään, sä et mee

Sul on kassissa passi ja vatteet jo
Sukkikset, hammasharja, lompakko
Kirjoitit kirjeisiin: maailma soi
Mä lähden kun jäädä en voi

Tänä yönä vihdoin sä pääset pois
tästä paskamaasta
Täällä miehet tappaa toisiaan,
ja sit sanotaan et olishan se hienoo jos näin ei ois
Tää on silti lottovoitto,
torvensoitto, aamunkoitto
kaiken korjaa, koeta unohtaa

Tänään selvemmin sä tiedät sä et tuu takaisin
Tänne jääkööt muut ja tehkööt kaiken
niin kuin esi-isät aiemmin

Joo, täällä sua haukuttiin, huudeltiin,
hellittiin, kaulailtiin, suudeltiin
Kuulet, kun maailma kaukaa soi
Sä lähdet kun jäädä et voi

Tänä yönä vihdoin sä pääset pois
tästä paskamaasta
Täällä naiset tappaa toisiaan,
ja sit sanotaan et olishan se hienoo jos näin ei ois
Tää on silti lottovoitto,
torvensoitto, aamunkoitto
kaiken korjaa, koeta unohtaa

Kumarra siniristii, saat olla juoppo, et nisti
Jos huudat sä oot ehkä terroristi
Ei saa vaivata ketään, pitää kätellä setää
Väsyneet hävitetään, älä luovu mistään

Vihdoin sä pääset pois
tästä paskamaasta
Täällä lapset tappaa toisiaan,
ja sit sanotaan et olishan se hienoo jos näin ei ois
Tää on silti lottovoitto,
torvensoitto, aamunkoitto
kaiken korjaa, koeta unohtaa
Yhdysvaltojen entiselle ulkopolitiikan merkkihenkilölle, ja useiden presidenttien oikealle kädelle Henry Kissingerille myönnettiin vuonna 1973 Nobelin rauhanpalkinto Vietnamin sodan neuvotteluratkaisusta. Hänen vietnamilainen vastineensa Lê Ðức Thọ kieltäytyi samaisesta palkinnosta siitä yksinkertaisesta syystä että verinen sota riehui Vietnamissa vielä kaksi vuotta ennen todellista rauhaa. Jo edellisen vuosikymmenen lopulla Kissinger oli sabotoinut loppumetreillä olleen rauhanprosessin avittaakseen poliittisen suojelijansa, tuolloisen senaattori Richard Nixonin vaalivoittoon presidentinvaaleissa.

Sodan jälkeen iso osa Kaakkois-Aasiaa oli raunioina. Vietnamin infastruktuuri oli tuhottu maan tasalle, ja sodassa oli kuollut korkeimpien arvioiden mukaan jopa viisi miljoonaa vietnamilaista. Vietnamin maaperästä kolme miljoonaa aaria oli kyllästetty erilaisilla myrkyillä, joiden mukana maahan oli laskeutunut yli 250 kiloa huippuvaarallista dioksiini-myrkkyä. Ravintoketjuun päästessään myrkkymäärä riittäisi tappamaan koko Vietnamin yli 80-miljoonaisen väestön monikymmenkertaisesti. Vietnamin naapurimaihin Laosiin ja Kambodzhaan kohdistettiin ennennäkemättömiä pommituskampanjoita. Pelkästään Laosiin pudotettiin tonnimääräisesti enemmän pommeja kuin Saksaan ja Japaniin toisessa maailmansodassa yhteensä. Terroripommituskampanjat Kambodzhaan olivat niin Yhdysvaltojen oman perustuslain kuin kansainvälisen oikeudenkin mittapuulla rikollisia toimia, mutta sotarikossyytteiden sijaan Richard Nixon laskettiin vuonna 1994 Bill Clintonin sanoin "suurena rauhantekijänä" haudan lepoon, ja yhä elossa oleva Henry Kissinger nauttii Yhdysvalloissa edelleen suurta suosiota kansakunnan omana playboyna. Lupauksistaan huolimatta Yhdysvallat ei ole koskaan osallistunut näiden myrkkyjen ja pommien luomien vahinkojen korvaamiseen, tai poistamiseen luonnosta.

Vietnamin sodan tarina ei kuitenkaan pääty tähän. Vietnamin sodan rauhanehdoissa ( http://www.aiipowmia.com/sea/ppa1973.html ) Yhdysvallat oli sitoutunut artiklan 21. mukaisesti Indokiinan jälleenrakennukseen, ja sodan jälkeen Richard Nixon vakuutteli sopimuksen käytännössä tarkoittavan sitä että Yhdysvallat sitoutuu Vietnamin jälleenrakentamiseen miljardiluokan tuin ilman poliittisia ehtoja. Kuten arvata saattaa, toisin kuitenkin kävi. Vietnamilaiset eivät ole koskaan saaneet luvatuista rahoista penniäkään. Sen sijaan Vietnam on maksanut - ja maksaa edelleen - vuosittain Yhdysvalloille tähtitieteellisiä summia. Nykyistä Vietnamin hallintoa vastaan taistellut Etelä-Vietnamin hallitus oli nostanut Yhdysvaltojen hallinnolta lainaa, josta suuri osa käytettiin korruptoituneen hallinnon "ylläpitoon". Lopuilla rahoilla etelävietnamilaiset kävivät Yhdysvaltojen puolesta sotaa pohjoisen kommunisteja vastaan. Näin ollen Vietnam maksaa takaisin katteettonta lainaa sodasta joka käytiin sitä itseään vastaan. Kuinka tämä on mahdollista?

Talousuudistuksiaan jatkaakseen Vietnam tarvitsee Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin tukia, ja näiden saamiseksi Yhdysvallat on langettanut Vietnamin rutiköyhälle kansalle tarjouksen josta he eivät voi kieltäytyä. Mikäli Vietnam ei maksa, siltä evätään käytännössä kaikki mahdollisuus maansa infastruktuurin korjaukseen ja maaperän puhdistamiseen. Arkikielessä tällaista toimintaa kutsutaan kiristykseksi.

Kansainvälisen yhteisön tulisi painostaa Yhdysvaltoja voimakkaasti pitäytymään allekirjoittamissaan sopimuksissa, ja pyrkiä varmistamaan, että kansainvälisiä organisaatioita ei käytetä kansainvälisen mafiatoiminnan työkaluina.
« Uudemmat - Vanhemmat »