IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Autot ja muut kulkuneuvot
Perustettu
14.12.2006
Tilastot
Käyntejä: 1 277 (1.7.2008 alkaen)
Koko
7 jäsentä
Tyttöjä: 3 (43 %)
Poikia: 4 (57 %)
Keski-ikä
29,9 vuotta
Otos: 7 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 28,4 vuotta
Ylläpitäjä
Nasara

Jäsenet (7)

GaiZaNonissimoNasara^^tu^^ro^^EriondSiilimieliJennaJohanna
« Uudemmat - Vanhemmat »
Joukkoliikenne on ilmaston kannalta tärkeä asia, mutta myös kaupunkiympäristön. Mitä muistetaan New Yorkista tai Lontoosta? Subway, Undergound tai Metro. Jo Tukholmassa on nautinnollisen vikkelä ja toimiva joukkoliikenne, mitä siellä olen kulkenut.


Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä jäävät liian usein mieleen epäkohteliaat kuskit, likaiset penkit tai aikatauluista myöhästely. Vaihdot eivät suju vikkelään ja joskus eivät ollenkaan. Itä-Vantaalta ei pääse länteen kuin päivisin. Ei, vaikka työt loppuisivat keskiyön jälkeen.


Tilanne ei ole näin paha, mutta se voisi olla parempikin. Lippujen hinnat voisivat olla alhaisemmat, liityntäyhteydet juna-asemille olemassa kaikkialta nopeasti ja julkinen liikenne päivittäistä yksityisautoilua käytännöllisempää.


Joukkoliikenteen houkuttelevuuden ja tehokkuuden parantamiseen on panostettava. Kehäradan rakentamista on tuettava, uusille asuinalueille järjestettävä liikennöinti jo ennen asuttamista ja otettava käyttöön ruuhkamaksut, jotka sekä rahoittaisivat joukkoliikennettä että vähentäisivät ruuhkia, mikä hyödyttäisi niin bussimatkustajia kuin autoilijoitakin.

Pääkaupunkiseutu on yhtenäinen kaupunkialue. Sitä tulisi kohdella sellaisena myös joukkoliikenteessä. Erillinen seutulippu on turha. Tarvitaan yksi ja yhteinen, nykyistä halvempi lippu koko pääkaupunkiseudulle. Toimiva joukkoliikenne tukee tiivistä, ilmastoystävällistä kaupunkirakennetta, jossa on tilaa myös viheralueille.

Joukkoliikenne kohtelee ihmisiä tasa-arvoisesti. Bussilla pääsee kouluun ja töihin, kauppaan ja harrasteisiin. Vantaalla on kova paine kasvaa oikeaksi kaupungiksi ja kansainväliseksi yrityskeskukseksi. Tämä voidaan tehdä ympäristön, yksilön ja yhteiskunnan ehdoilla - joukkoliikenteellä.

Da_PaleKoskilinjat rahastaa...Luonut: Da_PalePerjantai 26.09.2008 03:00

Jeps. Elikkä tänään kun lähdin PoRhan jäseniltaan linjalla 9 Kempeleen kirkonkylältä Kirkonmäen pysäkiltä kohti kaupunkia ja siellä pysäkki nimeltä Limingantulli P, jossa tarkoitus jäädä pois. Kuski kysyi, kun sanoin, että missä jään poies niin kysäsi hintaa, että eikös se ole 3,50e, joka on hinta kertalipusta 12 km:n matkalta ja se oikeuttaa Kirkonmäen pysäkiltä keskustaan. Limingantulli on hieman ennen keskustaa ja näin ollen Limingantullin pysäkille riittää 9 km:n kertalippu joka on 3,20e. Sanoin että eiköhän se ole vähän halvempi. Paluu takaisin Kempeleeseen meni oikein eli sain mitään kyselyitä 3,20e lipun.

Toinen oli että lähdin Oulun keskustasta Kempeleeseen Kirkonmäen pysäkille ja kuski sitten paineli koneeseen 3,50e hintaisen kertalipun niin kuin kuuluu tehdä ja maksoin 5e setelillä. Bussi oli täysi ja sitten huomasin että olin saanut vaihtorahaksi 1 euron ja 20 senttiä vaikka takaisin olisin oikeasti pitänyt saada se 1 euro ja 50 senttiä. Noh kun bussi kerran oli täysi niin en jaksanut alkaa käveleen sinne etuosaan vaarimaan lisää rahaa.

Tästä johtopäätöksenä voidaan vetää että kuskit ei tiedä a) tarkkaa hintaa tietyille pysäkin väleille tai b) ne tahalleen yrittää rahastaa liikaa. Jatkossa saa olla tarkkana, kun matkustaa joukkoliikenteessä.
« Uudemmat - Vanhemmat »