IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tapahtumat
Perustettu
23.3.2007
Tilastot
Käyntejä: 3 203 (1.7.2008 alkaen)
Koko
58 jäsentä
Tyttöjä: 20 (35 %)
Poikia: 38 (65 %)
Keski-ikä
40,4 vuotta
Otos: 36 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 38,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 41,1 vuotta

Jäsenet (58)

Erde^_hennizi_mronkainSemisecoKyuuEturauttiConteCresdenceZolaehdokasMetsienMeisseliReettaRIstimäkiKarma78Inu^tuijakMikaelLonnrothHeseK

myyra[Ei aihetta]Luonut: myyraLauantai 04.10.2008 01:54

Jatkoa päiväseen.

Koulukiusamisesta on puhuttu paljon, että siihen pitäisi satsata resursseja ja saada jotakin aikaan. Mitään ei kuitenkaan näytä tapahtuneen, kuisaajat kiusavat ja kiusatut voivat huonosti. Missä vika?

Onko se lähtöisin suurista luokkakoista, vai suoranaisesta vanhempien välinpitämättömyydestä?
Eikö lapsi saa tarpeeksi huomiota osakseen kotona, joten sitä pitää hankkia kyseenalaisin keinoin. Toista satuttamalla, tietoisesti tai tahattomasti. Asioita hyssytellään, niistä ei puhuta oikeilla nimillä vaiket asiat tahdotaan kierää ja sulkea pytälaatikkoon.

Seksuaalinen ahdistelu, sanoin ja teoin!

Tänään saatiin iltalehdestä lukea, kuinka Tanja Karpelaa oli ahdisteltu seuksuaalisin sanoin eduskunnan käytävässä, WTF? Onko seksistinen kommentti, jonkun vaatetuksestä sukupuolista häirintää, todellakin lehtien palstatilaa saava otsake? Missä on lehdistä ne uutiset, että 14 vuotiaan vanhemmat ei välitä, juovat vain viinaa ja antavat lapsen pärjätä omillaan?

Välillä tuntuu, että olemme menossa enemmän ja enemmän amerikkaa kohden, Tyhmimmät ja rikkaimmat saavat päättää asioista, muiden katsoessa ja ihmetellessä vierestä. Toivottavasti siellä ne ymmärtävät valita edes Obaman uudeksi presidentikseen. Lopettaakseen sodan mustasta kullasta ja "maailman poliisin viitan laskeakseen" .

Maatalous jääköön seuraavaan kertaan ja sitä ruodittakoon sitten urakalla.

Maailma vaikenee, minä en!

myyra-------Luonut: myyraPerjantai 03.10.2008 18:00

Ken vanhoja muistelee, sitä sikulla silmään.

Palatakseni kuitenkin vanhoihin tapahtumiin, niin valitetaan että ei ole kaupungilla rahaa, ei tarpeeksi veroäyrejä, ei valtiolta tukea yms. Voidaanko katsoa itseä peiliin ja miettiä uudestaan?!

Kuinka se vaikuttaa talouteen, kun 100 000 nuorta aikuista ajetaan pois kaupungista tuhlaamaan rahojaan. Ei tietenkään mitenkään, ei sillä ole vaikutusta talouteen tippaakaan.

Ajetaan muutama koulu alas, tehdään kuntaliitoksia yhdistetään kaikki lukiot yhdeksi jättikompleksiksi. Luokat pois, kellään ei enää ole samaa ryhmäytymistä, tuttuja naamoja yms.

Mitä tulee nuorten käyttäytymiseen, ikävimmät tapaukset on kun jo Ala-asteelaiset on viikonloppusin örveltämässä kaljapullo kädessä. Mihin tämä on menossa? Miten asiaan puututaan? Voiko koulu irtisanoa itsensä kasvattajan tehtävästä, pitäisikö kouluille antaa omat nuorisotyöntekijät jo Ala-asteille. Ylä asteilla ne on onneksi jo yleistymässä.

Kuinka vanhemmat saadaan mukaan kasvatukseen, kun paineet työmarkkinoilla on mitä on? Onko oikein lastakohtaan, että lapsi menee kouluun 08.00 pääsee sieltä 12.00 jälkkäriin siitä suoraan ja vanhemmat hakee 17.00. Ruoka, sitten harrastukseen ja kotona 20.00. Lapsi tekee 12 tuntista päivää, niin ei ihmekkään että on keskittymisongelmia, vaikeuksia yms. Koulussa.

Saati niinpaljon puhuttu "vanhempien ja lasten laatuaika" Katin kontit, minä sanon. Se että väen vängällä pyritään pitämään yhteistä aikaa, otetaan kissat pöydälle ja "keskustellaan" Ei se toimi. Sen pitää tapahtua huomaamatta, sitä suuremmin stressaamatta siinä iltapäivä/ilta askareiden ohella.

Koulukiusauksestakin tekisi mieli sanoa muutama sananen, mutta se jääköön seuraavaan kertaan

myyraKunnallisvaalitLuonut: myyraPerjantai 03.10.2008 13:30

Nuoruus on valttia, näissä vaaleissa. Se on hyvä!
Itse vain olen niin täynnä niitä suuria suunnitelmia, elämääkin hienompia lausahduksia ja mitänsanomattomuutta. Suorastaan välillä pistää vihaksi, se miten kunnan asioita hoidetaan, palveluita ajetaan alas ja annetaan ihmisten riutua pahassa olossaan.

1. Lama aikaan tehtiin huonoja päätöksi, ajaa palvelut alas ja tänä päivänä karsitään siitä tapahtumasta. Nuorilla on enemmän ongelmia, koulussa, kotona, kadulla.. "Pää ei niin sanotusti ole kunnossa". Tämä pää ei kunnossa osasto saa terrorisoitua muuta nuorisoa niin paljon kuin haluaa, kukaan ei enää huomaa matti meikäläistä jolla ei ongelmia.

2. Liikenne, autot pois kaduilta ja pyörä perseen allle. Ei olisi kohta enää ylipainoa, veripainetta.. Ihmiset liikkumaan, liikuntapaikat siihen kuntoon että niihin voisi mennä kuntoilemaan. Satsata hieman erilaisiinkin lajeihin, ei JALKAPALLO, PESÄPALLO, JÄÄKIEKKO. Muitakin lajeja on, jolle voi antaa avustusta.

3. Vaalijärjestelmä pitäisi muuttaa niin, että äänestys tapahtuisi puolueelle. Valitset puolueen, taitat ehdokkaan Vasemisto 1.Matti Meikäläinen 2. Minna Meikä 3. Ville Vallaton ja se jolla on puolueesta eniten ykkössijoja on puolueen "Ääniharava".

*Ajattelu ei maksa mitään, sillä voi jopa tienata*

myyraKunnallisvaalitLuonut: myyraPerjantai 03.10.2008 00:53

Perkele sanon minä!

Taas on meneillään yhdet turhaakin turhemmat vaalit. Pitäisi äänestää sitä ja tätä, ja jos et niin tee olet huonoakin huonompi ihminen. Jos et äänestä, et voi vaikuttaa. Saati valittaa. Niin, onhan se noinkin, mutta ketä noista 300 taulapäästä äänestät? Kukin valehtelee naamapunaisena, että kyllä meidän puolue hommat hoitaa, kyllä minä asiat saan paranemaan. Uskokoon ken tahtoo, uskoni on horjuva.

Itsekeskeisiä, omaneduntavoittelijoita, hihhuleita, isomahaisia sekä hulluja. On siellä mukaan näköjään mahtunut pari rikasta jyllenbergiäkin. Onko tässä se kaikki repertuaari, mitä tarjotaan?!

Mitä 18vuotias nulikka voi tehdä 50vuotiaiden perseitä tujottavien ukonrähjien kanssa? Pistää päälleen minihameen ja kaupata persettään, että saa ne tukemaan ajatustaan kouluruuan lisärahotuksesta, että saadaan lisää kasviksia? Tuntuu niin käsittömältä ja hullulta taas kerran, kukaan ei edes kuukauden päästä muista ketäs sinne tulikaan valittua.

Eikö olisi helpompaa satsata tuokin raha, mitä menee mainoksiin, valokuviin, kestitykseen, valittujen kokouspalkkioihin yms. Ohjata sinne minne sitä tarvitaan? (Mutta eiväthän isomahaiset ukot, ja sirosääriset rouvat enää muista mitä siellä kokouksissa pitikään tehdä. Vaihdetaan kuulumiset vaihdevuosista ja kesämökkien kalasaaliista. Mietitään vielä, oliko sitä jotain kokouslistalla).

Laittakaa edes omia ajatuksia, älkääkä puoluetta sekoittako kaikkeen. Puolue on hyvä asia, mutta ei voi olla totta, ettei teillä ole omia ajatuksia vaan kaikki on puolueen linjoilla. Meidän puoluessa ajatellaan, meidän puolueen tavoitteet..

Ja yrittäkää joku edes, että kaupungin rahoja ei tuhlattaisi kertakäyttömukeihin, munkkipossuihin ja kultakatriinaan. Jokainen toisi oman kuppinsa, omat eväänsä ja termospullon. Valinnaisesti voisi olla syömättä tai juomatta, kokous aikakin lyhenisi kun kaikki ei ravaisi hakemassa lisäkuppia sumppia, kun on se niin kallista kaupassa. 3.68 maksaa paketti reilun kaupan kahvia. Ja siitä saa keitettyä 60 kuppia, niin ei kupille hintaa ainakaan minusta liikaa tule. (0,0613333€)

*Ajattelu ei maksa mitään, sillä voi jopa tienata*
Ilmaisen todella syvän pettymykseni siitä, että eilisessä MTV3:n kunnalisvaalitentissä oli mukana ainoastaan kolmen suurimman puolueen puheenjohtajat. Kyllä, muitakin puheenjohtajia on haastateltu ja he ovat näin saaneet ääntään kuuluviin, mutta eikö tämä nyt jo piru vieköön kerro aika selvästi suurimpien puolueiden valtakartellista, jota media kaiken lisäksi tukee? Vieläpä varsin avoimesti, tämä kyllä huomattiin jo eduskuntavaalienkin aikaan. Pienemmät puolueethan sitä näkyvyyttä kaipaisivat, jotta saisivat mahdollisuuden kasvaa haastamaan iänikuisia valtapuolueita ehkä hyvällä tuurilla joskus. Maikkari saa luvan pitää myös sellaisen vaalitentin, jossa on mukana nimenomaan kaikki muut paitsi 3-4 suurimman puolueen puheenjohtajat.

InkkariKorruptiolautakuntaLuonut: InkkariSunnuntai 28.09.2008 23:48

Suomen jokaiseen kuntaan, etenkin Vaasaan, on perustettava korruptiovaliokunta, jonka jäsenten tulee olla hyvä sisko ja veli -verkoston ulkopuolelta. Jäsenet voidaan valita esim. kansalaisjärjestöistä. Tällöin voidaan tasapuolisesti ja rehellisesti edesauttaa sitä, ettei kansalaisten oikeuksia viedä ja että kaupungin varoja käytetään oikein.

Valta on lahja, jota ei ole tarkoitettu yksityisomistukseen vaan palvelun välineeksi. Vaasalaiset ovat kyllästyneet Markku Lumion ja Heikki Kouhin ”vähän sulle vähän mulle”-touhuihin, joka heidän välillään on kyllä toiminut hyvin. Vaasan kaupungin johtajan ja alaisten lahjuksenottaminen lakaistiin maton alle ja annettiin heille mahdollisuus jatkaa tehtävissään. Pohjalainen kuulusteli eilen lauantaina Markku Lumiota huvilakaupasta poliisin tapaan, niin kuin rikoksesta epäiltyjä kuulustellaan. Tästä aiheesta on jätettävä tutkintapyyntö keskusrikospoliisille. Luottamus kaupungin johtoon on menetetty.

Suomi on tähän saakka pärjännyt hyvin peittämällä Suomen viranomaisten virheitä ja pysytellyt pitkään vähiten korruptoituneena maana. Vaalirahan väärinkäyttö ja ihmisoikeusloukkauksien salaaminen on tuonut tätä epäkohtaa esiin ja pudottanut Suomen vähiten korruptoituneiden maiden listalla sijalle viisi. Suomi pitäisi nostaa entiselle sijalleen hyvällä omalla tunnolla ja tätä voisi toteuttaa korruptiolautakunnan kautta.

Oikeusturvaterveisin
Niko Linsa (348) EOK:n jäsen Vaasa
niko.linsa@hotmail.com
http://www.syrjityt.fi
1. Lasten ja nuorten hyvinvointi

2. Arvokas vanhuus

3. Karhulan ja muiden lähiöiden tilanteen parantaminen

4. Joukkoliikenteen parantaminen

5. Ympäristöystävällisyys

6. Kotkan kaupungin säästöt oikeissa paikoissa

7. Pienituloisten hyvinvointi
EOK on huolestunut lisääntyneestä oikeusturvattomuudesta. Yhteiskunnan, julkisen vallan ja kaikkien päättäjien on kannettava vastuunsa ja kaikin voimin työskenneltävä sen hyväksi, ettei se itse omalla toiminnallaan ruoki kansalaisten oikeusturvattomuutta ja lisää sitä kautta väkivaltaista käyttäytymistä.

Viranomaisten tekemät oikeusturvaloukkaukset ovat erittäin vakava vallan väärinkäytön muoto, jollaisesta Eurooppalaisen Oikeusturvan Keskusliitto - EOK ry:lle tulee yhä enemmän kansalaisraportteja, sanoo EOK:n toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen. - Tämä julkisen vallankäytön muoto ulottuu kaikkein köyhimpien sosiaalitukien ja -palveluiden anastamisesta vauraidenkin yritysten omaisuuden kaappaamiseen valtaa käyttävien virkamiehien määrittelemille tahoille. Uhreja on lapsista vanhuksiin, huomauttaa Juntunen.

Yhä useammat suomalaiset raportoivat EOK:lle, että vallan väärinkäytön saastuttamat hallinnot virkamiehineen ”tulkintaan” ja ”käytäntöihin” vedoten syrjäyttävät lain sanamuodon. On äärimmäisen poikkeuksellista, että ylimmille laillisuusvalvojille kannellut katsoisi ylimpien laillisuusvalvojien tehneen muuta kuin omalta osaltaan suojelleen viranomaisvallan väärinkäyttöä, toteaa EOK:n liittohallituksen puheenjohtaja, oikeustieteen tohtori, dosentti Petter Kavonius.

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu toimia väkivallattomilla tavoilla. Myös viranomaisten tekemien oikeusturvaloukkausten uhrit toimivat näin, toteaa Kavonius.

Oikeusturvaloukkaukset aiheuttavat vakavaa syrjäytymistä, tuskaa ja kärsimystä, masennusta, työttömyyttä, köyhyyttä ja pahimmillaan jopa ennenaikaisen kuoleman.

EOK:n ja julkisuudessa olleiden tietojen mukaan useiden Suomessa tapahtuneiden itsemurhien ja joukkomurhien taustalla on ollut kansalaisiin kohdistuneita oikeusturvaloukkauksia, sanoo Juntunen.

Pommi-isku Vantaalla Myyrmannin kauppakeskuksessa 11. lokakuuta 2002 sekä tuoreet koulusurmat kertovat siitä, että kaikista sukupolvista nousee väkivaltaisia toimintatapoja. Useissa viime aikoina tapahtuneissa väkivaltaisissa tragedioissa taustalla on ollut voimakas viha yhteiskuntaa ja sen instituutioita kohtaan.
Viranomaisvallan väärinkäytön jatkuminen kasvattaa riskiä sille, että katkeruuden ja väkivallan yhdistelmä suomalaisessa yhteiskunnassa voi yltyä tuhoisaksi, jopa jatkuvista pommi-iskuista tunnettujen Lähi-idän tapahtumien kaltaiseksi.

EOK on huolestunut lisääntyneestä oikeusturvattomuudesta. -Yhteiskunnan, julkisen vallan ja kaikkien päättäjien on kannettava vastuunsa ja kaikin voimin työskenneltävä sen hyväksi, ettei se itse omalla toiminnallaan ruoki kansalaisten oikeusturvattomuutta ja lisää sitä kautta väkivaltaista käyttäytymistä, sanoo toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen.

Lähde: http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=50

yrppahttp://ristkari.blogspot.comLuonut: yrppaKeskiviikko 24.09.2008 18:53

Kuten tiedätte, olen ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen. Olen syntynyt maassa, jossa on ollut kahdeksan vuotta sota, täysin turha sota. Amerikkalaiset ja entiset neuvostoliittolaiset hyötyivät sodasta myymällä mm. vanhoja aseita ja varastamalla Lähi-idän maiden mustaa kultaa eli öljyä ja muita luonnonvaroja.

Olen ollut lapsuudestani lähtien tuntenut vihaa politiikkaa ja poliitikoita kohtaan. Pakenin omasta maastani ja sodasta ja äärimmäisten vaikeuksien jälkeen pääsin Suomeen. Luulin Suomen olevan tasa-arvon maa, jossa vallitsee täysi rehellisyys. Kouluttauduin Suomessa, sain Suomen kansalaisuuden ja otin huomioon, että äänestäminen on jokaisen kansalaisen velvollisuus. Osallistuin kunnallis-, eduskunta- ja presidentinvaalien äänestykseen. Aika kului Suomessa eläessä. Tyttäreni syntyi ja olin ylpeä suomalainen isä. Muutaman vuoden kuluttua, avioeron jälkeen, jätin yksinhuoltajuushakemuksen asianajajani kehotuksesta estääkseni tyttäreni pahoinpitelyn äidin ja tämän sukulaisten puolelta sekä estääkseni tyttäreni kansainvälisen lapsikaappauksen. Vaasan epärehelliset sosiaaliviranomaiset, poliisiviranomaiset ja rattijuoppokäräjätuomari syrjivät minua isänä, peittivät tyttäreni pahoinpitelyt ja auttoivat väkivaltaista äitiä kaappaamaan tyttäreni Suomesta Turkkiin. Luonnollisesti en halunnut menettää lastani enkä halunnut, että lapseni menettää isänsä. Päätin taistella epärehellisiä viranomaisia ja poliitikkoja vastaan. Taisteluni takia menetin yksityisyyteni, joka oli minulle elämässäni tärkeää.

Rehelliset ja pätevät poliitikot ottivat minuun yhteyttä, taistelimme yhdessä ja voitimme epärehellisiä viranomaisia. Sain tyttäreni takaisin ja yksinhuoltajuuden.

Taistelun aikana minut pyydettiin keskustan jäseneksi. Liittymiseen jälkeen aloin täydellä voimalla vaikuttaa siihen, että saisimme nämä epärehelliset viranomaiset pois vallasta. Osallistuin Vaikuta.nyt -koulutukseen ja olen nyt kunnallisvaaleissa ehdokkaana.

Nyky-yhteiskunnassa puolueiden antamat turhat lupaukset jäävät yleensä toteutumatta vaalitöiden ja äänestyksen jälkeen. Kansalaiset kokevat tämän helposti valheeksi, pettyvät politiikkaan ja poliitikoihin. Eli rehellisyys voittaa ja sillä saadaan ratkaistua ongelmat, mikä täyttää nyky-yhteiskunnan haasteet ja toiveet.

Kysyn koko ajan minulle läheisiltä ihmisiltä, miksi he eivät halua vaikuttaa maamme epäkohtien parantamiseksi. Kysyn, miksi he eivät halua osallistua äänestykseen. Vastaus täällä Vaasassa on RG-line:n asiat, Vaasan kaupungin johtaja Markku Lumion ja hänen alaisten lahjuksien ottaminen. Kaupunkimme virastoissa toimii hyvä sisko ja veli -verkosto, mm. jalkapalloilijat pääsevät suhteilla helposti kesätöihin tietokonepelien pariin. Maamme naisilla on miehiä huonompi asema työelämässä. Heitä yleensä ei oteta vakituiseen työsuhteeseen, koska heidän pelätään tulevan raskaaksi, jäävän äitiyslomalle ja aiheuttavan täten kustannuksia työnantajalle. Naisilla on samoissa tehtävissä huonompi palkka kuin miehillä, vaikka he tekevät yhtä paljon töitä kuin miehet.

Oikeusturvaterveisin kaikille
Niko Linsa (EOK:n jäsen) Vaasa
http://www.syrjityt.fi