IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
29.6.2007
Tilastot
Käyntejä: 2066 (1.7.2008 alkaen)
Koko
12 jäsentä
Tyttöjä: 4 (34 %)
Poikia: 8 (66 %)
Keski-ikä
23,7 vuotta
Otos: 9 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 22,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 23,9 vuotta
Valvojat
Guttersniper

Jäsenet (12)

KupariGuttersniperspurgujukkaBabyJenksReLLu-NiorSannabistervapannu`katrieTamsu
« Uudemmat -
Kevin Boothin laatudokumentti Yhdysvaltain niin sanotusta huumeidenvastaisesta sodasta sekä sen seurauksista.
Kannattaa katsoa jos vaan millään jaksaa näin pitkää dokkaria aiheesta. :)

Ohessa pätkä suomentamaani Cato Institute:ssa julkaistua kirjailija Glenn Greenwaldin tekstiä


"Ensimmäinen heinäkuuta 2001 Portugalissa astui voimaan valtakunnallinen laki, joka dekriminalisoi kaikki huumeet mukaanlukien kokaiinin ja heroiinin. Uuden lainsäädännön alla kaikki huumeet ovat ”dekriminalisoituja”, ei ”laillistettuja”. Siispä hallussapidosta omaa käyttöä varten ja huumeiden käyttö itse ovat vielä kiellettyjä, mutta kiellon rikkomisen katsotaan olevan hallinnollisia rikkeitä ja ei katsota olevan rikollisuuden piirissä. Huumekauppaa käsitellään edelleen rikoksena.

Missä muut EU:n maat ovat kehitelleet erilaisia käytännössä dekriminalisoivia lakeja, jonka avulla päihteet, jota pidetään vaarattomimpina (kuten kannabis) harvemmin johtavat syytteeseen, on Portugali ainoa EU-maa , jossa laki virallisesti julistaa huumeiden olevan dekriminalisoituja. Nyt kun on kulunut yli seitsemän vuotta lain täytäntöönpanosta on runsaasti tietoa, josta voidaan arvioida sen vaikutuksia.

Dekriminalisaatiota puoltava poliittinen yhtämielisyys ei ole yllättävä kun käännytään aiheeseen liittyvän empiirisen tiedon puoleen. Tämä saatu tieto osoittaa että dekriminalisaatiolla ei ole ollut yhtään ikäviä vaikutuksia käyttömäärään, jotka, monessa kategoriassa, ovat nyt alhaisimpien joukossa EU-alueella, erityisesti kun verrataan tuloksia valtioihin, jossa on tiukka lainsäädäntö. Vaikka dekriminalisoinnin jälkeisenä aikana käyttömäärät ovat pysyneet suunnilleen samana tai jopa vähän laskeneet kun vertaillaan toisiin EU-maihin, huumeisiin liittyvät sairaudet (kuten sukupuolitaudit) ja käytöstä johtuvat kuolemat ovat vähentyneet dramaattisesti. Huumepolitiikan asiantuntijat uskovat näiden positiivisten muutosten johtuvan Portugalin hallinnon paremmasta kyvystä tarjota hoito-ohjelmia kansalaisilleen – parannus, joka saatiin mahdolliseksi, monilta osin, dekriminalisoimalla.

Huomattavaa on, että dekriminalisaation kannatuksesta on tullut suosittua kasvavalla vauhdilla Portugalissa sitten 2001. Lukuunottamatta muutamia äärioikeistolaisia poliitikkoja, aniharva Portugalin sisäisistä poliittisista tahoista puhuu vuoden 2001 lain kumoamisen puolesta. Samaten on yleinen käsitys siitä, että byrokraattisia muutoksia tulee tehdä Portugalin dekriminalisointilainnin lainsäädäntöön, jotta siitä saataisiin vielä tehokkaampi, eikä ole varsinaista keskustelua siitä pitäisikö huumeet taas kriminalisoida. Merkittävämpää on, että mikään painajaiskuva, jota dekriminalisoinnin vastustajat –aina hillittömästä käytön kasvusta Lisbonin muuttumisesta huumeturistien pyhätöksi – ei ole toteutunut."

Glenn Greenwald on kirjoittanut aiheesta kirjan nimeltä "Drug Decriminalisation in Portugal: Lessons for creating fair and successful drug policies", jossa vertaillaan dekriminalisaation tuloksia epäonnistuneeseen kieltolakiin. Kirjan ja alkuperäisen tekstin löydät täältä: http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=10080

GuttersniperMitäääh?Luonut: GuttersniperKeskiviikko 02.06.2010 04:35

US ends ‘war on drugs’

THE United States has "ended its war on drugs" and is now moving its focus to prevention and treatment, the US drugs chief has told top Irish drug officials.

President Barack Obama’s drugs adviser Gil Kerlikowske held a series of meetings yesterday with Drugs Minister Pat Carey, Garda Commissioner Fachtna Murphy and Department of Justice secretary general Sean Aylward.

The former police chief said the US had formally ended its much heralded – and hugely expensive – "war on drugs".

"We’ve talked about a ‘war on drugs’ for 40 years, since President Nixon. I ended the war," said Mr Kerlikowske, director of the Office of National Drug Control Policy (ONDCP).

The Obama administration is increasing its budget for demand reduction by 6.5%, bringing it to $5.6 billion (€4.5bn). But the US is still spending $15.5bn on supply reduction.


Mr Kerlikowske said internationally, the US was focusing less on crop eradication in Afghanistan and Columbia.

He said the aim in Afghanistan was now on encouraging farmers to grow alternative crops.

--

Vauuuuuuuuuuuuu, mitä ihmettä? Toivottavasti. Muuten murahdan hyvin julmasti.
Nimimerkki "Julia" päätti pommittaa päihdepolitiikkaa koskevan blogini merkintää "Huumeiden laillistamisen FAQ" melkoisella aivopierulla, mutta eipä aikaakaan kun hän poisti kommenttinsa. Tiedoksi Julialle, että bittiavaruuteenhan se jäi leijailemaan. Kaikki uudet kommentit tallentuvat automaattisesti sähköpostiini. :)

Luen kommenttia tällä hetkellä, ja ajattelin jakaa sen myös teille lukijoille. Viestihän kuuluu näin:


"Järkytyin kun luin tätä..

Blogissa mainittiin ''Jokainen saa käyttää huumeita, ellei satuta ihmistä''
No mutta mistä helvetistä tietää huumeiden vaikutuksen alaisena, että pystyy kontrolloimaan itseään? Niin juuri, ei mitenkään.

Ja toiseksi, jos huumeet laillistettaisiin, niin ihan varmasti huumeiden käyttäjät lisääntyisivät suomessa. Ei olisi hirveen mukavaa katseltavaa, kunjoka päivä löytäisi kadulta väh. 5 ihmistä huumeissa.

Kolmanneksi vielä, vetositte blogissa siihen että ''..kun alkoholi ja nikotiinikin on sallittua''
Huume ja alkoholi on 2 täysin eri asiaa. Alkoholin vaikutuksen alasena pystyy sentään kontrolloimaan itseään vielä, kun huumeisiin vertaa.

Minulta on kuollut tuttava huumeisiin viimeyönä, ja toivon, että teidän mielipiteenne muuttuisi.
Eikö maailma ole jo tarpeeksi paskamainen paikka? Tarviiko sitä vielä paskemmaksi muuttaa?

HERÄTKÄÄ HYVÄT IHMISET!"


Luu kurkkuun? No ei nyt ihan. :( Ironista sinänsä, että kaikkiin tyttöraukan argumentteihin FAQ vastaa ihan kattavasti.

Gutter kuittaa! Ostakaa kirjoja ja lukekaa niitä. Olkaa fiksuja älkääkä satuttako muita. Tukekaa asioita, jotka koette oikeaksi. Syökää viinirypäleitä, nauttikaa kesästä! Koskettakaa kivoja poikia ja/tai tyttöjä "vahingossa". Halatkaa ja pussatkaa niitä. Juokaa vettä ja ottakaa D-vitskut auringosta! Juokaa hampputeetä. Sit pistäkää blotterit hammastarhaan ja oivaltakaa maailman parhaat happ---

You get the gist.
http://www.huffingtonpost.com/2009/06/24/un-backs-drug-decriminali_n_220013.html
Suom. http://kannabisuutiset.wordpress.com/2009/06/28/yk-tukee-huumausaineiden-dekriminalisointia-uusimmassa-raportissaan/

Askel, kiitos?

"Yhdysvaltain huumetsaari Gil Kerlikowske aikoo esiintyä raportin julkistamistilaisuudessa. Hän on todennut, että “Laillistaminen ei kuulu sanavarastooni”."

No onpas kaverilla sitten köyhä sanavarasto. Tällä todistusaineistolla (en todellakaan puhu pelkästä YK:n raportista vaan tästä "pienehköstä" listasta: http://www.druglibrary.org/Schaffer/library/studies/studies.htm ) luulisi saavan jo taottua järkeä päähän.
Välttääkseni typerät kommentit: Huumeiden laillistusta kannattavat, ei pakosti kannata huumeiden käyttämistä tai ole muuten taipuvainen siihen. Tärkeintä on saada ratkaisu, joka on kaikille hyväksi ja joka parantaa tätä meidän yhteiskuntaa.
http://digg.com/d1jhZ8 hevosella ratsastaminen on yhtä vaarallista kuin ekstaasin käyttö, pitäisikö hevosratsastus kieltää?

http://epakohtiamaailmalta.blogspot.com/2008/10/huumeiden-laillistamisen-faq.html Vastauksia kysymyksiin laillistamisesta.

http://www.drugpolicy.org/drugwar/ Argumentointia huumeiden laillistamisesta

http://drugwarfacts.org/cms/?q=node/243 Kaikkea jännää

http://www.drugwardistortions.org/ Valheita huumeista, ja väärinkäsityksiä.

http://www.druglibrary.org/schaffer/Library/studies/studies.htm Tutkimuksia huumeista, ja huumepolitiikasta

http://www.nationalreview.com/12feb96/drug.html Sota huumeita vastaan on jo hävitty.

http://www.drugsense.org/wodclock.htm Kuinka paljon menetämme rahaa huumeiden vastaiseen sotaan.

http://www.timboucher.com/journal/2005/02/25/animals-drugs-intoxication/ Huumeiden käyttö on luonnollista.


http://www.drugwardistortions.org/distortion1.htm argumentointia huumeiden laillistamisesta

http://drugwarfacts.org/cms/?q=node/36 laittomuuden vaikutus

http://drugwarfacts.org/cms/?q=node/61 argumentointia huumeiden laillistamisesta

http://en.wikipedia.org/wiki/Drug_Enforcement_Administration#Impact_on_the_drug_trade DEA:lla ei ole vaikutusta huumeliikenteeseen.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article3941725.ece Poliisi ei pysty lopettamaan huume liikennettä

http://druglibrary.org/schaffer/library/basicfax16.htm Huumeet ei aiheuta laillistamisen jälkeen lisäkustannuksia.

http://www.economist.com/displayStory.cfm?story_id=13237193&source=most_commented Economistin kanta huumeiden laillistamiseen.


http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4ihde Suhteellinen vaarallisuus sektio

http://www.druglibrary.org/olsen/dpf/whitebread06.html Marihuanan laillisesta historiasta.

http://edition.cnn.com/2009/POLITICS/03/31/cafferty.legal.drugs/index.html?eref=rss_topstories argumentointia huumeiden laillistamisesta.

http://www.physorg.com/news157280425.html Alkoholi pahempaa kuin kannabis.

http://img18.imageshack.us/img18/280/harmless1.jpg Päräyttävä kuva laittomuuden efektistä.

http://www.druglibrary.org/schaffer/Library/studies/cu/cumenu.htm Informaatiota huumeista yleisesti, ja vaikutuksista.

http://harrybrowne.org/GLO/Image1.gif Rikoksen kasvu huumeiden laillistamisen jälkeen

http://www.drugpolicy.org/library%5Ctlcnr.cfm Sveitsin heroiini kokeilu

http://huumetsaari.wikidot.com/ Kannabiksesta kertova sarjakuva

http://en.wikipedia.org/wiki/Drug_policy_of_the_Netherlands#The_results_of_drug_policy_in_Netherlands Missä se räjähdysmäinen käyttö laillistamisen jälkeen?

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/52756-huumesota-tulokseton-nyt-pohditaan-laillistamista Tämä taitaa olla oikea ratkaisu, ei auttanut huumeiden vastainen sota.

http://www.dimaggio.org/images/Eye%20Openers/DrugChart.gif Kaikki huumeet eivät ole vaarallisia, vaikka niin huumeidenvastaiset propagandat väittää.

http://druglibrary.org/prohibitionresults_drinking_by_children.htm Kieltolain vaikutus

http://druglibrary.org/prohibitionresults3.htm Kieltolain vaikutus

http://druglibrary.org/prohibitionresults1.htm Kieltolain vaikutus

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_alkoholin_kieltolaki Kieltolain vaikutus


http://www.veryimportantpotheads.com/site/SAGAN.htm Huumeet ovat huono asia?

http://www.mindhacks.com/blog/2008/11/adultery_for_heroin_.html Epäpuhdasta heroiinia ei olisi jos huumeet laillistettaisiin.

http://www.druglibrary.org/schaffer/misc/60minliv.htm Argumentointia huumeiden laillistamisesta.

http://www.drugwarfacts.org/cms/?q=node/30 Kuolinsyyt, Tupakka ja alkoholi..

http://www.legalizationfacts.com/ argumentointia huumeiden laillistamisesta.

http://www.miqel.com/entheogens/harman_capacities_lsd.html LSD on hyvää aivoille?

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/04/portugalissa_huumeiden_dekriminalisointi_saavuttanut_hyvia_tuloksia_672622.html

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/04/090420151240.htm

http://www.huffingtonpost.com/norm-stamper/420-thoughts-on-pot-vs-al_b_188627.html


http://www.physorg.com/news159647774.html

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090507190602.htm Huumeiden valistus aiheuttaa päinvastaisia asioita
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/04/portugalissa_huumeiden_dekriminalisointi_saavuttanut_hyvia_tuloksia_672622.html

Ei tullut yllätyksenä. Koskakohan me täällä Suomessa ymmärrämme haitat minimoivan, liberaalin päihdepolitiikan hyödyt?
http://books.google.fi/books?id=6_nd2DZ-h-UC&dq=Intoxication:+The+Universal+Drive+for+Mind-Altering+Substances&printsec=frontcover&source=bl&ots=Au5-8E6bZg&sig=dIpb5p-W9CpLe1gdGbK3ErdpJTU&hl=fi&sa=X&oi=book_result&resnum=6&ct=result#PPA33,M1

Lukekaa ehdottomasti, mikäli haluatte tietää paljon enemmän päihtymisen tieteestä, sekä sen kulttuurihistoriasta ja myös luonnollisesta kokonaisvaltaisuudesta. Intoxication haastaa vanhat ja pinttyneet ajatusmallit, joiden mukaan päihtyminen olisi pelkkä kulttuurillinen ilmiö.

Kirja on erittäin arvostetun psykofarmakologian professorin, Ronald Siegelin (http://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_K._Siegel), kirjoittama, ja sisältää mukaansatempaavan ja kattavan tietopankin perustarpeesta, jota me kaikki jollain tavalla tyydytämme.

Kirjan voi ostaa mm. Amazon.comista: http://www.amazon.com/Intoxication-Universal-Drive-Mind-Altering-Substances/dp/1594770697

Suosittelen!

--

"Siegalin teos tulee olemaan kiistanalainen, mutta hänen näkökulmaansa siitä, että päihtyminen on kulttuurillisen ilmiön lisäksi luonnon tosiasia, ei saa jättää huomiotta. Intoxication-kirjan lukemisen tulisi olla edellytys kansakuntien huumetsaareille."
- Los Angeles Timesin arvostelu

"Lukemalla tämän kirjan tulee tietoiseksi huumeongelman monista eri näkökannoista, psykoaktiivisen aineiden hyödyllisyydestä ja vaarallisuudesta, sekä niiden painoarvosta lääketieteessä, uskonnollisissa rituaaleissa ja päivittäisessä elämässä. Vaikuttavaa ja kiehtovaa."
- Albert Hofmann, kemian tohtori, yli sadan tieteellisen artikkelin ja "LSD: My Problem Child"-teoksen kirjoittaja, ja yksi "Plants of the Gods"-teoksen kirjoittajista.

GuttersniperMuutoksen tuuliLuonut: GuttersniperMaanantai 09.03.2009 22:10

http://www.newscientist.com/article/mg18524903.600-us-war-on-drugs-a-tragic-failure.html
http://www.economist.com/opinion/displayStory.cfm?story_id=13237193&source=hptextfeature
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/52756-huumesota-tulokseton-nyt-pohditaan-laillistamista
http://www.youtube.com/watch?v=M1G1SOwjD00
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/mar/05/war-on-drugs-prohibition
http://www.dailykos.com/storyonly/2009/2/20/134319/463/902/699813
http://network.nationalpost.com/np/blogs/fullcomment/archive/2009/02/28/conrad-black-drugs-war-and-the-road-to-recovery.aspx


Tässä vain muutamia juttuja, joita on pompsahdellut ihan muutamien viikkojen sisällä. Nykyisen kieltolakipolitiikan säröjä kritisoidaan ankarammin kuin koskaan -- ja syystä! Uskon tiukan ja asiallisen verkkovaikuttamisen, kansalaisaktivismin ja liberaalia päihdepolitiikkaa tukevien suurten tutkimusten helpon saatavuuden olevan "syynä" sille, että media alkaa pikkuhiljaa nostamaan tätä läskiä kattia pöydälle.

Tässä muutamia ERITTÄIN ajankohtaisia linkkejä aiheesta.

http://epakohtiamaailmalta.blogspot.com/
http://www.drugwarfacts.org/index2.htm
http://www.drugwardistortions.org/
http://www.druglibrary.org/schaffer/Library/studies/studies.htm
http://www.nationalreview.com/12feb96/drug.html
http://hamppu.wordpress.com/
http://huumesota.blogspot.com/2008/03/huumesodan-perseys.html
http://hppry.org/serendipity/
http://www.druglibrary.org/schaffer/Library/studies/cu/cumenu.htm
http://www.drugsense.org/wodclock.htm

Huumeiden laillistamisen puolustajana VAADIN, että jokainen päihdepolitiikasta kiinnostunut ihminen katsoo todistusaineistoa ja toteaa faktan: laillistaminen on ihan oikeasti eniten haittoja minimoiva menettelytapa. Huumeisiin liittyvät henkilökohtaiset tunteet eivät saa vaikuttaa siihen, kuinka suhtaudumme tosiasioihin, jotka ovat saatavilla ihan syystä.

Jatkakaamme.

Samoilla linjoilla olevat, liittykää:
Kaikki huumeet on laillistettava
Olkaa mukana edistämässä hyvää, aktiivisista ja rehellistä kuvaa laillistamisen puolustajista.
Murtakaa tabunne!
« Uudemmat -