IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
11.10.2007
Tilastot
Käyntejä: 8 506 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 9
Koko
237 jäsentä
Tyttöjä: 176 (75 %)
Poikia: 61 (25 %)
Keski-ikä
31,1 vuotta
Otos: 110 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 31,9 vuotta

Jäsenet (237)

SLEEPWALKING-tervapannuwnbGANGSTAMaGiCwIzArD-annljamppu-jere-98jjanitakinGi`-Hämis-penaelolsannaMinutelieroLEDGERHEATHXerfinityalumiiniolio
« Uudemmat -

xKYRPÄxplsLuonut: xKYRPÄxSunnuntai 11.01.2015 01:58

8155629.giftumblr_ndgek76I331qj4315o1_500.gif
tumblr_n67qphmNd91t04x43o1_500.gif
tumblr_n8rs41IX501t0l1jvo1_500.gif
giphy.gif
tumblr_m7sda0YLx61r45mefo1_500.gif
T1Z0vnV.gif
tumblr_lqi12cs8eN1r260gzo1_500.gif
tumblr_n8ne76ESGD1tv6x4go1_400.gif
tumblr_n8q0ejxt1k1qj4315o1_500.gif
tumblr_mkwovpbD7o1rcqnoio1_500.gif

ReiFur[Ei aihetta]Luonut: ReiFurTorstai 06.02.2014 21:33

Ei millään pahalla, mutta ootsä vittu tosissas?!
Luulis ettei teistä rappionuorista, joita ei turhaan koululla tai selvinpäin missään näe, olisi varaa arvostella ja moralisoida mun koulunkäyntiä... 9 vuotta peruskoulua kieli vyön alla ja niska limassa, lukion ekavuos parhaani yrittäny ja nyt amiksessa tehny KAIKEN ja enemmänkin kun mitä ois pitäny; ylimääräsiä hommia, ylimääräsiä töitä, ylimääräsiä tunteja... . .

. . ...Ja sä vittu kehtaat napista, että oon pitäny omaa lomaa YHDENVITUNPÄIVÄNVERRAN! Siis oikeesti, nyt ois taas hyvä hetki vetää vittu päähän ja paeta vuorille, oisko mitään :)

LibertinastpLuonut: LibertinaMaanantai 02.12.2013 22:54

Sosiologia: socius = toveri, matkakumppani; societas = yhteiskunta; logos = oppi, tieto

Ensimmäinen tiede oli filosofia. Sen rinnalle nousi tähtitiede, matematiikka, biologia, psykologia, teologia, taloustiede jne. Kaikkien tieteiden jälkeen tarvitaan vielä yksi tiede, joka tutkii niiden muodostamaa kokonaisuutta.

Vastatakseni ymmärrettävästi, mitä sosiologia tutkii, sanoisin yhteiskuntaa. Vastatakseni kattavasti, sanoisin sosiaalista. Sillä onhan sosiaalinen enemmän kuin pelkkä yhteiskunta.

Emile Durkheim (1858 - 1917) lähti ajatuksesta, että ansaitakseen olemassaolonsa, sosiologia tarvitsee tutkimuskohteen, joka on ainoastaan sen oma. Sosiaalinen täyttää tämän ehdon. Sosiaalinen puolestaan on jotain, jossa yksilöt yhdessä ollessaan tuottavat tietynlaisen oman sosiaalisen maailman, joka sisältää omat säännöt, oman moraalikoodiston jne. Olennaista tässä on, että tämä sosiaalinen maailma jatkaa olemassaoloaan, vaikka siinä vaikuttavat yksilöt vaihtuisivat. Esimerkiksi valtio jatkaa olemassaoloaan, vaikka siihen kuuluvat yksilöt vaihtuvat vuosien saatossa.

Durkheim lähti tarkastelemaan itsemurhia osoittaakseen, että itsermurhia ei voi selittää pelkästään biologisilla tai psykologisilla tekijöillä. Perintötekijät ja mielisairaudet tietenkin osaltaan voivat vaikuttaa itsemurhataipumukseen. Lisäksi valolla ja lämmöllä näytti olevan merkitystä, sillä itsemurhia tehdään enemmän kesällä kuin talvella. Kuitenkaan näillä ei voinut selittää maaseudun ja kaupunkien eroja tai Italian keskiosan suurta itsemurhakuolleisuutta verrattuna maan pohjois- ja eteläosiin. Ratkaisevaksi tekijäksi Durkheim havaitsi yhteisöllisyyden. Katolisissa valtioissa yhteisöllisyys oli vahvempaa, kuin protestanttisissa valtioissa, mikä suojeli yksilöä riistämästä omaa henkeään.

Durkheim nimitti heikosta yhteisöstä johtuvaa itsemurhaa egoistiseksi itsemurhaksi. Heikossa yhteisössä yksilö kokee itsensä niin irralliseksi, että kokee omien henkilökohtaisten ongelmiensa olevan yhteisön hyvinvointia tärkeämpää. Moderneissa länsimaissa itsemurhat ovat yleensä egoistisia. Kuitenkin myös liian voimakas yhteisö voi olla syynä itsermurhiin. Eräällä Tyynenmeren saarella tiettyyn ikään ehtineillä miehillä oli tapana viettää juhla, jonka lopuksi he joivat vapaaehtoisesti myrkkymaljan. Tämän he tekivät yhteisön paineen alla yhteisön hyväksi. Tätä Durkheim kutsui altruistiseksi itsemurhaksi. Myös kamikaze lentäjiä tai joitain islamistisia itsemurhapommittajia voidaan pitää altruistisen itsemurhan tekijöinä, sillä heidän tekonsa taustalla on tarkoitus riistää oma henkensä yhteisön hyvinvoinnin edistämiseksi. Durkheimin mukaan siis kaikkein alhaisin itsemurha kuolleisuus on silloin, kun yhteisö ei ole liian heikko, eikä liian kiinteä.

Egoistisen itsemurhan lisäksi Durkheim nimesi myös toisen liian löyhästä yhteisöstä johtuvan itsermuhatyypin. Anominen itsemurha. Anomiseen tilaan joudutaan, jos yhteisön normit ja moraaliset käsitykset rapistuvat, eikä tarjolla ole uutta tilalle. Tämän voi aiheuttaa esimerkiksi suuri lama. Ihmiset ovat tottuneet siihen, että aina on edes jotain töitä tarjolla ja yhteisössä on jokin mahdollisuus pärjätä. Suuresta lamasta puolestaan seuraa paljon irtisanomisia ja paljon ihmisiä, jotka jäävät vaille työtä. Ihmiset jäävät tällöin tyhjänpäälle vaille yhteisönsä tukea. Vastaavasti on myös toinen liian kiinteästä yhteisöstä johtuva itsemurha tyyppi, fatalistinen itsemurha. Fatalistinen itsemurha on seurausta yhteisöstä, joka tukahduttaa yksilön täysin. Tästä esimerkkinä Durkheim käytti orjia ja kuolemaantuomittuja.

Mutta mitä mieltä Marx oli kapitalismista? Entä mitä Weber tarkoitti kapitalismin erityisellä rationaalisuudella? Näihin kysymyksiin, näihin tunnelmiin. *Koska sosiologia kuuluu kansalle*

Lähteet:
Sosiologia; Kimmo Saaristo, Kimmo Jokinen; WSOY, 2010

ReiFur[Ei aihetta]Luonut: ReiFurMaanantai 29.07.2013 01:41

Huoh...
Nyt kun olen asiaa pitkään ja piinallisesti pohtinut, olen päätynyt edelleen melkoisen paskalla ja vittumaisella tavalla kahden vaiheille.
On selvä, etten haluaisi luopua sinusta, koska olet erilainen ja tärkeä ihminen (äläkä vedä tästä taas omia johtopäätöksiäsi, ihminen voi olla minulle tärkeä, ilman että haluaisin sen enempää PISTE).
Mutta jos luottamus on se mitä "vaadit", niin olen pahasti kusessa... Tavallaan tiedän, että luotan sinuun 110 prosenttisesti, koska olen kertonut asioita, joita moni muu ei tiedä ja joita ei kaikille kerrota. Kuitenkin, sinun näkemyksesi tästä luottamuksesta tuntuu (vain ja ainoastaan minun mielipiteeni - korjaa jos olen väärässä) oleva se, että minun pitäisi kertoa jokainen ajatukseni ja tunteeni, jotta oikeasti uskoisit mitä sanon. Valitettavasti tähän en kykene, en sinulle, en itselleni, enkä kellekään muullekaan.
Joo'o, ahdistaa ja vituttaa ihan sievoisella tavalla, mutta en koe mitenkään tärkeäksi infota siitä. Kuka helvetti siitä hyötyy että kerron kuinka paskaa kaikki on ja kuinka kaikki vaan vituttaa?! Todellisuus on, että KUKAAN ei jaksa kuunnella sellaista määrää valitusta ja paskaa, kuin mitä minulla olisi tarjota..

Ihan on oma päätöksesi onko tämä nyt sitten sitä luottamusta sinun mielestäsi, mutta itse tiedän, että luotan näköjään vähän turhankin paljon. Tiedän, koska ajatus toisen ihmisen puolesta kuolemiselle on näitä asioita läpikäydessä käynyt mielessä useammin - Sinun puolesta voisin uhrata elämäni ja puoli maailmaa. Ja päätit miten tahansa, niin olkoon sitten niin..

ReiFur[Ei aihetta]Luonut: ReiFurMaanantai 16.07.2012 02:22

jos sitä vaan lopettais, menis ja kuolis kaappiinsa

ReiFur[Ei aihetta]Luonut: ReiFurTiistai 20.03.2012 17:46

Luulin, ettet milloinkaan pois sä mee
Luulin, että jotenkin jään sun sydämees
Mut nyt kun oot pois huomaan sen
Se kaikki kuvitelmaa vain
Luulin, että tietäisin mitä teen
Mut maailma kääntää selkänsä
Jään yksin sateeseen jotenkin en vaan saa kii
Ja maailma pyörii kuitenkiin
Mutta sua kaipaan niin

Ei päivää etten miettis sua ja miks ei voitu onnistua
Ei yötä ilman sua unissaan
Ei mikään tunnu niin pahalta kuin se kun sä lähdit mun ovesta
Mä tiedän etten sua unohda

Luulin, että miettisit ees pidempään
Luulin, että merkitsin paljon enemmän
Mut nyt tuntuu en muuta voi
Kun vanha mennyt eilininen sitä ymmärrä en

Luulin, että oisin vahvempi kuin oon
Mä nyt luulin, ettet koskaan viereltäs ois hyljännyt mua

ReiFur[Ei aihetta]Luonut: ReiFurLauantai 18.02.2012 23:05


Ku se ois noin helppoo
Ku vois sanoo noin
Ku oisit oikeesti mun

ReiFur[Ei aihetta]Luonut: ReiFurSunnuntai 05.02.2012 22:34

Well, I tried to live without you
The tears fall from my eyes
I'm alone and I feel empty
God, I'm torn apart inside

I look upt at the stars
Hoping you're doing the same
And somehow I feel closer
And I can hear you...

ReiFur[Ei aihetta]Luonut: ReiFurKeskiviikko 01.02.2012 18:38

Can't believe I had a guy like you and
I just let you walk right out of my life,
after all I put you through you still stuck
Around and stayed by my side,
what really hurt me is I broke your heart,
you were a good guy and I had no right, I
Really wanna make things right,
'cause without you in my life
I'm so lonely
« Uudemmat -