IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
28.11.2007
Tilastot
Käyntejä: 21940 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 12
Koko
286 jäsentä
Tyttöjä: 161 (57 %)
Poikia: 125 (43 %)
Keski-ikä
29,1 vuotta
Otos: 88 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,2 vuotta
Poikien keski-ikä: 28,9 vuotta
Ylläpitäjä
Netari
Valvojat
-celeb-, Netari, Netard, Netariharkkari2, Onervankukka, Ninnuliina, nekkumato, Suunta-ohjaaja, Bolgerina, syaanisilli, NetariAnsku, SlowBro

Jäsenet (286)

psykkisNenapenaadvelisamimmiliisaHuhupuhetutkija_SallaNetariharkkari2-Krisu-playhockeyEliel-Eepeli-poro-erottelijaKatru00TristaRizwanVenlas-89
« Uudemmat -
Verkossa on monenlaista näkökulmaa ja keskustelua. Samalla on syntynyt paljon kiistaa siitä, mitä oikeastaan saa sanoa ja kenellä on oikeus siihen. Kysymykset itsessään eivät ole kovinkaan uusia, sillä oikea ja väärä ovat puhututtaneet meitä jo vuosituhansia. Aika sen sijaan on täysin toinen, sillä verkko on tullut mukaan elämäämme ja antanut meille jokaiselle aivan uudenlaisen, kantavan äänen, sekä samalla myös kuulijajoukkoja. Jollain tavalla ne kysymykset yhdistyvät vahvasti meissä omaan ihmisyyteemme ja siihen, miksi olemme olemassa.

Ylen Areenasta löytyy Opettaja.tv:n Ajatusdemo –nimellä julkaistuja mielenkiitoisia videoita, joissa nuoret opiskelijat pohtivat monia elämään liittyviä kysymyksiä. Tällaisia pohdintoja ovat esimerkiksi ajatusten luonteeseen, tietoon, sanojen merkityksellisyyteen, olemassaoloomme jne.

Yksi pohdinnoista käsittelee sitä, mistä ihminen tietää, mikä on oikein ja mikä on väärin. Opiskelija esittää siinä mielestäni hyviä, ja syvällisiä, näkökulmia aiheeseen. Oikean ja väärän välillä tasapainoilu ei aina onnistu hyvin, mikä on meille myös inhimillistä. Etenkin, kun tunnistamme vielä oikean.Pitää ajatella ensin, mikä on oikein ja mikä väärin.
Koulussa kerrotaan, mikä on oikein ja mikä väärin. Aina ei silti tule tehtyä oikein.
Jos puhut väärin, niin pitää miettiä, mitä siitä seuraa.
Valehteleminen voi olla helpompaa, että pääsee asiasta nopeammin pois.
Halu kertoa, mitä toinen on tehnyt. Jättää samalla kertomatta, sillä taustalla on samalla myös halu suojella itseään.
Halu kasvaa sellaiseksi ihmiseksi, että ei tule katumaan valintojaan liikaa.

Verkko on itselleni hyvin läheinen ympäristö ja olen saanut sitä kautta myös paljon uusia ystäviä. Samalla se toimii myös välittäjänä työyhteisössäni, joka on hajautunut ympäri Suomea. Silti, juuri verkon ansiosta tuntuu, että he ovat silti läsnä omassa arjessani.

Silmiini osui kuitenkin blogiteksti, joka havahdutti minut aiheellaan, ja sillä julmuudella, johon me ihmiset pystymme. Verkon kautta emme kuitenkaan ole yhteydessä kasvokkain toiseen ihmiseen ja kynnyksemme sanoa jotain on madaltunut huomattavasti. Anonymiteetti madaltaa vielä tuota kynnystä huomattavasti.

Nettipoliisi Timo Härkönen on ottanut omassa puheenvuorossaan kommenttia siitä, että kyse ei ole monin paikoin enää kiusaamisesta. Kyseessä on rikosnimikkeen alainen toiminta ja meidän tulisi yhteiskunnassa kyetä puhumaan asioista niiden oikeilla nimillä. Sinällään laki on sanojen tulkintaa, ja päädyn pohtimaan kysymystä enemmän ihmisyyden näkökulmasta. Opettaja.tv:n videolla nuoren esittämien pohdintojen valossa minussa herää väistämättä kysymys, ja erityisesti huoli, että vaivaako meitä ihmisiä jonkinlainen empatiavaje? Näemmekö enää toisiamme? Keskitymmekö enää asiasta keskustelemiseen, vai nautimmeko enemmän jo kivien heittelystä ja ilkkumisesta? Mitä se kertoo meistä? Millaisiksi ihmisiksi me haluamme kasvaa?

Kyseiseen blogitekstiin voi tutustua tuolla: http://www.pohjoistuulesta.com/2017/05/somehairinnasta-ja-tappouhkauksista-eli.html?m=1

@HerraHamsteri

Miten käyttäydyt verkkokeskusteluissa?Tiistai 23.05.2017 09:03, 48 vastaajaa

Osaatko pysyä verkkokeskusteluissa asiassa?
Oletko tullut haukutuksi netissä?
Koetko tulleesi kuulluksi ja ymmärretyksi verkkokeskusteluissa?
Oletko kokenut tarvetta jättää verkkoläsnäolo sivummalle häiriköinnin takia?
Oletko itse osallistunut verkossa häiriköintiin?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariPääsiäinenLuonut: NetariTorstai 13.04.2017 12:51

Palmusunnuntai aloittaa pääsiäisrumban ja se sijoittuu viikkoa ennen pääsiäispäivää. Palmusunnuntai on monelle tuttu virpomispäivä. Viikon aikana kyhätään koreita vitsoja ja sunnuntaina ponkaistaan jo aamuvarhain liikkeelle herkkujen kiilto silmissä. Ilta menee yllätysmunia availlessa ja suklaasumussa, josta on luontainen siirtyminen hiljaiseen viikkoon, tai tässä tapauksessa piinaviikkoon. Piinaa siinä suhteessa, että loppuviikkoa kohden Kinder -munat, mämmit ja pashat alkaa tulla jo korvista ulos. Piinaviikon jokaiselle päivälle on oma nimensä, joista seuraavaksi hieman lisää.

Malkamaanantai juontaa nimensä Raamatusta. "Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa, joka on omassa silmässäsi?" Malka -sanalla viitataan tässä ihmisen omaan vikaan tai puutteeseen, jota tämä ei huomaa, mutta syyttää toista. Monesti on helpompi parjata kaverin holtitonta herkuttelua, varsinkin siinä vaiheessa kun omat virpomispalkat on syöty jo aikoja sitten.

Tikkutiistaina vuoltiin sytykkeitä. Tuona päivänä vuollut sytykkeet olivat erityisen hyvällä onnella varustettuja. Eli jos kesälomalla on tarkoitus grillailla, niin kannattaa vuolla ne sytykkeet jo tässä vaiheessa. Tunnetustihan se grilli ei syty siinä vaiheessa kun nälkä on pahimmillaan!

Kellokeskiviikkona lehmille laitettiin kellot kaulaan. Karja päästettiin ensimmäistä kertaa ulos kirmaamaan – kello kaulassa. Tänä pääsiäisenä ajattelin kokeilla samaa. Nastakenkien sijaan laitan kellon kaulaan ja kirmaan juoksulenkille! Vahinko ei tule kello kaulassa.

Kiirastorstaina perinteisesti karkotetaan pihapiirissä vaikuttava paha, epäonnea tuova olento, Kiira. Tämä onnistuu parhaiten mekastamalla kovaan ääneen ja vetämällä perässä savuavaa terva-astiaa. Kiirastorstaihin liittyy myös puhdistuminen, joten jos et halua juosta ympäri pihapiiriä ja haista loppu viikkoa tervalle, niin suosittelen siivoamaan kämpän ja mahdollisesti myös siistimään itseäsi. Ennen muinoin hiusten ja kynsien leikkuu on tapahtunut juuri kiirastorstaina.

Pitkäperjantai on nimensä mukaan pitkä. Tai siitä on ainakin pyrittävä tekemään nimensä veroinen. Vanhoihin tapoihin on Suomessa kuulunut, että pitkänä perjantaina ei käyty missään. Istuttiin kotona syömättä ja juomatta. Tai jos oli tarpeen jotain suuhunsa laittaa, niin ei missään tapauksessa lämmintä ruokaa. Tällä vuosituhannella se tarkoittaisi varmaankin sitä, että ne eineslihapullat syödään suoraan pakkauksesta sen mikropitsan seuraksi.

Lankalauantain vastaisena yönä noidat pääsivät mellastamaan maailmassa ja noitien karkottamiseksi Pohjanmaalla poltetaankin yhä edelleen pääsiäiskokkoja. Uskotaan, että mitä enemmän kipinöitä ja savua, niin sitä parempi. En kuitenkaan itse alkaisi kyhäämään taloyhtiön pihalle omaa kokkoa. Helpommalla (ja turvallisimmin) pääsiäisestä selviää, jos osallistuu johonkin yhteiseen kokon polttoon, jossa turvallisuudesta on huolehdittu asianmukaisesti. Pääsiäislauantaina eli lankalauantaina oli myös tapana pestä ja värjätä talvella kehrätyt langat. Eli ennen kokkojen katselua on hyvä pyörähtää lankakaupan kautta, ellei lemmikkinä ole lammasta!

Sukkasunnuntai eli pääsiäissunnuntai voi tarkoittaa sitä, että ollaan hiljaa (eli sukkasillaan) tai sitten on pidetty niin lystiä, että sukatkin ovat lentäneet jaloista. Itse valitsisin mieluummin jälkimmäisen vaihtoehdon. Nimensä mukaisesti edellisenä päivänä hankituista langoista on myös kudottava uudet sukat. Jos puikot eivät pysy omissa käsissä, voi langat kuskata esimerkiksi äidille, mummolle, tädille tai kävellä suoraan lähimpään kauppaan sukkaostoksille.

Toinen pääsiäispäivä on riemun juhla. Itse lähinnä riemuitsen siitä, että pääsiäinen on taas kerran selätetty. Vitsat, höyhenet ja rairuohot voi kuskata roskiin, jättää suklaamunat syömättä, eikä mämmiäkään enää näy kaupan hyllyillä vähään aikaan. Ja mikä parhainta, maanantaikaan ei tunnu yhtään niin pahalta, kun se on vapaapäivä.

Hyvää pääsiäistä!

PääsiäiskyselyTorstai 13.04.2017 12:54, 38 vastaajaa

Parasta pääsiäisessä on?
Parasta puuhaa pääsiäisenä on?
Pääsiäisen paras herkku?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariJokainen ääni merkitseeLuonut: NetariPerjantai 31.03.2017 16:01

Kuntavaalit toimitetaan Suomessa joka neljäs vuosi ja seuraavat kuntavaalit toimitetaan 9.4.2017. Ennakkoäänestys on kuitenkin jo käynnissä ja jatkuu 4.4. asti. Ennakkoon äänestäessä et tarvitse mukaasi kuin voimassa olevan henkilötodistuksen (passi, ajokortti), mutta virallisena vaalipäivänä äänestää voi ainoastaan erikseen määrätyssä pisteessä, äänestyskorttia käyttäen.Kuntavaaleissa valitaan valtuutetut kuntien valtuustoihin eli yhtensä 295 valtuustoon. Nämä ovat siis juuri niitä paikkoja, joissa kuntasi asioista päätetään. Kuntavaaleissa äänestämällä vaikutat omaan elämääsi liittyviin asioihin. Eikä huolta, vaikka itse et äänestäisi moni muu kyllä äänestää ja ajattelee tällöin täysin omaa etuaan. Käytä siis äänesi ja vaikuta.

Eikö oikeaa ehdokasta löydy? Kokeile kuntavaalikonetta!
Helsinginsanomien kuntavaalikone: http://www.vaalikone.fi/kunta2017/
Ylen kuntavaalikone: https://vaalikone.yle.fi/kuntavaalit2017Vielä monta syytä lisää äänestää: http://www.kuntavaalit.fi/fi/aanestajalle/miksiaanestaa

Käytä ääntäsi ja vaikuta!
/Onervankukka

NetariJouluManteli tulee taas, 24.12!Luonut: NetariMaanantai 19.12.2016 15:49

”Joulumanteli, joulumanteli, mukana on koko kortteli
viivy vaikka koko ilta, kielletty on ilkivalta”

Jouluaatto on jo ovella. Joulu on jokaiselle perheelle erilainen juhla, joillekin se on iloinen antamisen juhla, toisille hiljaisuudesta ja perheen yhteisestä ajasta nauttimista. Joissakin perheissä joulua ei välttämättä erityisesti juhlita tai korosteta. Joululomalla, on aikaa pysähtyä miettimään omia juttuja, jolloin saattaa kaivata juttuseuraa perheen ulkopuolelta.

Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna jo kolmattatoista kertaa JouluMantelin. JouluMantelissa voit keskustella mieltä painavista asioista nimimerkin turvin. JouluManteliin voi tulla juttelemaan omista joulufiiliksistä, niin kevyistä kuin raskaistakin ajatuksista tai mieltä painavista asioista turvallisen aikuisen kanssa. Itse olen paikalla nyt kolmatta vuotta peräkkäin ja odotan jo innolla aattoyön hulinoita.
Kanssasi keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä ja koulutettuja verkkovapaaehtoisia. Kenenkään ei tarvitse olla yksin jouluaattona.

JouluManteli on auki jouluaattona kello 14.00-02.00 eli peräti 12 tuntia! Jutteluun on siis aikaa, vaikkei aivan ensimmäisille tunneille ehtisikään. , JouluMantelin löydät 24.12. alla olevista linkeistä. Tule ihmeessä juttelemaan itsellesi sopivana aikana.

Twitch www.twitch.tv klo 14-16.00
Habbo Hotel www.habbo.fi klo 14-20.00
Mantelichat www.mantelichat.fi klo 20-02.00
Netarin kahdenkeskinen chat www.netari.fi klo 16-02.00

Nähdään JouluMantelissa! <3
@OnervankukkaJoulu on taas, joulu on taas! Millainen se sulla on?Tiistai 20.12.2016 09:48, 169 vastaajaa

JouluManteli on auki jouluaattona kello 14.00-02.00 eli peräti 12 tuntia! Tule ihmeessä juttelemaan itsellesi sopivana aikana.
Miten vietät joulua?
  • Voit valita 3 vastausta.
Tärkeintä joulussa on..
  • Voit valita 3 vastausta.
Oletko jouluna yksinäinen?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Ihmisoikeuksien päivää vietetään 10.12. Yhdistyneet Kansakunnat eli YK on solminut ihmisoikeuksien julistuksen jo vuonna 1945. Ihmisoikeuksien julistuksen alussa sanotaan: ”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.” Julistuksen jatkona on kerrottu, että ihmisoikeudet ja vapaudet on tarkoitettu jokaiselle riippumatta rodusta, väristä, sukupuolesta, kielestä, uskonnosta, poliittisesta tai muusta mielipiteestä, kansallisesta tai yhteiskunnallisesta alkuperästä, omaisuudesta, syntyperästä tai muusta tekijästä. Voidaankin siis sanoa, että nämä oikeudet kuuluvat ihan jokaiselle.

No mihin meillä sitten on sopimuksiin nojaten oikeastaan oikeus? Tässä muutamia oikeuksiamme: Ensinnäkin meillä on oikeus elämään, ketään ei saa tappaa. Valtioiden tehtävä on suojata tätä oikeutta säätämällä lakeja toisen elämän mielivaltaista riistämistä vastaan. Lasten oikeuksienkin sopimuksen mukaan kaikille lapsille on taattava henkiinjäämisen ja kehittymisen edellytyksen mahdollisimman hyvin.

Toiseksi, meillä kaikilla on oikeus ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapauteen. Tämä tarkoittaa sitä, että ihminen saa uskoa mihin haluaa, kunhan se ei loukkaa muiden ihmisten oikeuksia. Meillä on myös vapaus liikkua oman maamme sisällä ja myös sen ulkopuolella, ja tätä vapautta saa rajoittaa vain hyvin perustelluista syistä. Kaikilla meillä on oikeus myös lepoon ja vapaa-aikaan. Lasten oikeuksien sopimukseen on lisätty vielä, että kaikilla lapsilla tulee olla oikeus iän mukaiseen leikkimiseen ja virkistystoimintaan, sekä vapaaseen osallistumiseen kulttuurielämään ja taiteisiin.

Ketään ihmistä ei saa syrjiä. Kukaan ei saa joutua, eikä ketään saa asettaa toisia huonompaan asemaan sukupuolen, seksuaalisen suuntautumisen, sukupuoli-identiteetin, uskonnon, alkuperän tai vamman vuoksi. Kukaan ei saa joutua tekemään pakkotyötä eikä ketään saa orjuuttaa. Lisäksi vielä jokaisella ihmisellä tulisi olla mahdollisuus riittävään elintasoon, eli jokaisen ihmisen olisi saatava tarpeeksi ruokaa, suojaa ja vaatteita. Jokaisella tulisi olla paikka missä asua ja paikka mistä saada vettä, terveyttä ja koulutusta.

Ihmisoikeuksia ja sopimuksia on edellä lueteltujen lisäksi vielä hurjan paljon enemmän. Toiset oikeuksista saattavat vaikuttaa mielestämme itsestäänselvyyksiltä, toisaalta hyvä niin, koska se tarkoittaa, että ne oikeudet toteutuvat omassa elämässämme. Toisia lukiessa huomaa, että kaikilla ihmisillä maassamme ja maamme ulkopuolella oikeudet eivät täysin toteudu. Ihmisoikeuksien päivänä on hyvä muistaa ja iloita oikeuksiemme olemassaolosta. Tehtävää oikeuksien toteutumiseen on vielä paljon matkaa, mutta ihmisoikeuksien päivänä voi pohtia myös mitä itse voisin tehdä, jotta oikeudet maailmassa toteutuisivat paremmin. Pienillä teoilla on merkitystä!

Joni Vantaan nuorisopalveluista

Miten ihmisoikeudet toteutuvat Suomessa?Tiistai 06.12.2016 10:39, 162 vastaajaa

Suomi on vauras maa jossa ihmisoikeudet toteutuvat moniin muihin maihin verrattuna kokonaisuutena hyvin. Miten eri oikeudet toteutuvat Suomessa sinun mielestäsi?
Oikeus elämään
Oikeus ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapauteen
Vapaus liikkua
Oikeus lepoon ja vapaa-aikaan
Syrjinnän kielto
Oikeus riittävään elintasoon
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariSe ei oo sun syy!Luonut: NetariPerjantai 18.11.2016 15:48

Kysyimme nuorilta GameXpossa heidän kokemuksia yhdenvertaisuudesta peleissä. Kyselyyn vastasi 138 nuorta, joista 53 % oli joko havainnut kiusaamista, häirintää, syrjintää tai kokenut sitä itse. Valitettavaa on, että monet lapset ja nuoret kokevat kiusaamista ja häirintää netissä, mutta eivät uskalla, halua tai tiedä miten kertoa siitä aikuiselle.

20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää. Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle iästä riippumatta. YK:n lapsenoikeuksien sopimus on tehty turvaamaan alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten erityisiä tarpeita ja etuja. Jokaisella lapsella on oikeus elää rauhassa kiusaamiselta, häirinnältä ja syrjinnältä.

Jos olet kokenut seksuaalista häirintää netissä – muista, että vastuu on aina aikuisella. "Olet niin kaunis. Lähetä mulle sun kuvia. Näytä sun rinnat, upea tyttö!" "Sä kerjäsit tätä. Kukaan ei saa tietää. Jos kerrot jollekin, lähetän kuvan kaikille." Jos saat tällaisia viestejä, muista, että ne ei ole koskaan sinun syytäsi. Et ole vastuussa aikuisen käytöksestä: vastuu on aina hänellä vaikka olisit suostunut alussa juttelemaan seksistä tai jakanut kuviasi ja videoitasi.
Jos aikuinen lähettää sinulle epämiellyttäviä ja inhottavia seksuaalissävytteisiä viestejä tai ehdotuksia, kerro niistä luotettavalle aikuiselle! #uskallakertoa

Apua on saatavilla netissä:

http://www.helpsome.fi

Pelastakaa Lasten, Rikosuhripäivystyksen ja Nettipoliisien yhteinen palvelu, johon voit jättää viestin tai chatata suoraan aikuisen kanssa. Chat on auki su-to 18-21. Lataa appi tai juttele suoraan selaimesta löytyvän chatin kautta.

http://www.nuortennetti.fi

MLL:n Lasten ja nuorten chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa. Chat on auki ma-ke klo 17-20.

@nekkumato

#uskallakertoa


Uskallatko kertoa?Perjantai 18.11.2016 15:50, 124 vastaajaa

Netissä voi kiintyä ja alkaa luottaa toiseen nopeammin kuin sen ulkopuolella, koska verkossa on helpompi puhua henkilökohtaisista asioista. Koska netti tarjoaa mahdollisuuden nimettömyyteen, se voi saada jotkut aikuiset käyttäytymään sopimattomasti. #uskallakertoa Käy kurkkaamassa aiheeseen liittyvä blogiteksti: https://irc-galleria.net/user/Netari/blog/55888108-se-ei-o...
Oletko kohdannut seksuaalista häirintää netissä?
Oletko nähnyt muiden esim. kavereiden joutuneen seksuaalisen häirinnän kohteeksi?
Kerroitko asiasta turvalliselle aikuiselle?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Netari500 pelituntiaLuonut: NetariPerjantai 11.11.2016 14:38

Monista peleistä pystyy tarkistamaan kauanko pelaaja on pelannut kyseistä peliä yhteensä. Harvoista tekemisistä voi nähdä siihen käytetyn tuntimäärän niin tarkkaan kuin pelaamisesta. Hyvään kirjaan saattaa uppoutua tuntikausiksi, Netflix-sarjan katsominen saattaa mennä maratooniksi ja villasukkien kutomisessa aika voi vierähtää niin nopeasti, että on vaikea arvioida kauanko siihen meni aikaa. Siltikään niihin kulutetusta ajasta ei puhuta niin negatiiviseen sävyyn kuin pelaamiseen menneestä ajasta. Jos pelaaminen tuntuu mukavalta ja se auttaa rentoutumaan, niin silloin aika ei ole mennyt hukkaan. Ei pelaamisen tarvitsekaan olla tehokasta ajankäyttöä. Se on viihdettä.

Tuntimäärän tuijottamisen sijaan kannattaa keskittyä omaan fiilikseen: ”Miltä pelaaminen musta tuntuu?” Jos se tuntuu puuduttavalta, pinna kiristyy liian helposti tai pelaamisen vuoksi ei riitä enää aikaa perusjuttuihin kuten kouluun, kavereihin ja nukkumiseen, niin silloin kannattaa pistää pelit hetkeksi sivuun. Ei ammattipelaajatkaan pelaa koko ajan.

Verkkonuorisotalo Netarissa liputetaan rennon pelaamisen puolesta. Olit sitten kasuaalipelaaja tai pro, olet tervetullut pelaamaan meidän Netari-ohjaajien kanssa. Netarin Twitch-striimeissä saat tarkemmat ohjeet miten pääset peleihin mukaan, joten seuraa kanavaa: https://www.twitch.tv/netarifi

@syaanisilli

PS. Kerro kommentteihin minkä pelin parissa sä oot viihtynyt eniten ja miksi!

Pelaatko liikaa?Perjantai 11.11.2016 12:54, 220 vastaajaa

Pelaamisesta ja siihen käytetystä ajasta käydään vilkasta keskustelua jossa mielipiteet jakautuvat usein voimakkaasti - joko pelaamisen puolesta tai sitä vastaan. Mikä on sinun suhteesi pelaamiseen? Käy kurkkaamassa myös aiheeseen liittyvä blogiteksti: https://irc-galleria.net/user/Netari/blogs
Paljonko pelaat?
Mikä on tärkein motiivisi pelaamiselle?
Pidätkö kirjaa pelaamiseen käyttämästäsi ajasta?
Seuraatko pelilähetyksiä tai katsotko pelivideoita? Minkä kautta?
  • Voit valita 4 vastausta.
Pelaatko itse jotain Netarin pelilähetysten peleistä?
  • Voit valita 3 vastausta.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Ajatteletko koskaan arjen ”pieniä” ostoksia, joita tulee lähes päivittäin tehtyä? Niitä ovat esimerkiksi kahvikupillinen tai limupullo päivässä. Ajattelet, ettei pari euroa sinne tänne päivässä ole mitään. Entäpä, jos jättäisit limun päivässä esimerkiksi viikonlopun herkkutuokioon? Säästäisit noin 10 euroa joka viikko, joka olisi kuukaudessa jo 40 euroa. Rahaa jäisi moneen muuhun kivaan, esimerkiksi vaatteiden ostamiseen tai ulkomaan matkoihin tarpeeksi kauan säästettynä.

Vaatteiden ostossakin on suositeltavaa olla tarkka. Mieti, tarvitsetko välttämättä juuri sitä 30 euron paitaa, vai tyytyisitkö ehkä hieman erityyppiseen 10 euron paitaan? Jos todella haluaa ostaa kalliimman vaatekappaleen tai esineen, kannattaa laittaa rahaa säästöön. Mahdollisesta viikkorahasta voi laittaa tietyn summan talteen ja pian olet säästänytkin tarpeeksi rahaa haluamaasi asiaan. Asian eteen olisi siis hyvä nähdä vaivaa jo nuoruusiässä.
Mieti siis, onko ostoksesi todella välttämätön juuri nyt ja kuluta rahaa sen verran, mitä sinulla on varaa kuluttaa.Ruokaan menee helposti paljon rahaa, varsinkin jos tulee syötyä ulkona useasti. Päivittäinen ulkona syönti tulee paljon kalliimmaksi kuin kotona kokatun ruuan syönti. Niinpä kannattaa tehdä itselleen eväät ainakin kerran tai kaksi viikossa. Se säästää kuukaudessa jo rutkasti rahaa.

Rahan lainaamista kannattaa miettiä harkiten. Onko sinulla tarkka suunnitelma siitä, miten maksat velkasi takaisin? Velat saattavat kertyä pahoiksi ongelmiksi ja niitä on vaikeampi tulevaisuudessa muuttaa. Älä siis elä varojesi yli ja lainaa vain sen verran, mitä olet valmis maksamaan takaisin.

Ostaessasi kallista ostosta kannattaa ottaa selvää, onko mainoksessa puhuttu täysin totta. On hyvä etsiä netistä ennakkotietoa tuotteesta ja muiden ihmisten kokemuksista. Jos ostoksesi ei toimi tai menee heti rikki, raha on tuhlattu turhuuteen.

Puhu rahasta –messuilla osallistuin useampaan työpajaan. Työpajat saivat minut pohtimaan omaa rahankäyttöäni ja muutin heti pienellä askeleella omaa rahan tuhlaustani. Muistakaa, että kotoa lähtiessäsi on hyvä sammuttaa kaikki valot, sillä ne kuluttavat sähköä. Lamppuja ja televisiota ei tulisi pitää päällä, ellei niitä tarvitse sillä hetkellä. Julkisilla liikkuminen on myös huomattavasti edullisempaa kuin omalla autolla meneminen. Siis jos ei ole kiire minnekään, julkisilla liikkuminen kannattaa. Suomessa hanavesi on ilmaista, joten turha sitä on kalliilla kaupasta ostaa, ellei tarve ole välttämätön.

Messuilla kerrottiin myös kirpparien hyödystä. Jos rohkenee luopumaan vanhoista vaatteista, joita ei tule käytettyä, on mahdollista tienata niistä rahaa kirpputorien kautta. Älä siis heitä vanhoja vaatteita roskiin, vaan hyödynnä niitä rahan suhteen.

Uskalla puhua rahasta esimerkiksi läheisillesi. Rahasta puhuminen auttaa tulemaan sinuiksi rahan kanssa, jolloin sen tuhlaustakin on helpompi käsitellä.

Talvisin terveisin,
TETtiläinen Anna

Välineitä taloudenhallintaan:
https://penno.fi/home - Penno arvioi tulojesi ja menojesi perusteella, paljonko sinulla on rahaa käytettävissä kuukautta kohti. Penno myös kertoo, mihin rahasi menevät ja seuraa säästötavoitteesi etenemistä.

http://www.takuu-saatio.fi/ - Täältä löydät sekä Kysy rahasta chatin, Velkalinjan, että paljon tietoa taloudesta/velkajärjestelyistä.

NetariTiedepäiväLuonut: NetariPerjantai 04.11.2016 10:05

Aina välillä valitsen itselleni kirjoitusteni aiheeksi jotain, josta en tiedä etukäteen mitään. Tiedepäivä on yksi niistä ja tuskailin pitkään aiheen kanssa tietämättä kuitenkaan, mistä kulmasta lähestyisin sitä. Pienen tiedonhaun jälkeen sain selville, että tiedepäivä on teemapäivä, jonka tarkoituksena on korostaa tieteen ja tiedemiesten merkitystä kestävien yhteiskuntiemme tekemässä rauhantyössä ja kehityksessä. Jäin pohtimaan etenkin tieteen ja rauhan välistä suhdetta. Sattumalta, peruuntuneiden tapaamisten vuoksi, minulle jäi aikaa katsoa hyvinkin tuore dokumentti nimeltään Before the Flood.

Dokumentti alkaa, kenties hieman yllättäen, Hieronymus Boschin teoksella Maallisten himojen puutarha, jonka tuo flaamilainen taidemaalari maalasi 1500-luvun alussa. Teos on kolmiosainen triptyykki, jonka ensimmäisessä kuvassa maailma on lähes autio ja taustalla oleva eläinkunta on rikasta. Teoksen keskimmäisessä osassa maa on täyttynyt kansoista, jotka nauttivat maailman iloista täysin rinnoin. Kolmas kuva on pysäyttävä; aseet on kaivettu esiin, kuvapinta-alan täyttävät ruumiit ja musta savu nousee teosta nuollen ylös saakka. Keskiosaa peittää tulva, jonka keskellä yksinäiset ihmiset kurottelevat kohti toivon saarekkeita.

Dokumentin pääosassa toimivan DiCaprion johdolla saamme kulkea ympäri maapalloa ja kohtaamme Grönlannin sulavat jäätiköt, Indonesian palmuöljyn alta poltetut sademetsät ja Kanadan loputtomat öljykentät, joilla erotellaan hiekka ja öljy toisistaan. Lisäksi kohtaamme eri alojen asiantuntijoita, joilla jokaisella on vahva näkemys maailman muuttumisesta ja sen vaikutuksista. Katsoja ymmärtää hiilidioksidin ja ympäristön yhteyden, sekä sen, millä tavoin esimerkiksi jäiden sulaminen vaikuttaa muuhun ilmastoon ja sillä alueella eläviin ihmisiin. Näemme, kuinka esimerkiksi Miamissa käytetään huikeita rahasummia rantavallin kohottamiseen, joka kuitenkin samalla tiedostetaan vain väliaikaiseksi ratkaisuksi. Samalla näemme myös muutoksen vastustajia ja meille raotetaan verhoa, joka paljastaa vaikuttimet vastustajien takana. Tarinan edetessä mielikuva Boschin teoksesta vahvistuu koko ajan ja kuva alkaa vaikuttaa koko ajan enemmän itseään toteuttavalta ennustukselta.

The Guardianin dokumentista kirjoittama arvostelu, 'a heartfelt, decent, educational documentary about the most important issue of our time', ei voi olla aihetta paremmin kuvaava. Vaikka aihe on synkkä, pelottava ja tosi, niin se antaa meille kuitenkin toiveikkaan kuvan todellisuudesta. Dokumentin lopulla pääsevät ääneen esimerkiksi Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ja Barack Obama, jotka luovat meille positiivista kuvaa nimenomaan teknologisesta kehityksestä ja sen mahdollistamasta muutoksesta. Tällöin voimme havahtua myös tieteen mahdollisuuteen rakentaa rauhaa. Asiat eivät ole eristyksissä toisistaan, vaan ne kietoutuvat yhteen kuin lankakerä.

Lappeenrannan yliopiston professori Helena Kahiluoto tuo samaa näkökulmaa, kun hän toteaa Etelä-Saimaan (2.11.2016) haastattelussa, että kestävä kehitys mielletään monesti pelkäksi ympäristöasiaksi. Hän korostaa, että “kestävyystieteessä kestävyydessä nähdään kolme tasavahvaa puolta, joiden kaikkien pitää toteutua. Näitä ovat ympäristön kestävyys, taloudellinen kestävyys sekä sosiaalinen kestävyys eli oikeudenmukaisuus. Jos ihmiskunta laiminlyö niistä jonkun, seuraukset tuntuvat myös suomalaisessa arjessa. Niin kuin esimerkiksi rankkasateet, pakolaiset ja ruuan hinta.”

Kuin sattumalta Boschin teoksen sulkeutuessa huomaamme, kuinka hauraan kuvun alla maailmamme lepää. Tuon hennon avaruuden ja meidät erottavan kerroksen ohuuden huomaa vain avaruudesta käsin. Illan tullen aloin ymmärtää koko ajan paremmin, mikä suhde tieteellä ja rauhalla on.

@HerraHamsteri

Onko tieteen avulla mahdollista edistää rauhaa ja kehitystä?Perjantai 04.11.2016 09:58, 143 vastaajaa

Maailman tiedepäivää rauhan ja kehityksen hyväksi vietetään 10.11.
Voiko tiede mielestäsi edistää rauhaa?
Onko ilmastonmuutos todellinen uhka elämälle?
Voinko itse vaikuttaa omilla kuluttamiseen liittyvillä valinnoillani tulevaisuuteen?
Olen itse tehnyt seuraavia elämänmuutoksia ympäristön hyväksi
  • Voit valita 9 vastausta.
Uskon, että lähitulevaisuudessa onnistumme matkustamaan toiselle planeetalle
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariHyvää internetinpäivää!Luonut: NetariMaanantai 31.10.2016 09:53

Lokakuinen Kalifornia on varmaan vähän eri paikka kuin lokakuinen Suomi. Maailmakin oli varmaan vähän erilainen alkuyöstä 29.10.1969 kun ihmiset University of Californiasta ja Stanford Research Institutesta ottivat puhelinyhteden keskenään varmistaakseen ensimmäistä verkossa tapahtunutta tiedonsiirtoa.

Tarkoituksena oli lähettää kirjainsarja "L", "O", "G" ja homma alkoikin mukavasti. "G":n lähetyksen jälkeen verkko kaatui, se lienee edelleenkin jossain bittiavaruudessa. Tänä päivänä tuo kuulostaa mahdottoman vähäiseltä, mutta tuona päivänä se oli jotain ennen näkemätöntä. Tokkopa tuolloin osasivat ajatella kaikkea mihin kyseinen tietoverkko laajenee, osaa ehkä eivät edes halunneet kuvitella.

Internet, eli toisiinsa kytkettyjen tietoverkkojen järjestelmä, on meillä Suomessa liki kaikkialla ja suuri katastrofi vaanii heti, jos sattuu itsensä löytämään kolkasta mihin verkoston kattavuus ei yllä. Ulkomaanmatkojakin suunnitellessa kahvilaa etsiessä tai hotelliin kirjautuessa täytyy tarkastaa WiFin mahdollisuus. Pitää päivittää erilaiset sosiaaliset mediat heti, koska jos tapahtumasta ei ole kuvamateriaalia, sitä ei välttämättä ole tapahtunut.

Onhan Internet myös helpottanut elämistä. Tiedonhaku voi tapahtua käden käänteessä, samoin kuin ajanvaraus hammaslääkäriin tai passin hakeminen. Internetissä on myös mahdollista ostaa kaikki itselleen tarpeellinen kohtalaisen helposti. Valitettavasti tämä on luonut myös pohjan erilaisille nettihuijareille, mutta nämäkin sudenkuopat on helpohkosti vältetty säilyttämällä terve epäilys ihmisiä kohtaan ja muistamalla ikiaikainen viisaus: "Jos se on liian hyvää ollakseen totta, se on todennäköisesti valhe."

@Netard

Miten vietät aikaa netissä?Maanantai 31.10.2016 09:58, 72 vastaajaa

Kuinka monta tuntia päivästä vietät internetissä?
Mihin käytät Internetiä?
Jos olisit domain-pääte, mikä olisit?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
« Uudemmat -