IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
28.11.2007
Tilastot
Käyntejä: 20566 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 12
Koko
293 jäsentä
Tyttöjä: 167 (57 %)
Poikia: 126 (43 %)
Keski-ikä
27,5 vuotta
Otos: 92 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 27,6 vuotta
Ylläpitäjä
Netari
Valvojat
-celeb-, Netari, Netard, Netariharkkari2, Onervankukka, Netariina, nekkumato, Suunta-ohjaaja, Bolgerina, syaanisilli, Sirkku, NetariAnsku, SlowBro

Jäsenet (293)

hilperttikikotinAda76Niisks_MsNäkymätönSirellaFaxeDragontino99mambuPIPPELSSÖNEllukoJanetarvilmaemilia96EdAdamAtsipoppaminnimanni

NetariRahasta saa puhua!Luonut: NetariPerjantai 21.10.2016 16:38

Suomessa nojaudutaan ehkä liikaakin siihen, että jokainen pärjää itse ilman apua ja tarvittaessa ”Siperia opettaa”. Lisäksi kulutusmaailma on muuttunut nopeasti, kun kaupat löytyvät netistä, lainoja saa tekstiviestillä ja rahapelejä pelatakseen ei tarvitse enää mennä paikalliselle kioskille. Olisiko siis aika siirtyä jo tähän aikaan ja alkaa puhua kuluttamisesta ja oman talouden hallinnasta avoimemmin, jotta mahdollisilta mokilta vältyttäisiin.

Hyviä tapoja omien raha-asioiden seuraamiseen ja niiden puheeksi ottamiseen ovat erilaiset budjetointiin liittyvät taulukot ja ohjelmat. Budjetissa käytännössä kirjataan ylös tulot ja menot. Budjetin avulla pystyy myös helposti huomaamaan mihin raha oikeasti kuluu.

Itse huomasin, että kerran päivässä ostamani kahden euron take away -kahvi maksaakin viikossa 14 euroa, kuukaudessa 60 euroa ja vuodessa 730 euroa. Minulla menee siis vuodessa yhden ulkomaan matkan verran rahaa aamukahviin. Nyt kun sen kirjoittaa tähän niin tuntuupa järjettömältä! Järjettömältä se tuntui myös työkavereiden mielestä, joille sanoin asian juuri ääneen.

Raha-asioista puhuminen mielletään yleensä vaikeaksi, ehkä jopa kielletyksi aiheeksi. Kuitenkin raha on asia, jonka kanssa olemme tekemisissä päivittäin jollain tapaa. Miksi sitten on hankalaa jutella asiasta, joka on niin arkipäiväinen? Miksi ei saa kysyä paljonko saa palkkaa - tai miksi avun pyytäminen taloushaasteissa venyy usein liian pitkälle?

Kaikki me pohdimme rahaan ja kulutukseen liittyviä asioita. Ole siis rohkea ja ota raha puheeksi esimerkiksi kavereiden, vanhempien tai ammattilaisten kanssa!

@Sirkku

Puhutko raha-asioistasi?Perjantai 21.10.2016 16:50, 133 vastaajaa

Rahasta puhuminen tuntuu olevan monille tabu. Puhutko sinä raha-asioistasi muille?
Puhutko raha-asioistasi muille?
Onko sinulla rahahuolia?
Kirjaatko ylös tulot ja menot?
Uskotko että budjetointi ja suunnittelu helpottaisi taloudenpitoa?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Asutko vanhempiesi luona, mutta nyt pohdit ensimmäistä omaa kotia? Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon ennenkuin rupeaa etsimään asuntoa ja miten ne käytännön asiat nyt sitten oikein hoituukaan? Ei hätää, sillä tässä checklist kaikesta tarpeellisesta!
Ennenkuin lähdet etsimään asuntoa tai ajattelet asiaa sen enempää, on kannattavaa tehdä lista tuloista ja menoista, jolloin näet konkreettisesti mihin rahat menevät ja pystytkö kustantamaan elämisesi. Tuloina ovat mahdolliset Kelan tuet, kuten opintotuki ja työssäkäyvällä palkka. Menoja sitten kertyykin paljon enemmän, tässä tärkeimmät:

Vuokra
Vesi
Sähkö
Nettimaksu, puhelinlasku
Vakuutukset (kotivakuutus, henkivakuutus ym)
Ruoka
Vaatteet
Muut kuukausittaiset kulut kuten kosmetiikka, pesuaineet ym

Kaupungin vuokra-asunnot ovat yleensä edullisimpia, mutta jonot ovat valitettavasti pitkät. Toisena vaihtoehtona ovat yksityiset vuokra-asunnot, jolloin asunnon saa nopeammin, mutta vuokrat ovat kalliimmat. Yksityisille vuokrafirmoille tulee myös maksaa takuuvuokra etukäteen, joka on yleensä parin kuukauden vuokran verran. Selvitä etukäteen oman kuntasi vuokra-asunto tilanne esimerkiksi kaupunkisi verkkosivuilta. Helsingin alueella lisätietoja saat täältä: https://www.stadinasunnot.fi/etusivu .

Sitten, kun on asuntohakemukset saatu täytettyä, tulee miettiä mitä hankintoja tarvitsee. Tarvittavat pientarvikkeet kotiin kuten keittiövälineet kannattaa ostaa jo etukäteen pikkuhiljaa, jolloin kerralla ei mene suuria määriä rahaa näihin. Vink vink, näitä voi myös toivoa synttäri- ym lahjoiksi omalta lähipiiriltä ☺ Pakollisena isona hankintana on tietenkin sänky ja tietokoneellakin on varmasti käyttöä ainakin opiskelijalle. Kannattaa heti alkuun selvittää onko taloyhtiöllä pesutupaa, jolloin säästyy pesukoneen ostamiselta. Myös sohva ja ruokapöytä on kiva hankkia ja niihin yleensä menee helposti paljon rahaa.

Vastaanotitko asunnon? Hienoa! Sitten alkaakin sopimusten ja muiden papereiden kanssa häsääminen. Vuokrasopimus tulee aina tehdä vuokranantajan kanssa kirjallisena, molemmille osapuolille tulee jäädä allekirjoitettu versio talteen. Muistathan tehdä muuttoilmoituksen maistraattiin ja postiin välittömästi, jotta asiat sujuvat mutkattomasti. Sähkösopimus kannattaa myös tehdä heti, sillä sähkönsiirrossa menee pari päivää. Helsingin alueella sopimuksen saa tehtyä Helsingin energian tai Fortumin kanssa. Haluat varmasti myös internetin asuntoosi, tämä kannattaa selvittää vuokranantajan kanssa – kuuluuko vuokrasopimukseen verkkoyhteys tai mitä kautta se kannattaa hommata.

Pahan päivän rahavarasto on aina hyvä olla säästössä, sillä et ikinä tiedä mitä yllättävää arki tuo tullessaan. Pesukone menee rikki tai tulee äkillisiä lääkärikäyntejä jne. Koti- ja tapaturmavakuutus ovat myös olennaisia asioita, jotka tulee hoitaa kuntoon asap. Helpoin on ottaa vakuutukset samasta yhtiöstä, jossa hoidat pankkiasiasikin. Nämä kaikki kun on kunnossa, niin arkikin rullaa sujuvasti. Ja muistathan, kysymällä saa aina apua!

Jäikö jokin olennainen seikka mainitsematta? Kommentoi alle ☺

@SlowbroItsenäistyminenPerjantai 14.10.2016 11:24, 208 vastaajaa

Itsenäistymiseen ja omillaan toimeen tulemiseen liittyy monia asioita joita ei aina tule etukäteen ajatelleeksi.
Asutko omillasi?
Jos et, oletko miettinyt jo asiaa?
Selviääkö opiskelija (toisen tai ylemmän asteen opiskelija) omillaan opintotuen turvin?
Työskenteletkö koulun ohella? Kuinka paljon?
Säästätkö rahaa säännöllisesti ”pahaa päivää” varten?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Itselläni todettiin jo 1.luokalla lukihäiriö. Vaikkei lukihäiriöni ollut kovinkaan paha, haittasi se silti paljon tekstin tuottamista. Peruskoulussa eräs inhokki aineistani olikin nimenomaan äidinkieli, koska se oli niin kamalan vaikeaa. Ja tiedän, että en ole ainoa, jolle äidinkieli tai opiskelu ylipäätänsä on tuottanut ongelmia. Kannattaakin aina muistaa, että luki- ja oppimisvaikeudet ovat yleisiä ja niihin saa apua, kun sitä vain hakee.

Omaa lukihäiriötäni on hoidettu vuosien aikana useilla eri tavoilla, ehkäpä kaikkein mielenkiintoisin näistä oli lukihäiriöni hoitaminen musiikin avulla. Itselleni kaksoiskonsonantit olivat aikoinaan lähes mahdottomia ja monta kertaa sanasta kissa tulikin kisa täysin vahingossa. Lukihäiriötäni hoidettiin lähes kaksi vuotta sillä, että kuuntelin päivittäin 10 minuuttia juuri minulle räätälöityä instrumentaalista musiikkia. Hiljalleen noiden kahden vuoden aikana lukihäiriöni alkoi korjaantua – nykyään kissankin kirjoittaminen onnistuu ilman, että siitä tulisi kisa.

Nykyään kirjoitan todella sujuvasti, vaikka virheitäkin toisinaan tulee, mutta kellepä niitä ei silloin tällöin tulisi. Lukihäiriö tai mikä tahansa muu oppimiseen liittyvä ongelma ei siis missään nimessä estä sinua oppimasta asioita, mutta se voi joissain tilanteissa kyllä hidastaa. Ainakin siihen asti, että opit tunnistamaan juuri itsellesi parhaat tavat oppia.

Nykyään luki- ja oppimisvaikeuksiin on olemassa monenlaisia apukeinoja ja –välineitä, kuten tabletit, tietokoneet ja erilaiset oppimismenetelmät. Jokaisen kannattaakin etsiä itselleen parhaiten sopivia menetelmiä, jotka auttavat juuri sinua asioiden oppimisessa. Itselläni esimerkiksi paperille useilla eriväreillä tehdyt mind map:it toimivat loistavasti ja auttavat hahmottamaan kokonaisuuksia paremmin. Toisille taas tietokoneella asioiden kirjoittaminen voi olla huomattavasti käsin kirjoittamista helpompaa. Mieti, mikä auttaa juuri sinua oppimaan uusia asioita parhaiten? Testaa havaintokanavatestiä.

/Kaisa


3.-9.10 vietetään Eurooppalaista Dysleksiaviikkoa.
4.10 järjestämme Luki-chatin yhdessä Erilaisten oppijoiden kanssa, klo 17-20: www.suuntapalvelu.fi

OppimisvaikeuksistaTiistai 04.10.2016 16:13, 92 vastaajaa

3.-9.10 vietetään Eurooppalaista Dysleksiaviikkoa eli oppimisvaikeuksien viikkoa. 4.10 järjestämme Luki-chatin yhdessä Erilaisten oppijoiden kanssa, klo 17-20: http://www.suuntapalvelu.fi
Onko sinulla oppimisvaikeuksia?
Mitä/mikä?
  • Voit valita 7 vastausta.
Oletko saanut siihen apua/tukea?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariÄkkilähtö!Luonut: NetariPerjantai 30.09.2016 14:33

Syksyn kolean tuulen käydessä kasvoille aamuisin ja sateen hakatessa viime päivinä ikkunoita oikein urakalla on mielessä kerran jos toinenkin siintänyt haave äkkilähdöstä johonkin lämpimään. Koska opinnot ja työt sitovat parhaillaan suurimman osan tiukasti kiinni arkeen, on hyvä aika lähteä vähän erilaiselle äkkilähdölle.

Mitä sinä ottaisit kotoa mukaan, jos aikaa olisi vain 10 sekuntia? Suurimmalle osalle se saattaa olla kännykkä. Kännykkä kulkee mukana kaikkialla, suuren osan ajasta kädessä tai korvalla. Entäpä jos kännykän datayhteys ei yhtäkkiä toimisikaan tai joutuisit katveeseen, josta et saisi keneenkään yhteyttä, mitä tekisit?

Helposti jo hetkellinen häiriö kännykän nettiyhteydessä saa meidät hermostuneeksi ja huolestuneeksi. Vaikka tällaiset yhteyshäiriöt kestävät yleensä vain hetken eivätkä vaaranna kenenkään henkeä, joskus voi joutua myös oikean häiriötilanteen keskelle ja tällöin on tärkeää tietää, miten toimia kännykän kanssa tai joskus ilmankin sitä.

Suomen Punainen Ristin Äkkilähtö 2016 – viikko starttaa huomenna. Äkkilähtö 2016 saapuu tulevalla viikolla kouluihin ympäri Suomea tarkoituksenaan lisätä nuorten valmiuksia toimia ja viestiä poikkeustilanteissa. Tieto ei tällä kertaa lisää tuskaa vaan turvaa. Kun tiedät riittävästi, osaat myös tarpeen tullen toimia oikein. Mitä tehdä, jos ulkomailla reissatessasi kohtaat yllättävän poikkeustilanteen? Entäpä sitten kotikulmilla? Paikassa, joka on yleensä täynnä vain tuttua ja turvallista.

Vaikka kännykät ovat päivittäin käytössämme ensisijaisesti yhteydenpitoa ja ajanvietettä varten, voi niistä usein olla apua myös ongelman kohdatessamme. Äkkilähdön avulla voit saada selville esimerkiksi sen, ketkä pelastusalan ammattilaisista löytyvät somesta, mitä kännykkään ja nettiin liittyvää on hyvä huomioida ulkomaille lähtiessä tai miten somea tulee käyttää esimerkiksi hätätilanteessa. Oletko kohdannut tilanteen, jossa kännykkä ja some olivat avuksi? Miten toimit, mikä oli mielestäsi kullanarvoista hyötyä?

Tutustu Äkkilähtöön tarkemmin täällä ja seuraa kavereidesi sekä muiden nuorten ja vähän vanhempienkin äkkilähtöjä somessa hashtagilla #äkkilähtö2016.

Kannattaa myös osallistua Äkkilähtö 2016 – valmiusharjoituksen kuvahaasteeseen! Lisää somekanaviisi kuva asiasta, jonka sinä pakkaisit kotoasi mukaan, jos aikaa olisi vain 10 sekuntia, tägää se #äkkilähtö2016 ja olet mukana Canonin PowerShot SX720 HS-kameran arvonnassa! Kilpailuaikaa on ensi viikon perjantaihin 7.10. saakka.

Äkkilähdön parissa ollaan myös maanantaina 3.10. Netarin puolella Habbo-hotellissa. Tervetuloa mukaan juttelemaan ja ehkä vähän myös kilpailemaan. ;)

Mukavia Äkkilähdön hetkiä ja kovaa vauhtia lähenevää mahdollista syyslomaa kaikille! <3Netari/Bamsunalle

NetariKesälomaLuonut: NetariPerjantai 17.06.2016 14:40

Jos laitat silmäsi kiinni, voit kuulla kesäloman olevan ympärilläsi. Osa on jo päässyt sen lämpimään syleilyyn ja toisilla se viipyilee vielä nurkan takana, aivan kuin se odottaisi ujona tanssiinkutsua. Loman pituudestakin pitää puhua kuiskaten. Aivan kuin se olisi niin hauras asia, että se katoaa jos sen päättymisajankohdan sanoo ääneen. Toisilla loma on seurana pidemmän tovin, toisilla se voi olla satunnainen seuralainen.

Loman pituudesta riippumatta useimmille meistä kesä tarjoaa muutoksen tuulahduksia arkisten askareiden täyttämään vuoteemme. Töistä saa ansaitun tauon ja koululla on lupa odottaa taas syksyn ensimmäisten kellojen soittoa. Työttömänä olevakin huomaa loman muuttavan elämänrytmiä. Kaverit lähtevät liikkeelle ympäri Suomea, sukulaiset siirtyvät mökkitunnelmiin ja tuntemattomat alkavat täyttää ja kaupunkia täysin uudella tavalla. Erilaiset tapahtumat, festivaalit ja torit keräävät ihmisiä ympärilleen tarjoten näin paljon uutta sisältöä uteliaalle.

Lomapäivät täyttyvät meillä myös eri tavoin. Siinä missä toinen antautuu lomallaan rakkaille harrastuksilleen, kuten lukemiselle tai pelaamiselle, voi toinen ottaa tavoitteekseen matkan Lissaboniin tai viettää kesän kesätöissä. Kesä vaikuttaa myös elämänrytmiimme. Siinä missä voimme viettää talven kaupungin vilkkaassa sykkeessä, antaa loma mahdollisuuden antautua maaseutujen rauhalliseen rytmiin.

Jos raha on tiukassa, kuten se taitaa usein ollakin, niin kotimaankin matkalla voi antaa ajatuksen harhailla. Mielikuvissaan voi havahtua siihen Yhdysvaltojen syvään etelään, joka tunnetaan erityisesti musiikista, hyvästä ruoasta ja rennosta elämänasenteesta. Missä päin Suomea tämä voisi toteutua? Liikummeko silloin Pohjanmaalla, vai iloisten ihmisten Etelä-Karjalassa?

Oli muutos mikä tahansa, tarjoaa kesäloma ansaitun lähtökohdan tauolle vuoden tasaisesta taaperruksesta ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla.

@HerraHamsteri

KesälomaPerjantai 17.06.2016 12:25, 212 vastaajaa

Miten aiot sen viettää?
Odotan kesälomaa
Onko sinulla kesätöitä?
Aion tehdä jotain seuraavista kesällä
  • Voit valita 11 vastausta.
Kumpi?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariLukeminen harrastuksenaLuonut: NetariPerjantai 10.06.2016 13:21

Oletko bongannut sosiaalisessa mediassa meneillään olevan kampanjan #pojatkinlukee? Sen takana on nuori mies Mikko Toiviainen, joka itse lukee paljon tasokasta kaunokirjallisuutta. Kampanja on lähtenyt hyvin liikkeelle ja siihen on saatu mukaan myös kirjastoja ja bloggareita.

Kampanjaa levitetään somessa, koska juuri siellä nuoret pojatkin viettävät aikaa. Mukaan tavoitellaan myös tunnettuja muusikoita ja urheilijoita - sellaisia miehiä jotka itse lukevat ja toimisivat näin esimerkkeinä pojille.

Jos lapsille luetaan satuja jo pienestä lähtien, saattaa se innostaa lukuharrastuksen pariin myöhemmin. Lukemisella on myös suuri vaikutus siihen miten pystyy kirjoittamalla ilmaisemaan itseään. Lisäksi lukuharrastus kehittää mielikuvitusta, vuorovaikutustaitoja ja kykyä asioiden hahmottamiseen.

Suomessa on julkaistu paljon nuortenkirjallisuutta ja valikoimasta löytyy myös poikia kiinnostavaa kirjallisuutta. Kannattaakin valita kirja jonka aihe on kiinnostava ja innostava. Esimerkiksi Harry Pottereista tai Timo Parvelan ja Björn Sortlandin Kepler62 –sarjasta innostuvat niin pojat kuin tytötkin ikään katsomatta.

Millaisia ajatuksia tällainen kampanja tuo sinulle mieleen? Mitkä asiat lukemisessa ovat mukavia, opettavaisia ja innostavia?

Kirjoja on tarjolla laidasta laitaan. On faktaa ja fiktiota - tai vaikka fantasiakirjallisuutta. Maailman menoa tarkastellaan niissä monesta eri näkövinkkelistä. Löytyy myös nykypäivän todellista elämän arkea onnistumisineen ja epäonnistumisineen, kasvun paikkoja ja laitapuolen elämääkin.

Moneen erilaiseen elämäntilanteeseen löytyy lukujännitystä ja myös kesä on hyvää aikaa viettää kirjojen parissa. Maanantaina 13.6 Habbon Netarissa keskustellaan aiheesta lisää. Silloin siellä vierailee Kampanjan alullepanija Mikko Toiviainen. Tule mukaan!

@mine-minttu

Lukeminen harrastuksenaPerjantai 10.06.2016 12:49, 131 vastaajaa

Oletko jo bongannut somesta ja muualta mediasta #pojatkinlukee kampanjan? Innostaako tuollainen kampanja sinuakin lukuharrastuksen pariin?
Onko #pojatkinlukee kampanja tuttu
Lukevatko pojat mielestäsi riittävästi?
Onko tällainen #pojatkinlukee kampanja tarpeellinen?
Lukevatko pojat vähemmän kuin tytöt?
Mitä lukeminen opettaa?
Kuka seuraavista julkisuuden henkilöistä saisi esimerkillään sinut innostumaan lukemisesta?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariMatkustamisestaLuonut: NetariKeskiviikko 01.06.2016 15:38

Oletko koskaan sulkenut silmäsi ja matkustanut mielessäsi maailman ääriin, ehkä jopa universumin laitamille? Entäs hypännyt pyörän selkään tai autoon ja lähtenyt yksin tai kaverin kanssa vain johonkin suuntaan?

Matkustamista on erilaista. Toinen tykkää valmiista pakettimatkasta, monen tähden hotellista ja jatkuvasta palvelusta. Toisen mieleen ovat enemmän tutkimusmatkailijan otteet. Yksi saattaa saada suurta nautintoa bilettäessään villisti, kun toinen saa samat kiksit kierrellessään taiteen keskellä.

Meistä jokaiselle on se oma tapamme matkustaa. Saavutamme sillä sen (yleensä ja toivottavasti) miellyttävän kokemuksen, jota lähdimme hakemaan. Toisinaan ainakin omalta kohdaltani odotukset ovat myös ylittyneet.

Omat kokemukseni ovat myös kannustaneet minua yhä useammin ja enemmän tutustumaan paikallisiin ja heidän arkiseen elämäänsä. Turvallisesti, mutta pelkäämättä.

@NetardMissä olet käynyt - ja missä haluaisit päästä käymään?Keskiviikko 01.06.2016 15:32, 208 vastaajaa

Matkustaminen on suosittua ja mukavaa. Jotkut haluavat käydä samoissa tutuissa ja turvallisissa kohteissa, kun toiset taas etsivät seikkailuja ja elämyksiä. Mitä sinä odotat matkoiltasi?
Olen viimeksi käynyt
Mitä eniten haluat matkaltasi?
  • Voit valita 5 vastausta.
Eniten haluaisin päästä käymään
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Netissä jaetaan yhä enemmän kuvia ja riski kohdata mieltä hämmentävää kuvamateriaalia on merkittävästi lisääntynyt. Harmiton hakusana voi tuoda kuvaruudulle niin ihmisten kuin eläinten ja tappamista, kovaa pornoa sekä paljon muita kuvia tai videoita, joita ei haluaisi nähdä tai jotka ahdistavat.

Verkon kuvamaailma vaikuttaa meistä jokaiseen eri tavoin. Siksi on tärkeää miettiä, mitä kuvia kavereilleen jakaa tai näyttää. Kysymättä tai keskustelematta on vaikea arvioida, mitä toinen haluaa tai ei halua nähdä. Lisäksi kaveriporukassa voi olla hankala kieltäytyä katsomasta kuvia, mitä ei todellisuudessa haluaisi nähdä.

Suhtaudu internetin kuvamaailmaan kriittisesti

Internetin kuvamaailmaan tulee suhtautua kuin päivittäiseen aprillipäivään. Kaikki mitä näet ei ole välttämättä totta. Erityisesti seksuaalisen materiaalin tuottamisessa käytetään usein erilaisia tehokeinoja kiinnostavuuden lisäämiseksi. Ole kriittinen ja muista, että paljon tavallista ja arkista jätetään myös näyttämättä.

Älä myöskään jää yksin pohtimaan näkemääsi vaan juttele kuvista ja niiden herättämistä ajatuksista ja tunteista, olivat kuvat sitten totta tai eivät. Help.somen kalenterista löydät turvallista keskusteluapua.

Jokaisella on oikeus seksuaalisuuteen ja seksi on perustaltaan hyvää ja hauskaa.

Nuoruudessa luodaan usein käsitys siitä, mitä seksuaalisuus ja seksi ovat. Netin kuvamaailma antaa siitä vain yhden kapean näkökulman. Älä muodosta näkemäsi pohjalta käsitystä seksuaalisuudesta ja seksistä tai mikä seksin harrastamisen yhteydessä on sallittua, mitä sinulta toivotaan ja odotetaan.

Pidä hyvää huolta itsestäsi ja muista <3

Netin seksuaalinen kuvamaailmaTiistai 12.04.2016 10:41, 175 vastaajaa

Netissä jaetaan yhä enemmän kuvia ja riski kohdata mieltä hämmentävää seksuaalista kuvamateriaalia on merkittävästi lisääntynyt. Harmiton hakusana voi tuoda näytölle kuvia, joita ei haluaisi nähdä tai jotka ahdistavat.
Onko harmiton hakusana tuonut näyttöösi kuvia, joita et olisi halunnut nähdä?
Miten päädyit näkemään näitä kuvia?
Onko joku kaverisi tai tuttusi jakanut tai näyttänyt sinulle seksuaalisia kuvia?
Jos olet saanut kaveriltasi seksuaalisia kuvia, mitä teit?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariKevään surinaaLuonut: NetariPerjantai 01.04.2016 14:45

Kevät tuo tullessaan puron solinaa, katupölyjen leijailua, lintujen laulantaa ja hyönteisten surinaa. Lumipeitteen alta nostavat päätään kevään ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokot. Seuraavana ovat vuorossa rentukat, valkovuokot ja monet muut.

Kevättä ovat myös kirjavat ja pölyiset ikkunaruudut, joiden takaa auringon paiste kulkeutuu sisälle saaden pölyhiukkaset leijailemaan ristiin rastiin.

Vanhan sananlaskun mukaan kevät saa hormonit hyrräämään. Ihmisillä vuodenaikojen vaihtelut eivät vaikuta sukupuolihormonien tuotantoon, mutta niin kuitenkin tapahtuu eläinmaailmassa. Silti kevät saa meidätkin ihka tosissaan lemmekkäälle tuulelle. Tämä ei kuitenkaan johdu hormonihuuruista vaan aivojen välittäjäaineista.

Auringonvalo saa keväisin aivojen serotoniinin tuotannon jylläämään ja sen seurauksena mielihyvän kokemukset lisääntyvät. Myös empaattisuus lisääntyy, tunteet saavat valtaa ja huomaamme kuinka ihanaa on olla muiden ihmisten seurassa ja miten heidän läheisyydestään saa voimaa. Kevät siis tuo tullessaan ihastumista, rakastumista ja innostumista ja saa myös meidät ihmiset villeiksi, jopa hullaannuttaa - mutta toivottavasti positiivisella tavalla.

Kevät saa energia tasot korkealle ja intoa alkaa löytyä jopa kevään suursiivoukseen. Varastoista kaivetaan polkupyörät, skeittilaudat, rullaluistimet, mopot ja moottoripyörät ja ne huolletaan kesäkuntoon. Myös kylvötyöt tehdään sisällä ja puutarhassa. Pihakalusteet haetaan varastoista ja puhdistetaan. Nautitaan mahdollisimman paljon aurinkoisesta säästä ja hyvästä seurasta retkeillen, grillaten, pihatöitä tehden.

Nuorisotaloilla huomaa hyvin milloin kevät saapuu nuorten keskuuteen. Nuoret pukeutuvat kevätvaatteisiin niin kuin ohjaajatkin, aurinko lämmittää mieltä ja ajatukset ovat jo kesässä. Me kaikki saamme voimaa ja lataamme energiaa auringonsäteistä ja jaksamme olla innostuneita ja tarmokkaita. Askel on paljon kepeämpi tallustaa kadulla auringon paisteessa kuin vesisateella tai pakkasella.

Ota ystäväsi mukaan ja lähde tekemään kaikkea hauskaa ulos puistoihin, kaduille, pihoille ja nauti olostasi.

Mitä kevät tuo sinun elämääsi? Toivotan keväistä pörinää kaikille!

@mine-minttu
Miten kevät vaikuttaa sinuun?Perjantai 01.04.2016 14:36, 143 vastaajaa

Mitä kevät tuo tullessaan? Puron solinaa, katupölyjen leijailua, lintujen laulantaa, hyönteisten surinaa. Lumipeitteen alta nostavat päätään kevään ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokot, sitten seuraavat vuorossa rentukat, valkovuokot ja monet muut.
Mitä auringon säteet saavat sinussa aikaan?
  • Voit valita 5 vastausta.
Miten ihmiset mielestäsi muuttuvat keväällä?
  • Voit valita 4 vastausta.
Mitä sellaista teet keväällä mitä et muina vuodenaikoina tee?
  • Voit valita 5 vastausta.
Rakastutko/Ihastutko keväällä helpommin?
Alkaako grillikautesi jo keväällä?
Pelaatko keväällä vähemmän tietokonepelejä?
Oletko ulkona ystävien kanssa enemmän keväällä?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

NetariOikeus olla oma itsensäLuonut: NetariTiistai 29.03.2016 10:29

YK.n ihmisoikeuksien julistuksen ensimmäisessä artiklassa kerrotaan, että kaikki ihmiset syntyvät tasavertaisina arvoiltaan ja oikeuksiltaan. Artiklassa kannustetaan ihmisiä toimimaan veljeyden hengessä toisiaan kohtaan, koska heille on annettu järki ja omatunto. Samassa julistuksessa myös sanotaan, että jokaisella yksilöllä on oikeus elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. YK.n ihmisoikeuksien julistuksessa esitetyt oikeudet ja vapaudet ovat samat kaikille ilman rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon tai syntyperään perustuvaa erottelua.

Myös lapsen oikeuksissa kerrotaan, että jokainen saa olla oma ainutlaatuinen itsensä. Jokaista tulee kunnioittaa riippumatta siitä, onko hän tyttö vai poika, millainen hänen perheensä on, mitä kieltä hän puhuu, mistä maasta hän on kotoisin, mihin hän uskoo tai miltä hän näyttää. Ketään ei saa syrjiä, kiusata tai kohdella huonommin kuin muita siksi, että hän on erilainen. Sinulla on siis oikeus olla oma, aito itsesi ja ilmaista minuuttasi aivan kuten haluat -edellyttäen, että se ei loukkaa muiden ihmisten arvoa ja oikeuksia.

Länsimaiseen ilmaisun vapauteen liittyy myös vastuu. Vastuu siitä, että pyrkii ilmaisemaan mielipiteensä asiallisesti loukkaamatta muita. Vastuu, veljeys ja tasa-arvo ovat yleismaallisia arvoja, joista meidän kannattaa pitää kiinni. Kun kohtelee muita arvostavasti ja myötätuntoisesti -saa yleensä myös itse arvostavaa ja myötätuntoista kohtelua. Kellään ei ole oikeutta olla toiselle ilkeä, kiusata tai käyttää väkivaltaa. Jos sellaista kuitenkin tapahtuu, kannattaa viipymättä ilmoittaa asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle.

Tärkeää on olla myötätuntoinen ja armollinen myös itseään kohtaan. Koko maailmassa on vain yksi sinä. Kukaan muu ei ole täysin samanlainen. Jo sen vuoksi olet arvokas -juuri tuollaisena. Sinun ei tarvitse yrittää olla samanlainen kuin muut ovat -koska yhtäkään toista sinun kaltaistasi ei ole olemassa koko maailmassa.

Olet ainutlaatuinen -aika hienoa, vai mitä!

@Carli