IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
11.3.2008
Tilastot
Käyntejä: 4 870 (1.7.2008 alkaen)
Koko
12 jäsentä
Tyttöjä: 6 (50 %)
Poikia: 6 (50 %)
Keski-ikä
29,9 vuotta
Otos: 11 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,9 vuotta
Ylläpitäjä
sparco

Jäsenet (12)

mazatiitismag-morsianBryanaWarcockhunaja_hamsterisparcoPaiviwtuneremp]
Halvalla pääsee ja onpahan yksityiskohtiakin. No ei sentään. Puukuitulevy (jota näkyy vielä päätyseinässä) on hieman epätasaista ja etenkin huokoista, joten se täytyy paperoida ennen maalausta. Paperi turpoaa eli venyy kastuessaan ja vastaavasti kutistuu kuivuessaan. Tuntuu toimivan ihan hyvin vaikka ekaa kertaa kokeilenkin. Pinnasta tulee sileä ja peittää myös ruuvinreiät täysin näkymättömiin.

Onhan tuossa hommaa, mutta niin on myös kipsilevyn tasoittamisessa ja hiomisessa. Toisaalta tässä ei synny pölyä kun ei tartte hioa. Varmaan lähiaikoina pääsee vihdoin maalaamaan. Projekti on edennyt vähän hitaasti, sillä Arttu menee kasin ja ysin välissä nukkumaan, joten aikaa iltaisin on tunnista kahteen. Lisäksi ollut viikonloppuisin muutakin puuhaa.

tunerPolyuretaanivaahtoLuonut: tunerTorstai 29.10.2009 04:22



Kai se on hyvää kamaa, mutta vihaan sen tursottelua. Oli hieno fiilis kun revin mönjää pois hiuksista. Olis varmaan pitäny käyttää jotain lakkia.

Nyt on kuiteski katossa yks kerros eristettä. Seuraava kerros onkin sitä kipsilevyllä pinnoitettua. Tarttis vaan jonkun avustajan, jotta 60x240 cm levyt saa nostettua kattoon ja ruuvattua kiinni...

tunerMonttu edistyyLuonut: tunerMaanantai 26.10.2009 23:56


Oheinen lämpökamerakuva on viime talvella. Ulkona ei tainnut olla tuona päivänä erityisen kylmä, mutta lattianraja tuntui menevän usein jopa pakkasen puolelle. Purettuani lattian tilanne oli kyllä ihan selkeä. Lattialautojen alla ei ollut erityisen paljoa purua ja käytännössä siellä oli reilun kokoinen tunneli kylmän ullakon lattian alle. Tiivistystä ilmavirtauksia vastaan ei siis ollut.

Kävi vähän samalla tavalla kuin saunaosaston kanssa eli hommasta tuli niin perusteellinen kuin on käytännössä mahdollista. Kyllä tulee niin tiiviit rakenteet ettei takuulla tule vetoa! Kuvassa näkyvä ruskea ilmansulkupaperi on avainasemassa. Saumat luonnollisesti limitetään riittävästi ja teipataan kiinni. Paperia on lattian alla ja seinässä näkyvien lautojen takana.

Seinässä näkyy lautoja. Rakenne on melko perinteinen - moni muu ehkä olisi valinnut vähän helpomman tavan ja laittanut seinään kipsilevyä, mutta ajattelin jatkaa samaa rakennustapaa kuin talossa on alunperin käytetty. Kipsilevyt, höyrynsulkumuovit ja lasivillat eivät kuulu tänne. Sen sijaan seinään tulee huokoista puukuitulevyä, lautaa, ilmansulkupaperia ja selluvillaa. Selluvillassa on se mukava piirre että sen lämmönjohtavuus on puolet sahanpurusta, eli samalla paksuudella se eristää tuplasti.

Syödään nyt hieman sanoja kuitenkin. Ajattelin laittaa kattoon polyuretaanilevyä, sillä se on niin paljon helpommin asennettava, vielä vähän paremmin eristävä ja lisäksi ei päästä kosteutta läpi. Kattoruoteiden välinen tila on vähän haastava tuulettaa ja esim selluvillalla rakenne menisi tosi vaikeaksi. Urtsin pinnassa on liimattuna kipsilevy :p

tunerLe fu!Luonut: tunerLauantai 12.09.2009 01:57

Sauna ei kuumene tarpeeksi vaikka kiukaassa on kauhea roihu. Kiuaskivetkin kuulostaa lähinnä kiehuvilta eikä räjähtäen sihahtavilta kun heittää löylyä.

Mutta mulla on teoria... Hormi on jotain yhdeksän metriä pitkä ja se synnyttää aivan naurettavan kovan vedon. Periaatteessa vetoa pitäisi pystyä säätämään tuhkaluukulla, mutta aivan kiinni ollessankin roihu on melkoinen.

Kova veto tarkoittaa valtavaa määrää korvausilmaa ja sehän on viileää ilmaa eli jäähdyttää koko löylyhuonetta. Lisäksi myös tulipesä jäähtyy liiallisen ilmamäärän takia eikä kivet lämpene.

Säädettävää savupeltiä tuohon ei enää saa asennettua, joten täytyy kehitellä joku kiinteä diy-ratkaisu. Purkuun joutuvasta 4000 litran lämminvesivaraajasta saan 4 mm vahvuista terästä. Ehkä siitä syntyy jotain...

tunerLäpimurto!Luonut: tunerPerjantai 11.09.2009 02:26

Tullu viimeaikoina saunablogailtua aika laiskasti, sillä homma on ollut lähinnä puuduttavaa nysväystä.

Tapahtunutta:
* Uus reikä hormiin
* Pukuhuone-pesuhuone -ovi asennettu
* Rättipatteri asennettu
* Kiukaan taustalle tuleva lujalevy asennettu
* Silikonia levitelty
* Lauteiden selkänojat asennettu
* KIUAS ASENNETTU!

Kyllä kuumenee ja veto hormissa on ihan mieletön! Viikset ei lähde vielä, sillä sauna ei ole löylykunnossa. Poltan pesällistä jotta loputkin maalikäryt lähtevät. Huomenna on vuorossa vielä kiuaskivien latominen ja sitten vasta viikset lähtevät. Niin ja kelasin että mennään myös saunomaan!

Mainittakoot kuitenkin että itse saunaosastossa on puuhaa vielä ainakin kuukaudeksi. Etenkin pukuhuoneen puolella on vielä valitettavan paljon tehtävää...
Lämpöpumppu lämpenee toistaiseksi sähkövastuksella, mutta huomenna kompressori pumppaa kaivosta halpaa lämpöä.

Tuo kapistus tuottaa kuumaa käyttövettä, lämmittää patterit ja saunaosaston lattian. Noista vasta käyttövesi toimii 100%, mutta huomenna ilmeisesti loputkin.

tunerLasiseinä ja ovi asennettuLuonut: tunerMaanantai 17.08.2009 02:33

Kai tää proggis tästä vähitellen valmistuu. Ainakin tuntuu siltä aina kun saa jotain konkreettisen näköistä aikaiseksi. Suurin osa ajasta vaan menee kaikkeen nysväykseen joka ei edes näy...

Löylyhuone on jo melko valmis. Kiukaan ympärillä oleva seinä pitäisi saumata. Lisäksi täytyisi laittaa takaseinälle lujalevystä (kuitusementtilevyä) tehty eriste, jotta lämpölaajeneminen ei kuormittaisi siporex-seinään laitettujen laattojen kiinnitystä. Taidan tosin laatoittaa myös sen levyn jotta lopputuloksesta tulee nätimpi (Teddyn idea). Sitten on tietysti vielä kiukaan kytkeminen hormiin ja muutaman listan laittaminen.

Pesuhuoneessa on ohjelmassa mm. oven asentaminen, poistoilmanvaihdon virittely, vähän lisää saumaamista ja hirveesti silikonia. Pesualtaan hanalle pitäisi asentaa putket ja altaalle viemäri, rättipatteri pitäisi kytkeä, jne. Kaikkee väsäilyä kyllä piisaa. Niin ja suihkulle pitäisi laittaa teline, mutta suihkusetti taitaa mennä vaihtoon. Se kädessä pidettävä möhkäle josta ruiskuaa vettä (miksi sitä nyt kutsutaankaan?) vuotaa...

Pukuhuonetta nyt ei edes kannata tässä käsitellä, sillä se ei ole edennyt mihinkään.

p.s. Suihkunurkassa on ledivalo jonka spektri ja värilämpötila on varsin miellyttävä. Etualalla näkyy niitä kamalia keltavihreitä. Noi hyvät ledit vaan maksaa ihan sairaasti...

p.p.s. Canonin EF-S 17-85mm on ihan horror-kakkula laajispäässä.
tästä lähetään. saa nähdä, miltä näyttää parin viikon päästä.

tunerPäivän projektiLuonut: tunerLauantai 02.05.2009 21:08

Arviolta kuutisen tonnia kivimurskaa siirtyi lavalle. Lisäksi melkonen läjä sitä kellarista kaivettua vääränlaista hiekkaa leviteltiin pihalle. Ei jaksanut sitä kärrätä lavalle ja saipahan samalla vähän tasoitettua pihaa. Grillausta suoritettiin kahteen kertaan.

Kiitos vielä talkooväelle!

tunerBetoniaLuonut: tunerKeskiviikko 22.04.2009 19:44

... menee ... ja tulee!

Ei menny äijillä kauaa. Luulen että ovat tehneet ennenkin lattiavalun.