IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Rakkaus
Perustettu
2.9.2008
Tilastot
Käyntejä: 1234
Koko
66 jäsentä
Tyttöjä: 63 (96 %)
Poikia: 3 (4 %)
Keski-ikä
28,0 vuotta
Otos: 56 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,2 vuotta
Valvojat
Johara

Jäsenet (66)

hannamaarVee-ar_anxious_Nukka87Deliah--anePirdeMinskuliinianskuhaniEmiliaJohannaLindsey^veni_vidi_vicijostercs_jonnajonna_84[howling_wolf]
« Uudemmat -

DixZ^2.5.'09Luonut: DixZ^Maanantai 02.11.2009 14:20

Siitä on tänään 6kk kun rakas pieni hanimuru tuhisija saapui tähän maailmaan.
6kk sitten tähän aikaan olin sairaalassa supistusten vallassa ja mietin, että koska saan lapseni syliin.
Sekunnit muuttuivat minuuteiksi, minuutit tunneiksi..
Sitten lopulta.. Klo 18:37 prinsessa syntyi <sydän> ja nyt tämä prinsessa on jo puolivuotias, niin se aika vaan menee.. <hymy>
PALJON ONNEA ÄIDIN JA ISIN OMALLE KULLALLE! <sydän>

^ZeNNy^...Luonut: ^ZeNNy^Sunnuntai 04.10.2009 16:02

voi kun ne kasvaa, tyttö sitten päätti että hitto enää paikoillaan jaksa olla..
lähti sitten ryömimään tosin vielä on kyllä harjottelua mutta pikkuhiljaa hyvä tulee.. <3

^ZeNNy^3kk neuvola!Luonut: ^ZeNNy^Lauantai 05.09.2009 14:58

paino: 6540g
pituus: 63cm
pipo: 40,1

Ihana, tyytyväinen tyttö. Jäntevä, hieno pään kannatus.
Hymyilee ja juttelee. Varhaisheijanteet vaimenemassa.
Seuraa lelua katseella.

Hah, neiti sai rokotteenkin mutta rupes vaan nauramaan ja hymyilemään
kun pistettiin :D muuten oireina oli vaan nukkuminen, nukkui melkein koko
päivän eilen.

^ZeNNy^Ristiäiset!Luonut: ^ZeNNy^Maanantai 10.08.2009 01:26

Tyttö sai tänään kasteessa nimekseen Alexandra Julia <3

NaFi^Selvitystä.Luonut: NaFi^Lauantai 08.08.2009 00:42

Oon nykyään enenpi naamakirjassa, täällä kyllä käyn joten täältäkin tavoittaa joskus ja jouluna mut naamakirjasta melkein aina joten sieltä saa kiinni ja kuulee kuulumisia paremmin ja jos tahtoo niin ilmoittelee niin annan nimee niin voi lisäillä listoille. &lt;hymy&gt;
joten jos haluat nähdä mun lapsien kuvia niin pyydä ystäksi,kun nykyään netissä on ns:hulluja jotka voivat ottaa lapsien kuvii..

^ZeNNy^synnytys kertomusta..Luonut: ^ZeNNy^Tiistai 02.06.2009 22:16

Elikkäs torstai aamuna oli aika käynnistykseen, mentiin miehen kanssa jorviin siinä puoli yhdeksän aikaan ja odoteltiin lääkäriä. Lääkäri tuli sitten vähän yhdeksän jälkeen ja katsoi tilanteen 1cm auki jonka oli jo ollutkin muutaman viikon..noh, sitten laitettiin yksi "murunen" joka auttasi avautumista ja supistukset lähtis käyntiin, siinä makoilin tunnin käyrillä muutama hassu supistus siinä sitten tuli ja lähdettiin sitten kävelemään miehen kanssa, päivän mittaan supistukset kasvoi ja tiheni mutta niitten kanssa pysty hyvin vielä elämään, päivä meni siinä odotellessa ja välillä tuli jo turhautunukkin olo kun odotti odotti vaan että pääsis tosi toimiin. Siinä sitten puolenyön aikaan kätilö katto tilanteen, 3cm auki VASTA! kätilö sitten soitti alakertaan synnärille että mitä mieltä ne siellä olis että nukutaanko yö vai ottavatko saliin kalvojen puhkasuun ja sieltä sitten sanottiin että ruuhkaa on että jos yön pystyy nukkumaan niin aamulla sitten katotaan uudestaan tilannetta. Siinä sitten särkylääkettä nassuun ja mies kotiin nukkumaan lääkri tulee yhdeksän aikaan aamulla taas kattomaan tilannetta.

Perjantaina aamulla herään ja ei supistuksia missään.. *huokaus*
Lääkäri tulee siinä kymmenen aikaan kattomaan ja edelleen sama tilanne kun illalla.
Eli seuraavaksi saliin ja kalvojen puhkasulla jatketaan, eli kahdeltatoista viimeistään päästäisi saliin
kun ruuhka on ohi.soitin sitten niehelle ja pyysin tulemaan takasin.
Seuraavaksi kello tulee kakstoista ja edelleen joudutaan odottaa nyt ei tietoa koska päästään saliin mutta jos supistuksia alkaa tulee niin sitten suoraan saliin päin, mutta eihän niitä tietenkään tullut.
Siinä taas käveltiin ympäsi jorvia ja välillä osastolle kattomaan jos pääsis jo, no kahen maissa kun astuttiin hissistä osaton puolelle ni hoitaja sano että nyt tuli soitto että saliin pääsee..
"JES VIHDOINKI!" tuli molemmilta.. Salissa kalvot puhkastiin kolmen aikaan ja taas lähettiin kävelylle josko nyt tulis supistuksia, tunti siinä käveltiin ja ei, takas saliin siis ja oksitosiini tippa tippumaan siinä sitten meni hetki ja johon rupes supistuksia tulemaan, annosta nostettiin aina pikkuhiljaa ja rupes olemaan jo sellasia supistuksia että huhhuh, siinä mulle tarjottiin ilokaasua ja puudutuksia mutta mä vaan sanoin että "ei kiitos, en halua".. Sitten meni jonku matkaa taas eteenpäin ja päädyin taas kokeilemaan ilokaasua, vaikka tiesin että pahaolo mulle siitä tulee ja niin tulikin, eli en ottanu ku pari hönkäsyä sitä sitten sanoin että pois tää kiitos ja epiduraalia tilalle, kätilö sitten katto tilanteen ja 4cm auki, AAH!siinä meinasin jo menettää toivon että ollaan siellä vielä seuravanaki päivänä, sitten tuli anestesia lääkäri ja kello oli jotain 19.20, siinä se laitteli mulle epiduuralia ja mä juttelin miehen kanssa..oi mikä ihana helpotus ku epiraali alko vaikuttaa, makoilin ensin hetken ja sitten nousin istumaan ja lueskelin lehteä..kaheksalta vaihtu kätilö ja olin hyvin iloinen siitä koska meillä oli aluks kätilönä ihminen joka oli jo esikoisen synnytykses mukana joka on ihan hirvee harakka näin suoraan sanottuna..
Toinen kätilö tuli sitten esittelemään itsensä ja sanoi samalla että jos soitetaan kelloa niin voi olla että joku toinen tulee siinä käymään että sen toisessa salissa on pahat paikat menossa,selvä ei siinä sitten mitään..no kymmenen aikaan sitten rupes tuntuu että epiduraalin vaikutus alkaa loppumaan ja vessa hätä on kova, pientä painettakin tuntuu, kätilö kattoo tilanteen ennenkun päästää vessaan ja 6cm auki, joo vessaan vaan ja sitten kätilön kanssa yhessä mietittiin että otetaanko lisää epiduraalia nyt vai myöhemmin, otetaan nyt kun menee kuitenkin vielä hetki ennenku on ponnistus vaihe ja sitten on mukavampi ponnistella kun epiduraalin vaikutus ei oo niin suuri..sitten meni joku 45min. ja mulle tuli ihan kaamee paineen tunne, ei ei tää voi olla sitä justiinsa oli 6cm, no jos nyt kuitenkin katottas tilanne, joo elikkäs se ois sitten sen 10cm ja vois pikkuhiljaa ruveta ponnistelemaan, siinä hetken odottelin sitten ihan sitä että tulis kunnollinen ponnistamisen tarve ja klo:23.00 vähän ähkäilin siinä ja 23.03 ponnistin kunnolla 3 ponnistusta ja tyttö syntyi klo:23.08!

Tässä nyt jotain "lyhyesti" tiivistettynä..

Sunnuntaina illalla viimisen labran jälkeen päästiin kotiin<hymy>

DixZ^[Ei aihetta]Luonut: DixZ^Tiistai 12.05.2009 00:08

Käytii neuvoilas näyttää napaa ku on vähä verestävä ollu sen jälkee ku napanuora irtos.

Neiti pääs puntarille ja nyt lukemat oli 3625g! :D Täällä syödään hyvin ;>

DixZ^Totta ja tarua synnytyksestäLuonut: DixZ^Perjantai 10.04.2009 21:15

• Äidin ja sisaren synnytykset ennustavat oman synnytyksen kulkua.
o Tarua. Äidille tehty keisarinleikkaus ei tarkoita, että tytärkin synnyttää samalla tavalla. Synnytyksen kulku on tilannekohtaista, ei perintötekijöiden määräämää.

• Toinen synnytys on ensimmäistä helpompi ja nopeampi.
o Se voi olla sujuvampi ja nopeampi, mutta ei välttämättä hauskempi. Myös toinen synnytys sattuu, mutta usein kipu on lievempää ja helpommin siedettävää kuin ensimmäisessä synnytyksessä.

• Saman naisen kaikki synnytykset ovat samanlaisia.
o Tarua. Viisi lasta synnyttäneellä naisella voi olla viisi erilaista synnytystä.

• 20 vuotta on ihanteellinen synnytysikä.
o Tarua. Ihanteellinen hedelmällisyysikä ja oikea synnytysikä ovat eri asioita. Iällä ei ole suurta merkitystä synnytyksen kannalta. Vaikka yli 40-vuotiasta ensisynnyttäjää seurataan muita tarkemmin, nelikymppiset naiset synnyttävät yhtä hyvin kuin 20 vuotta nuoremmatkin.

• Synnytykset käynnistyvät yöllä
o Tutkimusten mukaan neljä synnytystä kymmenestä käynnistyy puolenyön ja aamuviiden välisenä aikana. Syy saattaa löytyä hormonien biorytmistä. Tiettyjä syntymiseen tarvittavia hormoneja saattaa erittyä erityisesti sydänyöllä.

• Synnytys alkaa aina lapsiveden menolla.
o Tarua. Vain 15 prosenttia synnytyksistä alkaa sikiökalvojen puhkeamisella ja lapsiveden menolla. Useimmin synnytys alkaa synnytyssupistuksilla.

• Käynnistetyssä synnytyksessä supistukset ovat tavallista hurjempia.
o Saattaa pitää paikkansa. Käynnistäminen voi avata kohdunsuuta niin nopeasti, että supistukset ovat tavanomaista voimakkaampia ja hallitsemattomampia.

• Seksi, sauna ja siivous nopeuttavat synnytyksen alkamista.
o Tarua. Äiti ei voi saada synnytystä käyntiin millään keinolla, jos hetki on väärä.

Yhdyntä saattaa nopeuttaa synnytyksen alkamista, mutta vain silloin, jos se tapahtuu otolliseen aikaan. Todennäköisesti synnytys käynnistyisi muutenkin milloin tahansa.Lähes puolet raskaana olevista naisista uskoo yhdynnän nopeuttavan synnytyksen alkamista, vaikka aktiivinenkaan seksielämä loppuraskauden aikana ei kypsytä kohdunsuuta.

Saunominen ja siivous eivät vaikuta synnytyksen alkamiseen millään tavalla. Niistä äiti saa korkeintaan mielihyvää.

• Gynekologinen tarkastus vauhdittaa synnytyksen alkamista.
o Näin voi olla. Sisätutkimus saattaa nopeuttaa synnytyksen alkamista, jos lääkäri irrottelee kalvoja ja manipuloi kohdunsuuta. Tavallinen sisätutkimus ei käynnistymistä nopeuta.

• Ripuli ennakoi synnytyksen lähenemistä.
o Tässä on perää. Joskus odottavan äidin elimistö valmistautuu synnytykseen niin, että äidiltä menee ruokahalu, ja suoli tyhjenee. Tämä ei ole mikään sääntö; kaikki äidit eivät suinkaan ole ripulilla synnytyksen lähestyessä.

• Peräruiske nopeuttaa synnytystä.
o Tarua. Peräruiske ei nopeuta synnytystä, vaikka se voi aiheuttaa erittäin kivuliaita supistuksia. Toisaalta suolen tyhjentäminen peräruiskeen avulla tekee synnytyksestä äidille ehkä miellyttävämmän ja hygieenisemmän.

• Sektisynnyttäjä pääsee alatiesynnytystä helpommalla.
o Tarua. Molemmissa synnytystavoissa löytyy sujuvaa ja vaikeampaa.

• Liikuntaa harrastavan synnytys on helpompi.
o Usein totta. Synnytys etenee keskimääräistä paremmin, jos äidillä on hyvät vatsalihakset. Aerobic-ohjaajien synnytykset sujuvat yleensä hyvin. Mutta tämäkään ei ole sääntö, sillä hyväkuntoisenkin äidin synnytys voi olla pitkä ja tavallista vaivalloisempi.

• Nopeassa synnytyksessä supistukset ovat kaikkien kovimmat.
o Näin ehkä on. Usein nopeasti etenevän synnytyksen supistukset ovat rajuja, kun kohtu avautuu tehokkaasti.

• Mitä pelokkaampi nainen, sitä kivuliaampi synnytys.
o Totta sekä tarua. Pelokas äiti saattaa olla erityisen kipuherkkä, mutta reippaankin synnyttäjän kivut voivat olla kovat.

• Luonnonmukainen synnytys ilman kivunlievitystä on vauvan parhaaksi.
o Tarua. Joskus asia on jopa päinvastoin, sillä äidin kovat kivut voivat hidastaa synnytystä. Oikein ajoitettu kivunlievitys rentouttaa äidin kehon ja tasaa hengityksen ja sikiö voi paremmin. Nykyiset kivunlievitykset eivät ole vaarallisia vauvalle.

• Ilokaasusta ei ole iloa ensisynnyttäjälle.
o Kieltämättä ilokaasu on melko mieti ja toisille tehoton kivunlievittäjä. Toisaalta osa synnyttäjistä kokee saavansa siitä apua, jos osaa hengittää oikein. Kaasun vaikutus voi olla myös psyykkinen: maskista hengittämiseen keskittynyt äiti ei ehkä välitä kivusta.

• Epiduraali hidastaa synnytyksen etenemistä.
o Osittain totta. Epiduraali tehoaa synnytyskipuihin, mutta liian aikaisin annettuna se voi hidastaa synnytyksen kulkua. Toisaalta tutkimusten mukaan ne äidit, joiden synnytys on alusta asti hitaampi ja vaivalloisempi joutuvat turvautumaan epiduraaliin varhemmin kuin äidit, joiden synnytys sujuu nopeammin. Kätilöt osaavat arvioida oikein hetken epiduraalille.

• Seksiä voi harrastaa vasta jälkitarkastuksen jälkeen.
o Ei välttämättä. Seksin aika on silloin, kun äiti itse tuntee olevansa siihen valmis.

• Ulostaminen voi aukaista välilihan haavan.
o Se ei ole todennäköistä, vaikka ummetuksesta kärsivän äidin vessakäynnit voivat muuttua painajaisiksi synnytyksen jälkeen. kovan ulosteen punnertaminen viiltää haavaa ja kipu pelottaa. Äidin on syytä yrittää pitää vatsa kunnossa jo odotusaikana ja pyytää apua heti synnytyksen jälkeen, jos vatsa tuntuu kovalta.

• Nuori synnyttäjä toipuu parhaiten.
o Useimmiten totta. Nuori hyväkuntoinen nainen toipuu synnytyksestä yleensä nopeasti.


Lähde: Vauva 3/2009 - Erikoislääkäri Kati Ojala.
Arvauksia siis, pyydän.
:)Koska vauva syntyy / sukupuoli ( taitanee olla kaikilla tiedossakin) / koko

( laskettuaika 28.4.09 )

laitan noi meiän perheen arvaukset myöhemmin, ettei ne vaikuta muitten arvailuihin...


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
« Uudemmat -