IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tapahtumat
Perustettu
23.9.2008
Tilastot
Käyntejä: 2791
Koko
650 jäsentä
Tyttöjä: 409 (63 %)
Poikia: 241 (37 %)
Sijoitus koon mukaan: 998
Keski-ikä
29,4 vuotta
Otos: 477 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 28,8 vuotta
Ylläpitäjä
MiPo-
Valvojat
Satuza

Jäsenet (650)

MiPo-jamisi_sälli_|Whatever|Hann_a-pisara__Rami__Risifruttim---Laht1ixu81-AnsQu-Haka-paulitus_Sussu-^^suuvi_
« Uudemmat -
liian moni on jääny matkan varelle liian moni ei tuu takas vaik kuinka rakastaa ja uskoo siihen että nähään mutta muutuitta kaikki enkeleiksi liian moni on joutunu lähtemään niin nuorena niin moni on joutunu uhriksi kohteeksi liian moni on vaan kuollu onnettomuuksissa varsinki kaikista rakkain miksi niin moni nuori on joutunu kokemaan niin karua ja muuttaan meidän viereltämme pois niin moni on yrittäny elää tuskan kanssa joillaki on jääny syylisyyden tunne viimeinen riita on pahin syylisyys niin moni on vaa joutunu lähtemään niin rakkaita ja läheisiä :((( <33

PSYKKIS-TEATTERIN kohunäytelmä pahoinvointiyhteiskunnasta:

> > > HIMO KIUSATA

- nyt nähtävillä videotallenteena internetissä!

"Te pakotatte mut jatkuvasti opettelemaan miten turruttaa miljoonia eri kiusaamisen muotoja ja hyväksyä ne osaksi mun arkipäivää - niin ku herätyskellon joka aamuinen pirinä.... Siis sellainen lapsi, joka tällaisessa yhteiskunnassa kykenee enää selvittämään, että mikä täällä on vilpitöntä vitsiä ja mikä taas oikeesti loukkaa, ni se kuuluu pukea sukkahousuihin ja lähettää Marvelin sarjakuviin - siellä sillä vois olla ees joku, joka sitä saattais ehkä viel ymmärtää."

KATSO VIDEO TÄÄLTÄ:
http://psykkis.webs.com/himokiusata.htm

Psykkis-Teatteri ry: Himo Kiusata


Muistutamme tallenteen katsojaa siitä tosiasiasta, että videointi syö teatterinäyttämölle valmistetusta teoksesta usein sen sisältämän taiteen lähes kokonaan ja etenkin jos/ kun näytelmän muoto ja sen koskettavuus perustuu yksinomaan esiintyjiensä rehellisyyteen, sekä vilpittömään kohtaamiseen yleisössä olevien ikäistensä nuorten kanssa - kuten tässä. Koska tämä ei kuitenkaan vie pois sitä asiapohjaista merkittävyyttä, minkä kyseisen näytelmätekstimme sanoma sisältää, pidämme tärkeänä julkaista esityksemme videona internetissä. Koulukiusaaminen on koko kansan sairaus ja tyypiltään tuo sairaus on valitettavasti jatkuvasti paheneva - jollei siihen puututa laajemman yhteisön taholta. Huomioiden sen todellisuuden, mihin koulukiusaamiseen liittyvät teot ovat yhteiskunnassamme jo johtaneet, pidämme erityisen tärkeänä sitä, että ihan jokainen yli 13-vuotias katsoisi tämän esityksen - vaikka nyt sitten edes videolta!

HIMO KIUSATA - NÄYTELMÄN TAUSTAT

Psykkis-Teatteri ry:n historian viimeiseksi jäänyt näytelmäesitys niitti vuonna 2009 maassamme suurta suosiota ja sanomaltaan se sai aikaan suurta kohua, kuten myös keräsi mainetta ja kunniaa useilta teatterifestivaaleilta.

23.1.-10.12.2009 esitetty koulukiertue- ja nykyvalistustuotanto "Himo Kiusata" on neljän nuoren, entisten kiusattujen ja kiusaajien henkilökohtainen tutkimusmatka itseensä ja yhteiskuntaan, jossa kouluammuskelut ovat pesiytyneet valitettavaksi osaksi nykytodellisuuttamme.

Työryhmän pitkästä ja monipuolisesta tutkimuksesta koulukiusaamisen syvimpään olemukseen ja läpikäydystä henkilökohtaisesta prosessista löydetyn inhimillisen ymmärryksen pohjalta syntyi käsikirjoitus näytelmään, joka jokaisen tulisi nähdä ja kokea - vaikka sitten vain videolta.

Esiintyjät nostivat esiin raadollisen kuvan kiusaamisen moniulotteisesta todellisuudesta ja asettivat itsensä alttiiksi kohtaamaan rohkeasti kaiken sen, minkä maailma opetti meitä pitämään piilossa - jopa itseltämme. Ja vaikka esitys haastoikin katsojansa esittämällä elintärkeät kysymyksensä sille häikäilemättömän suoraan, ei se kuitenkaan asettunut katsojaa paremmaksi. Näyttämökuva muodostuikin lopulta todellisuutemme peiliksi, josta jokaisen oli helppo tunnistaa itsensä - mikäli siihen peiliin suinkin vain uskaltautui katsomaan. Tämä uhkarohkeus kuitenkin palkittiin, sillä nöyrämielinen kykenee löytämään esityksestä myös ratkaisun aikakautemme kiperimpään kysymykseen: miten kiusaaminen saadaan ihan oikeasti loppumaan?

"Lyödäkö ois pitäny? En mä oo yhtä tyhmä ku joku noista. Ei väkivalta oo muuta ku idiooteille patentoitua paskaa! Kuka muka haluu lähelleen sellasii pelokkaita frendejä, jotka ei pysty muuhun, ku komppaamaan sua se TYPERÄ virne naamalla? Tai nuolemaan sun persettä, joka on muutenki tarpeeks hellänä siitä, että helvetin tärkeen REM-unen tilalla joudut kestämään pakkohomoilevaa paskaa omatuntoas? Mun älykkyys riittää kyllä keksimään muitakin keinoja!"

Aiheensa vakavuuden vuoksi "Himo Kiusata" -näytelmää ei kiertueensa aikana esitetty alle 13 vuotiaille. Vaikka esitys ei itsessään sisälläkään mitään, mikä ei olisi ollut lukuisten sitä nuorempienkin nähtävillä ihan oikeassa reaalimaailmassa, niin Psykkis-Teatteri kieltäytyi tällä ikärajalla kantamasta vastuuta todellisuutemme paljastamisesta sellaisille lapsille, jotka onnekseen ovat sen ulkopuolella vielä saaneet turvallisesti pitäytyä. Kaikkea ei tarvitse tietää, ellei siitä ole jo valheita ehtinyt kuulla < ja tuohon tarpeeseen tämä esitys juuri on valmistettu: totuuden paljastamiseen koulukiusaamisen syvimmästä olemuksesta - siitä, mistä muut asiassa ovat aikaisemmin uskaltaneet vain vaieta.

Näytelmän käsikirjoituksen, kuten myös muun "Himo Kiusata" -tuotantoon liittyvän runsaan materiaalipaketin tästä Psykkis-Teatterin koulukiusaamista käsitelleestä tutkimuksesta voi pyytää itselleen sähköpostitse, osoitteesta: psykkis-teatteri@hotmail.com.

Näytelmää, sekä sen oheismateriaalia saa vapaasti lainata, levittää ja esittää ilman tekijöiden erillistä suostumusta.

"Ja totta kai! Ihmisen pitääkin olla ylpeä itsestään. Kuka helvetti sua muka muuten kantaa?... - Joka tapauksessa mä näkisin mielelläni vaihteeksi tytön voittamassa vuoden 2009 kouluammuskelija tittelin - eli jatkoon".

LISÄTIEDOT & MATERIAALIPYYNNÖT:
Maililla: psykkis-teatteri@hotmail.com
Internetistä: www.freewebs.com/psykkis

Allekirjoita adressi teatterin toiminnan jatkumiseksi: www.adressit.com/pelastapsykkis


Psykkis-Teatteri ry. oli teatteri- ja elokuvataiteen kouluttava ja kokeellinen unelmatehdas, jonka toiminta ja tuotannot oli suunnattu 15-25 -vuotiaille nuorille - rehellisesti, ilman aikuissensuuria. Psykkis-Teatterin toiminta lakkautettiin 8.8.2009 palkkausrahoituksen puutteeseen, jonka jälkeen uusia produktioita ei enää aloitettu, eikä vanhojakaan jatkettu. Ainoan poikkeuksensa tähän toi "Himo Kiusata"-tiimi, joka lakkauttamisesta huolimatta kiersi sovitun syyskiertueensa kunnialla loppuun ja saattoi tällä Psykkis-Teatterin arvoiseensa päätökseen.

Temppu-TeemuArvoisa Gallerian väkiLuonut: Temppu-TeemuTiistai 13.10.2009 03:13

Aion tässä blogimerkinässä käsitellä seuraavia asioita:
1. Kauhajoki
2. Jokela
3. Naantali
VAROITUS: Tekstini tulee olemaan brutaalia, jopa paheksuttavaa. Jotkut tulevat laskemaan sen haukkumiseksi/kunnianloukkaukseksi/tai muuksi vastaavaksi. Ilmoitan jo etukäteen, ettei tarkoitukseni ole VÄHÄTELLÄ, SOLVATA tai VITTUILLA suoranaisesti kellekään, vaan tarkoituksenani on kertoa erilainen mielipide asioista. Kantani poikkeavat paljon valtavirrasta ja ovat todellakin säälimättömiä. Jos olet lukenut ja ymmärtänyt ruksita [ ] mielesässi ja etene kohtaan 1.

1. Kauhajoki
Kuinka moni gallerian väestöstä edes muistaa tätä? Arvaan että ne joilla oli omaisia siellä ja nyt kun Naantalin tapahtumat tulivat esiin. Muut eivät varmastikaan muista, ehkä hyvä, ehkä ei. Kauhajoella tapahtuneessa ammuskelussa kuoli en muista tarkalleen, oliko 10? Korjatkaa jos olen väärässä. Kerron ettei minua kiinnosta se että siellä kuoli suomalaisia nuoria, vaikka itse kuulun samaan alakastiin. Ei minua kiinnosta sekään että kiinalaisia kuolee mielipiteidensä takia, tai että Afrikassa kuolee tuhansia lapsia nälkään, ihmisiä he kaikki ovat, miksi siis minun pitäisi surra suomalaisten takia silloin kun presidentti T. Halonen minulle niin kertoo? Enkö saa surra sitä mitä itse haluan. Tätä asiaa paisuteltiin mediassa viikkotolkulla, juttua suurenneltiin ja sillä iltapäivälehdet takoivat tonneittain riihikuivaa. Kun ja jos ja mitä kaikkea vielä näitä asioita tapahtuu, onko medialla oikeus tienata toisten kärsimyksestä suuria summia? Ja ne ihmiset silloin IRC-Galleriassa: "voi harmi, otan osaa, tiedän miltä tuntuu", pelkkää tekopyhää paskaa. Ei kukaan voi samaistua uhrien omaisiin ja tulla väittämään että tiedän miltä tuo tuntuu, paitsi ehkä Jokelan tapahtumien omaiset. Te muut jotka silloin itkitte, ja itkette säälittävässä yhteisössänne vieläkin, hävetkää, kiitos.

2 Jokela
Tähän perustelen samaa mitä kohtaan 1, mutta lisäilen tähän muutamia mielipiteitä. Tässä samat tekopyhät blaa blaa blaa. Tässäkin oli medialla suuri vaikutus, ja kerrottiin että nyt on suruaika. Miksi? Minulle tuntemattomia ihmisiä kuolee, pitäisikö minun surra heidän puolestaan? Miksi koko kansan pitäisi surra, miksi pitää levittää pahaa oloaan muille perustamalla yhteisö ja laittamalla se etusivulle, mässyttelemällä sillä mediassa ja ties mitä, ihmettelen miksei tästä tehty fanituotteita, niin farssiksi tämä touhu meni. Samat sanat pätevät, en sure koska he kuolivat, ei edes kosketa minua millään tasolla. Miksikö kerron tämän? Siksi että jonkun täytyy olla eri mieltä asioista, että jotkut hiljaisetkin, jotka eivät uskolla oikeaa mielipidettään tuoda julki, voisivat edes hieman samaistua tai todeta tai ymmärtää tai mitä vaan. Toisinajattelu ei ole rikos eikä synti, asioista saa ja pitää olla eri mieltä.

3. Naantali
Tuore aihe, josta varmasti tulee paskamyrsky, mutta sanon sen silti. Nuoria oli kännäämässä, syttyi tulipalo, ihmisiä kuoli. Miksi iltalehden sivulla sitten tänään luki: SANKARIPOIKA KUOLI PELASTAESSAAN TOISTA, eikö tämä mene jo hieman yli siinä mässäilyssä. Samat tekopyhyys galleriasäännöt pätevät tähänkin tapahtumaan. Vaikka tämä tapahtuma olisi voinut sattua minullekin tai omille kavereilleni, ei tämä tuntemattomien kuolema hetkauta minua vieläkään.

Joten ihmiset pyydän: lopettakaa tekopyhyys. Ei tässä ole mitään järkeä enään, kohta varmasti perustetaan jonkun näistä kolmessa tapauksessa menehtyneen kissallekin oma yhteisö, joka kuoli 3-päivää tapahtuman jälkeen, ja sitten Iltalehti saa taas uuden otsikon.
En pyydä anteeksi mitään tässä blogimerkinässä sanomiani asioita, koska olen omasta mielestäni perustellut asiani tarpeeksi hyvin. Jos tietty haluat selvennystä voit asiallisesti kysyä ja kertoa oman tulkintasi tilanteista/tapahtumista. Kiitos jos jaksoit lukea.

jjaau:(Luonut: jjaauMaanantai 12.10.2009 23:33

On liikaa nuoria kuollu, ja paljon nuoria on jääny kaipaamaan lähimmäisiään, lisää tämä päiväkirjaasi, ja toivo etteivät parhaat ystäväsi koskaan lähtisi luotasi ♥♥

virvva-[Ei aihetta]Luonut: virvva-Tiistai 22.09.2009 22:37

23.9.09

Huomenna tulee sitte vuosi ammuskelusta :(

R.I.P Kimmo Martiskainen ♥

Meillä on kaikilla kauhea ikävä sua ;( ♥

Toivottavasti oot nyt paremmas paikas ♥

duudeliVihdoinLuonut: duudeliTiistai 07.10.2008 20:06

http://www.iltalehti.fi/kauhajoentragedia/200810078385497_kj.shtml

"Uhkaajia on kuulusteltu tai puhutettu sekä keskusteltu vanhempien ja opettajien kanssa. Vakavimmissa tapauksissa poliisi on ottanut henkilöitä kiinni ja tehnyt kotietsintöjä. Muutamia henkilöitä on toimitettu lääkärin hoitoon. Samoin muutamalta henkilöltä on otettu aselupa ja ase pois."

Vihdoin jotain oikeeta tapahtuu. Toivottavasti tää myös jatkuu eikä lopahda ku alkuinnostus häviää.

iitu|i†Luonut: iitu|iMaanantai 06.10.2008 20:30

Kun luet tämän viestin, vietä muutaman minuutin hiljaisuus heille, ketkä menehtyivät Kauhajoen ampumakohtauksessa. Kun olet viettänyt hiljaisuutta, kopioi tämä viesti ja lisää se omaan päiväkirjaasi.
Menehtyneet ansaitsevat hiljaisuuden.

OuchMies ampuma-asekaupassa.Luonut: OuchTorstai 02.10.2008 16:49

"Ostan tämän, mutta en ole varma riittävätkö rahani vielä masennuslääkkeisiin."
« Uudemmat -