IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
10.12.2008
Tilastot
Käyntejä: 768
Koko
1 jäsen
Poikia: 1 (100 %)

Jäsenet (1)

mait0
« Uudemmat - Vanhemmat »
"Ateismi on uskonto siinä missä koripallon pelaamattomuus on harrastus."

"Ateisti näkee faktat ja tekee sen perusteella itse omat johtopäätöksensä."

Hoh hoi jaa mitä paskaa. Tapasin itsekin joskus ajatella edellä olleiden lauseiden tapaan, mutta monet keskustelut ja perustelut eri ihmisillä omasta ateismistaan kertovat kuitenkin muuta: loppujen lopuksi, ateismi on uskonto siinä missä muutkin.

Richard Dawkins, joka on yksi maailman tunnetuimpia ateisteja, on arvellut todennäköisyyden Jumalan olemattomuudesta olevan 69/70. Vaikka hän ei kiellä täydellisesti mahdollisen korkeamman voiman olemassaoloa, hän pitää sitä hyvin, hyvin epätodennäköisenä.Dawkins on suorastaan idyllinen malliesimerkki faktat huomioivasta ja omat johtopäätöksensä tekevästä ateistista. Evoluutiota tutkivana tiedemiehenä hän osaa antaa oman arvionsa todennäköisyydelle, onko korkeampaa voimaa olemassa vai ei.

Jotain täysin toisenlaista on kuitenkin nähtävissä niin internetin keskustelupalstoilla kuin jokaisen tuttavapiiristäkin löytyvillä ateisteilla: he pitävät täysin varmana, ettei jumaluuskäsitettä täyttävää olentoa ole olemassa - ainakaan sitä kristinuskon perinteistä Jumalaa. Perusteluna toimii yleensä vain "kun musta nyt vaan tuntuu siltä ettei Jumalaa ole olemassa" - aivan kuten moni uskovainen voi todeta että "kun musta nyt vaan tuntuu siltä että Jumala on olemassa". Jos kyse on vain tunteesta, eikö silloin ole oikeastaan kyse uskonnosta?

Samoin perustelu omasta ateismista ei välttämättä rakennu fysiikan ja evoluution saavutusten muodostamalle tieteelliselle maailmankuvalle - järkytyksekseni sain kuulla jopa kerran eräältä tuntemaltani ateistilta, ettei hän usko evoluutioteoriaankaan, vaikka se on yksi tieteen suurimpia saavutuksia ja todistettavissa oleva fakta.

Jos ajatellaan, että uskova uskoo johonkin asiaan / ajattelee jollakin tavalla ilman faktoilla perustelua ja tekee tämän asian tuntemuksiensa perusteella, mikä erottaa ateistin uskovasta, jos monet ateistitkin perustavat oman katsomuksensa tunteisiin? Ei mikään - siinä missä uskovainen uskoo Jumalaa olevan olemassa, uskoo ateisti, ettei Jumalaa ole olemassa. Jos uskominen on epävarman asian pitämistä faktana, sortuu ateismikin usein siihen.

~~~~~

Tsiisus-viikonloppu on pääsiäisen kunniaksi tähän ihQ-d44-teiniblogiin julkaistava sarja uskonto/ateismi -aiheisia tekstejä - pääsiäinen lieneekin juuri ajankohtainen aika pohtia näitä teemoja. Tekstit pyrkivät tarjoamaan erilaisia näkökulmia uskontoon ja ateismiin arvioiden tasapuolisesti molempia katsomuksia niin positiivisessa kuin negatiivisessa valossa. Tekstien ei ole tarkoitus loukata ketään.

Lue myös vuoden 2011 Tsiisus-viikonlopun Olemmeko sittenkään ateisteja? .

DaealisLemiee = Trilidium.Luonut: DaealisTiistai 24.08.2010 23:13

Mikäli herra itse tämän näkee ja kokee jotenkin yksityisyyttään loukatun, niin ota huomioon, että nämä tiedot ovat vapaasti jaossa netissä. Oman galleria-sivustosi sisällä löytyy nimesi, ja google näytti kaiken lopun. En ole loukannut näillä tiedoilla yksityisyyttäsi yhtään sen enempää kuin mitä itse olet antanut mahdollisuuksia, enkä edes aio kertoa missä siellä nimesi löytyy.

Ilmeisesti haasteeni oli hieman liian kinkkinen kyseiselle Lemiee-käyttäjälle, koska kaikki hänen kommenttinsa olivat kadonneet, sekä linkki profiiliin ei enää toiminut. Pikainen tutkinta asiaan paljasti, että herra vaihtoi takaisin paljon pidempään ja yleisesti käytössä olleeseen nickiinsä, Trilidium. Tämän lisäksi joko omat vaatimukseni osuivat arkaan paikkaan tai vain hatuttivat liikaa tätä henkilöä, koska kommentointi sekä henkilön profiiliin että blogiin on yllättäen poistettu käytöstä.

Ilmeisesti jumala ei sitten halunnutkaan tänään puhua suuria salaisuuksia kanssaihmisistä, tai ehkä jumala katsoi minut tarpeettomaksi, vaikka en kysynyt kuin yksinkertaista todistusta hänen suuruudestaan. Ehkä Trilidium ei sitten ollutkaan riittävän vahva uskossaan, kun jumala katsoi aiheelliseksi kieltäytyä kertomasta kissani tietoja hänelle tänä päivänä.

Tai ehkä Trilidium itse on hieman maustanut muistojaan. Noin puolen minuutin googletuksella löytyi miekkosen uskoontulon tarina, joka eroaa gallerian päiväkirjamerkinnöistä löytyvästä pätkästä melkoisesti. Tarina kuitenkin selventää henkilön taustoja sen verran, että kyseessä on epävakaa henkilö, jota käytettiin lataamossa yläasteikäisenä. Täällä hän kertoo kuulleensa jeesuksen äänen huoneessaan sanovan "minä olen jeesus", kun taas Kotisataman tarinassa hän sai halvalta kauhuleffalta kuulostavan vision, välähdyksiä päänsä sisälle, jotka lupailivat sitä ja tätä ja näyttivät elon varrelta "best of" -kokoelman, kunnes heittivät sekaan hieman raamatullista proosaa ja kourallisen lohtua.

Joten mitä sanoo yleisö, kun vasta-kommentoijana on henkilö, joka lapsena kävi parantolassa väitettyään muiden kiusaavan häntä, vaikka opettajat ja kaikki muut koulun oppilaat väittivät toista, missä hän vietti yli vuoden aikaansa(eikö pelkällä kuvitteellisella vaivalla sieltä olisi päästy nopeampaa ulos? Eikö masennuksellakin pääse pois parissa kuukaudessa, riippuen vakavuudesta tietenkin), joka väittää kaikkien ateistien olevan pessimistisiä ja sokeita evoluutio-uskonnon seuraajia ja joka väittää ATEISTIEN SALALIITTOTEORIAN PIILOTTELEVAN JUMALAN OLEMASSAOLOA... Eikö tältä henkilöltä ala hiljalleen olla uskottavuus mennyt?

En tietenkään väitä, että pelkästään mielenterveydelliset ongelmat riittäisivät herran väitteiden kumoamiseksi, onhan niitä sekoboltseja historian suuruudet puolillaan. Mutta kun tällaisen historian omaava henkilö kertoo nähneensä fysiikan lait kummottuina(ihmeitä) ja kuulevansa jumalan äänen, niin yllättäen henkilökohtainen todistus ei ole edes sitä vähää painoarvoinen, mitä se voisi olla.

http://www.kotisatama.fi/fi/usko/todistajat/todistaja.php?julkaisupv=2006-11-13&otsikko=Jumala+hyv%E4ksyi+-+maailma+ei

/edit: Mikäli miekkonen vielä vaihtaa nickiään, niin hän on "Ateismi on uskonto", "Jeesus pelasti minut uskonnolta" ja "Uskon jumalaan" -yhteisöjen valvoja. Sieltä nick löytyy mikäli haluatte lukea blogista vähintäänkin... Mielenkiintoista settiä.
Joulupukkiin uskomattomuus ei perustu faktoihin vaan teorioihin. Se on itsessään epälooginen ja toisinajattelua suvaitsematon aate, joka ei salli kyseenalaistaa itseään.
Joulupukkiin uskomattomuus kuuluu samaan kategoriaan kuin skientologia, joka on harhaoppinen kultti, mikä tekeytyy tieteen kannattajaksi siinä missä joulupukkiin uskomattomuuskin.
« Uudemmat - Vanhemmat »