IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Politiikka
Perustettu
14.1.2009
Tilastot
Käyntejä: 835
Koko
51 jäsentä
Tyttöjä: 8 (16 %)
Poikia: 43 (84 %)
Keski-ikä
31,7 vuotta
Otos: 36 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 29,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,2 vuotta
Ylläpitäjä
Droidy
Valvojat
Jukuli, Droidy, TTilus, usv, Pekek, l984, kenkku_

Jäsenet (51)

luonnonsDonutHarbuFreeesiPomppuJanttipngNadeshikoM_I_K_K_EGravitasfineskoJukuliviznutkaraookkeHapsias-kangas-Gaeta_Pope
« Uudemmat - Vanhemmat »

kuunsilta1088Luonut: kuunsiltaTorstai 05.02.2009 10:56

Haloo Nokia! Kuuluuko?

Kaikella kunnioituksella, tervetuloa käyttämään sähköpostiani, tulevat ja nykyiset työnantajani! Löydätkin sieltä ensimmäiseksi n. 50:n Crimson Magazinen tilaajan osoitteet ja parinkymmenen mallikarsintaan osallistuvan mallin puhelinnumerot sekä koot. Olette siis vapaita käyttämään väärin postiosoitteita, joita internetissä jo ala-asteella varoitettiin lisäämästä internettiin. Minä kuitenkin olen sen verran luotettava, että lähetän niihin vain lehtiä ja laskuja, mutta entäs te? Työntekijät ovat yleensä ne rikollisuuteen ratkeavat, mutta mitä jos joku teistä, arvon työnantajat, olette itse sellaisia? Moni tilaaja suorastaan kiljuu halusta tulla Teidän kotihäiriköidyiksi tai saavan puheluita juuri Teiltä. Ai niin, melkein unohdinkin tilitiedot, joita jotkut ovat lähettäneet, ihan tilaus- ja kuvausmaksumielessä. Hekin varmasti haluavat, että tilitietojaan käytetään mahdollisesti ei niin positiivisiin tarkoituksiin. Tervetuloa siis tuhoamaan ei vaan minun, mutta myös koko lehden lukijakunnan yksityisyyden. Sähköposti sisältää myös kuvia, joita mallit ovat hakemuksissaan lähettäneet, luullen ainoastaan minun ne näkevän. Mutta eihän heitä voi nolostuttaa kopioimalla niitä itselleen ja vaikka lähettämällä eteenpäin.

Arvoisat kirjesalaisuuden lain purkajat, olen erittäin myötämielinen Nokialle tapahtuneesta tietovuodosta, jonka vuoksi voinkin lahjoittaa kaikkien lukijoiden osoitteet, sähköpostit, tilitiedot, kuvat yms. henkilökohtaiset mielipiteet juuri Teille! Olkaahan siis kiitollisia tästä nöyrästä lahjoituksestani. Varmasti myös lukijat ovat mielissään. Tervemenoa siis ällö kirjesalaisuus ja tervetuloa uuteen Neuvostoliittoon! Tervetuloa uuteen Suomen valtioon, jossa lähes jokaisella on oikeus lukea yksityisiä viestintämedioita!

Teidän,
Eliza Rask
Päätoimittaja
Kun lapset leikkivät pihalla ja jollain heistä on enemmän leluja kuin toisilla, tämä haluaa yleensä päättää leikin säännöt aivan yksin. Muuten hän ottaa lelunsa ja lähtee pois jättäen muille lapsille vähemmän leikittävää. Tällaista lasta ei tunneta pihan naapuruston keskuudessa hyvänä leikkikaverina ja suurin osa ei ikimaailmassa olisi tämän lapsen kaveri, jossei tällä olisi rikasta isää joka ostaa niin supersiistejä leluja, joita kukaan ei voi vastustaa. Valitettavasti meillä Suomessa on tällainen kiukutteleva pikkulapsi ihan eduskunnan hiekkapakan kaveripiirissäkin. Tämä lapsi on nimeltään Nokia.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Nokia on uhannut lähteä maasta, ellei heidän alkuunpanemaansa pakkourkintalakia Lex Nokiaa saateta voimaan. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta maamme historiassa, kun suuryhtiö näin konkreettisesti puuttuu lainsäädäntöömme tyystin omien intressiensä mukaisesti. Nokian lähtö merkitsisi yli miljardin veronmenetyksiä (aivan, vielä toinen mokoma Kela-maksuista lähteneen päälle!) ja tuhansien työpaikkojen häviämistä, joka taantuman aikana saattaisi osoittautua kohtalokkaaksi. Mutta sehän ei kasvottoman suuryhtiön silmissä paljoa paina.

Mielestäni tämän kaltainen kehitys on äärimmäisen huolestuttavaa. Haluammeko me oikeasti, että suuryhtiöt sanelevat sen, miten me johdamme tätä maata? Annammeko me todella niiden säätää lait ja hoitaa asiat omien intressiensä mukaisesti? Ja me tottelemme sokeasti siksi, että ne ovat meille niin elintärkeintä? Herätkää jo! Ehkä pihan lapset hieman surisivat sitä, etteivät saa enää leikkiä ärsyttävän pojan surersiisteillä leluilla, mutta veikkaampa, että loppujen lopuksi kaikki olisivat paljon onnellisempia, jos saisivat itse päättää omista asioistaan. Vaikka sitten huonommilla leluillakin.

Nokia sietäisi saada isän kädestä ja ritsasta perseeseensä. Jos yhtiö todella uskoo voivansa tuhota kansanvallan valtavuuteensa vedoten, be my guest! Läksiäisbileisiin voin kyllä osallistua.

Dwelly[Ei aihetta]Luonut: DwellySunnuntai 01.02.2009 13:34

voi voi voi lex nokia.
miksei tästä ole kansanäänestystä?

ihmiset on jo ehdollistettu tällasen paskan hyväksyntään idioottimaisilla bigbrothereilla ja sairailla jenkkileffoilla, joissa salainen palvelu tarkkailee ketä hyvänsä.
ihan arkipäivää!

bullshit. art is resistance.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/K%C3%A4nnykk%C3%A4yhti%C3%B6n+painostus+sai+aikaan+Lex+Nokian/1135243187834

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02/paattajat_ja_nokia_kiistavat_uhkailuvaitteet_517606.html?origin=rss

QuatermasshehLuonut: QuatermassSunnuntai 01.02.2009 08:20

Nyt tuli hesarilta toinen uutinen, tällä kertaa yksityiskohtainen ja rehellinen. En kopioi sitä tähän koska se on melko pitkä, mutta kannattaa lukea! Pistän sen kyllä talteen siltä varalta että se poistetaan.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Nokian+v%C3%A4itet%C3%A4%C3%A4n+uhkailleen+Lex+Nokian+valmistelussa/1135243187834
Nokia uhkaa lähteä suomesta jos Lex Nokiana tunnettu perustuslain ja kansalaisoikeuksien vastainen vakoilulaki ei mene läpi. En ole lakiasiantuntija, mutta minusta tuo haiskahtaa laittomalta kiristykseltä.
Noh, kohta nähdään kuka suomea pyörittää, virkaan äänestetyt poliitikot vaiko suuryritykset. Niinkuin vastaus ei olisi jo ennestään selvä, mutta nyt pitäisi karista harhaluulot typerimmiltäkin kansalaisilta.

Seuraava uutinen lainattu HS.fi:n sivuilta. Huomaa varsin selkeästi kenen puolella hesari tälläkin kertaa on. Itse laista ei kerrota yhtään mitää, myöskään ei mainita kuinka laajasti sitä on vastustettu. Lässytetään vain samaa vanhaa riisuttua totuutta "Sen tarkoitus on suojella yritysten liikesalaisuuksia teollisuusvakoilulta. "
Jos et tiedä mitään Lex Nokiasta, luepa täältä: http://www.effi.org/blog/kai-2006-08-17.html

Odotan että Piraattiliitto uutisoi samasta asiasta pian laadukkaammin.

Noh mutta tässä tämä hesarin juttu:

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/02/hs_nokia_uhkasi_lahtea_jos_lex_nokia_ei_mene_lapi_517364.html?origin=rss

Lakiuudistuksen valmisteluun osallistuneen virkamiehen mukaan Elinkeinoelämän keskusliiton kautta tullut viesti oli hyvin selvä: Nokia lähtisi, jos laki ei mene läpi. Hänen mukaansa yhtiö painosti hyvin voimakkaasti jo valmisteluvaiheessa lakia puoltavan yksimielisen rintaman aikaansaamiseksi.

Lehti kertoo haastatelleensa juttua varten kymmeniä lain valmistelussa mukana olleita poliitikkoja, virkamiehiä ja työmarkkinavaikuttajia. Nokian vaikutusvallan vuoksi kukaan heistä ei halunut kertoa asiasta omalla nimellään.

Lex Nokiana tunnettu tietosuojalain muutosesitys antaisi työnantajalle oikeuden tarkkailla työntekijöiden sähköpostitietoja. Sen tarkoitus on suojella yritysten liikesalaisuuksia teollisuusvakoilulta.

Jos Nokia lähtisi Suomesta, sen mukana katoaisi 1,3 miljardin euron verotuotot ja 16 000 työpaikkaa.

Eduskunta äänestää esityksestä reilun kahden viikon kuluttua, sen hyväksymistä pidetään liki varmana. "

raudantakojaNokia - soon watching you?Luonut: raudantakojaKeskiviikko 21.01.2009 21:45

Ensin pakkotyölaki, sitten tämä? Eikö porvarihallituksen ahneudella ja suoranaisella säädyttömyydellä ole mitään rajaa? Talousliberalismin soihdunkantajat kaatavat öljynsä yksilön niskaan kerta toisensa jälkeen kammottavammalla tavalla. Perustuslait eivät näemmä koske porvaripuolueita. Mitä seuraavaksi? Valvontakamerat koteihin ja lakko-oikeus pois?

Lex Nokia -pilkkanimellä kulkeva yleinen urkintalaki sallisi työnantajalle oikeuden työntekijöiden sähköpostien tarkasteluun, kun tällä on syytä epäillä "yrityssalaisuuksien vuotamista". Kaikki sai alkunsa kännykkäjätti Nokian, kaiken arvostelun yläpuolella olevan jumalyhtiön rikoksista, joissa tämä harjoitti tällaista toimintaa sen vielä ollessa laitonta. Nyt Nokia on päättänyt tehdä asian helpoksi ja yhdessä Kokoomuksen ja Keskustan (sekä aiemmin SDP:n) kanssa runnonut läpi karmean urkintalain, jonka jälkeen mikään ei ole pyhää.

Laki ei ole mitään muuta kuin verenhimoinen yritys lisätä työnantajan ylivertaisuutta työntekijään nähden. Lain perustelut ontuvat niin pahasti, että saa todella ihmetellä, kuka ihmeen pentu niitä saattaa ylipäänsä pitää tosina? Vai vuotaisitko yrityssalaisuuden mielelläsi nimenomaan sähköpostitse työosoitteellasi? Eikä tässä vielä kaikki, sillä sähköpostien lisäksi työnantajalla tulee lain mukaan olla oikeus tarkastella myös muita verkkoviestimiä, messengeriä, skypeä sekä verrattaisverkkopalveluita.

Lain toivotaan lisäksi selkeyttävän jo olemassaolevia käytänteitä, joissa työntekijöiden sähköposteja urkitaan jo varsin laajasti - laillista tai ei. Mielestäni on kuitenkin käsittämätöntä, että tällaista perustuslaissa kirjattua yksityisyyden suojaa törkeästi aliarvioivaa lakiehdotusta pidetään minkäänlaisena ratkaisuna. Emme toistaiseksi elä totalitariassa vaan demokraattisessa tasavallassa, jossa jokainen ihminen on lain edessä tasavertainen. Nyt porvarihallinnon aikana yrittäjästä ollaan kilvan leipomassa sellaista, joksi sitä ei 1930-luvulla keretty saada.

Mutta eikös se olekin niin, että vapaus on orjuutta, tietämättömyys voimaa ja yksityisyys yliarvostettua...? Muista rakastaa Isoveljeä!

kuva: Elmo Rautio: Lex Nokia 1.0 (levitys ja muokkaus ei-kaupallisiin tarkoituksiin sallittu)
Isompi kuva tästä: http://img509.imageshack.us/img509/3216/lexnokiacv1.jpg
« Uudemmat - Vanhemmat »