IRC-Galleria

Tiedot

Nimi
Pekka Haavisto Chat
Luokittelu
Politiikka
Perustettu
27.1.2012
Tilastot
Käyntejä: 2323
Koko
35 jäsentä
Tyttöjä: 24 (69 %)
Poikia: 11 (31 %)
Keski-ikä
23,5 vuotta
Otos: 15 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 24,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 22,2 vuotta
Ylläpitäjä
jaffa
Valvojat
varzu, Wiljander

Jäsenet (35)

wiljamduckkmarjuliiiWingalady97sombbuGirlyme-AMINA-karlamoovientulibaREPPURUPINENK-RepolainenDeprimertMatildaaa4hunnidmilluliini

Kuvaus

28.1.2012 20:30 - 21:00
Kooste Pekka Haaviston vastauksista 28.1.2012 klo 18:30 - 19:00.

18:34 <PekkaHaavisto> Linnanjuhlat: Kutsuisin joka vuosi erilaisia ihmisiä, jotka ovat vuoden aikana jollakin tavalla kunnostautuneet. Muistaisin aina myös suomalaisia rauhanturvaajia.

18:39 <PekkaHaavisto> Kiusaaminen: Kiusaamiseen on aina puututtava. Olen iloinen, kun kouluissa on nyt VERSO (vertaissovittelu) -projekti, jossa myös kiusaamiseen voidaan puuttua.

18:27 <PekkaHaavisto> Pekka Haavisto tässä, terveisiä Tampereelta. Keskustorilla oli todella paljon väkeä. Mitäs tänne kuuluu?

18:28 <PekkaHaavisto> Kannatan nuorisotakuuta, jossa nuorille taataan koulutus-, harjoittelu- tai työpaikka.

18:29 <PekkaHaavisto> Meillä on nyt noin 50 000 nuorta "kadonneessa sukupolvessa", ilman työ- tai koulutuspaikkaa. Ajattelen, että tämä on aikapommi yhteiskunnassa.

18:30 <PekkaHaavisto> Maataloudesta: Kannatan luomutuotannon lisäämistä ja lähiruokaa. Ympäristötietoiset kuluttajat ja puhtaampien elintarvikkeiden tuottajat voivat tehdä yhteistyötä. Kaupunki ja maaseutu eivät voi olla vastakkain.

18:31 <PekkaHaavisto> Tasa-arvoisesta avioliitosta: Kannatan Kokoomuksen Lasse Männistön aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista, joka olisi sukupuolineutraali. Kirkko saa mielestäni itse päättää, millaisia parisuhteita se siunaa ja millaisia avioliittoja vihkii.

18:32 <PekkaHaavisto> YK:n turvaneuvosto: Suomi kamppailee nyt turvaneuvostopaikasta vuosille 2013-2014. Saamme sen siten, että olemme jo nyt mukana aktiivisesti ratkaisemassa maailman konflikteja ja tarjoamassa rauhanvälitysapua.

18:33 <PekkaHaavisto> Asevelvollisuus: Voitaisiin tutkia mahdollisuutta kansalaispalvelukseen, joka koskisi sekä miehiä että naisia. Kaikkien olisi hyvä oppia mm. ensiaputaitoja ja erilaisiin kriiseihin varustautumista.

18:35 <PekkaHaavisto> Huumepolitiikka: En kannata huumeiden käytön laillistamista. Alkoholi on Suomessa jo nyt liian suuri ongelma. Olemme tehneet juomisesta urheilulajin. Olisi hyvä, jos aina olisi tarjolla alkoholiton vaihtoehto.

18:36 <PekkaHaavisto> Nuorisosta: Olen iloinen, kun nykynuoret ovat todella kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista. Pressanvaalikampanjan aikana kaikkein aktiivisimpia kysyjiä ja keskustelijoita ovat olleet nuoret.

18:37 <PekkaHaavisto> Nuuska: Olen kuullut, että Ruotsissa suusyöpiä esiintyy Suomea enemmän, ja nuuska on niihin osasyynä.

18:38 <PekkaHaavisto> NATO: En kannata Suomen Nato-jäsenyyttä. Voimme tehdä yhteistyötä nykyisen rauhankumppanuuden puitteissa, jossa NATO-maiden lisäksi ovat mukana myös Ruotsi ja Venäjä.

18:41 <PekkaHaavisto> Internetin anonymiteetti: Haluan, että on myös sivuja, joissa ihmiset kirjoittavat omalla nimellään. Silloin keskustelu on laadukkaampaa. Toki voi olla anonyymejakin sivuja. On turhauttavaa, kun lehtien keskustelupalstoja joudutaan sulkemaan asiattomien kirjoitusten vuoksi. Asiattomien kirjoitusten lähettäjät vähentävät muiden sananvapautta.

18:40 <PekkaHaavisto> Nuorten mielenterveys: Nuoret ovat tulevaisuudesta huolissaan enemmän kuin ennen. Monet ovat epävarmoja, kun ei tiedä, saako edes kouluttautumalla töitä. Minusta yhteiskunta korostaa nyt liikaa taloudellisia arvoja. Toivon lisää yhteisöllisyyttä.

18:42 <PekkaHaavisto> Hyvinvointipalvelut: Haluan Suomen säilyvän hyvinvointiyhteiskuntana - koulutuksen on oltava ilmaista, terveydenhuollon kaikkien saatavilla. Tarvittaessa veroja voi vähän nostaa näiden palvelujen turvaamiseksi.

18:43 <PekkaHaavisto> Jääkiekkoväkivalta: Lyöminen ja tappelu jääkiekossa vain show'n vuoksi on minusta järjetöntä. Olen tässä Alpo Suhosen linjalla.

18:44 <PekkaHaavisto> Pressan verot: Minusta kaikkien kansalaisten, myös presidentin, pitäisi olla verotuksessa samalla viivalla. Ministeritkin maksavat veronsa.

18:45 <PekkaHaavisto> Vähemmistöt: Yhteiskunta, jossa myös vähemmistöt voivat hyvin, on oikeudenmukainen yhteiskunta. Hyväksyn "positiivisen diskriminaation" esim. vammaisten kohdalla, joiden koulunkäynnin avustaminen vaatii erityistä tukea.

18:46 <PekkaHaavisto> Vankeustuomiot: Väkivaltarikosten tuomioita en lieventäisi. On hyvä, että vankiloissa on työmahdollisuus ja mahdollisuus kouluttautua ja päästä uuden elämän alkuun vankeuden jälkeen.

18:47 <PekkaHaavisto> Kiina ja ihmisoikeudet: Presidentin on otettava kaikilla valtiovierailuilla esiin ihmisoikeudet, demokratia, tasa-arvo, sananvapaus. Jos me suomalaiset emme puhu omista arvoistamme, kaikki alkavat ihmetellä, mikä meihin on mennyt.

18:48 <PekkaHaavisto> Pienten lukioiden lakkauttaminen: Olisi tärkeää, että koulumatkat pysyvät kohtuullisina. Vaikka pienissä lukioissa ei ole niin paljon valittavia aineita, ne voivat olla muuten kannustavia ja hyviä opiskelupaikkoja.

18:49 <PekkaHaavisto> Eläinten oikeudet: Minusta villieläimiä ei pidä pitää häkeissä. Sen vuoksi turkistarhauksesta pitäisi luopua koko EU:n alueella. Lisäisin eläinsuojeluvalvontaa Suomessa.

18:50 <PekkaHaavisto> Ghettoutuminen: Suomessa on tullut asuinalueita, joihin esim. ulkomaalaisväestö tiivistyy. Tämä ei ole hyvä asia. Kannatan sitä, että erilaiset sosiaaliryhmät eivät eriydy eri asuinalueille.

18:51 <PekkaHaavisto> Mediamaksu: On hyvä, että YLE säilyy julkisen palvelun ohjelmantuottajana. Mediamaksu on käytännöllinen tapa järjestää asia.

18:52 <PekkaHaavisto> Nettisensuuri: Ajattelen siten, että netissäkään ei saa olla laittomuuksia tai tekijänoikeuksien loukkauksia. En kuitenkaan kannata kokonaisten sivustojen sulkemista tai niille pääsemisen estämistä, vaan tekijät on saatava vastuuseen samalla tavalla kuin painetussa sanassa.

18:54 <PekkaHaavisto> Verotus: Kannatan verotuksen painopisteen siirtoa siten, että ympäristöä kuormittavasta toiminnasta maksetaan enemmän veroa.

18:54 <PekkaHaavisto> Nuorisovaltuustot: Kannatan nuorisovaltuustoja. En kannata äänestysikärajan laskemista vaaleissa, koska mielestäni äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden pitää kulkea käsi kädessä.

18:57 <PekkaHaavisto> Armokuolema: Minulla ei ole valmista vastausta eutanasia-kysymykseen, mutta nykyisin se on joissakin Euroopan maissa sallittu. Ei pitäisi toisaalta tehdä malleja, joissa esim. vauraampien ihmisten on mahdollista matkustaa toisiin maihin, jos ovat vakavasti sairaita ja haluaisivat itse armokuolemaa.

18:55 <PekkaHaavisto> Pakkoruotsi: Minusta meidän kannattaa kuulua pohjoismaisiin hyvinvointimaihin, ja on hyvä että meillä on pohjoismaiden kanssa yhteinen kieli. Kannatan sitä, että myös ruotsinkieliset joutuvat opiskelemaan kouluissa suomea.

19:00 <PekkaHaavisto> Varuskuntien lakkauttaminen: On parempi että luovumme sellaisista kiinteistöistä, joita puolustusvoimat ei enää tarvitse koulutettavien ikäluokkien pienentyessä. Varuskuntaverkosta päätettäessä täytyy myös työllisyys- ja aluepoliittiset asiat ottaa huomioon.

18:59 <PekkaHaavisto> Kuntauudistus: Elinvoimaiset kunnat voivat jatkaa itsenäisinä. Kaupunkiseuduilla tarvitaan enemmän kuntien yhteistyötä tai kuntaliitoksia liikenteen, asumisen ja kaavoituksen järjestämiseksi. Samalla pitää huolehtia kaupunginosademokratiasta ja kylädemokratiasta. Päätöksenteko pitää monissa asioissa säilyttää lähellä.

19:01 <PekkaHaavisto> Hei kiitos aivan loistavista kysymyksistä, joihin en kaikkiin ehtinyt vastata! Matka jatkuu tänään vielä Oriveden opistolle, jossa tapaan opiskelijoita klo 21. Olkaa aktiivisia vaaleissa! Nyt päätetään, millainen Suomi on seuraavat kuusi vuotta. Ja kiitos kaikesta kannustuksesta. T. Pekka

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.