IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Terveys ja elämäntavat
Perustettu
18.4.2014
Tilastot
Käyntejä: 53

Kuvaus

TÄHDEN SAA!

1. Stressin lievitys: Seksi parantaa suorituskykyä stressaavissa tilanteissa. Itse tilanteessa ei siis seksiä kannata harrastaa, vaan ennen sitä. Skotlantilaisen tutkimuksen mukaan petipuuhat alentavat verenpainetta erilaisissa haastavissa tehtävissä.

2. Immuniteetin kasvu: Hyvä seksuaalinen terveys on kytköksissä myös hyvään fyysiseen terveyteen. Seksin harrastaminen 1-2 kertaa viikossa lisää vasta-aineiden määrää, joten esimerkiksi talviflunssaan sairastumisen riski pienenee.

3. Läski lähtee: Puolen tunnin seksi kuluttaa keskimäärin 85 kilokaloria. Seksin anti on kuitenkin hyvin yksilöllistä, ja joissakin tapauksissa kaloreita voi palaa tuplastikin. Vaikka 85 kaloria ei paljolta kuulosta, voi pelkästään seksillä tiputtaa painoa kilon vuoden aikana harrastamalla sitä 1-2 kertaa viikossa. Ja jos petipuuhia on joka päivä, puhutaan jo muutaman kilon
pudotuksesta.



5. Itsetunto paranee: Yksi syy siihen, miksi ihmiset harrastavat seksiä, on itsetunnon pönkittäminen. Jotkut tekevät sitä tunteakseen olonsa hyväksi, kun taas toiset tekevät sitä saadakseen ensisijaisesti kumppanin olon mahtavaksi. Hyvä itsetunto on hyvän seksin avain.

6. Läheisyyden ja hellyyden tunne: Rakastelu lisää oksitosiini -hormonin määrää, mikä aiheuttaa hellyyden, anteliaisuuden ja läheisyyden tunteita. Mitä enemmän toista koskettelee, sitä suuremmaksi hormonitaso kasvaa.

7. Kipukynnys nousee: Oksitosiini -hormoni on myös yhteydessä kipukynnykseen. Kun hormonia tulvahtaa rakastelun yhteydessä lisää, endorfiiniarvot nousevat ja kipukynnys nousee. Ei siis enää kannata ihmetellä, jos pääkipusi onkin seksin jälkeen yhtäkkiä poissa.

8. Eturauhassyövän riski pienenee: Kahden eri tutkimuksen mukaan säännöllinen seksin harrastaminen pienentää riskiä sairastua eturauhassyöpään. Varsinkin parikymppisenä usein rakastelu kutistaa riskiä kolmanneksella.

9. Lantiopohjan lihakset vahvistuvat: Seksin aikana nainen voi tehdä ns. Kegelin liikkeitä, eli jännittää lantiopohjan lihaksia kolmen sekunnin ajan samalla tavalla kuin virtsaa pidättäessä. Nautinto lisääntyy, alueen lihakset vahvistuvat ja samalla pystyy minimoimaan vanhuusiän virtsankarkailun mahdollisuuden.

10. Nukkuminen helpottuu: Seksissä syntyvän oksitosiinin ansiosta myös uni maistuu paremmin. Enää ei tarvitse miettiä, miten ihmeessä miehet nukahtavat minuutti rakastelun jälkeen.


1. Polttaa kaloreita

Seksi ei kuluta energiaa kuntosalitreenin tai tiukan nyrkkeilytuokion tavalla, mutta joka tapauksessa siinäkin käytetään lihaksia. Seksi harjoittaa erityisesti käsiä, takamusta, jalkoja ja keskivartaloa. Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan nuoret miehet polttavat petipuuhissa keskimäärin 4,2 kilokaloria minuutissa. Naisilla vastaava luku on 3,1 kilokaloria. Tämä tarkoittaa sitä, että seksi polttaa enemmän energiaa kuin kävely, mutta vähemmän kuin hölkkä.


2. Piristää mieltä

New Yorkin valtionyliopistossa ehdyn tutkimuksen mukaan siemenneste siemenneste tekee hyvää naisten mielenterveydelle. Se sisältää mieltä piristäviä hormoneja ja kemikaaleja, kuten endorfiineja, oksitosiinia, serotoniinia ja prolaktiinia. Tämän vuoksi naiset, jotka eivät käytä kondomia, eivät kärsi masennuksesta ja mielialaoireista yhtä usein kuin kondomin käyttäjät.


3. Parantaa vastustuskykyä

Wilkesin yliopistossa Pennsylvaniassa tehdyn tutkimuksen mukaan 1-3 kertaa viikossa seksiä harrastavilla ihmisillä on selvästi parempi vastustuskyky kuin harvemmin rakastelevilla - tai niillä jotka puuhailevat pedissä yli kolme kertaa viikossa.


4. Tuo hehkua iholle

Unohda kalliit seerumit ja poskipunat - seksi kaunistaa myös ihoa! Se parantaa verenkiertoa, ja tämä tuo lisää happea elimistöön. Seurauksena iho suorastaan hehkuu seksin jälkeen. Seksillä on myös pitkäkestoisempia kauneusvaikutuksia. Orgasmi vapauttaa elimistöön endorfiineja ja kasvuhormoneja, jotka auttavat korjaamaan esimerkiksi liian auringonoton tai tupakoinnin ihoon aiheuttamia vaurioita. Skotlantilaisen tutkimuksen mukaan seksiä joka toinen päivä harrastavat näyttävät jopa 7-12 vuotta nuoremmilta kuin passiivisemmat ikätoverinsa.


5. Lievittää stressiä

Brasilian terveysministeri herätti vuonna 2010 kohua suosittelemalla seksiä ratkaisuksi korkean verenpaineen aiheuttamiin ongelmiin. Eikä hän ollut aivan väärässä. Skottitutkijoiden mukaan seksuaalisesti aktiivisten ihmisten verenpaine on stressitilanteissa selvästi alhaisempi kuin passiivisten. Seksi vilkastuttaa verenkiertoa sekä vie ajatukset pois negatiivisista ja stressaavista asioista.


6. Parantaa unen laatua

Moni mies nukahtaa makeasti heti seksin jälkeen. Tästä ei pidä loukkaantua, sillä kyseessä on luonnollinen ilmiö. Orgasmin aiheuttama hormoniryöppy voi nopeuttaa nukahtamista. Ilmiötä voi käyttää myös hyväkseen. Kunnon unia tärkeän kokouksen tai vaikkapa työpaikkahaastattelun alla voi varmistaa harrastamalla seksiä edellisenä iltana.


7. Kohottaa itsetuntoa

Seksin jälkeen olo on tyytyväinen monellakin tapaa. Onnistunut hetki kumppanin kanssa parantaa itsetuntoa. Sen ansiosta on helpompi tuntea itsensä viehättäväksi, haluttavaksi, taitavaksi ja varmaksi.


8. Vahvistaa parisuhdetta

Seksi ja muut hellyydenosoitukset kuten suuteleminen vapauttavat elimistöön oksitosiini-hormonia. Rakkaushormoniksikin kutsuttu oksitosiini auttaa vahvistamaan läheisyydentunnetta ja sitoutumisenhalua.


9. Lievittää kipua

Hikisen juoksulenkin tai tiukan punttitreenin jälkeen olo tuntuu tuskaisen sijaan mahtavalta, kiitos elimistöön erittyvien endorfiinien. Samoja endorfiineja erittyy myös seksin aikana. Ne tuottavat nautintoa ja vaikuttavat aivoissa kuin morfiini. Tämän ansiosta seksi lievittääkin kipuja ja kolotuksia.


10. Piristää aivotoimintaa

Seksi vilkastuttaa myös aivojen verenkiertoa. Verenkierron vilkastuessa aivoissa virtaa myös enemmän glukoosia, jota ne käyttävät energianaan. Siksi kannattaakin kokeilla seksiä, jos ratkaistavana on vaikea aivopähkinä.

1. Tekee onnelliseksi
Orgasmi vapauttaa kehoomme endorfiineja ja aihetuttaa euforisen nautinnon. Jotkut saavat orgasmien jälkeen jopa itkunsekaisia naurukohtauksia, joita ei voi kontrolloida.

2. Parantaa immuunjärjestelmää
Asiantuntijoiden mukaan seksin on huomattu parantavan kehomme vasta-aineiden tuotantoa, jotka suojelevat meitä flunssalta ja viruksilta. Omena päivässä pitää lääkärin loitolla - vai olisiko se sittenkin ompun sijaan orgasmi?

3. Torjuu masennusta
Orgasmit vähentävät masennuksen ja ahdistuneisuuden oireita sekä alentavat itsemurhariskiä. Mielialalääkkeille löytyy siis paljon mukavampi ja halvempi vaihtoehto!

4. Torjuu rintasyöpää
Seksuaalisen mielihyvän yhteydessä erittyvän oksitosiinin on havaittu mahdollisesti ehkäisevän rintasyöpäsolujen muuntautumista kasvaimiksi. Oksitosiinia erittyy kehoon jo pelkästään rintojen hyväilystä, joten jo esileikit voivat ehkäistä vaarallisen syövän kehittymistä.

5. Polttaa kaloreita!
30 minuutin seksisessio polttaa jopa parisataa kilokaloria, joten voit hyvillä mielin nauttia palan suklaata suorituksen päätteeksi.

6. Parantaa unensaantia
Orgasmin jälkeen verenpaineemme alenee ja kehomme rentoutuu. Tämä aiheuttaa monille uneliaan olon ja nukahtaminen käy entistä helpommin. Älä siis pahastu, jos partnerisi vaipuu uneen orgasmin saatuaan, sillä se on täysin luonnollinen reaktio.

7. Vähentää kipuja
Endorfiinit lievittävät kehomme kipuja morfiinin tapaan. Cosmopolitan-lehden mukaan ne nostavat kivunsietokykyä jopa 70 prosentilla. Kuukautiskipuihin ja päänsärkyihin tepsii siis luonnollisemmatkin keinot, kuin nappi aspiriina.

8. Nuorentava vaikutus
Seksin aikana kehomme tuottava DHEA-hormoni korjaa kudoksia ja näin ollen ehkäisee vanhenemisen mukanaan tuomia ulkonäkömuutoksia. Parisänkyä voi siis melkein kutsua nuoruudenlähteeksi!

9. Parantaa muistia
Seksin harrastaminen pitää aivosi toimintakunnossa. Kun verenpaineesi nousee ennen orgasmin saantia, happirikasta verta kulkeutuu suoraan aivojesi muisti- ja oppimiskeskukseen.

10. Pidätyskyky paranee
Tämä koskee lähinnä varttuneempaa väkeä, mutta on tärkeää pitää lantionpohjan lihakset kunnossa jo ennen eläkeikään saapumista. Viriili seksielämä vähentää virtsankarkailua.



1. Seksi auttaa pysymään kunnossa. Seksi polttaa kaloreita ja tietyt asennot kiinteyttävät puolivahingossa sekstailijoita. Mikäpä olisikaan mukavampaa hyötyliikuntaa kuin intiimileikit kumppanin kanssa?

2. Seksi nostattaa estrogeeni- ja testosteronitasoja. Estrogeeni suojelee naista sydänsairauksilta, testosteroni sen sijaan hoitaa miehen luustoa ja lihaksistoa.

3. Seksi voi lievittää kipua. Kiihottuminen aiheuttaa endorfiinin leviämistä vartaloon, joka taas omalta osaltaan lievittää kivun tunteita ja sillä on samankaltainen vaikutus kuin morfiinilla.

4. Enemmän seksiä harrastavat ihmiset osaavat käsitellä ja hallita stressiä paremmin kuin vähemmän sekstailua harrastavat. Orgasmin saaminen on vielä asia erikseen, koska se pakottaa ihmisen rentoutumaan täydellisesti edes hetken ajaksi.

5. Seksin harrastamisen jälkeen ihminen usein nukkuu yönsä paremmin. Lienee turha edes selittää miksi kunnon yöunet ovat tärkeät.

6. Seksi puhdistaa vartaloa sisältäpäin. Kun kiihotumme, veri virtaa vartalossamme nopeammin. Tämä taas tarkoittaa sitä, että aivomme ja sisäelimemme saavat uutta happea ja ns. puhdasta verta. Samalla kuona-aineita poistuu elimistöstä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.