IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Musiikki
Perustettu
10.7.2014
Tilastot
Käyntejä: 1275
Kommentteja: 2
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 1 (34 %)
Poikia: 2 (66 %)
Keski-ikä
31,8 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 27,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,9 vuotta

Jäsenet (3)

Olli-PoikaHennaVonLeprosyMissanpassad

Kuvaus

”Vaporwave on musiikin tyylisuunta, joka syntyi 2010-luvun alussa eri Internet-yhteisöissä. Sille on ominaista nostalginen suhtautuminen 1980-, 1990- ja 2000-luvun alun videopeleihin, teknologiaan ja mainoksiin. Musiikillisesti vaporwave on ottanut vaikutteita mainos- ja hissimusiikista sekä lounge ja smooth jazzista. Samplaaminen eli ääninäytteiden käyttäminen on yleistä, ja näytteitä usein hidastetaan, asetetaan soimaan yhtäaikaisesti sekä pätkitään chopped and screwed -tyylin mukaisesti. Vaporwaveen liittyy usein kriittinen tai ivallinen suhtautuminen kulutuskapitalismiin.

Musiikkiin liitettyyn visuaaliseen tyylilajiin viitataan usein sanalla aesthetics. Siinä käytetään mm. elementtejä antiikin klassisesta kuvanveistosta, verkkosivujen suunnittelusta, surrealismista, low poly -renderoinnista, glitch-taiteesta, VHS-nauhoituksista, animesta ja mangasta sekä cyberpunk-taiteesta.

Vaporwaven tunnetuimpiin artisteihin kuuluvat mm. Vektroid, 情報デスクVIRTUAL, Saint Pepsi, Internet Club ja マクロスMACROSS 82-99”
-Wikipedia

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.