IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 219 (1.7.2008 alkaen)
Koko
4 jäsentä
Poikia: 4 (100 %)
Keski-ikä
30,5 vuotta
Otos: 3 jäsentä
Poikien keski-ikä: 30,5 vuotta

Jäsenet (4)

tunerc8h11no2dimoonansa
« Uudemmat - Vanhemmat »
"It adds ability to have (finally!) different collation order and character categories for different databases."

http://www.depesz.com/index.php/2008/09/28/waiting-for-84-database-level-lc_collation-and-lc_ctype/

Tähän mennessä jokaista eri localea varten on periaatteessa (ja pääsääntösesti ihan käytännössäkin) tarvinnut oman postgres instanssin. Unicode ei ole ollut ongelmaan ratkaisu, sillä se on merkistö. CTYPE määrittelee esim isojen ja pienten kirjainten suhteen kussakin kielessä - vaikkapa saksan ß ja SS. Collation taas määrittelee aakkostuksen - tuleeko å ennen û:ta.

Noh, sitte vaan kiroillaan siihen asti että 8.4 julkaistaan ... eli jonnekki ens kevääseen.

BroLisää optauksiaLuonut: BroSunnuntai 02.09.2007 23:36

Nyt luistaa! Torstaina optailtiin yhtä suurimmista pullonkauloista tietokannan osalta, nimittäin blogitaulua. Määrältäänhän Galtsussa ei blogeja hirveästi ole, jossain 8,1 miljoonan kohdalla näytti menevän uusimman blogimerkinnän id tuossa, mutta keskimäärin 1200 merkkiä pitkät blogitekstit vievät siinä määrin paljon tilaa, ettei tietokanta pystynyt cachettamaan enää blogitaulua kunnolla. Lisää infoa ongelmasta löytyy tuolta: http://archives.postgresql.org/pgsql-performance/2007-08/msg00363.php

Siispä päätettiin pistää blogitaulu halkipoikki kahdeksi eri tauluksi, joista toisessa on vain pelkät tekstit ja toisessa kaikki muu metadata. Operaatio ei tosin ollut ihan niin yksinkertainen kuin miltä se kuulostaa, mutta onnistui kuitenkin loppujen lopuksi. Siihen päälle sitten optailtiin blogikoodia käyttämään vain tuota metadata-taulua kaikkialla siellä missä itse sisältöä ei tarvita ja avot - nyt Galtsu luistaa taas samaan malliin kuin viime keväänä. Nyt onkin siis hyvä aika alkaa tekemään lisää laitteistoa kuormittavaa koodia uusien ominaisuuksien muodossa... ;)
« Uudemmat - Vanhemmat »