IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 2 011 (1.7.2008 alkaen)
Koko
56 jäsentä
Tyttöjä: 32 (58 %)
Poikia: 24 (42 %)
Keski-ikä
23,0 vuotta
Otos: 39 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 23,2 vuotta
Poikien keski-ikä: 22,9 vuotta

Jäsenet (56)

Tuo|MraztaanjanJuttA-Hedakrodocgiggare-MinceAlors-PulinaboxiKannuZetacaptorrkoeputkilapsiDecorusJekkalimppuni||hannasofiu
« Uudemmat - Vanhemmat »

Setha-Luonut: SethaKeskiviikko 25.05.2011 20:34

Oltiinpa kerran nuorisovaltuuston kokouksessa
ja olipa siellä taas kerran hauskaa

Ja kirjoitimme Valtterin kanssa hienon tarinan: (älkää sitte naurako..)

THE MUUMI STOORI

"On hieno juttu joka valitsee asiat itse ES voimalla
jännä juttu se on kuinka ne voikaan olla outoja erilaisella tavalla
sit se ES on myös hieno juttu, varsinkin oskulle jolla pärissee...
kuin myös kaisalla ja muilla
Osku tuli vessasta
Oskusta tuntu et se ois synnyttäny ES.
sit se joi ES.
Sitten tuli iso (pieni) paha Valtteri"

aika mahti... eikös?

ps. :)♥

Setha-Luonut: SethaSunnuntai 15.05.2011 03:00

sofiaaa_Luonut: sofiaaa_Sunnuntai 22.11.2009 20:12

Olin perjantaista sunnuntaihin Vantaalla sellasessa nuoriso tapaamisessa, jossa oli 200 nuorta:D
Menin sinne ihan yksin enkä tuntenu sieltä ketää,mut onneks tutustuin äkkii:)
Ekana iltana siel oli Beach partyt ja kaikkee kivaa:D
Eilen oltiin ostoskeskuksessa, konsertissa ja pelattiin pullonpyöritystä:D
Menin nukkuun sit 4 aikaa ja heräsin 6 jjes:D
Tänää se sit loppu ja ois tehny mieli jäädä vielä sinne mut aateltii
pitää sellanen miitti nii sit ois kivaa :D
Ikävä♥

DuudeAloitekanava nuorilleLuonut: DuudeSunnuntai 15.02.2009 14:32

Kouvolan kaupungin säädöskokoelman "Kouvolan nuorisoparlamentin toimintasäänön" 1§ sanoo seuraavaa:

"Kouvolan nuorisoparlamentti edustaa Kouvolassa opiskelevia nuoria. Nuorisoparlamentin tarkoituksena on
[1] edistää nuorten osallistumis-, vaikuttamis- ja toimintamahdollisuuksia Kouvolassa
[2] olla nuorten vaikuttamiskanava nuoria koskevissa asioissa
[3] tuoda nuorten näkökulma esille kaupungin päätöksenteossa
[4] hoitaa nuorisoparlamentin toimialaan kuuluvat tai kaupungin eri toimialojen sille antamat tehtävät."

Ilmeisesti kohdalla 1 tarkoitetaan poliittista osallistumista, vaikuttamista sekä toimintaa. Joku voisi väittää, että "toimintamahdollisuuksilla" viitataan nuorisotoimintaan, johon kaikenkarvaiset tapahtumat yms. sisältyvät. Kuitenkaan näin ei mitä ilmeisimmin ole, koska täysin irrationaalista ympätä nuorisotoiminta poliittisen osallistumisen ja vaikuttamisen kanssa samaan kohtaan. Näin ollen voimme todeta, että kohta 1 tarkoittaa sitä, että "nuorisoparlamentin tulee edistää nuorten poliittista osallistumista, poliittista vaikuttamista ja poliittista toimintaa Kouvolassa".

Kohta 2 on päivänselvä: nuorisoparlamentin tehtävä on välittää nuorten mielipiteitä kaupunginvaltuustolle ja tehdä aloitteita nuorten mielipiteitä ohjenuoranaan käyttäen.

Kohta 3 on se, mikä alun perin oli nuorisovaltuustojen idea - se on se, mihin kaksi edellistä kohtaa tähtäävät. Nuorisoparlamentin alkuperäinen tarkoitus nimittäin on valvoa nuorten oikeuksien toteutumista kunnallispolitiikassa: "Nuorisovaltuuston tärkein tehtävä on toimia oman alueensa nuorten edunvalvojana." (Suomenkielinen Wikipedia: Nuorisovaltuusto. 23.1.2008.)

Neljäs kohta on selkeä. Tilaaja-tuottaja -mallissa voisimme ajatella kaupunginvaltuustoa tilaajana ja nuorisoparlamenttia tuottajana. Nuorisoparlamentti tuottaa kaupunginvaltuuston pyytämät hyödykkeet, eli toteuttaa ylemmän tahon pyynnöt. Tällä hetkellä, 23.1.2008, pyyntöjä ei ole.

Nuorisoparlamentti ei ole huvilautakunta. En toki vastusta huvilautakuntaa - itse asiassa sellaisen perustaminen voisi olla ihan fiksua. Tilaaja-tuottaja - malliin siirtyvässä Kouvolassa voisimme ruveta tilaajiksi ja kilpailuttaa tilaisuuksien järkkääjiä. Jos kustannukset nuosevat liian korkeiksi, voimme luoda oman tuottavan elimemme - vaikka sen huvilautakunnan. Se olisi nykyaikaa ja Kouvolan byrokraattisen rakenteen kanssa yhteensopiva toimintatapa.

Noh, moni voi sitten vedota pykälään 8, jonka mukaan "nuorisoparlamentille varataan kaupungin talousarviossa vuosittain käyttöraha, jonka käyttämisestä parlamentti voi itse päättää kaupungin yleisiä ohjeita ja taloussääntöä noudattaen". Juu, kyllähän me nykyisellä tavallamme saamme toimia. Kysymys kuuluukin, onko se tarkoituksen mukaista?
Nuorisovaltuusto. Vähän niiku kaupunginvaltuusto, muttei sinne päinkään.

Tänään taas nuorisovaltuustossa jauhettiin paskaa ja pohdittiin, miten nuorisovaltuusto saisi näkyvyyttä. Mitäs me näkyvyydellä teemme, kun emme saa mitään järjellistä aikaiseksi? Miksi nuorisovaltuuston pitäisi erityisesti näkyä? Eihän kaupunginvaltuustokaan varsinaisesti näy. Ei sen tarvitse näkyä. Keksin vain yhden syyn, miksi nuorisovaltuuston tulisi näkyä; jotta nuoret osaisivat tulla avautumaan, jos jokin asia on perseellään. Ratkaisu ei ole mainostaminen. Palaan asiaan myöhemmin.

Väitän, että nuoret eivät tule kertomaan yhteiskunnassa kohtaamistaan ongelmista nuorisovaltuustolle, joka järjestää arvontoja tai pykäävät bänditapahtumia. On voimavarojen älytöntä tuhlausta maksaa kokonaiselle valtuustolle siitä, että he suunnitteleva puolisen vuotta yhtä tapahtumaa - joka on todennäköisesti, vaikkei toivottavasti, ihan paska. Siltikään aihe ei motivoi suurinta osaa, koska itse tapahtuman järkkäämisestä ei anneta minkäänlaista korvausta. Näin hommaan ei kohdistu ulkoista motivaatiota puhumattakaan sisäisestä motivaatiosta.

Olen sitä mieltä, että nuorisotapahtumien järjestämisen sijaan nuorisovaltuuston tulisi myöntää tukea nuorisotapahtumien järjestäjille. Tapahtumien järjestäjiä löytyy aivan varmasti. Siis ihan varmasti. Heillä vain ei ole rahaa. He voisivat anoa rahaa nuorisovaltuustolta tapahtumaa varten. Heillä olisi sydän hommassa mukana. He tahtoisivat todella järjestää tapahtuman. Ehkä näin voitaisiin myös tukea erilaisia nuorisokulttuureita? Ehkä silloin kaikki tapahtumat eivät olisi mainstream-paskaa? Ehkä reggaeta tuntevat reggae-tyypit järkkäisivät hyviä reggae-bileitä nuorisovaltuuston avustuksella - ainakin parempia kuin mitä nuorisovaltuusto itse järjestäisi. Parhaat metallikonsertitkin varmasti syntyisivät asiantuntijoiden toimesta. Eikä palaveeraamisesta tarvitsisi maksaa turhaan. Samalla nuorisovaltuusto voisi tuen ehtona vaatia tapahtuman päihteettömyyttä ja näin vähentää päihdebileiden määrää. Kouvolassa saataisiin paljon enemmän aikaiseksi, kun nuorisovaltuusto tukisi esimerkiksi Freedoms-konseptia.

Väitän, ettei kovinkaan monella nuorisovaltuustolaisella ole sydän pelissä tapahtumaa järjestettäessä ja mainostettaessa. Ei ainakaan minulla ole. Eri juttu olisi, jos järkkäisin jotakin minulle tärkeään aiheeseen liittyvää tapahtumaa. Konkretisoin. Jos Martti ja Mauri ovat järkkäämässä itselleen tärkeään aiheeseen liittyvää tapahtumaa ja saisivat siihen tuen nuorisovaltuustolta, voisin lyödä keskimmäisen pernani vetoa siitä, että samalla budjetilla Martti ja Mauri järkkäisivät tuplasti paremman tapahtuman kuin nuorisovaltuusto.

Yksi asia tässä maailmassa on fakta: raha puhuu. Jos keskittyisimme päätösten valvontaan ja julkilausumien laatimiseen ja käyttäisimme budjettimme pääosin tukien myöntämiseen järjestäville tahoille, homma toimisi kuin junan vessa. Tukipolitiikalla voidaan ohjata tapahtumarakennetta hyvinkin tehokkaasti. Esimerkiksi narkkareiden hinausbileille ei tarvitse myöntää tukea. Tässä muutama syy noudattaa esittämääni toimintamallia.
1. Rahalla voisimme "ostaa" päihteettömyyttä, koska vaadimme tuen saajilta päihteetöntä tapahtumaa.
2. Tapahtumista ynnä muusta tulisi paljon parempia, koska asiantuntijat järkkäisivät ne. Heillä myöskin olisi varmasti persoonallisempia ideoita.
3. Rikastuttaisimme ja tukisimme kulttuuria.
4. Ne, jotka haluavat tehdä, saisivat mahdollisuuden tehdä.
5. Säästäisimme rahaa.
6. Voisimme käyttää aikamme kokouksissa vaikuttamiseen ja voisimme keskittyä siihen, mitä varten nuorisovaltuusto on perustettu.
7. Saisimme nuorten luottamuksen ja tunnettuuden - ansaitusti. Heteroseksuaalinen koira ei pure ruokkivaa kättä.

Muutenkin minua ihmetyttää, että miksi minulle maksetaan nuorisovaltuuston kokouksissa jumittamisesta. Saamme siitä vitosen. Siis vitosen kuussa. Sehän on vähemmän kuin keskivertoipanan viikkoraha! Mitähän haulikkoa minä teen vitosella? Olisi parempi, kun sitä ei maksettaisi ollenkaan. Nuorisovaltuuston jengin saamilla kokouskorvauksilla järkättäisiin yhdet hienot underground-bileet. Mielestäni koko korvaus on kädestä. Koska 1) valtuuston korvauksilla ei eletä, 2) ei noin pientä korvausta kannata edes antaa. Näin nuorisovaltuustossa olisi vain niitä, jotka haluavat vaikuttaa yhteiskunnallisiin asioihin. Itse asiassa olenkin joskus kysynyt itseltäni, että miksi oikein jumitan siellä? Ehkä siksi, etten halua pettää äänestäjiäni. Kuitenkin tosiasia on se, että varmaankin saisin yhteiskunnallisesti enemmän aikaiseksi kirjoittamalla lehtiin.

Kun pääsin nuorisovaltuustoon, odotin, että siellä voisi vaikuttaa johonkin. Nuorisovaltuuston alkuperäinen tarkoitus oli valvoa nuorten oikeuksien toteutumista kunnallisten päätösten teossa. Nuorisovaltuustolle on annettu mahdollisuus myöskin järjestää tapahtumia päätöksiin osallistumisen ohessa. Nykyään juttu on toisin päin. Nuorisovaltuuston on kaupunginlaajuinen oppilaskunta, jonka kokoukset pidetään kaupunginvaltuustonsalissa. Aika tuhlataan näkyvyyden hankkimiseen ja tapahtumien järkkäämiseen. Eipä paljon muuhun. Olen äärimmäisen pettynyt nykyiseen toimintakulttuuriin. Ehkä voisin jotenkin vaikuttaa siihen? Tuskin. Isoja laivoja ei käännetä ilman ruoria.

Jotta nuorisovaltuusto toimisi, kuten sen pitäisi, sen tarvitsee pyöräyttää oravanpyörä liikkeelle; nuorten tulee luottaa nuorisovaltuustoon, jotta he avautuisivat nuorisovaltuustolle ja näin nuorisovaltuusto voisi auttaa heitä ja näin nuoret luottaisivat nuorisovaltuustoon, ja he avautuisivat ja heitä autettaisiin, etc. Me nuorisovaltuustolaiset saamme sen luottamuksen teoilla. Me saamme sen maineen ja näkyvyyden teoilla. Emme mainostamalla ja arvontoja järkkäämällä. Deeds speak louder than words.

Toivottavasti kukaan ei loukkaantunut.
« Uudemmat - Vanhemmat »