IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Ruoka ja juoma
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 3156 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 8
Koko
512 jäsentä
Tyttöjä: 388 (76 %)
Poikia: 124 (24 %)
Keski-ikä
32,5 vuotta
Otos: 333 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,0 vuotta

Jäsenet (512)

Sir_RockCockloorenC_MshootherTukner`moonaö_rosaimeizStargazer68HacuklwhimsyfaeGraaffenEtsuraVanillaDream-Eeva69-nachzehren
« Uudemmat -

SaneVegetarismiLuonut: SaneMaanantai 18.05.2015 23:29

Vegetarismi, percovegetarismi ja mitä kaikkii diettei näit nyt on, jotka keskittyy siihen ettei eläimii vahingoiteta, on ehkä väsynein tapa yrittää pelastaa planeettaa lol

Jos välttelet gainsei ja kalan terveellisii rasvoi ja sinkkii ja kreatiinii ja muit ihmiselle terveellisii ravintoaineit ja yrität pääsääntösesti näyttää Auschwitzin juutalaiselt ja haluut syödä pelkkii porkkanoit that's fine...mut turha väittää et pelastat ainuttakaa eläintä ruokavalios muutoksel :D

Maailmas tapetaa 58 vitun biljoonaa eläintä JOKA PÄIVÄ! xd Sun yks lampaanpotkasta kieltäytyminen ei pelastanu edes sitä lammasta, koska se oli jo kuollu.

On äärettömän naiivii, ellei jopa lapsellisen tyhmää kuvitella et vegetarismi yms muuttaa mitää.
Sama ku aseista kieltäytyminen ei muuta mitää.
On arvioitu et vaatis jonku tietyn määrän miljardei (en muista tarkkaa lukuu) lopettamaa maailman nälänhädän...ja se määrä oli sama jonka maailma käyttää sotatoimiin 8 vitun päivässä.
Myönnä vaa tekeväs näit asioit ittes vuoks, koska ne saa sut hyvälle mielelle, eikä siin oo mitää vikaa...mut älä esitä mitää pyhimyst joka edistää globaalii harmoniaa yms bullshit :D

Veget on pohjimmiltaa tekopyhii/itsekkäit ihmisii. Lopetatte lihansyönnin vaan, koska se sopii teille. Teil ei oo mikää tarve syödä lihaa. Ette pidä sitä erityisen maukkaana. Tykkäätte kasviksista.
Ja sen takii koska teille liha ei oo big deal, kuvittelette et kaikki muut voi lopettaa sen tost noin vaa.
Yhtä tyhmää ku sanoo tervakeuhkolle "no mikset vaa lopeta? :D En mäkää polta :D"

Tekopyhyys ilmenee siin et lopetatte lihansyönnin ja pidätte itteenne hyvinä ihmisinä, mut samal ajatte ilomielin autoo. Tuette joukkoliikenteen ilmansaastuttamist matkustamal takseil ja busseil. Tuette öljy-yhtiöit joka kerta ku katotte tv. Jokanen lukemanne kirja on yks kaadettu puu. Holy shit. Miten voit elää ittes kans. Muuta luolaan ja syö marjoi. Mut älä ötököit. Niilläki on tunteet ja rakastava perhe.

Joku hippi vois nyt sanoo lol meet ääripäihin, mut ku ajattelet asiaa...en oo väärässäkään :)

Sun kasvisdieetti vaikuttaa lihateollisuuden rauhottumisee yhtä paljo ku kaikki maapallon ongelmat laitettuna yhtee, vaikuttaa Andromedan lähestymisee meiän Linnunrataa.

Näiden asioiden toteaminen ei oo sydämettömyyttä; välitän eläimist yhtä paljo ku säki...mut se et sanoo lihansyönnin vahingoittavan sitä itse eläintä, on ku sanois Facebook-tykkäysten pelastavan ihmishenkiii.

Faktojen tajuaminen ei todellakaa tee kenestää yhtää sen huonompaa ihmist, se vaa todistaa et oot kyenny avaa silmäs ja herää fantasiatodellisuudestas tähän maailmaan ja näkee et on joitain asioita, jotka ei vaan tuu muuttuu.
Se vaan todistaa et oot onnistunu puhkoo sen kuplan ympäriltäs, jonka sisäl ennen oli vaan perseennuolijoita, joiden mielest jos sul on kuvas salivaatteet pääl, oot "vitun tikis kunnos"
Se todistaa et oot tajunnu, että joka 40:s sekunti nainen raiskataan.
Oot tajunnu, et ehkä jokanen ihminen sun estolistallas ei oo välttämät yrittäny satuttaa sua, niiden mielipiteet ja elämänkatsomus on vaan poikennu omistas ja se ei oo mikää syy estää toista ja olla tunnustamatta sen olemassaoloa, koska erilaisuus on vitun sick shit.

Kaikki yrittää parantaa maailmaa, ennen ku on edes omat asiat kunnos. Se on yhtä tuomittu epäonnistumaa ku rakkauden ettiminen, ennen ku osaat rakastaa ittees.
Eka hoida omat asias kuntoo, sit vast ala miettii, miten voisit auttaa muita

PARADISEBANANATsekatkaa heiLuonut: PARADISEBANANATiistai 22.07.2014 22:08

mun megacucumber! Mä luulin et se koko kasvi kuoli mut sit mä löysin energiasyöpön ((:

SorinLihaton lokakuuLuonut: SorinSunnuntai 13.10.2013 01:10

Docveturesin innoittamana päätin osallistua lihattomaan lokakuuhun kun facebookissa kutsu kävi :) Food Inc on hieno dokumentti ja avaa hienosti mitä hämäriä puolia luotettavana pitämämme ruokateollisuus pitää sisällään. Mutta en nyt siitä halunnut kirjoittaa sen enempää. Minulle lihaton lokakuu on jännä kokeilu entisestä ruokavaliosta. Olinhan n. 5 kasvissyöjä ja vasta pari vuotta sitten palasin sekasyöjäksi. Päätin ottaa lihattomaan lokakuuhun sellasen rennon otteen etten jaksa välittää lipsumisista, vaan ennemminkin haluan maistella erilaisia kasvisruokia. Jospa jotain jäisi käteen ihan osaksi normaalia ruokavaliota :) Vähän fiiliksiä seuraavista kasvisruuista:

1. Kasvispihvit ja pullat: ovat aika hirveätä paskaa näin suoraan sanottuna. Pelkälteen syötynä maku ei mielity ja varsinkin koulun kasvispyöryköiden jälkeen tuntuu omituiselta vatsassa. Kaupan kasvispihvit ovat kuitenkin ihan ok kun niitä laittaa leivänväliin ja tekee kasvishampurilaisia, jossa muut mausteet tekevät pihveistä ihan siedettäviä.

2. Kasvissose keitto: on edullista, kevyttä ja hyvää kaupan pakastealtaasta. Ainoa vika tässä lähinnä on se, ettei tätä kerran syötyään ihan heti jaksa uudestaan. Silloin tällöin kuitenkin erittäin hyvä vaihtoehto.

3. Pinaattikeitto: on todella hyvää, kevyttä ja edullista ja tätä tulee syötyä kyllä ihan muutenkin. Sellanen tavallinen yleisruoka jota syödessä ei usein ajattele syövänsä mitään kasvisruokaa, mutta sitähän se on. Erittäin loistava ruoka.

4. Pizza: mozzarellalla on halpaa ja hyvää lidlistä. Päällisteeksi on kiva lisätä tuoretta tomaattia, paprikaa, fetajuustoa ja yllättävän hyvin pieneksi pilkottuna toimivaa kesäkurpitsaa. Kasvispizzaa ei niin usein tule muuten syötyä, vaikka periaatteessa siinä on erittäin helppo ruoka.

5. Salaatit: varsinkin kreikkalainen salaatti on henkilökohtainen suosikki. Mistä lie jäänyt, mutta siis yleensä salaatin kanssa ei tule muutenkaan syötyä lihaa. Ihan perus tomaattia, kurkkua, salaattia ja fetajuustoa niin nam :) vaatii tosin vähän työtä niin että usein tuntuu liian isolta kynnykseltä valmistaa. Etenkin kun salaatti on parasta tuoreeltaan, joten ei voi oikein tehdä suuria määriä kerralla varastoon.

6. Tortillat/fajitas: toimii täydellisesti ihan ilman lihaakin. Pelkällä vihannestäytteellä tai sitten papujen kera. Herkullinen lihaton vaihtoehto, mitä nyt usein vaan tulee paistettua se jauheliha siihen lisäksi.

7. Hernekeitto: on herkkulinen lihalla tai ilman. On vähän hassua että tavallista lihallista hernekeittoa saa halvemmalla kuin lihatonta. Mutta lohdutukseksi voi sanoa, että siinä halpiskeitossakin on vain 4% lihaa. Kuvitelkaa miltä se ruoka lautasella näyttäisi, jos aterian painosta 4% olisi lihaa. Lihallinen hernekeittokin on siis oikeasti lähes lihatonta. Juusto muuten minusta sopii hyvin hernekeiton sekaan.

Eipä siinä kummempaa :) jatkamaan lihatonta lokakuuta ja katsellaan millaset fiiliset on kuukauden päätteeksi. Soijarouhetta ei ole muuten tullut tehtyä, kun usein tuntuu ettei vatsa oikeen siitä tykkää. Saa nähdä tuleeko kuitenkin jotain soijarouheistakin testattua taas pitkästä aikaa.

narkkarirakkausei vittuLuonut: narkkarirakkausTiistai 26.02.2013 17:40

Shenny_ihminen - eläimistä julminLuonut: Shenny_Sunnuntai 21.10.2012 18:57

Mokusovegen painajainenLuonut: MokusoMaanantai 16.01.2012 19:54

GHIIgnorance is blissLuonut: GHIMaanantai 04.07.2011 16:42

Luin kirjaa veganismista ja maidontuotannosta, ja MIKSI OLEN LIIAN HEIKKO VEGAANIKSI, EN VOI ENÄÄ IKINÄ JUODA MAITOA ILMAN HIRVEITÄ TUNNONTUSKIA, RYHDYN VAIKKA KANNIBAALIKSI ENNEMMIN EN ALA MIKSI LUEN
kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan :D
ite oon nyt ollu puol-kasvissyöjä ja oon sit tammikuun koko-kasvissyöjä :) ainaki yritän C:

GHIVegetarismiraivoLuonut: GHIPerjantai 13.08.2010 02:53

Mä voisin oikeasti ryhtyä vegeksi ellei se olis noin _vittumaista_.

En oikeestaan välitä punasesta lihasta tai kalasta ollenkaan, ainoastaan kanaa tulis ikävä. Kasvikset maistuu musta itteasiassa paremmilta kun lihatuotteet jos ne maustaa oikein. Ja kyllähän se fakta ois, että siillä pelastais yhden tai kaksi lehmän takapuolta varmalta kuolemalta.

Mutta ei elämä kun noi on vegaaniliiton sivuilla niin saatanallisen absoluuttisia ton "eläinperäisten tuotteiden" eliminoimisen kanssa, pää hajoaa! Minkä takia ne ei ota huomioon ihmisiä, jotka olis valmiita _rajottamaan_ lihansyöntiä, mutta esim edelleen haluaisi syödä kananmunia ja juustoa ja näin ees päin? Reseptejä löytyy vaan tolla ajatuksella että kaikki tai ei mitään. Pysyn mieluummin lihansyöjänä kun alan säätämään noin helvetisti!

Eniten ehkä vituttaa noiden antama mielikuva, että jos oot vegaani niin oot vitusti parempi kun sellainen, joka syö jotain eläinperäistä. Onhan se hienoa olla täyskasvis, mutta hei, jotain respectiä niillekkin jotka edes rajottaa!

Miksi vegetaristeilla ei ole omia sivuja???? Tai saatana sellasilla siirtymävaihetapauksilla, jotka haluaa syödä sitä saatanan kanaa vielä???!?!?

....joo. Ei mulla muuta.

ps. Hetkinen, onko semmonenkin vegeryhmä, jotka syö kanaa? HÄ :D

pps. Ja nyt tää soi mun päässä
"Etkö tajua että yritän vierottaa sinut noista rehuista?"

herääntymäLihansyönnistäLuonut: herääntymäPerjantai 14.05.2010 01:38

Minä syön lihaa. Olen aina ollut sekasyöjä, mitä nyt olin vegetaristi kuutisen kuukautta tuossa kolme vuotta takaperin, lähinnä siksi koska halusin nähdä pystynkö siihen henkisesti. Kyllä pystyin. Kyse ei ole siis siitä ettenkö pystyisi olemaan ilman lihaa (tai muita eläinperäisiä tuotteita), vaan siitä etten halua. Pidän liikaa lihan mausta voidakseni luopua siitä.

Tiedostan kyllä, että lihakarja on usein erittäin sietämättömissä oloissa ja että tehotuotanto on mitä on, vaikkakaan en jaksa uskoa, että Suomessa tapahtuisi kovin paljoa ylilyönteä verrattuna esimerkiksi joihinkin kolmannen maailman maihin (tämä ei tietenkään oikeuta niitä ylilyöntejä, tietenkään). Siksi syönkin lähellä tuotettua lihaa tutulta tilalta tai riistaa, tutun metsästäjän kaatamana. Ainakin noin pääsääntöisesti. Aina ei tietenkään voi olla varma lihan alkuperästä jos syö esimerkiksi jossain kaverilla tai jossain bileissä, mutta en jaksa potea huonoa omaatuntoa tuommoisesta asiasta. Kalankin alkuperän tiedän suurin piirtein käyttämällä tuttua kalakauppiasta.

Soijan syönti voisi sinänsä olla vaihtoehto, mutta se kuormittaa yhtä lailla ympäristöä, mm. siksi koska soijaviljelmien tieltä hakataan sademetsiä. Lisäksi soijan roudaaminen tänne toiselta puolelta maapalloa rasittaa omalta osaltaan luontoa ja ilmakehää. Lisäksi WWF:n mukaan 85% tuotetusta rehusta menee rehuksi (lähde).

Mainitsin syöväni riistaa. Ennen kuin aiot kirjoittaa tulikiven katkuisen kommentin siitä, että kuinka on väärin tappa toinen elävä olento "vain" ruoan takia, lue perusteluni.
Ensinnäkin erittäin harva metsästäjä haluaa aiheuttaa eläimelle turhaa kärsimystä, jo pelkän stressilihan takia (linkki). Tuossa puhutaan lihakarjan teurastusesta, mutta uskaltaisin ulottaa sen myös tilanteisiin jossa eläin on haavoittunut. Lisäksi suuri osa metsästäjistä varmasti ottaa eläimestä talteen muutakin kuin vain lihan. Uskaltaisin myös väittää että metsästys tuottaa suhteessa vähemmän kasvihuonepäästöjä kuin esim lihakarjatalous. Lisäksi metsästys on hyvä tapa estää esim. hirvikannan kasvua liian suureksi.

Olen törmännyt usein kommenttiin, että jos ei itse pysty(isi) tappamaan eläintä, ei "saisi" syödä lihaa. En ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä argumenttia, koska uskon että jo kivikaudella oli yksilöitä, jotka eivät voineet metsästää, jolloin he tekivät jotain muuta, esimerkiksi hoitivat lapsia. Samalla voisi väittää, että jos ei osaa koota autoa, ei sitä saa ajaakaan. Koska kukaan ihminen ei voi osata kaikkea, on tapahtunut erikoistumista. Siksi on esimerkiksi metsästäjiä, jotka metsästävät puolestani, ettei minun tarvitse.
« Uudemmat -