IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Ruoka ja juoma
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 7 473 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 8
Koko
498 jäsentä
Tyttöjä: 380 (77 %)
Poikia: 118 (23 %)
Keski-ikä
36,9 vuotta
Otos: 322 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 39,7 vuotta

Jäsenet (498)

masu0C_Mtwinge-[-ssiMintsKohu-63GammaTeaaaeetwillywonkaKaczkamaailmamaisimMytomimaa-niTiibero81
- Vanhemmat »
http://www.youtube.com/watch?v=3i4EVfLtIu8

Ei herran-vitun-jumala... ja tämänkin pelleilyn maksavat veronmaksajat. Minua ei edes naurata, olen peloissani.

Katsokaa siitä ja arvioikaa itse. Näillä "argumenteilla" (konservatiivi)poliitikot vastustivat ehdotusta kasvisruokapäivästä.

Perusteluja ei näemmä politiikassa tarvita. Kuten Hesarin fiksun ja sympaattisen oloinen toimittaja Anu Silfverberg tänään 26.2. kirjoitti, tämä laskee taas uskoa politiikkaan. Henkilökohtaista vihaa ja puujalkavitsejä sylkevät edustajat pelaavat asiattomuudellaan tässä sylkykuppinsa Vihreiden laariin. Joten pisteet Vihreille.

Silfverbergkin on edustaja Halla-ahon (ps) mukaan vihervasemmistolainen feministi ja sellaiseksi leimattuna jonkinlainen ideaalivihollinen. Ja Hesari tietysti yleisesti Pahapaha lehti, Suomen Pravda ja punaviherporvallinen lehti Pahuuden ytimestä, eli Helsingistä, ja jonka vikaa on mm. kaikki ja se, että, Saarikoskea lainatakseni, "sudet syövät Suomessa ihmisten koiria".

Seuraavassa arvioin nimeltä eri edustajien väitteitä ja sanomisia. Ajattelin myös kirjoittaa kaiken ilman turhaa kohteliaisuus-suodatinta, koska itse edustajatkaan eivät sitä vihankohteilleen suoneet.

Jussi "Goebbels" Halla-aho (PeruSS) syyttää vihreitä täysin ideologisesta yhden asian ajamisesta - tässä JHA puhuu tietysti vain itsestään ja omasta vinoutuneesta maailmankuvastaan. Edustaja Halla-aho myös antaa, ilmeisesti tietoisesti kun kerran esiintyy asiasta tietävänä, väärää tietoa koskien tuontisoijaa väittämällä, että kasvisruoissa monesti osana käytetty tuontisoija lisää hiilijalanjälkeä kun todellisuudessa lihakarja syö soijarehua koko ajan ja saman liharavintoannoksen tuottamiseen kuluu paljon suurempi määrä soijaa rehuna kuin vastaavassa määrässä kasvisruokaa (kts. Simosen kokoamat faktat linkin ohessa). Mutta kusetus ja paskapuhe, tai tosi-asioiden muuntelu, eivät tietenkään tule minään uutena yllätyksenä imaami Halla-ahon suusta. Edelleen suomi-ukraina -sanakirjaa odotellessa...

Edustaja Terhi Koulumies (Kokoomus) taas asettuu mm. "hyvän ihmisen" valkoiseen kaapuun ja pitää puheensa lasten oikeuksien puolustajan hohtavan kilven takaa. Loputtoman pitkiä laarituksia rasittavalla monotonisen kitisevällä äänellä jankuttava Koulumies esittää harrastavansa laajempaakin ajattelua, mutta ei pääse ulos itselleen rakentamista ajatuskehyksistä. Kun Koulumiehen puheen pintaa vähän rapsuttaa paljastuu sanojen takaa nuoren pyrkyripoliitikon profiilinkohotus.

Yksi edustaja kertoo kuinka on lapsuudessaan kieltäytynyt syömästä kiinankaalia itsemurhan uhalla. Tämän jälkeen hän julistaa linjan pitävän edelleen. Niin no, ainakin säästäisit meidän muiden rahoja ratkaisullasi.

Kasvisruokapäivää vastustaneet paitsi haukkuivat vihreitä elitisteiksi ja stalinisteiksi jne. myös itse esiintyivät läpinäkyvän tekopyhästi lasten oikeuksien puolustajina, vetivät mukaan Jumalan sanan (LOL), luolamiesajat (LOL), itsensä Stalinin (LOL), mutta järjelliset perustelut jäivät näiltä videoklipin tapauksilta aina uupumaan. Sitä vastoin läppää vedettiin mutu-tuntumalta ja omista nyt uusiokiillotetuista lapsuudentraumoista vihreän ravinnon parissa.

Ainakin Turussa opiskelijaravintolat tarjoavat maistuvaa ja monipuolista kasvisruokaa yhtenä vaihtoehtona, enkä usko että Helsingissä asiat tämän suhteen olisivat ainakaan huonommin.
Olen kuullut tätä ehdotettavan. Olen miettinyt sitä ja olen edelleen samaa mieltä. Ihmisiä ei tulisi kerran viikossa pakottaa pienen väestön osan ruokaan. Ellei haluta vastareaktiota.

Sen sijaan tulisi tehdä kasvisruoasta ylivoimaisen hyvää ja antaa siitä tulla muotia.

Jennagrauh[Ei aihetta]Luonut: JennagrauhPerjantai 14.08.2009 00:38

Huoh, en jaksa isän valittelui mun ruokavaliost!

"Ton ikäisen ois hyvä syödä kunnollist ruokaa, mist saa kaikkii tärkei ravintoainei et toi kasvissyönti käy huonoks vanhemmiten. Sun elimistös tarttee rakennusainei ja luus kalkkii blaa blaa blaa ja blöö blöö blöö... "

Miks helvetis se ei voi uskoo, et mä en mihkään tästä muutu. Mä en ala syömää mitää lihaa ja sillä siisti. Kui mut yritetään tyyliin pakottaan syömään voita ja lihaa? Syön omast mielest suhteellisen hyvin, se riittää. Miksei se voi hyväksyy mua tällasen? ;/

Vittumaista! En voi melkest ees syödä sen nähden soijaa, ilman etse heti alkaa valittaa miten liharuokaa on terveellisempää!! >:( Syön koht jossai muual, prkl!! >:(

Oon nirso, myönnän sen. Mut mää mikään heikkokuntone todellakaa oo!
... vai?

Vituttaa! >:((

_Scorched_[Ei aihetta]Luonut: _Scorched_Torstai 26.03.2009 15:53

vois taas alkaa jänöjussiks.. :D
oliki jo ikävä noit safkoja....

CadaceusVegaaniset muffinitLuonut: CadaceusSunnuntai 18.01.2009 21:04

4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa
1 annos kananmunankorviketta
2dl soijamaitoa
n. 75g sulaa margariinia

Kananmunankorvike:
1rkl tapiocajauhoa tai muuta tärkkelystä
1tl leivinjauhetta
2rkl vettä
1rkl kookosöljyä tai muuta öljyä

Sekoita kuivat aineet ja vatkaa sitten loput ainekset sekaan.
Yksi annos korvaa leivonnassa yhden kananmunan.



- Sekoita kuivat aineet (vj, sokeri, leivinj., suola)
- Vatkaa kananmunankorvike, soijamaito sekä sula rasva keskenään
- Lisää nesteseos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- Lisää haluamasi makuaineet
- Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia



Oma variaationi perusohjeeseen jonka sain kaverilta. Muffineista tulee mukavan pehmeitä ja suussasulavia, ei lainkaan kuivia.

Kananmunankorvikkeen ohje on vegaaniliiton sivuilta.
http://vegaaniliitto.fi

Itse käyttänyt makuaineina Marianne-suklaarakeita (niitä sellaisia kuulia) sekä Daim-sulkaamuruja (leikkasin Daim-suklaalevystä isohkoja muruja, yksi pala neljään osaan).
No se maitosuklaa tietysti vähän pilasi sen vegaanipuolen mutta kukin makunsa mukaan, eikös?

jaffaKasvissyönti jatkuuLuonut: jaffaMaanantai 20.10.2008 15:11

Paino tippunut 3-4 kiloa viikossa!

jaffaVege-viikkoLuonut: jaffaTiistai 14.10.2008 02:58

Päätin taas kerran ryhtyä kasvissyöjäksi viikoksi. Tämä on kolmas kerta kun tämän teen. Ekalla kerralla vaihe jäi päälle 3,5 vuodeksi kunnes sitten laiskotti. Tokalla kerralla 4 kuukaudeksi, jolloin en edes huomannut olevani kasvissyöjä kun kaikki sujui niin automaattisesti.

Turha ottaa pidempää aikaa, eletään viikko tsempaten ja sitten päivä kerrallaan, ilman turhaa stressiä :).
Tarttis majapaikan mulle ja yhelle toiselle porkkanan-purija-hipille VegFestien ajaks. Jos joku ois kiva ja majottas niin pistäkää viestiä täällä, pullopostilla tai /msg x2^ MOROOO
- Vanhemmat »