IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 581 (1.7.2008 alkaen)
Koko
3 jäsentä
Tyttöjä: 3
Keski-ikä
33,9 vuotta
Otos: 2 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,9 vuotta

Jäsenet (3)

^esbatiinaizaStrix
« Uudemmat - Vanhemmat »

Quatermasspistetään nyt tännekinLuonut: QuatermassTiistai 10.11.2009 23:31

Vaahtosin vähän ihmiskunnasta yhdessä ketjussa.

--

Minun nähdäkseni ihmiskunnalla olisi nykyisen teknologian ja tietämyksen ansiosta täysi potentiaali muuttaa maailma onnelliseksi utopiaksi jossa kaikilla on yhtä hyvä olla, ja yhtä tasaiset mahdollisuudet tehdä sitä mitä haluaa tehdä. Millään "alemmalla" eläinlajillakaan ei tarvitsisi olla ihmistä huonommat oltavat.

Niin, se olikin tosi helposti sanottu. Perusluontomme takia se vain tuskin tulee ihan helposti tapahtumaan. Innokkaimmatkaan maailmanparantajat eivät voi saada kuin vähän muutosta aikaan, sillä suuri enemmistö on aina niitä joita ei kiinnosta paskaakaan kunhan oma elämä on kunnossa, ja lopun hoitaakin sitten se pieni vähemmistö joka keskittyy haalimaan rikkauksia omalle eturyhmälleen.

En pidä kristinuskon opetuksista, mutta yksi osuva taivas-helvetti vertaus muistui mieleen. Jumala vei jonkun henkilön tutustumaan ensin helvettiin: Se oli huone jossa oli ihmisiä kalterien takana, ja keskellä huonetta oli pata täynnä soppaa. Ihmisillä oli pitkät lusikat joilla he ylettivät kalterien takaa pataan, mutta eivät kuitenkaan pystyneet lusikoimaan soppaa suuhunsa, ja niinpä kaikilla oli jatkuvasti nälkä.
Seuraavaksi mentiin taivaaseen. Täysin identtinen huone patoineen kaikkineen, mutta täällä ihmiset käyttivät lusikoita syöttääkseen vastapäätä olevia, ja niinpä kaikki saivat syödäkseen.
Jos nyt riisutaan uskonnolliset viittaukset tuosta, niin tuohan kuvaa aika lailla miten pääosa ihmiskunnasta elää(poikkeuksiakin on), ja miten meidän pitäisi elää.

Ehkäpä ainoa keino miten utopian saisi oikeasti toimimaan, olisi jos(nyt mennään scifi-vaihteelle) jollakin ryhmällä olisi käytössään niin järjettömän mahtava voima että voisi ihan pakottaa koko muun yhteiskunnan järjestykseen, ja rakentaa tämän utopian vielä sillä tavalla että se myös pysyisi kasassa vaikka joku vallanhimoinen pelle yrittäisi sitä muokata omaksi edukseen. Ja sen olisi parasta sitten toimiakin, koska jotta utopia olisi täydellinen, täytyisi tämän vallassa olevan ryhmän luopua tästä valtansa välineestä lopullisesti, niin että kukaan ei voisi sitä enää saavuttaa. Muuten mentäisiin aika nopeasti kohti Big Brother -valtiota.
No, tietenkään en missään tapauksessa toivo minkään ihmisryhmän ikinä saavuttavan sellaista voimaa, koska uskon että 99% todennäköisyydellä se päättyisi huonosti.
Suurvaltioillahan periaatteessa jo olisi siihen verrattava mahti ilman käsistä ryöstäytynyttä Internetiä(tämä on hyvä asia), jota ei voida enää kunnolla kahlita.(vaikka yritystä tietysti on, esim turhat sensuurijärjestelmät)

No, ehkä olen optimisti, mutta mielestäni viimeiset vuodet ovat olleet ihmiskunnan kannalta parasta aikaa. Pitkälti juurikin mainitun internetin ansiosta. Se on paras väline mitä meillä on ikinä ollut, mitä tulee sananvapauteen ja hallitsijoiden kritisoimiseen. Mutta edelleen muutamat hyväntahtoiset yksilöt voivat saada aikaan vain jonkin verran, koska lajina olemme edelleen aivan mahdottoman perseestä.
Ehkä ainoaksi vaihtoehdoksi sitten jääkin maapallolle hyökkäävä muukalaisrotu joka pistää asiat järjestykseen väkisin. ;)

Alieneita odotellessa voimme vain elää elämäämme ja yrittää vaikuttaa parhaaksi katsomallamme tavalla. Pienilläkin asioilla on väliä, ja ne voivat saattaa liikkeelle suuria tapahtumia. Niin hyvässä kuin pahassakin. Koulukaverin tölväiseminen saattaa katkaista kamelin selän ja aiheuttaa uuden kouluammuskelun. Kohtelias ele tuntemattomalle saattaa saada tämän käyttäytymään itsekin hyvin muita kohtaan, ja niin edelleen. No, aikamoista jossitteluahan tämä, mutta uskaltanee silti sanoa että koko maailman kannalta on aina parempi mitä enemmän olemme mukavia toisiamme kohtaan.
« Uudemmat - Vanhemmat »