IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
21.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 958 (1.7.2008 alkaen)
Koko
175 jäsentä
Tyttöjä: 79 (46 %)
Poikia: 96 (54 %)
Keski-ikä
31,9 vuotta
Otos: 120 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 31,4 vuotta

Jäsenet (175)

VihernaamAangelite83_Tanju_Al_X[RÖNÄ]Sanspa91WillainenRepoFox__jonskuMarsvestiittishajsMs_VaapukkatuukheuFairy_EpistaxisllaraaaKinkeruusi
« Uudemmat - Vanhemmat »
Peli: Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Alusta: PC

Laitevaatimus: wanhan hyvän ajan kone.

Testikone: tyhjäkäynnillä.

Ostin taannoin 35 eurolla sellaisen Lugasin retroseikkailupaketin joka sisälsi kaksi ruoskaa ja hattua, tämä puolestaan on niistä uudempi seikkailu.

Vaikea tapaus tämä Joneksen uudempi seikkailu. Tietenkin peli on ollut aikoinaan hyvin arvostettu ja moni Wanhan koulukunnan pelaaja oli ja on edelleen tohkeissaan pelin mahtavuudesta. En itsekkään silloin taannoin paremmasta tiennytkään. Tai no tätä peliä en välttämättä koskaan aikaisemmin ole pelannut, sillä se ei herättänyt kovinkaan teräviä muistikuvia. Vaikean tapauksen pelistä tekee lähinnä sen kamalan vaikeat tehtävät, muuten peli olisi lähes täydellinen.

No joka tapauksessa peli pörähtää käyntiin elokuvamaisella tyylillä, Joneksen tipahdellessä kerros kerrokselta katoista läpi ja tajuttomuuden hetkellä pyörähtää aina nimilista käyntiin. Viimein päästään seikkailun tiimellykseen. Peli on tavanomainen Lugasin viritelmä. Toimiva käyttöliittymä, hyvä hiiriohjattavuus ja kaikki mitä hyvältä vanhalta seikkailulta voi odottaa.

Peli ei tietenkään ole nykymittapuulla mikään silmäkarkki, mutta ääninäyttelijät ovat taas nerokkaan loistavia ja Herra Jones kuulostaa todella häneltä itseltään vaikka ilmeisesti itse Harrison ei ole ääninäyttelyä suorittanut. Musiikit puolestaan ovat aikamoista piipitystä ja muut taustaäänet menettelevät.

Pelin juoni kuljettaa hattupäisen sankarimme useaan maahan, jopa islannin kylmyydessäkin piipahdetaan. Juoni sekä Jonesin ja hänen naispuolisen "kaverinsa" kommentit ja vitsailut/torailut olivat pelin maittavinta antia, mutta väliin tuntui siltä kuin pelaisi vain interaktiivista rumaa elokuvaa jota pilkotaan väliin ongelmilla. Ongelmista puheen ollen minun pelaamiseni tökkäsi kohtaan jota en onnistunut selvittämään edes hiirimattoa puremalla tai läpipeluuohjeita lukemalla (Ohjeista selvisi että jotkin kohdat ovat randomeita ja niihin löytyy useampi ratkaisu ja jos jotakin sössit kunnolla niin koko peli pitää aloittaa alusta). Olisin niin kovin tahtonut nähdä juonen loppuratkaisuunsa saakka...

Paljon parempi kuin edellinen Indy, ja voisin suositella kaikille jotka tahtovat tutustua wanhoihin kunnon seikkailuihin. Toisaalta pahimmat ongelmat ovat mielestäni todella kinkkisiä, varsinkin aloittelijalle.

Hyvää:
Todella hyvä juoni.
paljon hyviä ideoita.
Loistavat ääninäyttelijät, varsinki hattusankarin.
Toimiva ohjaus ja käyttis.
Edellistä Indyä 100x parempi.

Huonoa:
Suttuinen nykymittapuulla.
Piipittävät musiikit.
Helvetillisen vaikeat ongelmat.
Välillä tunne siitä että pelaanko minä vai koneeni.

Yleisarvosana: 8 (ja puoli jos tarkkoja ollaan)/10 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand
Peli: Indiana Jones and the Last Crusade

Alusta: PC

Laitevaatimus: Amiga 500 tai Nooan aikainen PC.

Testikone: Kuvittelee olevansa c64.

Ostin taannoin 35 eurolla sellaisen Lugasin retroseikkailupaketin joka sisälsi kaksi ruoskaa ja hattua tämä niistä vanhempi.

Mä oon pelannut tän pelin joskus c64:sella tai Amiga 500:sella ja muistaakseni en tykännyt siitä silloinkaan kovin hirveästi. Valitettavasti mielipiteeni ei ole ole kahdessakymmenessä vuodessa muuttunut.

Peli ilmestyi vuonna 1989, suurinpiirtein samoihin aikoihin tuli lapsena katsottua ja nautittua Jonesin seikkailuista videonauhurin välityksellä. Elokuvat kyllä olivat hyviä mutta en muistaakseni ole ikinä pelannut makuvaatimuksiini nähden tarpeeksi hyvää peliä kyseisestä aiheesta.

Ainoa kehumisen arvoinen seikka on pelin juoni, se kulkee jouhevaasti eteenpäin. Eikä takerru liikaa vastaavan elokuvan yksityiskohtiin. Lisenssipelinä tämä oli myös yllättävän hyvä verrattuna muihin aikalaisiin.

Annan toki teokselle anteeksi sen aneemisuden äänten, näyttävyyden ja tölikköjen kenttien suhteen, mutta miksi ihmeessä tämän pitää olla näin tylsä. Minä en kertakaikkiaan jaksa pelata tällaista peliä. Ongelmista kyllä selviää pienellä miettimisellä, mutta miksi haaskata aikaa kun on paljon mielenkiintoisempiakin pelejä maailmassa.

Itselleni en suosittele, mutta toki joku muu voi saada enemmän irti tästä Jonesin seikkailusta...

Hyvää:
Juoni kulkee kiitettävän hyvin
89 vuoden lisennissipeliksi hyvä
Huonoa:
Ei vain jaksa innosaa
Sama mielipide kuin 20 vuotta takaperin

Yleisarvosana: 3/10 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Adrinejee jee Luonut: AdrineLauantai 14.03.2009 18:56

on poijjaat katottavaa ny ! ostin Indy-trilogian. nelonen löytyy kyl kans.. se on kyl aika hämärä. :D
mut vois kattoa ainaki pari noista, darrata vaa sohvalla napostellen jotain omnomnom.

sit ostin kaks paitaa.

onnelas ei menny eilen ku femma. mut ei ollu mikää erikoinen ilta eile, aika semmone, etten sanois, tylsä. ei oikeestaan huvita enää lähtee juomaan.. :S leffaillat musun kainalossa on paljon kivempia. :P

Firestarter13Uusin Indiana JonesLuonut: Firestarter13Lauantai 22.11.2008 00:01

Oli kyllä erinomainen elokuva, kaikista aiemmista indyistä olen tykännyt eikä tämäkään ollut poikkeus.
Siitä elokuvasta jäi hyvä fiilis, Harrison Ford oli jälleen huippuhyvä indynä.
« Uudemmat - Vanhemmat »