IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Tietokoneet ja Internet
Perustettu
28.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 1159 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 2
Koko
72 jäsentä
Tyttöjä: 4 (6 %)
Poikia: 68 (94 %)
Keski-ikä
33,8 vuotta
Otos: 52 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 31,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,0 vuotta
Ylläpitäjä
shadow-

Jäsenet (72)

lideMrNoodleheadvolvopetegodimmuFearless[83]RuttoTontza-HammurabposconherbieKoneJsamwysemorphdBuKimiAhio-coffeecup
« Uudemmat - Vanhemmat »
Olipa mielenkiintoinen uutinen tietokone-lehdessä, jonka mukaan 2.6.38 kernel toisi mukanaan tuntuvan nopeuden lisäyksen.

No, sitä odotellessa. Mennään kuitenkin vakaan julkaisun (Squeeze) tahdissa ja ihmetellään edelleen tämän 2.6.32 kanssa.

tunerDebiania asentuuLuonut: tunerTorstai 24.02.2011 01:06

Hain tänään postista uuden levypurkin (QNAP TS-219P+) ja jyrään sitä parhaillaan Squeezella.

Mukana tuleva käyttiskin webikäleineen on ihan hieno, mut tällanen nörtti kyllä konffaa mieluummin vimillä. Toisaalta MythTV:tä varten on kuitenkin pakko asentaa tv-virittimiä tukeva kerneli, joten mikään chrootattu debianikaan ei riitä.

Toivottavasti debianin initramfs on niin hieno, että löytää roottifilesysteemin levyiltä, jotka on vielä tällä hetkellä linkstationissa (se romu josta haluan eroon). Ja toivottavasti se debianin kernelikin on tarpeeksi hyvä, jotta ei suotta tartte alkaa kolvailemaan sarjaporttia.

herbieLinux Mint DebianLuonut: herbieSunnuntai 03.10.2010 12:37

tunerATK-kaappi (ja Linkstation)Luonut: tunerSunnuntai 28.02.2010 19:30

Harvoin tulee blogailtua mitään ATK-aiheista, mutta jos nyt kuiteski.

On tullut jo jonkin aikaa keskitettyä kaikkia mahdollisia gadgetteja kaappiin, jotta olisivat pois silmistä. Eilen sain vihdoin myös printterin pois pöydältäni. Tuolla on nyt printteri, Buffalo Linkstation, kytkin ja wlan-tukiasema. Vielä täytyisi vetää puhelinpiuha kaappiin kellarin kautta, jotta saisi myös ADSL-reitittimen tonne. Nyt puhelinpiuha menee jossain pihalla lumikasojen alla.

Mulla ei ole ollut himassa linux- tai unix-purkkia sen jälkeen kun muutin Ritan kanssa kimppaan. Tuli sitten haxottua Linkstationiin Debian ja sille onkin löytynyt jo paljon funktioita:
  • Toimii printteriserverinä. Alkuperäisellä firmiksellä ei olisi toiminut ton printterin kanssa.
  • MediaTomb jakelee musaa ja videoo Pleikkariin ja @Bro:lta ostamaani Roku SoundBridgeen.
  • Lämpöpumppu pörisee suoraan kaapin alapuolella. Purkista lähtee sarjapiuha maalämpöpumppuun, jotta voin tarkkailla ja optimoida sen toimintaa: http://karikoti.bdb.fi/lampoassa/
  • Jos täytyy jotain latailla bittorrentilla niin asensin tuohon Transmission-nimisen softan joka on muuten aika kätevä!
  • Tietty toimii myös fileserverinä ja backup-laitteena. Tossa on 2x 500-gigaset levyt peilattuna.

On vielä muitakin ideoita miten tuota 250 egen tölkkiä voisi utilisoida. Siihen voisi esim laittaa MythTV serverin, jolloin mulla olisi kaapissa webiselaimella käskytettävä digiboksi. Lisäksi tallennettuja ohjelmia voisi kattoa töllöstä Pleikkarin kautta tai miltä tahansa peeceeltä.

Lisäksi voisi kehitellä automatisoituja backuppeja esim rdiff-backup:n avulla. Saisi vähän versiohistoriaa samalla.

herbieLinux distrojaLuonut: herbieLauantai 21.04.2007 12:23

Viime päivinä julkaistu Debian 4, Mandriva 2007 spring ja Ubuntu 7.04. Valinnanvaikeus, minkä asentaisi. Kiva harrastus sinänsä linukan säätö - ja vakaa kun mikä verrattuna virusimuri Wintoosaan.

Debian parhaillaan imussa. Aikaisemmin kokemuksia Mandrakesta, Mandrivasta ja openSUSE:sta. Tulee vaan tuskallisen hitaasti toi distro 512 konnul, mut odootus palkitaan ehkä huomen illal. Vaikka tietyt henkilöt sanoneet, et Debu suolesta ja paska, saa nähä tykästynkö vai poistanko päivän parin käytön jälkeen. :D
« Uudemmat - Vanhemmat »