IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
31.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 6674 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 1
Koko
65 jäsentä
Tyttöjä: 4 (7 %)
Poikia: 61 (93 %)
Keski-ikä
37,5 vuotta
Otos: 43 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 32,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 37,9 vuotta
Ylläpitäjä
AirMan

Jäsenet (65)

AirManp3rk3l3zRBMKLuomisVimmaHMorgpienikollikissaPyreksiel-beeleonardo_Pashiolli268PuskaMies[mechanic]ElkomansfieldVensku_
« Uudemmat -

tunerPrototyyppiLuonut: tunerLauantai 18.09.2010 02:00

Niin, en löytänyt sopivia valaisimia kaupasta valmiina, joten tehdäänpä sitten itse. Vaatimushan on niinkin yksinkertainen kuin kapea valokeila:

Jotta tiiliseinän pintakuvion saa kunnolla nostettua esiin, se täytyy valaista jyrkässä kulmassa. Silloin valot ja varjot nousevat kunnolla esiin. Tavallisissa kohdevalaisimissa valokeila on kartio, ja tässä sovelluksessa suurin osa valosta menisi silloin "harakoille" tai liian kirkkaana ihan lampun juureen. Haluan korostaa seinää, en valaisimia.

1W ledi, ovaali linssi, pätkittyä alumiiniprofiilia, epoksiliimaa, ruuveja ja muttereita, maalia:

Näitä tarttisi yhteensä kuusi. Ja tää prototyyppikin vaatii uusintamaalauksen kun spraykokeilu meni ihan läskiksi. Musta valaisin on ehkä vähän rajun näköinen, mutta en tiedä mikä muukaan se voisi olla. Kromi tietty näyttäisi hienolta, mutta kaikki kromimaalit on ihan vitsejä. Valkoinen nyt ei ainakaan tule kyseeseen.

MiksoHEILuonut: MiksoTiistai 21.07.2009 19:57

Tietääkö joku mistä voisi ostaa Samsung F210 -puhelimen, kun se on poistunut myynnistä kaupoista?
Huuto.net:stä löytyi kolme myyjää, mutta niistä en ollut kiinnostunut. (Tai no yhestä olin)

Ah oon ihan lovessa siihen puhelimeen. Tai jos joku tietää muita samantyylisiä minimaalisia puhelimia niin kertokoon minulle! :)

http://www.samsung.com/fi/consumer/detail/detail.do?group=mobilephonemp3&type=mobilephonemp3&subtype=mobilephones&model_cd=SGH-F210MBAXEU

OlgVaikeaa...Luonut: OlgLauantai 18.07.2009 15:04

Kahdella koneella dataus... Toiseen koneeseen kuvia ja toisella netissä...
En tykkää ollenkaan elektroniikasta...
Oon ehtiny tiputtaa kaukosäätimenkin aamun aikana ainakin 4 kertaa... Kameran johto on hukussa ja toisessa koneessa ei ole muistikortille sopivaa aukkoa! Mitä typeryyttä...'


Good morning sunshine... :)


No, miniläppäri on ihan ok kapistus.

Mag-iiPod<3Luonut: Mag-iLauantai 20.12.2008 21:57

F-3000Mission f*ing difficultLuonut: F-3000Maanantai 11.08.2008 17:01

Eräs raivopää särki kannettavansa virtalähteen, ja mie sit päätin ottaa ja kurkistaa sisään, josko pystyisin sille mitään tekemään. Yhden asian ainakin voin sanoa 100% varmuudella: näitä ei oo tarkotettu korjattavaks. Ensinnäkin kuori piti särkeä, jotta sen sai auki. Toisekseen, tuo on niin pieneen pakattua tavaraa, että kannettavatkaan ei ole yhtä tiiviiseen pakettiin sullottu. Jäähdyttäjänä/kilpinä toimivat kuparilevytkin on osa piirilevyä. Laatu ei tosin ole mitään älyttömän hienoa, kylmäjuotoksen näköisiä siellä täällä. Ja tuo julmetun iso konkka selittää miksi tuo ledi loistaa niin(kin) kauan vielä sen jälkeen kun piuhan on irrottanut seinästä.

Mut nyt meen päikkäreille...

tunerGhettoblasterin päivitysLuonut: tunerPerjantai 08.08.2008 02:45

Sain tuon nykyisen poppikoneen valmiiksi noin 3,5 vuotta sitten keväällä. Pari detailia kylläkin jäi sen jälkeen vähän hiertämään, mutta en ole jaksanut tai kerennyt tekemään niille mitään - olen keskittynyt popittamiseen.

1. Diskantit kohisee

Oli tarkoitus että tuota voi kuunnella myös hiljaa. Noh kyllähän sitä voikin, mutta diskanttivahvistimessa on liikaa gainia, josta seuraa kohinaa. Eipä sitä muuten kuulisi, mutta 105dB/W PA-torvidiskantti on melko herkkä. Perfektionismiani (valikoivaa sellaista) häiritsee se että kuulen kohinaa kun laitan korvan melkein kiinni diskanttielementtiin.

Ajattelin väsää hifimmät päätevahvistimet diskanteille. Joku operaatiovahvistimen ja AB-luokkaisen virtapuskurin yhdistelmä voisi olla aika rules. Yksipuolinen jännite ja "virtuaalimaa" aiheuttaa vähän päänvaivaa, sillä käyttöjännite saattaa vähän vaeltaa kuormituksen ja akun latauksen mukaan. Se taas voi aiheuttaa säröä tai muuta mukavaa.

2. Virtaa kytkettäessä päälle tai pois kuuluu poksahtelua ja ajoittain ihmeellistä ininää

Laitteessa on melko paljon "moduuleita", jotka pitää kytkeä päälle/pois oikeassa järjestyksessä. Lisäksi bassopäätevahvistimen kondensaattoripatteristo täytyy ladata rajoitetulla virralla ettei virtakytkin sula. Nykyinen disaini perustuu analogiseen komparaattoriipiiriin joka ohittaa virranrajoitusvastuksen kun konkkapatteristo on riittävän täysi. Tohon vaan tarvitsisi muutaman askeleen lisää jotta se toimisi oikeasti kunnolla.

Kelasin että toteuttaisin paremmin toimivan systeemin käyttäen 8-bittistä AVR-mikrokontrolleria. Sellasta voi sentään ohjelmoida C:llä, ettei tartte assembleria kirjoitella. Esim tuo piiri voisi olla sopiva: http://www.atmel.com/dyn/products/product_card.asp?part_id=3827 . Hinta liikkuu ehkä muutaman euron tuntumassa, mutta en tiedä mistä kyseistä mallia saa - on aika uusi nimitäin. Täytynee tilata ilmaisia sampleja ja vaikka väittää että olen opiskelija (joka teoriassa pitää kyllä paikkansakin).

3. Kerran vuodessa pitää ostaa uusi akku kun lyijyakut menee pilalle ilman ylläpitolatausta

Speksien mukaan tollasen biltemassakin myytävän 12Ah lyijyhyytelöakun pitäisi kestää muutaman vuoden käyttöä. Unohdan vaan etenkin talviaikaan ladata akun täyteen parin kuukauden välein. Myöskään laturia ei viiti pitää ihan 24/7 kytkettynä - sekin nimittäin syö sähköä.

Edellisessä kohdassa mainittua mikrokontrolleria voi käyttää tähänkin. Jos akkujännite laskee pitäksi aikaa liian alas, alkaa poppikone vilkuttaa valoa ja vaikka vienosti piippailemaan!


P.S. Pitäis varmaan printtaa tohon kylkeen joku faqi. Boozemblyillä varmaan kymmenen tyyppii tuli kysyy että "mikä akku tossa on?" "kauan toi kestää?". Vastaukset on: 12 V 12 Ah lyijyhyytelöakku, ~5 tuntii nupit kaakossa jos akku on tuore.
... vaik ite sanonkin. Aikaa kului ehkä 5x enemmän kuin olin ajatellut, mutta eipä sillä niin väliä - rakentelu kun on hauskaa. Suurin hidaste oli UV-lampun hajoaminen.

Alumiiniteipattu puukotelo osoittautui kuuntelutestin perusteella erittäin toimivaksi. Edes melkosen kovalla luukutusvoimakkuudella ei kuulu mitään häiriöääniä. Laitoin myös virtalähteen ja varsinaisen vahvistimen väliin teräslevyn magneettisuojaksi. Pakkamuuntajan aiheuttamat magneettikentät kun indusoituvat lähistöllä oleviin virtapiireihin 50Hz hurinana. Ilmeisesti toimii, sillä hurinaa ei kuulu (edellä mainitulla voimakkuudella).

Kuvaa en nyt jaksanut ottaa. Tullut esiteltyä aiemmissa blogailuissa jo riittävän hyvin.

tunerPiuhat pitää vielä kytkeäLuonut: tunerTorstai 24.07.2008 23:11

Boksi on on valmis. Sisäpuoli on vuorattu alumiiniteipillä häiriöiden suojaamiseksi.
Ja seuraavaks voiskin laittaa Sly and the Family Stone!

Viikonloppuna pitää paketoida elektroniikat koteloon ja sit homma onkin valmis <3
« Uudemmat -