IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
3.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 5 321 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 5
Koko
144 jäsentä
Tyttöjä: 76 (53 %)
Poikia: 68 (47 %)
Keski-ikä
38,1 vuotta
Otos: 80 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 41,0 vuotta

Jäsenet (144)

angeltoseisku83-_make_-PetriFBLady_CarmeChild_of_GodRoni``^goldi^jellona-enkeli_OdE-rovaniementimiHephzibahWhitecrossDiamond_CircleVPNmariaprinsessa
« Uudemmat -

ollip1Ateisti häviää ainaLuonut: ollip1Keskiviikko 26.12.2012 20:47

Jos Jumalaa ei olisikaan, ateisti hajoaisi olemattomiin ja menettäisi elämänsä.
Jos ja kun Raamatun Jumala on olemassa, ateisti kadottaa sielunsa syntiensä vuoksi ja kärsii ikuisesti rangaistusta.

Ateisti häviää valitettavasti aina.




PS. Paitsi vielä on aikaa etsiä parempaa Jeesukselta.

PIILAPIILA!Luonut: PIILAPIILAKeskiviikko 22.06.2011 01:14

joo. TERVE JA HEIPÄ HEI.
ihmiset, mikä helvetti teitä riivaa?

meil on tääl lanit, tai no.. mä en pelaa heroesii ku menee hermot.
ja naomi tos varmaa neljättä tuntia pelaa simssii XDD

JA HEI. miks aina mä, just mä saan aina pettyä. o___o
tää alkaa mennä pelottavaks.
ehk rupeen uskoon jumalaan ja rukoilen joka ilta
ja käyn kirkos every fucking sunday.

täs teille vitun hyvää lanimusaa♥
http://www.youtube.com/watch?v=lcb8uafr0cw
EI VITTU PYSTY MEIL ON LANIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! stna.

ihmiset on idiootteja.
Ei ole ihme, että Jeesus on ihmeidentekijä. Miksi? Siksi, että hän on itse Jumala. Katso luomakuntaa ja näe jotakin Jumalan ihmeellisyydestä. Mutta ei siinä kaikki, Jeesus elää ja tekee ihmeitään tänä päivänä niiden joukossa, jotka uskovat. Ketkä eivät halua uskoa jäävät paitsi.

Seuraavassa ihmeparantumisen kokee nainen, joka on piispa Levy Knoxin vaimo Delia Knox, joka halvaantui auto-onnettomuudessa 22 vuotta sitten.

Apt.4:7 Ja he asettivat heidät eteensä ja kysyivät: "Millä voimalla tai kenen nimeen te tämän teitte?"
8 Silloin Pietari, Pyhää Henkeä täynnä, sanoi heille: "Kansan hallitusmiehet ja vanhimmat!
9 Jos meitä tänään kuulustellaan sairaalle miehelle tehdystä hyvästä työstä ja siitä, kenen kautta hän on parantunut,
10 niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne.
11 Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut'.
12 Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."
13 Mutta kun he näkivät Pietarin ja Johanneksen rohkeuden ja havaitsivat heidän olevan koulunkäymättömiä ja oppimattomia miehiä, he ihmettelivät; ja he tunsivat heidät niiksi, jotka olivat olleet Jeesuksen kanssa.
14 Ja nähdessään parannetun miehen seisovan heidän kanssansa he eivät voineet mitään vastaansanoa,
15 vaan käskettyään heidän astua ulos neuvostosta he pitivät keskenänsä neuvoa
16 ja sanoivat: "Mitä me teemme näille miehille? Sillä että heidän kauttansa on tapahtunut ilmeinen ihme, sen kaikki Jerusalemin asukkaat tietävät, emmekä me voi sitä kieltää.

Jatkoa, jossa 22 vuotta halvaantuneena oleva kävelee jo omin jaloin:
Suomalaisista joka kymmenes sanoo kuuluvansa johonkin herätysliikkeeseen joko kiinteästi tai väljästi. Lisäksi joka kymmenes on saanut jostakin herätysliikkeestä aineksia ajatteluunsa.

http://www.kotimaa24.fi/blogit/uusimmat/article/?bid=161&id=8606
Teepä taivastesti. Kelpaatko Jumalalle? Pääsetkö Taivaaseen?
http://cometell.me/taivastesti?adcode=irc

Setha[Ei aihetta]Luonut: SethaTorstai 01.04.2010 23:17

Love the Lord your God
with all your heart and
with all your soul and
with all your mind and
with all your strength♥
Jeesushan on kuulemma ainut tie Jumalan luokse. Miten kävikään sitten sen maya-intiaanin, joka eli hyvän ja rakastavan elämän, kuoli vuonna 985, ikinä kuulematta Jeesuksesta? Entäpä kaikki muut maailman ihmiset, jotka ovat kuolleet ikinä kuulematta Raamatun sanaa? Joutuvatko he helvettiin, koska he eivät olleet ikinä kuulleet Raamatusta, Jumalasta yliluonnollisuuden käsitteenä, taikka Jeesuksesta eivätkä sen takia siihen uskoneetkaan?

Oikea vastaus ei ole automaattisesti, että "Kyllä he silti pääsevät taivaaseen, koska Jumala ottaa sen huomioon / he elivät hyvin / tms." Tahdon vastaukseksi suoraan Raamatusta tekstiä, joka selvästi osoittaa, että Jumalalla on looginen, toimiva suunnitelma näiden ihmisten varalta. Olisihan erittäin oletettavaa, että Jumala sisällyttäisi pyhään kirjaansa suunnitelmansa osan, jota ilman Jumalan toiminta vaikuttaisi meille epämoraaliselta ja suorastaan pahalta. Ainakin itse uskovaisenakaan en pitänyt tästä ideasta, ja nyt ateistina koko ajatus kuvottaa yhä enemmän.
Apt.5:19-20 Mutta yöllä Herran enkeli avasi vankilan ovet, vei heidät ulos ja sanoi: 20 "Lähtekää täältä. Menkää temppeliin ja julistakaa kansalle kaikki tämän uuden elämän sanat."


Reilun kahden viikon aikana olen tavannut kaksi miestä, joiden edestä Jeesus on kirjaimellisesti avannut vankilan kalterit. Ensimmäinen heistä oli suomalainen mies, Raimo (nimi on muutettu), joka on istunut vankilassa 17 vuotta mutta, jonka Jeesus on saanut pelastaa, ei ainoastaan heroiinin orjuudesta, vaan myös lääkkeiden ja synnin orjuudesta. Toinen heistä on kiinalainen, jota nimitetään taivaalliseksi mieheksi ja hänen nimensä on Yun. Tämän Yunin elämä on täynnä ihmeellisiä tapahtumia, jotka ovat samankaltaisia kuin mitä Uuden Testamentin aikaan tapahtui. Mutta niiden tekijänä onkin sama henkilö kuin mitä Uuden testamentin tapahtumien takana oli ja hän on itse Herra Jeesus Kristus. Jälleen voi todeta, että uskossa eläminen on ihmeellistä, koska se on todellisen Jumalan kanssa elettyä elämää. Jeesus ei ole kaukainen, vaan haluaa olla lähellä meitä jokaista. Muista, hän on vain yhden rukouksen päässä sinustakin.

Raimoa Jumala oli vetänyt jo useamman kerran, mutta vasta tragedia perheessä sai hänet nöyrtymään Jumalan edessä. Hän kohtasikin tullessaan keskussairaalasta tämän tragedian jälkeen Jumalan, joka ilmestyi hänelle suuressa valossa sairaalan ulkopuolella. Hän antoi elämänsä Jeesukselle. Siihen asti hän oli ollut heroiini-koukussa, josta inhimillisesti ajatellen ei ole juuri poispääsyä. Vapahtajan kanssa sekin on mahdollista. Päästyään heroiinista eroon olivat vielä lääkkeet jäljellä. Eräänä päivänä hän meni lääkäriin antamaan pois 15 eri lääkettä. Lääkäri totesi ettei hän voi antaa miehen mennä ulos koska ilman näitä lääkkeitä hän kuolisi ja kysyi samalla onko hän löytänyt paremman lääkärin. Tähän Raimo totesi, että on löytänyt, Jeesuksen Kristuksen ja sanoi samalla, että hän on jo ollut muutaman viikon ilman näitä lääkkeitä. Lääkäri antoi näin Raimon lähteä ja totesi, että kerran aikaisemmin oli hänen eteensä tullut vastaava tapaus ja nyt tämä oli toinen.

Raimo joutui vielä istumaan vankilaan aikaisempien rikosten tähden. Vankilassa hän halusi selliin, jossa oli kaikki hienoudet, mutta joutui lopulta kuitenkin karuun selliin. Eräänä yönä hän heräsi siihen, että sellissä kajasti valo. Hän nousi ylös ja huomasi, että Herra oli samassa sellissä. Herran edessä sellin lukitut ovetkin avautuivat ja he kävelivät sen sellin luokse, jossa hienoudet olivat. Herra osoitti sitä selliä. Sama toistui seuraavana yönä. Lopulta Raimo saikin tämän sellin. Tämä osoittaa minusta sen, että Jumala antaa meidän kärsiä usein omista töppäilyistä ja rikkeistä, mutta hän on siellä kärsimisen keskellä mukanamme. Syntiemme rangaistuksen hän kuitenkin kärsi itse puolestamme, koska meillä ei ole mitään millä sen voisi maksaa.

Taivaallisen miehen Jeesus johdatti kokonaan ulos Kinalaisesta vankilasta. Kyseeessä oli korkean tason Kiinalainen turvavankila, jonne veli Yun oli toimitettu, koska hän oli Jeesukseen uskova ja julisti evankeliumia. Tieto tästä oli kaikunut kuitenkin ulos Kiinasta ja myös muualla kuin Kiinassa rukoiltiin veli Yunin puolesta, olihan hän Kiinan kotiseurakunnan yksi johtajista. Hänet oli pahoinpidelty varsin perusteellisesti vankilassa, mm molemmat nilkat oli hakattu rautaputkilla niin, että jalkaterät roikkuivat lähinnä lihasten varassa. Kävelemisestä ei ollut puhettakaan. Jumalalle on kaikki mahdollista. Jeesus ilmestyi veli Yunille hänen sellissään ja Yun ymmärsi, että nyt olisi aika lähteä ulos. Yun ei pelkästään pystynyt kävelemän vaan sellien ovat aukenivat hänen edessään, eivätkä vartijat, joita oli joidenkin ovien moellmmin puolin kaksin kappalein konepistoolein varustettuna pysäyttäneet tätä mistä. Samaan aikaan Ruotsissa oli rukouskokous, jossa oli tieto tästä asiasta ja rukousta Yunin puolesta, sai eräs hiljainen suomalainen näyn siitä, että nyt astuu nuori mies ulos Kiinalaisesta vankilasta. Tämän itse Yun kuuli myöhemmin vieraillessaan kyseisessä seurakunnassa ja heidän vertaillessaan päivää ja aikaeroa. Kiitos Jumalalle!

Erityisvankilan kalteritkaan eivät pidättele Jumalaa. Mutta Jeesus haluaa kutsua meitä jokaista erityisesti ulos siitä vankilasta, josta itse kukin meistä saattaa olla. Onko se rahan himo, aineiden orjuus, yksinäisyys, pelkotilat, ostamisen himo, vallan halu tai mikä se sitten voikaan olla. Hän voi vapauttaa. Jeesus sanoi, että "Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja...Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita."Joh.8:34,36

Anna sinäkin nyt elämäsi Jeesuksen hyviin käsiin. Hän ei ainoastaan vapauta sinua tässä elämässä, vaan vie sinut Isänsä kirkkauteen iloitsemaan ikuisesti. Se on todellinen kotisi, ylhäällä, jonne hän on mennyt valmistamaan meille sijaa. Mutta ensin meidän on annettava hänen olla Herramme ja Vapahtajamme.

Ps. Voit rukoilla hyvin yksinkertaisesti esim. "Jeesus ota elämäni" tai "Tunnustan syntini, anna ne anteeksi ja tule elämääni Herraksi ja Vapahtajaksi. Kiitos Jeesus!"
Jumala itse takaa Raamatun luotettavuuden.
Raamattu on Jumalan sanoma ihmiselle. Se kertoo mitä Jumala on tehnyt, tekee nyt ja tulevaisuudessa. Raamattu on tarkoitettu viestiksi Jumalalta jokaiselle ihmiselle henkilökohtaisesti. Raamatusta tekee luotettavan se, että ainoa, elävä Jumala on sen takana ja sen tekstin sanelijana.

Jumalan teot on talletettu Raamattuun
Jumalan olennaiset teot ovat talletettuna Raamattuun. Kun Jumala tekee jotain, se on merkityksellistä ja siihen voi luottaa. Ihmisen teot ovat epäluotettavia, ihmisen tutkimustulokset ovat epäluotettavia, Jumalan sana ja teot ovat luotettavia.

Jumala on vahvistanut Raamatun ihmeillä ja merkeillä
Jumala on vahvistanut sen, että Raamattu on Jumalasta peräisin monilla ihmeillä ja merkeillä. Mitä suurempia ihmeitä enää tarvitaan? Meri avautui Mooseksen edessä, aurinko pysähtyi taivaalle, sokeat ovat saaneet näkönsä, sairaudet ovat parantuneet. Jeesus osoitti valtansa yli luonnonvoimien, sairauksien, puutteen ja Saatanan eikä kuolema voinut pitää Häntä hallussaan. Ihmeet ja merkit on annettu, nyt on meidän vuoromme antaa aikaamme Jumalalle ja antaa Jumalalle Jumalan asema omassa elämässämme.

Jumala osoitti ihmeensä suurelle joukolle katsojia ja vastaavaa eivät muut uskontojen perustajat tai uskonnot ole pystyneet. Laajalle joukolle esitettäviä ihmeitä ei tapahtunut Mohammedin (Islam), ei Joseph Smithin (Mormonit), ei Siddhārtha Gautaman (buddhalaisuus), ei Kungfutsen (kungfutselaisuus) kautta. Monimiljoonaisen kansan johdattaminen Mooseksen johdolla meren lävitse lienee ihme, joka on kohdannut suurinta joukkoa ihmisiä yhdellä kertaa. Koko kansaa kohtaavan ihmeen tekaiseminen ja saaminen sen kansan pyhiin kirjoituksiin, olisi vastaavan kokoluokan ihme kun otetaan huomioon miten tarkka Israelilaiset ovat aina olleet omista pyhistä kirjoituksistaan.

Raamatun profetiat ovat toteutuneet ja sen kertoma tulevaisuus toteutuu
Vahna Testamentti on täynnä erilaisia profetioita, jotka ennustavat tulevaisuuden tapahtumia. Jeesus toteutti eläessään yli 300 Vanhan Testamentin Messias profetiaa. Näiden joukossa oli Danielin profetia, jossa ennustettiin Messiaan tuho vuodelleen ja mahdolisesti tarkemminkin. Tämä profetia toteutui Jeesuksen osalle ilmoittaen Jeesuksen ristinkuoleman hetken. Tähän mennessä profetiat ovat toteutuneet ja ne, jotka odottavat vielä toteutumistaan, toteutuvat vastaavasti. Tämän vuoksi on viisasta tutkia Raamattua ja etsiä Raamatun Jumalaa tänä päivänä.

Raamatun sana toimii
Jos noudatat Raamatun antamia ohjeita, saat sen mitä Raamatussa luvataan. Ja Jumalan antamat lupaukset ovat huikeita. Lupaus syntien anteeksiannosta on voimassa kaikille, jotka tunnustavat syntinsä ja tekevät parannuksen. Jumala toimii Raamatun sanan tavoilla uskovien elämässä ja uskovien kautta, kyse ei ole tiedosta, vaan aktiivisesti vaikuttavasta Jumalasta ja Hänen voimastaan. Raamatun sana toimii nyt ja jatkossa, anna sille mahdollisuus. Miksi? Siksi, että Jumala vaikuttaa sanansa kautta ja valvoo, että se toteutuu ja toteuttaa sen elämässämme "sanoi Herra, "minä itse valvon, että sanani toteutuu." (Jer.1.12). Raamatun tarkoitus ei ole tarjota kirjaviisautta vaan sen kautta Jumala toimii tässä ja nyt.

Raamatun sana luo elämää
Uskovan sisimpään on annettu Pyhä Henki. Se on uutta elämää sisimmässäsi. "Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan." (Joh.7:38) Raamatun sanan kautta saat voiman antaa Pyhälle Hengelle enemmän tilaa antaa "elävän veden virtojen" virrata sisimpäsi lävitse. Tämä tarkoittaa sitä, että saat elää yhä yltäkylläisempää elämää.

Raamatun sanasta voi päästä selville
Jeesus haastaa sinua: "Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani." (Joh.7:17). Jos haluat, pääset selville puhuiko Jeesus omiaan vai Jumalan sanoja. Tämä tapahtuu esim. seuraavasti: Kun aloitat elämään Raamatun ohjeiden mukaan, huomaat olevasi syntinen. Tunnusta nämä syntisi Jumalalle, käänny niistä pois Jumalaan päin, tee parannus ja pyydä ne anteeksi, saat ne anteeksi. Jumala uudestisynnyttää sinut uudeksi luomukseksi ja pelastut sekä saat Pyhän Hengen. Näin pääset näkemään sen, että Jeesus puhui Jumalan sanoja ja voit päästä perille Raamatun luotettavuudesta.

Raamatun sana ratkaisee ihmisen syyllisyyden, rauhattomuuden ja toivottomuuden
Jumalalla on antaa meille loistavia lahjoja, joita et saa rahalla. Vain Hänellä on lahjoittaa meille ratkaisu syyllisyyteen, rauhattomuuteen ja toivottomuuteen.
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että syyllisyys ratkeaa vain turvautumalla Jeesuksen ristillä hankittuun syntien sovitukseen ja sen, että Golgatan ristillä vuotanut veri puhdistaa kaikesta synnistä ja sitä kautta syyllisyydestä.
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että ihminen saa rauhan vain saamalla rauhan Jumalan kanssa. Saat rauhan Jumalan kanssa kun saat syntisi anteeksi. Luonnostaan ihminen ion kapinallinen ja Jumalan vihollinen ja rauhan saaminen edellyttää täydellistä antautumista Jumalalle. "Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa." (Joh.14:28)
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että toivottomuus häviää kun Jumala antaa ihmiselle toivon ikuisesta elämästä.

Jeesus oli Jumala ja Raamattu kertoo hänestä
Jeesus on Jumala, joka tuli meidän keskellemme. Kun Jeesus tuli maailmaan, ihmiset saivat katsoa ensimmäisen kerran Jumalaa silmästä silmään. Kukaan ei pystynyt osoittamaan Jeesusta syntiseksi eikä valehtelijaksi. Se, mitä Hän puhui, oli totta ja tapahtui. Hän on luotettava ja Hänen sanansa on luotettava. "Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta." (Joh.1:14)
Ihminen ei voi omilla kyvyillään saada täyttä varmuutta kaikesta, eikä varsinkaan Jumalasta. Tarvitsemme Jumalan itsensä antamaa ilmoitusta Jumalasta, jotta voisimme tunteä Hänet. Jeesus itse on tarkin kuva Jumalasta "Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt." (Kol.1:15) ja Hän opetti meitä tuntemaan Jumalan "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet." (Joh.1:18).

Jumalalle ei ole vaikuksia kirjoituttaa Raamattua sanelemalla se ihmisille
Joku sanoo, että Raamattu on ihmisen kirjoittama. Niin se onkin. Mutta Raamatun teksti ei ole ihmisestä lähtöisen. Siinä on merkittävä ero. Jumala oli sanelija, ihminen kirjuri. Ei Jumala ole jotenkin kummallisesti menettänyt jossain vaiheessa kykyään puhua ihmiselle. Eräs merkittävimmistä tavoista, jolla Jumala tänään puhuu ihmiselle on se, että Hän avaa Raamatun sanaa kun ihminen lukee sitä avoimin mielin ja mieluiten rukouksen hengessä. Raamatun sanan avaamisessa keskeinen rooli on Pyhälle Hengellä. Jeesus sanoi: "Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut." (Joh.14:26)

Raamattu avaa henkilökohtaisen yhteyden Jumalaan
Raamatun sana opastaa ihmisen elävän, ainoan Jumalan luokse. Tämä on juuri sitä mitä Jumala sinulta haluaa, että käännyt ja tulet Hänen luokseen, jolla ainoana on sinulle tarjottavana elämä ja ikuinen, täyteläinen sellainen. ""Tule!" Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä." (Ilm.22:17) Tule Jeesuksen luo, niin saat elämän.
Jeesuksen elämä oli aikansa mediatapahtuma ja megaluokan sellainen. Jumala valitsi Jeesuksen kasvupaikaksi hyvin köyhän Nasaretin kylän. Jeesus ei pyrkinyt missään vaiheessa hankkimaan rahallisia varoja eikä maallista valtaa. Kaikesta epätodennäköisyydestä huolimatta, Jeesuksesta tuli valtaisa mediatapahtuma. Jeesus joutui kieltämään kertomasta omia tekojaan, jotta ihmismäärät, jotka häntä seurasivat, eivät olisi rajoittaneet hänen liikkumistaan. Hänen perässään tuhannet ihmiset menivät paikkoihin, jossa heille ei ollut mitään syötävää. Hänen magneettinen vetovoimansa oli sitä luokkaa, että hänestä kirjoitetaan tekstejä vuosikymmeniä ja vuosisatoja hänen elämänsäkin jälkeen. Kaikki tämä oli sellaista kuin olettaa saattaakin Jumalan Pojalta.

Jeesuksen elämä aiheutti valtavan kirjoitusten tulvan antiikin mittapuun mukaan. Alla luettelo joistakin meille asti säilyneistä kirjoituksista, jotka syntyivät, koska Jeesus Kristus eli, kuoli, haudattiin ja nostettiin ylös kuolleista sekä toi meille ikuisen elämän toivon sanoman. Sanoman Jumalasta, joka armahtaa syntistä, kun syntinen kääntyy turvautumaan Jeesukseen.

50-60 1 Thessalonians
50-60 Philippians
50-60 Galatians
50-60 1 Corinthians
50-60 2 Corinthians
50-60 Romans
50-60 Philemon
50-80 Colossians
50-90 Signs Gospel
50-95 Book of Hebrews
50-120 Didache
50-140 Gospel of Thomas
50-140 Oxyrhynchus 1224 Gospel
50-200 Sophia of Jesus Christ
65-80 Gospel of Mark
70-100 Epistle of James
70-120 Egerton Gospel
70-160 Gospel of Peter
70-160 Secret Mark
70-200 Fayyum Fragment
70-200 Testaments of the Twelve Patriarchs
73-200 Mara Bar Serapion
80-100 2 Thessalonians
80-100 Ephesians
80-100 Gospel of Matthew
80-110 1 Peter
80-120 Epistle of Barnabas
80-130 Gospel of Luke
80-130 Acts of the Apostles
80-140 1 Clement
80-150 Gospel of the Egyptians
80-150 Gospel of the Hebrews
80-250 Christian Sibyllines
90-95 Apocalypse of John
90-120 Gospel of John
90-120 1 John
90-120 2 John
90-120 3 John
90-120 Epistle of Jude
93 Flavius Josephus
100-150 1 Timothy
100-150 2 Timothy
100-150 Titus
100-150 Apocalypse of Peter
100-150 Secret Book of James
100-150 Preaching of Peter
100-160 Gospel of the Ebionites
100-160 Gospel of the Nazoreans
100-160 Shepherd of Hermas
100-160 2 Peter
100-200 Odes of Solomon
101-220 Book of Elchasai
105-115 Ignatius of Antioch
110-140 Polycarp to the Philippians
110-140 Papias
110-160 Oxyrhynchus 840 Gospel
110-160 Traditions of Matthias
111-112 Pliny the Younger
115 Suetonius
115 Tacitus
120-130 Quadratus of Athens
120-130 Apology of Aristides
120-140 Basilides
120-140 Naassene Fragment
120-160 Valentinus
120-180 Apocryphon of John
120-180 Gospel of Mary
120-180 Dialogue of the Savior
120-180 Gospel of the Savior
120-180 2nd Apocalypse of James
120-180 Trimorphic Protennoia
130-140 Marcion
130-150 Aristo of Pella
130-160 Epiphanes On Righteousness
130-160 Ophite Diagrams
130-160 2 Clement
130-170 Gospel of Judas
130-200 Epistle of Mathetes to Diognetus
140-150 Epistula Apostolorum
140-160 Ptolemy
140-160 Isidore
140-170 Fronto
140-170 Infancy Gospel of James
140-170 Infancy Gospel of Thomas
140-180 Gospel of Truth
150-160 Martyrdom of Polycarp
150-160 Justin Martyr
150-180 Excerpts of Theodotus
150-180 Heracleon
150-200 Ascension of Isaiah
150-200 Acts of Peter
150-200 Acts of John
150-200 Acts of Paul
150-200 Acts of Andrew
150-225 Acts of Peter and the Twelve
150-225 Book of Thomas the Contender
150-250 Fifth and Sixth Books of Esra
150-300 Authoritative Teaching
150-300 Coptic Apocalypse of Paul
150-300 Discourse on the Eighth and Ninth
150-300 Melchizedek
150-400 Acts of Pilate
150-400 Anti-Marcionite Prologues
160-170 Tatian's Address to the Greeks
160-180 Claudius Apollinaris
160-180 Apelles
160-180 Julius Cassianus
160-250 Octavius of Minucius Felix
161-180 Acts of Carpus
165-175 Melito of Sardis
165-175 Hegesippus
165-175 Dionysius of Corinth
165-175 Lucian of Samosata
167 Marcus Aurelius
170-175 Diatessaron
170-200 Dura-Europos Gospel Harmony
170-200 Muratorian Canon
170-200 Treatise on the Resurrection
170-220 Letter of Peter to Philip
175-180 Athenagoras of Athens
175-185 Irenaeus of Lyons
175-185 Rhodon
175-185 Theophilus of Caesarea
175-190 Galen
178 Celsus
178 Letter from Vienna and Lyons
180 Passion of the Scillitan Martyrs
180-185 Theophilus of Antioch
180-185 Acts of Apollonius
180-220 Bardesanes
180-220 Kerygmata Petrou
180-230 Hippolytus of Rome
180-250 1st Apocalypse of James
180-250 Gospel of Philip
182-202 Clement of Alexandria
185-195 Maximus of Jerusalem
185-195 Polycrates of Ephesus
188-217 Talmud
189-199 Victor I
190-210 Pantaenus
193 Anonymous Anti-Montanist
193-216 Inscription of Abercius
197-220 Tertullian
200-210 Serapion of Antioch
200-210 Apollonius
200-220 Caius
200-220 Philostratus
200-225 Acts of Thomas
200-250 Didascalia
200-250 Books of Jeu
200-300 Pistis Sophia
200-300 Coptic Apocalypse of Peter
203 Acts of Perpetua and Felicitas
203-250 Origen
jne.

Tämä kirjoitusten määrä on täysin ainutlaatuista missään muussa antiikin ajan tai varhaisemmassa historiassa tai jopa näihin päiviin saakka. Joukossa on monenlaisia kirjoituksia, harhojakin, mutta kaikki yllä mainitut kirjoitukset syntyivät Jeesuksen Kristuksen elämän vuoksi. Aikaisemmissa osissa on käyty lävitse Uuden testamentin kirjoitusten leviämistä ja valtavaa määrää kopioita, joita näistä on meille asti säilynyt. Kirjoitusten määrä, joka alkoi tuolloin, ei ole laantunut. Raamattu on maailman levinnein kirja. Jeesuksesta kirjoitetaan jatkuvasti suuri määrä kirjoja vuosittain.

Sen lisäksi, että Jeesuksen elämä aiheutti paljon kirjoituksia, myös uuden testamentin kirjoituksia siteerattiin paljon. Vaikka meille ei olisi säilynyt yhtään käsikirjoitusta Uuden testamentin kirjoista, voitaisiin uusi testamentti rakentaa pelkästään ensimmäisten vuosisatojen kirjeiden siteerausten pohjalta. Tiedossamme on yli 35 000 siteerausta uuden testamentin teksteistä pelkästään ennen vuotta 350 jKr ja kun mukaan otetaan vain seitsemän henkilön meidän aikaamme asti säilyneet kirjoitukset: Justinos marttyyri (n. 100/114 – n. 162/168), Irenaueus (n. 130–202), Klemens Aleksandrialainen (n. 150 – n. 211/216), Origenes (n. 185–254) , Tertullianus (n. 155 - 230), Hippolytos (n. 170–235) ja Eusebios (n.275-339).



Tästä köyhästä puusepästä on säilynyt meidän päiviimme saakka merkittävästi enemmän kirjoituksia kuin kenestäkään aikansa suurmiehestä. Näinkin Jumala osoitti, että Jeesus Nasaretilainen ei ollut pelkästään ihminen. "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet." (Joh.1:18). Jeesus Nasaretilainen oli Jeesus Kristus, joka toi meille armon ja totuuden (Joh.1:17) ja "kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." (Room.5:8) osoittaen näin Jumalan rakkauden meitä kohtaan.
« Uudemmat -