IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
5.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 4594 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 8
Koko
208 jäsentä
Tyttöjä: 128 (62 %)
Poikia: 80 (38 %)
Keski-ikä
33,4 vuotta
Otos: 132 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,2 vuotta
Ylläpitäjä
RikkRakk

Jäsenet (208)

ARTIST-83miss_wolfTrecoolMoonisUnohdettuJamesRandomosku85DissectionsoijjaGyjennymariaMysteryBanigaruhathannaLiitoHevonenmaatunut
« Uudemmat -

SorinSosiologia viimeistään lukioonLuonut: SorinKeskiviikko 20.05.2015 03:18

Tiiättekö maailma tarvis enemmän sosiologiaa. Koska sosiaalinen on semmonen mitä ei oikein huomioida. Siis sanotaan vaan vaik et sun ei tarvii olla niinku kaverit. Sun ei tarvii tehä niinku kaverit tekee. Ole yksilö, älä anna muiden vaikuttaa. Sosiaalinen siis kielletään ja jäljelle jää vaan biologia ja psykologia. Sosiaalinen vaikutus on sellasta mikä ei ole suotavaa. Ongelmana vaan on se et sil on jokatapauksessa vaikutusta. Sosiaalinen on merkittävä vaikuttaja ihmisen elämässä halus sitä tai ei. Lisäksi se alkaa jo primäärisosialisaatiolla varhaislapsuudessa. Sosiaalinen tavallaan havaitaa mutta sitä ei ymmärretä. Siksi sosiologiaa pitäs opettaa jo bio- ja psykologian kanssa.

Normaalilapsisieltä!Luonut: NormaalilapsiTorstai 17.02.2011 16:20

Psykan ekasta kurssista kymppi :DD ...mut se äikkä edellee... saatana.

Normaalilapsiway to goLuonut: NormaalilapsiTorstai 27.01.2011 20:00

ope: Hän pelkäsi, että pippeli vie hevoset
luokka: O________. *repskops*
Kävin taas läpi ihmispelkoani, miten on vaikea ollut aloittaa itse keskustelua uusien ihmisten kanssa.Nyt kuitenkin pureuduin pelkoon ja selvitin alitajunnassani olleen pelon syyn, tiedostin pelon kokonaisuudessaan jolloin siitä on helppo päästä eroon. :)Kyse oli siis nolaamisen pelosta, mutta lopulta kukaan ei voi nolata minua jos asennoidun omassa päässäni oikein ja koko pelko ei ole realistinen normaaleissa sosiaalisissa tilanteissa. Olen vapaa. :)

Niin ja kotisivut löytyy edelleen osoitteesta:
http://wespa.fi
Kiitollisuus on lopulta asioiden tiedostamista positiivisessa valossa. Kiitollisuuden avulla ja kiittämällä voit parantaa omaa elämääsi. Ota osaa haasteeseen ja katso miten elämäsi muuttuu. Videolla myös lista muutamista asioista joista olen kiitollinen. Listaa voisi toki jatkaa loputtomiin ja niihin kuuluu toki mainitsemieni asioiden lisäksi luonto, musiikki ja ystävät...- Käy mielessäsi läpi asioita joista olet kiitollinen. Niihin voivat kuulua mitkä tahansa asiat elämässäsi. Mitä enemmän keksit sen parempi. Tee tämä nukkumaan mennessäsi, sekä herätessäsi aamulla (2 kertaa / vrk).
- Pyri olemaan kiitollinen myös päiväsi aikana.


Muutamien päivien päästä voit huomata positiivisia muutoksia elämässäsi. Alat arvostamaan asioita enemmän sekä voit huomata kuinka sinulle avautuu uusia mahdollisuuksia kokea uusia positiivisia asioita.
Tässä tää toinen osa nyt sitten myös...

Pohdintaa elämän tarkoituksesta ja siitä miten oma asennoituminen vaikuttaa siihen millainen on ja miten tilanteisiin reagoi.Näen, että mikään tilanne tai asia ei ole hyvä tai paha, negatiivinen tai positiivinen, vaan ainoastaan oma asennoituminen ja oma tunne määrittelee tilanteen. Voi nauttia tai kärsiä, mutta se on lopulta oma valinta siitä miten reagoi mihinkin tilanteeseen.
Olet se millaiseksi itsesi määrittelet.
Pohdintaa elämän tarkoituksesta ja siitä miten oma asennoituminen vaikuttaa siihen millainen on ja miten tilanteisiin reagoi.Näen, että mikään tilanne tai asia ei ole hyvä tai paha, negatiivinen tai positiivinen, vaan ainoastaan oma asennoituminen ja oma tunne määrittelee tilanteen. Voi nauttia tai kärsiä, mutta se on lopulta oma valinta siitä miten reagoi mihinkin tilanteeseen.

Olet se millaiseksi itsesi määrittelet.
Miksi ihmiset ovat ujoja? Mikä on ollut oma tieni ujona? Miten ujosta voi muuttua itsevarmaksi? Näihin kysymyksiin pyrin vastaamaan seuraavassa lyhyessä videosarjassa.

Kokonaiskesto n. 15 minuuttia.

Osa 1


Osa 2
http://www.youtube.com/watch?v=8wq4ZOE4Y0g

Osa 3
http://www.youtube.com/watch?v=f7ocH8svzoA

Kertaan tähän vielä vinkkejä miten ujoudesta pääsee eroon:

- Vastaa kysymykseen “Mitä pelkään?”
- Mieti miten voit suhtautua pelkoon.
- Haasta itsesi. Mene juttelemaan ihmisille. Voit aloittaa pienin askelin.
- Tiedosta, että voit valita rohkeuden pelon sijasta. Sinä olet hallinnassa.
- Muuta sisäistä mantraasi. Ennen ajattelit pelkojasi ja ujouttasi. Nyt ajattele ja toista itsellesi "minä olen itsevarma" ja mene tilanteeseen ilman pelkoja. Jos huomaat taas olevasi pelokas, niin ohita se ajatus ja varmista itsellesi taas, että "minä olen itsevarma" tai esim. "minä olen rohkea".

Haluamisen ja olemisen ero on se, että ollessasi oma itsesi uskot/ymmärrät/tiedät olevasi se.
Olet se minkälaiseksi itsesi määrittelet. Muuta määrittelyä, niin muutat itseäsi!


Ainut este on ollut sinä itse. Ujosta itsevarmaksi muuttuminen on sinun itsesi hallinnassa.

GHIGoddamn konstanssiLuonut: GHITiistai 02.03.2010 21:11

Ja aivokuori ja synapsirako ja pari muuta mukavaa välittäjäaineiden ja skeemojen luomaa harhakuvaa maailmasta.

Psykologia <3
Jännästi on lähipäivinä erilaiset jutut olleet epäkunnossa. YouTube ei ole toiminut kunnolla ja hidastellut, sekä muutenkin aina jotain pientä vikaa ollut nettisivustoissa joihin törmännyt.

Pistää miettimään asioita, kun omaan maailmankuvaan kuuluu se, että kaikki ympäröivä maailma on omaa peilikuvaa ja kuvaa omaa sisäistä/mentaalista maailmaa.

Mikä minussa on siis vikana? Joku mentaalinen osa-alue on epäkunnossa... Jos symbolisesti tutkii tilannetta, niin sen osa-alueen pitää olla jotenkin omiin kiinnostuksiin liittyvä ja kuitenkin sellainen, että se ei haittaa koko toimintaa vaan tavallaan on siellä taustalla. Ehkä se liittyy itseilmasuun ja sosiaalisuuteen niin kuin YouTube. Jokin tarkoitus tällä on, että se putkahti tällä tavalla pohdittavakseni. Jos asia olisi mennyt nopeasti menojaan tai en olisi siihen pahemmin kiinnittyänyt huomiota, niin se ei olisi kuvannut niin tarkkaan omaa maailmaani, ei olisi hätkähdyttänyt miettimään niin paljoa, mutta nyt kun sisäisesti vastasin siihen negatiivisella tunteella (ärsytti), niin se on selvä merkki, että sisäisesti minussa on jotain korjattavaa.

Tämä osui ajaltaan myös samalle aikajaksolle (2-4 päivää jonka aikana tapahtuivat kaikki) jolloin "näin muiden ihmisten unia", jotka olivat herätessä tyhjentäviä. Yhdestä unestani kirjoitinkin jo tänne
http://henkimaailma.wordpress.com/2010/02/08/hyvin-outo-uni/ .

Nyt kuitenkin YouTube vaikuttaa pikkuhiljaa korjaantuvan vai korjaantuuko? Joka tapauksessa aion jatkaa itsetutkiskelua asian tiimoilta...

Niin ja viime yönä sain kuningasideoita koskien nettisovellutuksia, jollaisia ei vielä ole. Ideoin mm. nettisovellusta, johon moni henkilö voisi lisätä kirjoituksiaan vähän kuin palapelimuotoon niin, että kirjoitukset olisivat toisiinsa yhteydessä. Tästä juttelimmekin jo Tuomaksen ja Pekan kanssa netissä. Yöllä osittain unen kautta sain yhden mahdollisen toimivan ratkaisun. Sain myös ratkaistua miten saisi tehtyä kunnollisen toimivan äänichatin (konsepti), jossa voisi keskustella monta ihmistä samaan aikaan, mutta näistä ehkä jossain vaiheessa lisää. Unen mukaan tässä on aikamoinen kultakaivos. :D

Lauantaina olisi sitten tarkoitus mennä Minä Olen -messuille ja tavata muutamia nettituttuja ja muuten läheisiksi tulleita ihmisiä, sekä myös mahdollisesti uusia tuttavuuksia koskien blogejani seuraavia ihmisiä. Kirsi Ranto on myös menossa messuille, ehkä bongaan hänetkin siellä. :D

Kollektiivisuus on päivän sana. Itseltänikin pukkaa monenmoista yhteistyöprojektia, olisi tarkoitus tehdä jopa videomuotoinen intro telkkariin yhdelle kaverille. Myös muutamia yhteistyö-videoprojekteja on suunnitteilla. :)
« Uudemmat -