IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Koulu ja opiskelu
Perustettu
7.1.2005
Tilastot
Käyntejä: 1579 (1.7.2008 alkaen)
Koko
94 jäsentä
Tyttöjä: 69 (74 %)
Poikia: 25 (26 %)
Keski-ikä
33,3 vuotta
Otos: 74 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,6 vuotta
Poikien keski-ikä: 32,5 vuotta
Ylläpitäjä
LjL

Jäsenet (94)

vertt|MalloryLasso619milla_|Maiju||el_fenomenosmiosmiojensku03Neiti-PoppanenMetsämansikka87LjLtin|deSpade_Acekuu-ukkelipurjeperhonenNuttykins

Kuvaus

Labra-alan opiskelijat, tervetuloa!

(Ja miksei jo valmistuneetkin, alan ammattilaiset :) Ikuista opiskeluahan tämä(kin) kuitenkin on :)

Kannattaa liittyä (tulevaa) ammattiasi varten olevaan ammattiyhdistykseen. Laborantit ovat usein toimihenkilöitä ja näin liitoksi luonnollisesti Ammattiliitto Pro. Liittoon kuuluminen on hyvin tärkeää kaikkien hyvinvoinnin ja varmistamiseksi.

Nykyään on monesti vain määräaikaisia töitä, jonka jälkeen monesti työttömyyttä - kuulumalla liittoon, saa samalla myös kätevästi työttömyyskassan jäsenyyden, jolloin on työssäoloehdon täytyttyä (, joka on 6kk työnteon jälkeen tätä kirjoitettaessa 30.4.2016) oikeutettu saamaan ansiosidonnaista työttömyystukea, jos jää työttömäksi. Tai jos on vain osa-aikaisia töitä, niin voi saada palkkatyön lisäksi soviteltua työttömyyspäivärahaa. Jos työ on vain osa-aikaista, niin voit saada puolen vuoden työnteon jälkeen ansiosidonnaisella korotettua soviteltua päivärahaa, vaikka työnteko jatkuisikin.

Lukaisepa linkin takaa tarkemmin:
http://www.proliitto.fi/tama-on-pro/toiminnan-tarkoitus

HUOM!
Jo usean vuoden ajan on laboranttien työllisyystilanne ollut - ja on edelleen - todella ankea. Jos olet miettimässä että aloittaako alan opinnot, niin täytyy pitää mielessä että työllistyminen tulee olemaan todella haasteellista. Haussa olevat työpaikat voit löytää tästä:
http://www.mol.fi/tyopaikat/tyopaikkatiedotus/haku/hae.htm?lang=fi&hakusana=laborantti

Laborantin töitä haettaessa on yhtä avoinna olevaa paikkaa hakenut viime vuosina monesti toista sataa hakijaa. Näin ainakin pääkaupunkiseudulla, jossa varmaan ainakin kolmannes alan töistä koko maassamme on, mutta niin on sitten hakijoitakin valtavasti.

Kannattaa katsella työssäoppimispaikaksi etenkin sellaista paikkaa, jossa voisi kuvitella olevansa myöhemmin töissäkin. Ja työssäoppimisen aikana on aivan loistava tilaisuus pohjustaa mahdollisuutta kenties saada samasta paikkaa kesätöitä! Kun olet työssäoppimistasi hoitanut hyvin ja tunnollisesti, kysy palkkatöistäkin suoraan sopivassa kohtaa, laita työhakemusta menemään mielellään jo alkuvuodesta kesää varten. Jos haluamaasi työpaikkaa ei ole virallisesti vielä haussa, voit laittaa avoimen hakemuksen:
http://tyonhaku.fi/avoin_hakemus.html

Tsemppiä! <3

--
Lasse

http://www.proliitto.fi/jasenelle/jasenedut

Uusimmat blogimerkinnät

  • JA AINNII luonut karke 11.06.2010 14:28

    sain tänää tälläsen takin, siis tämmösen labratakin !...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.