IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
11.5.2005
Tilastot
Käyntejä: 1054 (1.7.2008 alkaen)
Koko
47 jäsentä
Tyttöjä: 21 (45 %)
Poikia: 26 (55 %)
Keski-ikä
32,6 vuotta
Otos: 36 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 30,9 vuotta
Poikien keski-ikä: 33,6 vuotta

Jäsenet (47)

Hennuzca_HellaGoodultzi_lunaDarkAhvenchq-OldBoyWolfkyynel^_^larssson---Harley---Adylia|T|wisterVarisHarakkasidewalkpsychoThralliherzeleidhalf_moon
« Uudemmat - Vanhemmat »

SorinFanclub: JesusLuonut: SorinTiistai 21.01.2014 02:48

Tänä yönä luin taas kihlatulleni Harry Potteria iltasaduksi. Tuo kiehtova tarina joka valloitti nuoruuteni, mutta jota tietyissä piireissä katsellaan pahalla. Tarinan henkilöistä ihailin varsinkin Albus Dumbledorea, joka muistutti jännittävän paljon 40 vuotta aiemmin seikkaillutta velhoa nimeltä Gandalf. Näissä hahmoissa minuun teki vaikutuksen erityisesti heidän viisautensa ja lempeytensa.

Mieleeni muistui silloin lähes 2000 vuotta vanhempi tarina eräästä miehestä, jonka valloittavimpina piirteinä voidaan pitää viisautta ja lempeyttä. Myös hän pystyi suuriin ja ihmeellisiin tekoihin. Lisäksi hän kapinoi auktoriteettejä vastaan, jotka olivat enemmän huolissaan omasta asemastaan ja vallitsevien tapojen noudattamisesta, kuin inhimillisestä kärsimyksestä. Hän oli loppuun saakka pienen ihmisen puolella, eikä kääntänyt luotaan vähäisintäkään tai hyljeksityintäkään.

Lopulta hän kuoli, mutta opetti meille samalla, ettei kuolemaa tarvitse pelätä. Me tapaisimme hänet vielä kerran uudestaan. Hän lupasi hohtaa valoa sydämiimme pimeimmälläkin hetkellä. Hän myös toivoi, että me olisimme toisillemme valo pimeydessä.

Tarina tietenkin jatkuu ja kertoo siitä kuinka hänen seuraajansa ryhtyivät jatkamaan hänen tahtoaa. Ketään seuraajista voi tuskin pitää ihan opettajansa veroisena, mutta he tekivät kuitenkin parhaansa. Jokaisella oli hieman erilainen käsitys siitä, mikä oikeastaan oli tärkeää. Hämmennys vain kasvoi sukupolvien myötä ja hänen nimissään tehtiin milloin mitäkin eri aikakausina. Eivätkä kaikki teot varmasti olleet pyyteettömiä. Häntä on käytetty poliittisena välineenä vallan edistämiseen ja mielipiteiden oikeutukseen. Se minkä piti olla puhdasta ja pyhää on ollut monen tilanteen kiistakapula. Ei ihme, että monet vieroksuvat häntä kaiken sen jälkeen.

Siis politikointi pois ja omat intressit nurkkaan. Jos minulta nyt joku tulisi kysymään neuvoa mitä sanoa ihmiselle joka ei usko Jeesukseen, niin vastaisin seuraavasti: Älä usko. Ei tarvitsekkaan. Jos tuntuu vaikealtaa uskoa jumaluuteen, kirkko järjestelmään tai uskovaisiin, niin unohda koko juttu. Mitäpä jos kokeilisit ajatella Raamattua satukirjana. Suhtautua Jeesukseen fiktiivisenä henkilönä. Mitä silloin ajattelisit hänestä? Voisitko kuulua hänen faniklubiinsa? Kun kohtaat ongelmia voisitko pohtia: What would Jesus do?

SorinPuutarha ja käärmeLuonut: SorinKeskiviikko 14.04.2010 19:49

Tulipa muuten mieleen tässä käärme peliä pelaillessa, olen muuten aika hyvä siinä. Käärmeeni on aina iso ja ahnas. Joka tapauksessa tuli mieleen vanha tarina käärmeestä, naisesta ja puutarhasta. Siellä mies ja nainen telmivät onnellisina tietämättä mistään mitään. Kunnes eräänä päivänä käärme luikerteli naisen puutarhaan ja siellä vähän maisteltiin kiellettyä hedelmää. Alettiin myös ymmärtää vähän maailmasta, niin hyvästä kuin pahasta. Alettiin siis muodostaa omia mielipiteitä ja saatiin kyky luoda omia, paratiisissa telmiviä pikkusia, joille voitiin olla kuin jumala. Mistähän tämän tarinan inspiraatio on mahtanut tulla?
Eli Kuro oli reipas ja otti selvää, mitä hihhulit ja näiden The Big Book sanoo homoista. 8DD Kieltämättä oli tylsää, mutta tahdoin tietää tosiasian. Yleensä tosikristityt ovat homoutta vastaan, mutta kieltääkö Raamattu oikeasti moisen? Lukekaa, ja päätelkää itse.

---

3 Moos 18: Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus.
Älä sekaannu mihinkään eläimeen, ettet siten itseäsi saastuttaisi.
Älköönkä nainen tarjoutuko eläimelle pariutuaksensa sen kanssa; se on iljettävyys.
Älkää saastuttako itseänne millään näistä, sillä näillä kaikilla ovat itsensä saastuttaneet ne kansat, jotka minä karkoitan teidän tieltänne. Ja maa tuli saastaiseksi, ja minä kostin sille sen pahat teot, niin että maa oksensi ulos asujamensa. Sentähden noudattakaa minun käskyjäni ja säädöksiäni älkääkä mitään näistä kauhistuksista tehkö, älköön maassa syntynyt älköönkä muukalainen, joka asuu teidän keskellänne- sillä kaikkia näitä kauhistuksia ovat tehneet tämän maan asukkaat, jotka olivat ennen teitä, niin että maa tuli saastaiseksi- ettei maa teitäkin oksentaisi, jos te sen saastutatte, niinkuin se on oksentanut ulos sen kansan, joka oli ennen teitä. Sillä jokainen, joka tekee minkä tahansa näistä kauhistuksista, hävitettäköön kansastansa, kaikki, jotka semmoista tekevät.. Sentähden noudattakaa minun määräyksiäni, ettette seuraisi niitä kauhistavia tapoja, joita on seurattu ennen teitä, ettekä saastuttaisi itseänne niillä. Minä olen Herra, teidän Jumalanne.

---

3 Moos 20:13: Jos joku makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan, tekevät he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he ovat verivelan alaiset.

---

Roomalaiskirje:
1:24 Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa,
1:25 nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen.
1:26 Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen;
1:27 samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
1:28 Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia.

SorinRaamatun epäkohtia :'DLuonut: SorinTorstai 28.05.2009 02:24

Epäkohtia:


2. Aik. 7:5, 8-9 -- Raamattu ilmoittaa kuningas Salomon uhranneen 22 000 härkää ja 120 000 lammasta yhdessä viikossa. Tämä merkitsee hänen teurastaneen yli 845 eläintä tunnissa, yli 14 eläintä minuutissa, tauotta seitsemän vuorokauden ajan.

1. Moos. 7:2-4,10 ilmoittaa Nooan keränneen arkkiinsa seitsemässä päivässä vähintään yhden parin jokaisesta eläin-, lintu- ja hyönteislajista. Eri lajeja löytyy maailmasta, hyönteislajit mukaanlukien, noin 10 miljoonaa. Otettaessa kaksi yksilöä per laji, lastattavien organismien määräksi tulee 20 miljoonaa, mikä merkitsee, että arkkiin lastattiin melkein 2000 yksilöä minuutissa, yli 30 yksilöä sekunnissa, arkin yhdestä ainoasta ovesta, yötä päivää seitsemän vuorokauden ajan.

Sitkeä kansa? Ensin amalekilaiset tuhotaan täydellisesti, 'vihkien kaiken kansan tuhon omaksi miekan terällä' (1. Sam. 15:3,7-8), vähän tämän jälkeen amalekilaiset tuhotaan täydellisesti toistamiseen, 'jättämättä yhtään miestä tai naista henkiin' (1. Sam. 27:8-9). Miltei heti sen jälkeen, kun amalekilaiset on 'hävitetty täysin' jo kahdesti, ilmoittaa Raamattu amalekilaisten suorittaneen tuhoisan ryöstöretken Siklagiin (1. Sam. 30:1), jonka seurauksena Daavid hävittää heidät kolmannen kerran (1. Sam. 30:17-18).


Sitten tasa-arvoa:


5. Moos. 22:13-21 "Jos joku on ottanut vaimon ja yhtynyt häneen, mutta sitten hylkii häntä ... ja sanoo:
Minä otin tämän naisen vaimokseni, mutta kun ryhdyin häneen, en tavannut hänessä neitsyyden merkkiä ...
(20) Jos syytös on tosi, jos tytössä ei tavattu neitsyyden merkkiä, silloin vietäköön tyttö isänsä talon ovelle,
ja kaupungin miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi."

3. Moos. 21:16-23 "Ja Herra puhui Moosekselle sanoen: .. Älköön lähestykö kukaan, jossa on joku
vamma, älköön kukaan sokea tai ontuva, kukaan kasvoiltaan tahi jäseniltään muodoton, jalkansa tai
kätensä taittanut, kyttyräselkäinen tai surkastunut, silmävikainen tai ihotautinen tai rupinen tai
kuohittu. .. Älköön hän tulko esiripun luo älköönkä lähestykö alttaria, koska hänessä on vamma, ettei hän häpäisisi minun pyhäkköäni."

1. Moos. 38:8-10 -- Jumala surmaa miehen siksi, että mies kieltäytyy siittämästä lasta hänen veljensä leskiintyneen vaimon kanssa.


Yllättävä paljastus:

Oliko Jeesus itse Saatana? Saatana, jonka lempinimi Lucifer merkitsee "valontuojaa" tai "kointähteä", kuvataan Raamatussa "kointähtenä", joka toivoo "nousevansa taivaaseen" (Jes. 14:12-13). Yllättävänä käänteenä Jeesus, joka tässä vaiheessa on noussut taivaaseen, paljastaa silti Raamatun lopussa: "Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti" (Ilm. 22:16).


http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam3....

Näit on hyvä kysellä riparil :D

-Kopioitu-

-rapsutin-Tukehdutaan kahviin.Luonut: -rapsutin-Keskiviikko 07.01.2009 15:03

Melkein onnistuin siinä, enkä oo itekkään varma, että miten. Join kahvia, mutta unohdin tavallaan niellä (.... älkää kysykö. Joskus näin käy ku jään miettiin asioita) ja sitten ku nielin alko yskittään eikä tietty voi yskiä ku on kahvia suussa ja sitten aloin kumminkin yskimään silleen suu kiinni ja sit kahvit tuli nenästä. Kivaa.

Niin ja mun pakkopaitani tuli. 8) <3 Huomenna käyn hakkeen.

Tää päivä menee aika paljon kouluasioihin: enkun aine, opo-kansio, matikka, ehkä psykologian essee, psykologian luku, pari enkun tehtävää.... Yh. Anteeksi etten ehtiny jäähä kaupungille, vaikka Reetta kerrankin tänne pääsi vähän pitemmäksikin aikaa. 8<

Niin ja Mia valloitti takaisin lämmittelypaikkansa julman lämpömittarin diktatuurilta.

Ai niin ja erosin kirkosta (uskonnon tunnilla, hehe).

http://www.stabu.net/satasyyt.html

half_moonKirkosta eroaminen SuomessaLuonut: half_moonKeskiviikko 24.12.2008 11:44

Jos kirkon jäsenmäärän lasku noudattaa aritmeettista sarjaa vuosien 2003-2007 keskiarvojen mukaisesti [1], niin vuosittainen jäsenmäärän laskun lisäys on (27405-16834)/4 = n. 2643. Jolloin 25 vuoden kuluttua kirkosta olisi eronnut 25*(2*27405+25*2643)/2 = 1 511 063 henkeä lisää. Silloin evlutin jäsenmäärä olisi 4 331 550 - 1 511 063 = 2 820 487. Suomen väestöstä se tekisi arviolta 49,6% eli vähän alle puolet.

Kuulostaa positiiviselta, mutta valitettavasti tämä ei tarkoita suoraan ateistien tai rationaalisten lisäystä samassa suhteessa. Muut kristilliset yhteistö, islam ja new age -hörhöily ottaa oman osuutensa.

1. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkosta_eroaminen_Suomessa
« Uudemmat - Vanhemmat »