IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Elämänkatsomus ja filosofia
Perustettu
25.5.2005
Tilastot
Käyntejä: 4 311 (1.7.2008 alkaen)
Koko
47 jäsentä
Tyttöjä: 14 (30 %)
Poikia: 33 (70 %)
Keski-ikä
36,4 vuotta
Otos: 33 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,8 vuotta
Poikien keski-ikä: 36,2 vuotta

Jäsenet (47)

TakaPuoliFinngrimSnippeeLeolinetilapäinenRaistlindRAlkemistisepislalomwiljamssipeePesukarhumiesIshnikamikkismjlkorppiluuanarkiReLs
« Uudemmat - Vanhemmat »

MaiMiauErillisyys ja intiimiysLuonut: MaiMiauTorstai 07.06.2012 01:50

Sen sijaan että etsisimme sitä ehjyyttä sisältämme, sydämemme sisäisestä tyhjyydestä ja hiljaisuudesta, etsimme tätä ehjyyttä erilaisista ulkonaisista asioista. Siinä piilee jonkinlainen järjettömyys. Joskus voi olla vaikeata huomata tätä järjettömyyttä, mutta jos sen yhtäkkiä huomaa niin ei voi muuta kuin nauraa. Yritämme ahneesti saada sen mitä meillä jo on. Yritämme ahneesti tulla siksi mitä jo olemme. Ja juuri siitä syystä että me ahneesti yritämme saada sen mitä meillä jo on meillä ei sitä ole. Mutta jos me luovutamme sen täysin, jos luovutamme koko maailmankaikkeuden ja kaiken minkä se sisältää, silloin olemme ihmisistä rikkain, silloin olemme hän jolla on kaikki, joka on kaikki. Kaikki mitä sinun täytyy tehdä saadaksesi kaiken on luovuttaa kaikki. Kuulin kerran radiosta haastattelun eräästä luostarista täällä Ruotsissa jossa eräältä nunnalta kyseltiin elämästa siinä luostarissa. Hän sanoi että se on fantastista, että se antaa täydellisen ja ehdottoman vapauden, ja ainoa mitä sinun pitää tehdä on luovuttaa kaikki.

Minän kahdeksanhaaraisen tien kolmas aspekti on että sen sijaan että kuuntelisi mestaria kuuntelee minän ääntä, ja se tarkoittaa ajatella, ajatella, ajatella - yrittää ajattelemalla selvittää maailma, yrittää ajattelemalla selvittää elämänsä. Yrittää ajattelemalla selvittää kuinka suhtautua erilaisiin asioihin. Ensiksi luomme ajattelemalla erillisyyden, sitten yritämme ajatuksen voimalla selvittää kuinka suhtautuisimme näihin asioihin jotka olemme ajatuksella luoneet. Mitä on ulkopuolellamme, mitä meiltä puuttuu? Joten zen on tie meille jotka emme enää luule voivamme selvittää sitä ajattelemalla. Zen ei oikeastaan ole niin suunnattoman monimutkaista, zen on oikeastaan hyvin, hyvin helppoa. Tule yhdeksi maailmasi kanssa! Paras, nopein tapa kokea ykseyttä on luottaa harjoitukseen, tehdä zazenia joka hetkessä. Tehdä zazenia tarkoittaa: ole tässä ja nyt! Olla tässä ja nyt tarkoittaa: ole intiimi maailmasi kanssa, olemassaolosi kanssa, ympäristösi kanssa. Samassa hetkessä kun ajatus sukeltaa esiin olet poissa tästä intiimiydestä. Jos seisot ja tiskaat tai jos lakaiset lattiaa tai jos pyyhkit pöydän ja yhtäkkiä löydät itsesi haaveesta et enää ole yhtä sen kanssa mitä teet, mitä olet, et enää ole yhtä pöydän kanssa, tiskiräsyn kanssa, tiskiveden kanssa, luudan kanssa, lattian kanssa. Olet jossakin muualla. Lakkaa erottamasta itseäsi. Tee harjoituksesi, ole tässä ja nyt. Ja vaikeampaa kuin tämä se ei todellakaan ole.

http://www.zazen.fi/activities/teishos/santeErillisyysIntiimiys.html

KayinI AmLuonut: KayinSunnuntai 30.01.2011 11:13

"Science have discovered elements that undermine everything that we have been told about how we work and how the world works"

"We are more interconnected with each other at fundamental level than people realized or previously thought"

Noniin ajattelin nyt sitten tämänkin julkaista täällä kun sain kolmannen osan valmiiksi, jossa on vähän tieteellisempää näkökulmaa panteistisesta näkökulmasta, eli siitä, että kaikki ovat yhtä. Yksi on kaikki ja kaikki on yksi. Jumala ehkä kolahtaa korvaan (välillä itsellänikin), mutta se on vain arkkityyppi joka kuvaa täydellisyyttä ja loputonta potentiaalia. Kyse ei siis ole niinkään mistään ulkopuolisesta voimasta vaan energiasta, jota on kaikkialla.

Tässä videosarjan kolme ekaa osaa (jatkoa on tulossa).

Jumala on kaikki - Osa 1 [Sisäinen Jumalallisuus]
http://www.youtube.com/watch?v=5qGDNQX01M8

Jumala on kaikki - Osa 2 [Todellisuuden Luominen
http://www.youtube.com/watch?v=LqWHVn5cg_g

Jumala on kaikki - Osa 3 [Avaruus ja universumi]


Kaksi ekaa osaa toimii vähän kun introductionina ja kolmannessa osassa perehdytään tulevien jatko-osien tapaan todisteisiin ja asiohin joiden kautta olen omaan maailmankuvaani päätynyt.

MaiMiauAwakening in FinlandLuonut: MaiMiauTiistai 23.02.2010 02:08

MaiMiauKaikkeuden rikkaus.Luonut: MaiMiauLauantai 27.06.2009 22:40

Oi, täyteläinen oivallus olemassaolosta <3

Kaikkeus ilmentää itseään mitä moninaisemmissa muodoissaan.
Me kaikki pienet osaset yhdessä luomme valtavan rikkaan kokonaisuuden jossa jokainen palanen täydentää kokonaisuutta olevaisuudellaan.
Eikö kaikilla ole silloin yhtäläinen oikeus ilmentää olemassaoloaan ¿

Vaikka kyllä mä meinasin tänään sanoa kahdelle autossa istuvalle naiselle että "pistäkää nyt se auton ikkuna kiinni ettei toi melusaaste leviä" Kun ne valitti valittamasta päästyään kunnon nalkuttaja äänillään siitä kun oli niin huonot liikennejärjestely. Voihan, eivät osanneet kuluttaa aikaansa järkevämmin.
Mutta sain oltua, mitä siitäkin nyt tulis, valittaisi valittamisesta. Ha.


Vähemmän erillisyyttä, enemmän ykseyttä. <3

http://www.youtube.com/watch?v=gr5tN33VziM&feature=channel

"We are members of a vast cosmic orchestra, in which each living instrument is essential to the complementary and harmonious playing of the whole."
-J. Allen Boone



Filosofiointia kaikkeudesta ja ykseydestä. Miten kaikki voi olla yhtä ja samaa ja miten sen voi kokea?

http://henkimaailma.wordpress.com/2009/05/21/henkimaailman-podcasti-kaikki-ovat-yhta/

yksinkertainenoletkosinäLuonut: yksinkertainenMaanantai 11.08.2008 07:37

molekyylit avaavat lukkoja ovista
joista seikkailunhaluiset valahtavat lävitse
takaa löytyy uskomattoman hyviä kysymyksiä,
juuri sellaisia joita tarvitaan.
hämmästyttävää.

ihmetekoja tapahtuu jatkuvasti,
kyse on määritelmistä vain määritelmistä
kokemus siitä tässä ja nyt, tällä nimenomaisella sykäyksellä
ruokkii säkenöivää janoa
rattaiden pyöritykseen

minä todistan tätä suunnattomuutta,
en ainoastaan tänään
vaan erityisesti laajimmassa mahdottomassa merkityksessä
istun ystävän nojatuolissa
nukkuvien ihmisten keskellä
ja tunnen itseni vahvaksi tietäessäni
ettei kenenkään yksinäisyys
ole irrallaan muista

molekyylit avaavat lukkoja ovista
joista kuljettuani osaan
enemmän ja enemmän ja enemmän
rakastautua olemisen ehdottoman aistilliseen rytmiin
« Uudemmat - Vanhemmat »