IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Kirjallisuus ja lehdet
Perustettu
16.6.2005
Tilastot
Käyntejä: 1002 (1.7.2008 alkaen)
Koko
228 jäsentä
Tyttöjä: 74 (33 %)
Poikia: 154 (67 %)
Keski-ikä
29,3 vuotta
Otos: 46 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 28,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 29,7 vuotta
Ylläpitäjä
Varvalo

Jäsenet (228)

_miQBIGG-BOSSGökhanmr_robinhoL0w-uliopi[kismet]GalliNazOiso_poika96zabirfly^^t10K_NAAN^zahra^ice_unit`ö
« Uudemmat - Vanhemmat »
Mistä syystä en palvelisi Häntä, joka antoi minulle elämän? Hänen tykönsähän teidätkin jälleen palautetaan.

Omaksuisinko Hänen lisäkseen jumalia, joiden suojelus ei minua vähääkään auttaisi ja jotka eivät kykenisi minua pelastamaan, jos hyvä Jumala minulle lähettäisi koettelemuksen.

Silloinhan olisin ilmeisesti harhassa.

Koraani 36:22-24

Kattila-MauriViesti veljilleni uskossaLuonut: Kattila-MauriSunnuntai 22.09.2013 15:12

Veljet,
hijab ei koske vain naisia. Se koskee myös teitä.
Se tarkoittaa vaatimattomuutta ja puhtautta. Olen surukseni huomannut tämän sivuston muslimiyhteisöissä erityisesti veljiä, jotka eivät ole ymmärtäneet vaatimattomuuden ja puhtauden merkitystä.

Sano uskovaisille miehille, että he luovat katseensa maahan ja hillitsevät halujaan. Tämä on heille säädyllisintä, ja Jumala tietää mitä he tekevät.
(Koraani 24:30)

Kahta asiaa tuskin voi liikaa korostaa, jos haluatte menestyä elämässä: vartioikaa kieltänne ja laskekaa katseenne.

Älkää lisätkö tänne "herutuskuvia", joissa esiinnytte ilman paitaa.

Älkää tuhlatko rajallista aikaanne aivoja mädättäviin musiikkivideoihin ja sarjoihin, kuten Idolsiin tai vastaaviin, vaan seuratkaa uutisia, auttakaa äitejänne ja harrastakaa jotain järkevää.
Älkää pukeutuko vartalon muodot paljastaviin tiukkoihin paitoihin, älkääkä pillifarkkuihin.

Jos teillä on kaverilistat täynnä tyttöjä, joilla on paljastavat kaula-aukot, kyllä se vähän pistää miettimään, mitä juttuja te puhutte näiden tyttöjen kanssa, jotka eivät kunnioita itseään. Tietäkää, että Allah on kieltänyt tyhjänpuhumisen.

Älkää pitäkö tyttöystäviä. Kun joskus olette valmiita menemään naimisiin, toivotte, ettette olisi pitäneet.

Luopukaa sopimattomista kuvista, nimimerkeistä ja yhteisöistä.

Ei ehkä ole helppoa olla musliminuori tässä maassa, mutta meidän vaikeudet on pieniä verrattuna siihen, mitä Profeetta (saas) koki.Älkää aikaansaako turmelusta maan päällä senjälkeen, kun kaikki on saatettu järjestykseen, vaan rukoilkaa Häntä peläten ja kaivaten. Jumalan armo on totisesti niitä lähellä, jotka hyvää tekevät.
(Koraani 7:56)

Kun heille sanotaan: »Alkää aiheuttako pahennusta maan päällä», he vastaavat: »Mehän vain uudistamme asiat oikeiksi.»
(Koraani 2:11)
Avioliitto vaatii naisen suostumuksen. Pakkoavioliitto ei ole islamin edessä pätevä, eikä laillinen avioliitto.

Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
He kysyivät Allahin profeetalta (rauha hänelle): "Kuinka tiedämme neitsyen suostuneen avioliittoon?" Pyhä Profeetta sanoi: "Siitä, että hän pysyttelee hiljaa."
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3303)

Abu Huraira raportoi Profeetan (rauha hänelle) sanoneen: "Naista, joka on ollut ennen naimisissa, ei saa naittaa ilman hänen lupaansa, eikä neitsyttä saa naittaa ilman hänen lupaansa."
Ihmiset kysyivät: "Mikä on hänen lupansa, Allahin lähettiläs (rauha hänelle)?"
Hän vastasi: "Se, että hän pysyy hiljaa."
(Abu Dawud, kirja 12, hadith 2092, Al-Albani sanoi, että tämä on sahih)

Ibn ‘Abbaas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kertoi, että neitsyt tyttö tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi, että isä oli naittanut hänet vastoin hänen tahtoaan. Profeetta (rauha hänelle) antoi tytön valita, haluaako hän naimisiin vai ei.
(Abu Dawud, kirja 12, hadith 2096, al-Albaani sanoi, että tämä on sahih)

Al-Qasim kertoi: "Nainen Ja'farin jälkeläisistä pelkäsi, että hänen walinsa saattaisi naittaa hänet jollekulle vastoin hänen tahtoaan. Joten hänet lähetettiin kahden vanhemman ansari-miehen, 'AbdurRahmanin ja Mujammi'n, kahden Jariyan pojan luo ja he sanoivat: "Älä pelkää, sillä jos Khansa' bint Khidamin isä naittaisi hänet vastoin hänen tahtoaan, Profeetta mitätöisi sen avioliiton."
(Sahih Bukhari, vol 9, kirja 86, hadith 99)

Khansa' bint Khidam Al-Ansariya kertoi, että hänen isänsä naitti hänet, kun oli matroona, ja hän ei pitänyt siitä avioliitosta. Joten hän meni valittamaan Profeetalle ja hän julisti avioliiton epäpäteväksi.
(Sahih Bukhari, vol 9, kirja 85, hadith 78)

Khansa bint Khidam Al-Ansariya kertoi, että hänen isänsä naitti hänet, kun hän oli matroona, eikä hän pitänyt siitä avioliitosta. Joten hän meni Allahin apostolille ja tämä julisti avioliiton epäpäteväksi.
(Sahih Bukhari, vol 7, kirja 62, hadith 69)

'Aisha kertoi, että tyttö tuli hänen luokseen ja sanoi: "Minun isäni nai minut veljen pojalleen, jotta voisi kasvattaa omaa statustaan ja minä en halunnut". 'Aisha sanoi: "Istu tähän kunnes Profeetta tulee." "Sitten Allahin lähettiläs tuli ja kerroin hänelle mitä tyttö oli sanonnut. Hän lähetti viestin tämän isälle, kutsuen häntä ja isä jätti asian tytön päätettäväksi." Tyttö sanoi: "Oi, Allahin lähettiläs, hyväksyn, mitä isäni teki, mutta halusin tietää, onko naisilla sananvaltaa tässä asiassa."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 26, Hadith 3271, sahih)

Sheikki Ali Badahdah on sanonut: "Jos mies tietää, että hänen morsiamensa perhe pakottaa tyttären naimisiin hänen kanssaan, miehen tulee itse kieltäytyä astumasta avioliittoon. Hänen ei ole laillista naida naista, jonka tietää olevan haluton avioliittoon."

Sheikki Ibn ‘Uthaymeen sanoi isistä, jotka pakottavat tyttäriään naimisiin: "On haram miehelle pakottaa tyttö naimisiin miehen kanssa, jota hän ei halua puolisokseen, ja mikä on haram, ei voida hyväksyä, eikä toteuttaa, koska pakkoavioliiton solmiminen menisi vastaan sitä kieltoa. Kun sharia kieltää jonkin asian, sitten meidän ei tule osallistua siihen tai tehdä sitä. Jos toteutamme jonkin kielletyn asian, se tarkoittaa, että olemme tulleet osallisiksi siihen ja tehneet sen, ja olemme tehneet sen samanveroisiksi sharian sallimien asioiden kanssa. Näin ollen, oikea näkemys on, että pakkoavioliittoa ei ole hyväksytä avioliitoksi."

Kattila-MauriIslamin perusteetLuonut: Kattila-MauriMaanantai 09.09.2013 14:33

Tämän artikkelin osat:
- Mikä on islam?
- Kuka on Allah?
- Islamin perususkomukset
- Islamin harjoittamisen peruspilarit

Mikä on islam?

Islam on uskonto ja elämäntapa, joka perustuu Allahin palvontaan ja jonka Allah on paljastanut profeettojensa kautta. Sana islam tulee termistä "sä-lä-mä", johon liittyy kolme eri käsitettä: rauha, alistuminen ja puhtaus. Islaminuskoisen eli muslimin tulee alistua Allahille ja yksin Allahille. Sana "Allah" on arabian kieltä ja tarkoittaa "Jumala".
Islamin uskonnolliset tekstit ovat Koraani, johon on koottu Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) Jumalalta saamat ilmoitukset sekä hadith-kirjat, joihin on koottu perimätietoa siitä, mitä Muhammad (rh) on eläissään tehnyt ja sanonut. Niistä löytyvät kaikki, mitä islamin uskonto sisältää. Vaikka muslimit uskoisivat johonkin asiaan tai tekisivät jotain, se ei kuulu islamiin, ellei sitä ole kirjattu Koraaniin tai haditheihin.

Rukous, Koraanin opiskelu ja uskonnosta kertominen muille ovat Jumalan palvontaa. Myös sairaiden luona vieraileminen, seksin harrastaminen puolison kanssa ja lasten vieminen puistoon ovat palvontaa. Itsensä hakkaaminen tai tarpeellisen ravinnon ja unen kieltäminen itseltä eivät koskaan ole palvontaa.

Kuka on Allah?

Allah on arabian kieltä ja tarkoittaa "Jumala". Allah on ainoa oikea jumala ja ainoa, jota meidän kuuluu palvoa.
Hän loi ihmiset ja jinnit (henkiolennot) vain palvomaan Häntä. Allah antaa elämän ja Hän antaa kuoleman. Hän ei tarvitse KETÄÄN, eikä MITÄÄN. Hän ei syö, eikä juo.

Hän on ikuinen, kuolematon. Hän on aina ollut olemassa. Hänellä ei ole alkua, eikä loppua. Hänellä ei ole lapsia, eikä vanhempia.

Hän ei omaa sukupuolta, eikä seksuaalisuutta.

Hän on kaikkivoipa kaikkivaltias. Mitään ei tapahdu ilman Hänen lupaansa.
Hän on meidän ymmärryksemme yläpuolella. Ei ole ketään mahtavampaa kuin Hän. Kukaan ei voi täysin käsittää, millainen Hän on.
Islamin perususkomukset

Islamiin kuuluu kuusi perususkomusta:

1) usko Jumalaan: Jumala, Allah on yksi. Hän on luonut meidät ja koko tämän maailman. Hän on kaikkinäkevä, armelias armahtaja, hyvyyden antaja, kaikkein anteeksiantavaisin, loistava, lempeä, suojelija, oikealle tielle saattava. Hän on aina ollut olemassa ja tulee olemaan.

2) usko enkeleihin: enkelit ovat kookkaita, tahdottomia Jumalan palvelijoita. Niitä ei voi nähdä paljaalla silmällä, mutta joskus ne voi aistia. Enkelit on luotu valosta, siinä missä ihmiset on luotu maasta ja jinnit tulesta. Eri enkeleillä on monenlaisia tehtäviä, on olemassa mm. Kirjoittavat enkelit, jotka merkitsevät ylös ihmisen hyvän ja pahat teot, Kuoleman enkeli, joka hakee ihmisten sielut kuoleman tullessa, enkelit, jotka ovat vastuussa sikiöstä kohduissa, enkeli, joka vartioi Helvetin tulta, jne.

3) usko Jumalan lähettämiin kirjoihin: Jumala on aikojen saatossa lähettänyt alas monia kirjoja, kuten Koraanin Muhammadille (rh), Evankeliumit Jeesukselle (rh), Tooran Moosekselle (rh), Psalmit Daavidille (rh), jne. Ne ovat kaikki alunperin olleet totta, mutta niistä vain Koraani on säilynyt muuttumattomana Jumalan sanana, muihin ihmiset ovat sekoittaneet omia kirjoituksiaan.

4) usko profeettoihin ja sanansaattajiin: he olivat ihmisiä, joille Jumala antoi tehtäväksi levittää sanaa ja varoittaa Hänestä. Heitä olivat mm. Adam, Nooa, Loot, Joosef, Jeesus ja Muhammad (rauha heille). Aiemmat profeetat lähetettiin vain omille kansoilleen, mutta Muhammad (rh) lähetettiin koko ihmiskunnalle. Hänen jälkeensä ei ole tullut, eikä voi tulla enää lisää profeettoja.

5) usko Tuomiopäivään ja ylösnousemukseen: maanpäällinen elämä on vain valmistautumista tuonpuoleiseen elämään. Tuomiopäivänä maailma tuhoutuu ja Jumala herättää kaikki uuteen, päättymättömään elämään ja laittaa vastuuseen hyvistä ja huonoista teoista. Ylösnousemuksen päivänä Jumala osoittaa suurta armoaan ja lempeyttään palkiten hyväntekijät. Tuomiopäivää edeltää Lopun ajat, jolloin mm. Anti-Kristus ilmestyy aiheuttamaan korruptiota maailmaan.

6) usko kohtaloon: Jumala on määrännyt kaiken ennalta. Ennen kuin Hän luo jotain, Hän tietää tarkalleen, millaiseksi Hän sen luo. Hän tietää tarkalleen, milloin synnymme, milloin kuolemme ja mitä tulemme tekemään elämässämme. Hän on kuitenkin antanut meille vapaan tahdon, emmekä siis tosiaankaan voi syyttää Häntä pahoista teoistamme.

Islamin harjoittamisen peruspilarit

1) Uskontunnustus: "Minä todistan, ettei ole muuta jumala kuin Allah, ja Muhammad on Hänen sanansaattajansa" tai tarkemmin ilmaistuna "millään muulla ei ole oikeutta tulla palvotuksi kuin yksin Allahilla".
Joillekin uusille muslimeille on voinut jäädä sellainen mielikuva, että uskontunnustuksen lausuminen riittää taivaspaikan saamiseen, mutta ei se riitä, siinä tarvitaan muutakin palvontaa.

Luulevatko ihmiset, että heidät sanottuaan »Me uskomme» jätetään rauhaan koettelematta?
(Koraani 29:2)

2) Rukous: muslimin pitää rukoilla viisi kertaa vuorokaudessa. Rukouksessa ylistetään Jumalaa, palvotaan Jumalaa, pyydetään Jumalalta anteeksi syntejä. Rukoukset osoitetaan suoraan Jumalalle ja vain Hänelle. Jos haluat rukoilla jotain Hänen lisäkseen tai haluat rukoilla Häntä jonkin välittäjien, välikäsien kautta, voit hylätä islamin (tai olet tehnyt niin jo).

3) Paasto: muslimin pitää paastota joka vuosi Ramadan-kuukauden valoisana aikana, paitsi jos hän ei siihen raskauden tai muun syyn takia pysty.

4) Almuvero: muslimin pitää maksaa vuosittain tietty summa köyhien auttamiseen tai moskeijan rakentamiseen.

5) Pyhiinvaellus: muslimin pitää ainakin kerran elämässään pyhiinvaeltaa Saudi-Arabiaan Mekan kaupunkiin, jossa Muhammad (rh) syntyi, jos terveys ja rahavarat riittävät matkan tekemiseen.

mukavuuspuhelinKoraani on tie onneen.Luonut: mukavuuspuhelinSunnuntai 11.01.2009 04:47

11.01.2009 02:29 <JaUsmarttisi``> Koraani on tie epäonneen ja kärsimykseen.
11.01.2009 02:35 <_Ayskan_> mist vitust sä horo tiiät sen..??
11.01.2009 02:36 <JaUsmarttisi``> No kun katsoo tota sinunkin käyttäytymistä poikkeavaa mielipidettä kohtaan, huomaan ettet sinäkään ole kovin täysipäinen.
11.01.2009 02:39 <_Ayskan_> hahahaaa...kuule älä auo päätäs mull...mist sä tiiät muka johtaa kärsimyksee..?
11.01.2009 02:40 <JaUsmarttisi``> Koraani on kirja joka sallii naisten pitämisen koiran arvoisena, ihmisten tappamisen ja kiduttamisen jonkin epäjumalan nimeen.
11.01.2009 02:41 <_Ayskan_> Hyvä ihminen ootsä ees lukenu koskaa Koraanii vai päätteleksä vaa nii..?
11.01.2009 02:43 <JaUsmarttisi``> Kyllä, mä olen lukenut koraanin englanninkielisenä kannesta kanteen. Olen tutkinut islaminuskoa muutenkin tosi paljon, koska pidän sitä kiinnostavana katsomuksena.
11.01.2009 02:44 <_Ayskan_> Kuule hyvä juttu...oks sul jotenki parempi olo tulla haukumaa Kooraanii..??
11.01.2009 02:46 <JaUsmarttisi``> En tullut sen kummin haukkumaan koraania. Pidän sitä ihan jeesinä vessalukemisena, mutta huoh niitä ihmisiä jotka siihen uskoo. Ootko muuten katsellu viimeaikoina uutisia? Mitäs tuolla lähi-idässä sun muualla tapahtuukaan kokoajan sen vitun vihkosen nimissä?
11.01.2009 02:52 <_Ayskan_> vessanlukemisena...omg...eikä sun todellakaa tartee kääntää asiiaa mihinkää sotaan...sitä paitsi uskoksä ees mihinkää..?
11.01.2009 02:54 <JaUsmarttisi``> Itseeni. No joo, ei käännetä asiaa sotaan. Mitäs muuta tuolla kehitysmaissa puuhataan. Ootas.. Pikku hetki.. Ei, en keksi muuta. Eiku joo, raiskaa ne turisteja ja kaappaa laivoja. Okei aika rajuu kärjistämistä mut mut mut mut...
11.01.2009 02:57 <_Ayskan_> itsees...tarkottaa etten jää hukkaamaan aikaani suhun...!!
11.01.2009 03:29 <_Ayskan_> Sorry, ihmiset kielenkäyttöni..! :o
11.01.2009 13:59 <EgOoS> Ei mitää..! mut toi on tollanene perus suomalainen joka ei tajuu mistää mitää..!! se sit näkee tuomiopäivänä..!!
11.01.2009 14:04 <NaD|> Päivän jae Allah (swt) sanoo Koraanissa: Älä ole ylpeä ihmisiä kohtaan, äläkä vaella maassa pöyhkeänä. Totisesti, Jumala ei rakasta omahyväistä kerskuria. Hillitse itsesi ja puhu sävyisästi. Totisesti, rumin ääni on aasin hirnunta. Koraani (31:18-19)
11.01.2009 14:13 <JaUsmarttisi``> En ole suomalainen. Miksi sinulla on ennakkoluuloja suomalaisia kohtaan?
11.01.2009 14:28 <-aishä> 11.01.2009 14:13 <JaUsmarttisi``> En ole suomalainen. Miksi sinulla on ennakkoluuloja suomalaisia kohtaan? <
vitun pelle kysy se kuule itteltäs ku sä se suomalainen oot !!1
11.01.2009 16:22 <JaUsmarttisi``> Luetun ymmärtäminen on vaikeaa sinulle? Sanoin juuri tuossa quotettamassasi lauseessa että en ole suomalainen. Kuka tässä se pelle on? Ja miksi noin hyökkäävä asenne? Mielestäni Allah ei sallisi moista takajaloilleen nousua tälläisessä tilanteessa.
11.01.2009 16:31 <-aishä> no lol sä et ees tiedä mitää allahist sitä varten sanoin sua just pelleks ! tyhmä !
11.01.2009 16:34 <JaUsmarttisi``> Enköhän mä tiedä Allahista vähän sua enemmän ;)
11.01.2009 17:41 <-aishä> SAATANAN RUMA LAPSI OO JO HILJAA
11.01.2009 18:29 <Fady> noniin, mitäs jos nyt siivoisitte suunne ja lopettaisitte tappelun, muslimeille, kannattaaks kerätä dembii ku haukutte ja kiroilette jollekki jätkälle? no ei kannata... eli feissi kii jos ette voi puhua ilman että olette loukkaavia, ja jausmarttisille, voithan säkin kunnioittaa meitä.
11.01.2009 18:32 <Fady> muslimeina meidän pitäis näyttää esimerkkiä miten pitäisi käyttäytyä, eikä alkaa räyhäämään heti, jos muistatte niin Profeetan (saw) päälle kaadettiin siansisälmyksiä kun hän rukoili, alkoiko hän tappelemaan ja kiroilemaan silloin? ei alkanut. nii ottakaamme siitä sitte mallia.
11.01.2009 21:21 <JaUsmarttisi``> Fady, mä olen kokoajan puhunut kunnioittavasti teitä kohtaan yksilöinä, mutta en todellakaan uskontokuntana.
11.01.2009 21:21 <JaUsmarttisi``> Mutta jos rakentavaan kritiikkiin täällä vastataan haistattelulla ja solvaamisella, jätän keskustelun kanssanne sikseen.
11.01.2009 21:40 <-aishä> oisit nytte molemmat hiljaa te ette näköjää molemmat tiedä mitää tehän ootte PERUS SUOMALAISII mitä te allahista tiedätte
11.01.2009 21:51 <JaUsmarttisi``> Onko islaminusko ainoastaan ei-suomalaisille?
11.01.2009 22:09 <-aishä> sanoiks mä nii vai ?
11.01.2009 22:10 <-aishä> oikeestaanpa ei hutsuille esim sulle ku su
11.01.2009 22:10 <-aishä> ku sä näköjää hutsuilet sun kuvis
11.01.2009 22:24 <JaUsmarttisi``> "perussuomalainen ei tiedä allahista mitään" Ja pöh, mitäs mä mun kuvissa hutsuilen, toi nainenhan sen hoitaa?
11.01.2009 23:29 <Fady> aisha, väitätkö etten tiedä Jumalasta mitään koska olen "perussuomalainen"?
11.01.2009 23:32 <JaUsmarttisi``> Aisha taitaa kuulua näihin jotka ryhmäpaine pakottaa uskomaan.
12.01.2009 13:34 <Fady> tässä on muuten kiinnostava video sanasta Allah, kannattaa kattoa, jemeniläinen juutalainen joka puhuu arabiaa hepreaa ja tota arameaa, joten sen pitäis tietää vähän mistä puhuu:) http://www.youtube.com/watch?v=y3XUNwPcIZg .
12.01.2009 15:18 <-aishä> olkaa jo hiljaa ei jaksa kuunel teit
12.01.2009 17:27 <JaUsmarttisi``> Vaikene itse, tekouskovainen. Jos et osaa pitää keskustelua yllä niin sinun ei pidä siihen puuttuman. Kieliasusi on muutenkin tavattoman epäkorrekti.
13.01.2009 08:43 <JaUsmarttisi``> Jeah, nyt poistui _ayskan_ vai mikä se oli, ilmiannon kautta =)

Jatkoa..

20.01.2009 18:58 <_Ayskan_> kuule mä en oo menny mihinkää..Sorry..!!!
20.01.2009 21:37 <JaUsmarttisi``> Noo jonkin aikaa olit poissa kuitenkin. Veikkaisin että jäähyllä koska et osaa olla asiallisesti. Käyttäydyt kuin pieni lapsi ja yrität itku silmässä selittää jotain uskonnosta josta et loppujen lopuksi tiedä mitään. Tekouskovainen. Ryhmäpaineen alainen.
20.01.2009 23:00 <Fady> noniin JaUsmarttisi, meneppäs nyt jonnekki muualle räyhäämään, ei tästä "keskustelusta" tule oikein mitään.
20.01.2009 23:38 <_Ayskan_> tiiäksää mitä se tarkottaa ees...ja oon asunu suomes koko ikäni et revi siit..!!!! ja tee kuule palvelus itteles ja HANKI ELÄMÄ ..!!
21.01.2009 07:16 <JaUsmarttisi``> Fady, en kai minä ole tässä mielestäsi se joka räyhää?
21.01.2009 08:03 <Fady> no kyllä sä sen periaatteessa aloitit, mutta jos sulla on jotain asiallisia kysymyksiä islamista niin kysy, mut jos ei oo nii anna vaan olla. Turha tapella jossain gallerian yhteisös, kuka sen sitten aloittaakaan:D
21.01.2009 08:11 <JaUsmarttisi``> No jos rehellisiä ollaan niin mä tulin tänne oikeastaan oppositioon, mutta odotin kyllä asiallisempaa keskustelua asian tiimoilta. Ehkä sitä en sitten saa täältä..
21.01.2009 08:21 <Fady> se voi olla niin.
21.01.2009 15:31 <-aishä> NO LOL VITTU OLKAA IHMISIKS !!!
21.01.2009 16:59 <JaUsmarttisi``> Kaikki muut ovat ihmisiksi, sinä messuat kuin viimistä päivää. Pidä nyt pikkuapina turpasi kiinni ja anna meidän olla.
21.01.2009 17:14 <_Ayskan_> Kuule anna sä vaa olla....kaikkii on ollu kivasti kunnes SÄ ilmestyit tänne .....nii et sillee :>
21.01.2009 17:14 <-aishä> vittu äitis oli APINA KU SUT VÄSÄS ET PIDÄ PÄÄSKII !!!
21.01.2009 17:16 <JaUsmarttisi``> Hahaha :D Ihanaa pikku tietämätöntä teiniangstia =) Kiitos päivän nauruista. Nyt tiedän että olette kehittymättömiä pikku apinoita =)
21.01.2009 17:19 <_Ayskan_> Omg...eks hyvä ihmine tajuu et kukaa ei jaksa sua...HÄIVY...ja hautaa ittes samal ...Thx<3
21.01.2009 18:12 <Mr^WhiteRose> Nyt kaikki lapsukaiset olkaaa hiljaa te pilate tämän yhteisön mainetta missä on admini!
21.01.2009 19:52 <-aishä> 21.01.2009 17:16 <JaUsmarttisi``> Hahaha :D Ihanaa pikku tietämätöntä teiniangstia =) Kiitos päivän nauruista. Nyt tiedän että olette kehittymättömiä pikku apinoita =) <
of course me ollaan gangstoja ei sentää mitää vitun perusuomalaisii ku erää pellet täällä on et sano se vitu apina vaa itteles !!
21.01.2009 19:54 <demetrio> gangsta ja angsti on täysin eri asioita.
21.01.2009 19:55 <-aishä> 13.01.2009 08:43 <JaUsmarttisi``> Jeah, nyt poistui _ayskan_ vai mikä se oli, ilmiannon kautta =) <
kuule eks sull oo mitää muut tekemist ku ilmiantaa toisii vittu huomaa miten dorka sä oikeesti oot ja vittu miks sull on ees gallerias kuvii vittu hetiku menin kattoo sun kuvii vittu kone meni paskaks !!!
21.01.2009 19:55 <-aishä> 21.01.2009 19:54 <demetrio> gangsta ja angsti on täysin eri asioita <---- kiva tietää !!
21.01.2009 19:56 <demetrio> goodgood
21.01.2009 19:58 <-aishä> jausmarttisi`` <---- vittu oot oikeesti vitun pelle muija ääk vittuku katon sua näytät ihan porsaan perseelt sry unohdin et oot porsaan PERSE !!!
21.01.2009 20:33 <Fady> subhanAllah, onks tää oikeesti sun mieltä oikee käyttäytymistapa?
21.01.2009 21:38 <Mr^WhiteRose> tyttöt ei osaa käytäytyä ja pilaa hirvesti sekä islmain että tämän yhteisön mainetta.... VIELLÄ kysyn kerran miks admini ei välitä ....
21.01.2009 21:42 <Mr^WhiteRose> SIT NYTEN IHAN TOSI MENKÄÄ ETIMÄÄN TOISTA PIAKA MISSÄ RIIDELETTE...
21.01.2009 21:42 <Mr^WhiteRose> siis paika *
21.01.2009 22:04 <JaUsmarttisi``> Äyskäri, mua ei todellakaan innosta häipyä sen takia ettet kehittymättömässä pikku mielessäsi osaa toleroida toisten mielipiteitä =)
23.01.2009 13:07 <Mr^WhiteRose> niin aisha tää riitä nyt ... ihan tosi ... onko tämä käytäytyminen sun mielstä oikeen..." vittu oo ihmisisk sä" ja "Vittu älä jaksa" ja jotain muuta turhaaa ...
23.01.2009 13:08 <Mr^WhiteRose> VIELÄ 1 asiaa miten kehtat sanoa isomalle semosta sanoja....
23.01.2009 13:11 <Mr^WhiteRose> JOS joku alkaa väitää jotain joka ei ole olemassa niin keskustelulla aisaa selviä ei tarvi misään nimessä tehä asiaa pahemaks ja haukua
23.01.2009 13:11 <Mr^WhiteRose> 11.01.2009 02:29 <JaUsmarttisi``> Koraani on tie epäonneen ja kärsimykseen. 11.01.2009 02:35 <_Ayskan_> mist vitust sä horo tiiät sen..??
23.01.2009 13:14 <Mr^WhiteRose> täää ei olle järkevä vastaus eikä islamin opetus mukaista jos et osaa vastata ei tarvi sanoa toisia "horoks" ... sillä se ei milään ärsytyy muta se ärsytä meitä kun tossa pilat islamin mainetta
23.01.2009 13:15 <Mr^WhiteRose> 11.01.2009 16:34 <JaUsmarttisi``> Enköhän mä tiedä Allahista vähän sua enemmän ;) 11.01.2009 17:41 <-aishä> SAATANAN RUMA LAPSI OO JO HILJAA
23.01.2009 13:16 <Mr^WhiteRose> olen ehkä saman mieltä että toi JaUsmarttisi ehkä tietä sua enemän...
« Uudemmat - Vanhemmat »