IRC-Galleria

Faq

Kysymys: Onko videoiden lisäyksessä jotain erityisiä sääntöjä?
Vastaus: IRC-Gallerian yleiset säännöt pätevät myös videoihin. Vaikka keikoilta ja tapahtumista otettuja bändikuvia voi lisätä IRC-Galleriaan, ovat keikkavideot kuitenkin tekijänoikeussyistä kokonaan kiellettyjä. Internetistä kopioidut videot ovat myöskin kiellettyjä.
Takaisin ylös
Kysymys: Lukeeko ylläpito yksityiskommentteja?
Vastaus: Ylläpito ei näe yksityiskommentteja. Ne voidaan kuitenkin lukea lähettäjän tai vastaanottajan luvalla, esimerkiksi silloin kun tutkitaan mahdollista sääntöjen rikkomista. Ilman lupaa kommentteja ei lueta koskaan.
Takaisin ylös
Kysymys: Saako IRC-Galleriaan rekisteröityä jos ei osaa suomea?
Vastaus: Saa. Kaikkien käyttäjien tulee kuitenkin noudattaa sääntöjä ja myös sellaisten käyttäjien, jotka eivät ymmärrä Suomea, tulee selvittää mitä säännöissä ja käyttöehdoissa kerrotaan.
Takaisin ylös
Kysymys: Voinko rekisteröidä tunnuksen bändilleni?
Vastaus: Bändit ovat tervetulleita IRC-Galleriaan. Rekisteröi tunnus normaalisti ja ota sen jälkeen yhteyttä ylläpitoon osoitteeseen musiikki@irc-galleria.net. Kerro viestissä tunnuksen nimimerkki, bändin nimi, bändin kotisivun/myspacesivun osoite ja mahdollinen levy-yhtiö. Lähetämme sinulle tarkemmat ohjeet bänditunnuksen käyttöön.

Yhteydenotto on pakollinen ja bänditunnukset joista ei ilmoiteta, poistetaan.
Takaisin ylös
Kysymys: Voinko tehdä ryhmätunnuksen esimerkiksi nuorisotalolle?
Vastaus: Jos haluat rekisteröidä tunnuksen nuorisotaloa, järjestöä tai vastaavaa varten, ota yhteyttä ylläpitoon Yhteydenotto-sivun palautelomakkeen avulla. Voimme sopia yhteisistä pelisäännöistä ja myöntää luvan ryhmätunnukseen.
Takaisin ylös
Kysymys: Mistä löydän IRC-Gallerian säännöt?
Vastaus: Löydät IRC-Gallerian säännöt osoitteesta http://irc-galleria.net/rules.php.
Takaisin ylös
Kysymys: Mitä tapahtuu jos rikon sääntöjä?
Vastaus: Sääntöjä rikkovalle käyttäjälle voidaan antaa huomautus tai jäähyä. Vakavat tai toistuvat sääntörikkomukset johtavat tunnuksen poistamiseen.
Takaisin ylös
Kysymys: Voinko lisätä IRC-Galleriaan kuvia aseharrastuksestani?
Vastaus: IRC-Gallerian säännöt asekuvien suhteen ovat tiukat. Sallittuja ovat vain sellaiset asekuvat, joista käy selkeästi ilmi aseen käyttö harrastustarkoituksessa kuten esimerkiksi Airsoft-kuvat tai siistit metsästyskuvat. Jos kuvan tunnelma on uhkaava tai siinä osoitetaan aseella kameraa tai toista henkilöä, kuva poistetaan, oli kyseessä sitten oikea- leikki- tai Airsoft-ase.
Takaisin ylös
Kysymys: Mitä on floodaus ja miksi se on kiellettyä?
Vastaus: Floodaus tarkoittaa viestien massapostittamista eli useiden viestien lähettämistä nopeasti samaan kohteeseen. IRC-Galleriassa floodausta voi olla myös pitkän, samaa sanaa toistavan viestin lähettäminen. Floodaaminen ja kaikenlainen kommenteilla häiriköinti on kiellettyä IRC-Galleriassa, koska se häiritsee muita käyttäjiä.
Takaisin ylös
Kysymys: Miksi oletuskuvan täytyy olla omakuva? Eikö riitä että kaverini tunnistavat minut?
Vastaus: IRC-Galleriassa ei ole tarkoitus esiintyä anonyyminä. Tästä syystä myös sellaisten henkilöiden jotka eivät tunne sinua ennestään, täytyy voida tunnistaa sinut oletuskuvastasi.
Takaisin ylös
Kysymys: Mikä on sääntöjenvastaista mainostamista?
Vastaus: Omien kuvien, yhteisöjen tai esimerkiksi omien kotisivujen mainostaminen kommenteilla on kiellettyä. Kiellettyjä ovat myös julisteet tai muut kuvalliset ilmoitukset, joissa ilmoitetaan hintatietoja, tai myynti-ilmoitusten tilaaminen Mun Kuva tai Mun Yheisö -tilaan etusivulle. Halutessasi voit esimerkiksi lisätä sivullesi linkin Huuto.net -kohteeseesi, kunhan et mainosta linkkiä kommenteilla.
Takaisin ylös
Kysymys: Saako samalla henkilöllä olla useampia tunnuksia? Voiko tunnuksen tehdä yhdessä jonkun kanssa?
Vastaus: Ryhmätunnukset sekä useammat tunnukset samalla henkilöllä ovat kiellettyjä, ellei asiasta ole sovittu erikseen ylläpidon kanssa.
Takaisin ylös
Kysymys: Löysin sääntöjenvastaisen kuvan, blogimerkinnän tai asiattomasti käyttäytyvän käyttäjän. Mitä teen?
Vastaus: Jokaisen profiilin, kuvan, videon ja päiväkirjamerkinnän yhteydestä löydät painikkeen "Ilmoita ylläpidolle", jonka avulla voit ilmoittaa sääntöjenvastaisesta materiaalista tai häiritsevästä käytöksestä. Tarkistamme kaikki ilmoitukset.
Takaisin ylös
Kysymys: Näkeekö kukaan tekemiäni ilmoituksia?
Vastaus: Vain ylläpito näkee ilmoittajan ja ilmoituksen tiedot eikä ilmoituksen kohteelle koskaan kerrota keneltä ilmoitus on tullut. Turhien ilmoitusten tekeminen on kuitenkin sääntöjenvastaista ja useat turhat ilmoitukset voivat johtaa jäähyyn tai tunnuksen poistamiseen.
Takaisin ylös
Kysymys: Saanko tietää kun ilmoitukseni on käsitelty?
Vastaus: Kerromme tunnuksia koskevista toimenpiteistä vain tunnuksen omistajalle itselleen. Tämän vuoksi emme voi kertoa ilmoittajalle mihin toimenpiteisiin hänen ilmoituksensa johdosta on ryhdytty.
Takaisin ylös
Kysymys: Minulta poistettiin kuva syyllä “Kaikilta kuvassa esiintyviltä tulee olla lupa kuvan julkaisemiseen” Olen mielestäni kysynyt luvan kaikilta. Mistä on kyse?
Vastaus: Kaikilta kuvissa esiintyviltä tulee aina olla lupa kuvan julkaisuun. Vaikka lupa olisi kuvan julkaisuhetkellä annettu, on kuvassa esiintyvällä oikeus perua lupa milloin tahansa. Poistamme kuvan aina jos joku kuvassa esiintyvistä sitä pyytää.
Takaisin ylös
Kysymys: Sain huomautuksen tai jäähyä ilman syytä! Kuka teki ilmoituksen ja tarkistaako ylläpito niitä koskaan?
Vastaus: Tarkistamme kaikki ilmoitukset käsin. Tästä huolimatta törmäämme joskus väärään käsitykseen siitä, että ilmiantamalla toisen käyttäjän voi aiheuttaa hänelle hankaluuksia kuten jäähyn tai tunnuksen poiston. Päätämme kuitenkin mahdollisista ylläpitotoimenpiteistä vasta tutkittuamme asian, eikä jäähyjä anneta koskaan ilman syytä tai vain toisen käyttäjän ilmoituksen perusteella. Aiheettomien ilmoitusten tekeminen on kiellettyä ja jatkuvasta turhasta ilmoittelusta voi joutua jäähylle.

Kun tunnuksesi on jäähyllä, näet sisäänkirjautuessasi ylläpidon ilmoittaman jäähysyyn. Lue syy ja säännöt tarkkaan. Jos et senkään jälkeen tiedä miksi tunnuksesi on jäähyllä, ota yhteyttä ylläpitoon.

Takaisin ylös
Kysymys: Tunnukseltani poistettiin sääntöjenvastaista materiaalia. Voinko saada sen takaisin esimerkiksi sähköpostiini?
Vastaus: Poistamme kaiken sääntöjä rikkovan materiaalin ilman ennakkovaroitusta eikä sääntöjenvastaisena poistettua materiaalia palauteta takaisin käyttäjälle. Kaikista kuvista ja videoista kannattaa pitää kopiot myös omalla koneella.
Takaisin ylös
Kysymys: Miten päivän kuva valitaan?
Vastaus: Päivän kuva valitaan eniten ääniä saaneiden kuvien joukosta. Yksi kuva voi olla päivän kuvana vain kerran, ja kaikki kuvan lisäyksen jälkeen annetut äänet lasketaan kokonaisäänimäärään.

Jokaiselta käyttäjältä lasketaan yksi ääni kuvaa kohden. Ennen julkaisua ylläpito tarkistaa päivän kuvaksi ehdolla olevat kuvat, ja poistaa joukosta sääntöjen tai hyvän maun vastaiset kuvat.
Takaisin ylös