IRC-Galleria

[pörris]

[pörris]

Pörrö

[Ei aihetta]Keskiviikko 31.10.2007 13:13

Ihmiset kokevat ja näkevät maailman niin eri silmin. Samanlaiset asiat voidaan nähdä väärinä -ja oikeinatekoina tai tapoina. Pystyykö ihmiset ratkaisemaan tälläiset ongelmat yhteisymmärryksessä? Pystyvätkö ihmiset perustelemaan oman kantansa tarpeeksi hyvin?

Mistä näkemyserot johtuvat? Ovatko ne kiinni kasvatuksesta vai kulttuurieroista; länsi vastaan itä, pohjoinen vastaan etelä. Uskon, että ympäristö missä kasvamme vaikuttaa todella paljon meihin ihmisiin ja törmäyksiä tapahtuu eri paikoissa kasvaneiden kesken.

Toisaalta ajattelen, että näistä törmäyksistä voidaan myös oppia, puhua ja ymmärtää. Aina tietysti ei voi löytyä kultaistakeskitietä mutta ehkä silloin tulee yrittää kunnioittaa ja ymmärtää toista. Jos tämäkään ei onnistu niin sitten törmäyksestä voi tulla iso.

Itse olen ehkä maailman huonoin ihminen miettimään perusteluja teoilleni. Elän ehkä liian paljon tunteen varassa en järjen eli suomeksi sanottu teen liian paljon ja ajattelen liian vähän. Ihminen on kylläkin oppiva nisäkäs; ehkä minäkin opin?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.