IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Raskausviikot 39+0Maanantai 16.06.2008 03:42

Nyt sitten enää viikko laskettuun aikaan. Ei uskoisi, että aika on näin äkkiä mennyt. Piinaavaa tämä viimeisten viikkojen odottelu, kun haluaisi jo lapsen syntyvän, jotta pääsisi tutustumaan lähemmin.
Viime tiistaina (rv 38+1) oli TAYS:n äitiyspoliklinikalla ultra ja synnytyksen suunnittelu. Vauva sai kokoarviokseen 2,9kg, joten ei esteitä alatiesynnytykseen, kun on noin pikkuinen, tosin kasvaa kuitenkin vielä pari sataa grammaa per viikko.
Verenpaineet laitettiin seurantaan, vaikka olivat normaalilukemissa (RR 119/73) tälläkertaa. Joten nyt mun täytyy pari kolme kertaa viikossa käydä neuvolassa mittauttaan verenpaineita. Hermostuminen ja liika rehkiminen kiellettiin. Korkeat ja paljon vaihtelevat verenpaineet kuulemma aiheuttavat istukassa verenkiertohäiriöitä vaikkakin ultrassa veren virtaus oli normaalia istukassa ja napanuorassa.
Lapsiveden määrä oli juuri ja juuri normaalin rajoissa. Vauvan sydänäänet ja liikkeet olivat ok. Pikkuinen oli edelleen raivotarjonnassa ja asettunut pää lantion yläaukeamaan. Kohdunkaulaa oli enää 1,5cm ja sormelle auki, joten eiköhän se pikkuinen sieltä kohta maailmaan tupsahda :)

Pesänrakennusviettini on huipussaan. Olen seota ukon ja pojan boheemin elämäntyylin takia, kun haluaisin paikkojen pysyvän siistinä vauvan tuloon asti. Eli se siitä, ettenkö hermostuisi... onneksi en omista kotona verenpainemittaria! Saan imuroida ainakin kerran päivässä, kun lampsivat kengät jalassa mihin huivttaa ja syövät ruoan ja muut huikopalansa missä sattuu. WC pönttöä eivät viitsi siistiä jos sen tuhrivat... Lavuaariin jätetään syljetyt hammastahnat, partakarvat ja ajellut hiukset.
Ukkokin lupasi itse siivota kun pari viikkoa takaperin ehdotin palkallista siivousfirmaa. Pihi tais olla vaan. Mitään ei ole tehnyt siivoamisen eteen. Minä olen puunannut ja jynssännyt yksin. Jäljellä ois pölyjen pyyhintää... katsotaan tekeekö sitäkään. Mainittakoon, että ukko kokosi eilen Jyskistä ostamani lipaston. Silti olis kiva saada apua.
No nyt on hyvä olla itsestään ylpeä. Henrin huone sai tuta käteni jäljen, kun järjestin tavaroita fiksummin. Enää ei loju lattioilla, kun kaapeissa on tilaa säilyttää. Meidän makkarinkin sain kuntoon. Hoitopöytä on putsattu ja laatikot järjestetty sekä pinnasänky verhoiltu ja pedattu. Turvakaukalo ja sitterikin saapuivat. Nyt vauvalla on kaikki tarpeellinen. Vaippoja pitää käydä vielä ostamassa.

Nyt vain istun ja odotan supistuksia...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.