IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

...viihteellä...Sunnuntai 28.09.2008 07:10

Vartti sitten kotiuduin Tamperkeleen yöelämästä. Missään virallisissa yökerhoissa en kolunnut vaan turrutin perseeni kuppiloihin, joissa oli paljon kivempi jutella henkeviä kera viinan :)

Elikkä minä sittenkin raaskin antaa Saaran hoitoon ja lähdin hummaamaan arjen tomut jaloista. Saara meni mummun ja paaperon hoiviin. Samoin koiruus. Henri meni omalle isälleen jo perjantaina.

Meidän piti aluksi lähteä isännän kanssa yhdessä, mutta päädyttiin sitten lähtemään eri seurueissa. Minä valkkasin seurakseni hyvän ystäväni Miliam ja isännän piti mennä omien kavereidensa kanssa, mutta väsymys iski raskaan työn raatajaan. Isäntä jäi kotiin lepuuttamaan luomiaan. Minä aloittelin Pamsun kanssa jo yhdeksän aikaan kotona ja olinkin kaupunkiin lähtiessä pienissä sievissä. Nauratti ja kikatutti niin pirusti. Oikeeta teinimeininkiä. Kaupungissa tuli sitten kiskottua 2 tuoppia sidukkaa ja kolme suhtkoht vahvaa drinkkiä ja silti en humaltunut enää yhtään. Pikemminkin laskuhumala ja nälkä yllätti. Kotimatkalla orjuutinkin sitten tyttäremme kummisedän (tämän iltaisen taksisedän) ajamaan grillin kautta, jotta mamma saisi syötävää :D Kyllä mä oon kamala!

Mutta huonosta humaltuvuudesta huolimatta, oli kiva päästä tuulettumaan. Ei sitä tiedä, koska seuraavan kerran on mahdollisuus. Taas vuoden päästä?
Tänään tuli ikämittariin taas vuosi lisää ja nyt oon sitten 25 vuotias. Nyt olen sitten elänyt neljännes vuosisadan verran. Siinä missä valtaosa ikäisistäni bilettää ja nai kuin puput, minä olen se vähemmistö eli seesteinen kahden lapsen äiti, onnellisesti vakaassa parisuhteessa ja tuhansien eurojen veloissa :)

Kiitos kaikille minua onnitelleille.

P.S. Lauantaina suuntaan yöelämään vahvasti humaltuen, mikäli raaskin antaa Saaraa hoitoon. Minun mielestäni kukaan ei hoida Saaraa paremmin kuin minä ;) ja siksi epäröin vielä... Miten voin pitää hauskaa, jos mietin kuinka rinsessani pärjää. Henri on onneksi omalla isällään.
Elikkäs nyt mennään jo loppukuuta ja Saara täyttää kohta 3kk! Ohhoh. Niin se aika menee. Lokakuun eka päivä meillä on 3kk neuvola ja neuvolalääkäri, missä Saara saa ekan rokotuksen. Ja koska en ole ehtinyt kautta jaksanut päivitellä noita Saaran 2kk neuvolan tietoja, teen sen sitten nyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Saaran neuvola oli 4.9.2008.
Ikää oli silloin päivälleen 2kk ja 1vko.
Painoa oli tullut lisää edelliseen neuvolakäyntiin 1530g. Neuvolakorttiin merkittiin painoksi huikeat 6250g.
Pituutta oli tullut lisää edelliseen neuvolakäyntiin 5cm. Neuvolakorttiin merkittiin pituudeksi 58cm.
Päänympärys oli sillä kertaa 38cm.

Neuvolakorttiin neuvolatäti turinoi tällain:
"Kasvaa hienosti. Iho hyvä. Jäntevä, virkeä tyttö! Seuraa lelua hyvin. Hymyä, ääntelyä."

Kehoitti hankkimaan leikkimaton, missä kaaret ja pitämään muutenkin Saaraa paljon lattialla, niin kuulemma 2-3 viikon kuluessa kääntyisi. No kyseinen aika kulunut ja Saara köllöttää edelleen mieluusti selällään. Ei ole vielä kiinnostunut omien käsiensä ihmettelystä, saati tarttuisi kiinni omiin varpaisiinsa. Lelu pysyy pieniä hetkiä kädessä. Ei tartu leluun tarkoituksella, vaan sattumanvaraisesti. On kyllä oppinut tarkoitukella viemään kätensä suuhun. Imeskeleekin ahkerasti nyrkkiä ja kalvaa etenkin yläientä käsiin. Selällään maatessaan kyllä "treenaa" ahkerasti vatsalihaksiaan. Pää ja hartiat nousevat lattiasta, näyttää siltä kuin yrittäisi istumaan. Mahallaan ollessaan kannattelee päätään hienosti kyynärnojassa. Saara jokeltaa paljon. "Kai, kai. Ää ää. Ym..." Tosin suurin osa juttelusta on puhtaasti kiljumisen eri muotoja. Hyvin naisellinen tapa :) Nyt on viime viikon aikana oppinut maiskuttamaan ja napsuttaan suullaan. Virkayskää on esiintynyt jo toista viikkoa.

Neiti on nykyisin täysin pulloruokinnalla. Syö 8 kertaa päivässä 100ml eli yhteensä sen 800ml vrk:ssa, mikä on 2-3kk minimiannos. Ihmettelenkin, että miksi on tuollainen plösö ;D
Saara on nyt nukkunut liki 2viikon ajan yönsä kokonaan. Nukahtaa iltaisin klo 22 ja herää aamuisin klo 7. Aamusta nukkuu yhdet tunnin päiväunet ja puoliltapäivin menee pitkille päiväunille, jotka on yleensä 2,5-4 tuntia. Illasta nukkuu sitten kahdet 15-30min torkut. Eli olen erittäin tyytyväinen. Saara on tämän mukaan kiltti ja helppo lapsi :) Iltaitkutkin ovat vähentyneet. Enää on hyvin harvoin päätöntä huutamista. Voin sanoa, että minua kyllä onnisti, kun toinen lapseni on oikea unelma hoidettavuudeltaan. Henrin kanssa minulla oli vaikeampaa. Henri onkin ensimmäinen lapseni ja ekan lapsen kanssa tekeekin kaikki virheet :)

Saara päivää vaille 2kkKeskiviikko 27.08.2008 15:49

Päivitelläänpä taas neidin kuulumisia, kun nukkuu nyt sopivasti tuossa partsilla.

Saara kannattelee jo päätään aika hyvin ja virkeänä jaksaa kohottaa päätään mahallaan ollessaan. Väsyneenä pää heiluu kuitenkin kuin vieteri. Täysin hallitsematonta touhua :D
Lisäksi neidillä on hyvin hassu tapa möngertää eteenpäin mahallaan. Saara punkee jaloillaan itseään eteenpäin, harmi vain kun nuo kädet eivät siirry mukana vaan jäävät alle. Silloin aina pikku nenu joutuu vaaralle alttiiksi, kun saattaa tumpsahtaa lattiaan.
Reilu kolme viikkoa takaperin neiti alkoi jutella oikein toden teolla ja nyt yritetään jo harjoitella nauramista - tällä hetkellä kuulostaa hevosen hörähdykseltä tai sitten ihan kiljahtelulta. Nyt eilisen ja tämän päivän aikana on oppinut tykkäämään kutittelusta ja muusta hassuttelusta. Sitä aikaisemmin kutittelu ja muu pelleily sai neidin vain itkemään. Mokoma herkkis :D Isäänsä tullut!

Ensi viikon torstaina meillä on sitten neuvola. Saa nähdä mitä puntari näyttää... Pituutta on ainakin tullut. Huomaa hyvin, kun 50cm ja 56cm vaatteet jäävät pieniksi ja kerääntyvät hoitopöydälle.
Maanantaina minun pieni rakas poikani reppu selässä nousi kotipihasta koulukyytitaksiin ja aloitti esikoulun integroidussa ryhmässä näkönsä ja hienomotoristen heikkouksiensa vuoksi. Nyt eskaripäiviä on takana jo kolme, uusi ystävä löydetty, matematiikkaa, käsitteitä ja oman kuvan piirtämistä opeteltu.
Kamalaa kuinka äkkiä lapset kasvavat. Vasta äsken Henri oli vielä pieni poika, joka nauratti ihmisiä laittamalla housuvaipan päähänsä ja mietti uskaltaako wc-pönttöön kakata. Nyt poika nukkuu jo omassa sängyssä omassa huoneessa, haluaa tehdä kaiken ite ja opetella hampaita pesemään. Mihin minua enää kohta tarvitaan!? Puolen yön aikaan mennessäni itse nukkumaan, seison hetken Henrin huoneen ovella ja katselen, kun tämä tuhisee unissaan. Mieli teksi kaapata poika syliin ja kantaa viereeni. Sitten ryhdistäydyn ja käyn vain korjaamassa pojan peittoa. Kuinka kamalan sydäntä kaivertavaa onkaan rakkaus omiin lapsiin. Mies jää kyllä kakkoseksi :D

Elämää takana 1kk ja risat.Perjantai 01.08.2008 20:06

Saara täytti maanantaina pyöreän kuukauden :) Äitin iso pieni tyttö.
Maanantaina meillä oli myös neuvola. Isoveli ja iskä eivät päässeet - tosin me naiset pärjätään hienosti kaksinkin. Isoveli oli Annalan mummulassa yökyläilemässä ja isukki raskaan työn orjana.

Saaran neuvolakäynnin tiedot:

Pituutta 53cm - kasvu +3cm
Painoa 4720g - kasvu syntymäpainoon nähden +940g
kasvu 2.7.2008 punnitukseen (3630g) nähden +1090g
Pään ympärysmitta 35,5cm - kasvu +2,5cm

Neuvolatädin turinat: Kasvaa hyvin. Tulee pientä hormoninäppylää. Muuten iho hieno. Virkeä, seuraileva. Katsekontakti ja hymyvaste.

Saaran mielestä neuvolakäynti oli muuten kiva, kun oli niin hassu täti siellä, että hymyilytti koko ajan, niin että riemun kiljahduksiakin pääsi useampi kuin yksi, mutta nakuksi riisuminen, pituuden mittaus ja pimpsan katselu (ihottuman vuoksi) oli itkun paikka. Neiti parkuikin oikeaa "minua on nyt loukattu verisesti"-itkua.

Onni onnettomuudessa.Maanantai 21.07.2008 02:12

Nipsu loikkasi tänään Saaran päälle, suoraan pään yli! Saara huusi kuin sisävesihinaaja vaikka aluksi näytti siltä, että Nipsu suoritti virheettömän laskun jalat molemmin puolin Saaran päätä. Mun sydän oli pysähtyä. Nipsu sai huutia. Jälkikäteen huomasin Saaran takaraivossa punaisen jäljen, mistä nahka oli rullalla. Ei verta, naarmu vain. Silti aika vaarallinen tilanne. En tajua, koska koiruus oppii varomaan Saaraa :(

Saara pieni palleroinenPerjantai 18.07.2008 18:19

Hieman kuulumisia tänne nyt, kun Saara viitsi vihdoin nukahtaa päikkäreille parin tunnin maailman ihmettelyn jälkeen.
Saara on kasvanut paljon, sen huomaa vaatteista ja kuinka neiti ei enää mahdu reisien päällä makoilemaan. Tarvitaan jo kädet päätä pitelemään. Lisäksi poskiin ja raajoihin on saatu vauvamaista pyöreyttä - läskiä :D Muutenkin Saara on ihan erilainen vauva kuin henri muinoin. Onhan Saara ja Henri eri sukupuoltakin ja toisekseen onhan heillä eri isätkin. Siinä jo paljon syytä erilaisuuteen.
Saara on kamalan jäntevä. Saara nosti jo ensimmäisistä päivistä lähtien päätä ja etenkin mahallaan ollessa katselee ympärilleen. Saara kannattelee jo osittain päätään, liekö pystyssä olemisella vaikutusta. Saara ei yhtään tykkää olla kehtoasennossa sylissä, kenguruasento rinnalla tai olkapään yli tarkkailu on ainoat asennot missä viihtyy. Toivon, että iän karttuessa Saara viihtyisi enemmän selälläänkin, koska aikamoiselta sylivauvalta vaikuttaa. Isäntäkin palaa töihin maanantaina, joten ostin ristiäislahjarahoilla kantoliinan helpottamaan arkea.
Saara ei muutenkaan ole mikään rento lötkövauva, kuten Herni oli vaan kamalan jäntevä ja jäykkä. Esim. suuttuessaan nyrkit heiluu ja tarraa tissiin ja niitä ei sitten niin vain siirretäkään sivuun ennen kuin Saara on rauhoittunut. Pieni voimaneiti :D
Tisseistä puheenollen, imetän vain osittain. Saara saa joka ruoalla lisämaitoa ja iltaisin tankkaa tissiä ja pulloa järisyttäviä määriä. Sen tähden sitten varmaan nukkuukin niin hyvin. Eka yöunipätkä on 4-7tuntia, sitten 1,5tunnin syöttö/vaipanvaihto rumba ja sitten taas 2-4tunnin unet. Eli vielä en ainakaan kärsi unenpuutteesta ;) Rytmi pitäisi vain saada aikaistettua, kun nukutaan aina aamu yhdeksään vähintään ja sellainen ei passaa, kun Henrilläkin alkaa esikoulu 11.8. Parasta on kuitenkin se, että Saara osaa nukkua omassa sängyssä! Henri oli vauvana sellainen vieressä kuhnuttaja.
Saaralla on vieläkin huono imuote, tosin suututtamalla Saaran (esim.käsiä pitelemällä), neidin suu aukea sen verran reippaasti, että lykkään salamana nännin neidin kitaan. Aika kamalaa, mutta ei ole muuta vaihtoehtoa. Juuri, kun sain rinnat paranemaan, niin Saara lussutti vasempaan nänniin yli 1cm pitkän haavauman ja nyt tänään huomasin oikeassakin nännissä hankaumaa, joten kohta siinäkin on haavauma. Kyllä sapettaa omata punapigmenttinen iho!!!!! No urheasti aion imettää vielä, vaikka itku välillä syöttötilanteessa pääseekin. Mikäli jossain vaiheessa tulee pakkorako ja on lopetettava imettäminen, tulee se olemaan Saaralle kova paikka. Tutin syöminen helpottaisi vieroitusta, mutta Saara ei sitä huoli vaikka kuinka tuputtaisi. Anoppi ja oma äiti kummastelee, kuinka tyttö ei huoli tuttia ja lykkivät sitä aina siitä huolimatta Saaralle, mistä neiti riemastuu useimmiten. Sillain olen saanut syömään tuttia, että tuuppaan tutin suuhun ja pakkaan harsoliinoja siihen eteen, ettei pääse sylkäisemään pois. Toisaalta ei minua haittaa vaikka ei koskaan oppisi tutille. Paras rauhoitus keino on tähän asti ollut, kun keinutan Saaraa ja laulelen samalla. Henri aina sanookin; "laula äiti nyt se tuu tuu tupakkarulla."
Ja mitä Nipsuun tulee, niin koiruus möksöttää vauvasta. Ainakin yleisolotila on apea. Syynä lienee se, kun sisällä ei saa enää leikkiä eikä riehua. Lisäksi Nipsu on saanut satikutia pari kertaa, kun hyppää ennemmin vauvan yli kuin väistää ja kiertää.
Henri puolestaan hoitaa isoveljen roolin upeasti. Meitä vanhuksia Henri puolestaan koettelee olan takaa. Testaa vain rakkauttamme ja rajojaan. Toivotaan, että menee pian ohi.

Sellaista tällä kertaa. Seuraavat päivitykset sitten 28.7, kun Saaralla on 1kk neuvola.

Ristiäiset 12.7.2008Sunnuntai 13.07.2008 04:20

Kastepaikkana Kangasalan mummula

Kastepappina Seppälä Juha

Kummit:
Sylikummina mun pikkusisko
Kummisetänä Ukkokullan isoveli
Kummitätskä 2. ystäväni Terska

Vieraita yhteensä 22, spesiaalina isoisovanhemmat

Ja tärkein, se nimi!

Tyttökulta sai nimekseen: Saara Anja Aleksandra

TikanpoikaKeskiviikko 09.07.2008 01:52

Reilu viikko takana yhteiselämää rinsessan kanssa. Ristiäiset ensi lauantaina, eikä nimeäkään vielä :D
Tyttö on aivan ihana. Isänsä näköinen. Syö hyvin, tosin mun rintojen maidon määrä vähentynyt, kun on ollut stressiä ja kun on ollut pakko antaa lisämaitoa, on neidistä tullut laiska rinnan imijä. Nukkuisi vain rinnalla. Ja huomattuaan, ettei maitoa tulekaan niin helposti kuin pullosta, kiljuu kiukusta. Kivaa :/
Alta viikon ikäisenä nukkui yössä 2-3tuntia kerralla, nyt päältä viikon ikäisenä on nukkunut 4-7tunnin yöunia. Neiti valvoo illasta kuin tikanpoika ja tarkkailee maailmaa ellei ole rinnalla. Valvoo putkeen sellaiset 2-4tuntia, joten ei sinällään ihme, että on väsy ja nukkuu yöt hyvin. Aivan erilainen lapsi kuin Henri muinoin. Näillä "ei ole kylmä, mutta ei ole kuumakaan" ilmoilla, en ole osannut pukea tyttöä oikein ja on päässyt hikoamaan niin, että nivuset rikki. Nyt niitä paikkaillaan huolellisella pesulla, kuivauksella ja talkitsemisella sekä ilmakylvyillä. Toinen mikä voi olla syynä nivusten rikkoutumiseen on vaippamerkki. Napakin erittää mukavaa nestettä vielä vaikka putosi jo viime keskiviikkona pois. Sitä hoitelen Basibact puuterilla. Kieleenkin ollaan onnistuttu saamaan sammasta ja tänään neiti irvisteli puolukan maulle. Toivotaan ettei sammas tartu mun muutenkin arkoihin rintoihin. Neiti, kun lussutti rinnat ruvelle.
Muutoin meidän arki rullaa yllättävän hyvin. Henri on oikea malli isoveli. Pientä mustasukkaisuutta oli viime viikolla, mutta nyt kun leikkikaverit ovat palanneet lomilta, ei enää ehdi olla niin mustis. Vieraista harvat ja fiksut ovat osanneet huomioida liki 6v ainoana lapsena olleen Henrin pienin isoveljen lahjoin, mikä on liikuttanut etenkin minun mieltä. Osa vieraista on ollut niin törppöjä, että ovat kengät riisuttuaan lampsineet vain vauvaa ihastelemaan. Onneksi pahin vieras buumi on ohi ja nyt alkaa olla aikaa rauhoittua omalle perheelle. Mikäli sama rumba jatkuisi edelleen, karkaisin lapsien kanssa Timbuktuun.