IRC-Galleria

^KaT^

^KaT^

*naiset rakastuu renttuihin.piste.com*

Äidin iso iloinen tyllerö <3Torstai 30.10.2008 02:43

Saara täytti toissa päivänä 4kk!
Neuvolassa kävimme eilen ja tässä tärkeimmät tiedot.

Paino 7480g, kasvua edelliseen neuvola käyntiin +660g
Pituus 64cm, kasvua edelliseen neuvola käyntiin +3cm
Päänympärys 41cm.

Painon ja pituuden suhde on ollut yläkanttiin tähän asti ja nyt lähtenyt laskuun kohti keskikäyrää :)
Pituudessa Saara on mennyt koko ajan keskikäyrällä. Ei sinänsä ihme, mikäli on perinyt minulta lappalaisten tappijalat :D

Neuvolatädin turinat:

"Kasvaa tasaiseen. Iloinen tyttö (kukkanen piirretty perään). Pärrää. Lelua tavoittaa ja tarttuu. Jäntevä. Melkein kääntyy."

Oma näkemykseni tyttärestäni on se, että Saara ei lähellekään edes yritä kääntyä. Köllöttelee tyytyväisenä selällään. Ehkä alamme sitten vähän harjoitella kääntymistä, kun nyt olisi aika jo oppia kyseinen taito. Jäntevä Saara kyllä on. Selällään maatessaan yrittää ylös, liekö istumaan, kun kohottaa pään ja hartiat useamman sentin korkeudelle lattiasta. Tai sitten Saara vain trimmaa pyykkilauta vatsaansa ;)
Nyt viime viikolla oppi ihan tarkoituksella ottamaan lelusta kiinni lelua tarjottaessa käden läheisyyteen ja nyt ihan viime päivinä on alkanut tavoitella kaikkea mikä on käsien ulottuvilla.

Maanantaina aloitimme soseiden syömisen oikein kunnolla. Saara on kylläkin jo 3kk iästä syönyt iltaisin velliä (maissi) ja aikuisten kahvitellessa maistellut kaikkea voista hilloon ja ihan vauvan hedelmäsoseisiin. Taisi olla vikatikki hemmotella rinsessaa herkuilla, kun kasvissoseiden syönti tökkii nyt. Aloitin kokeilemisen ihan keittämällä perunaa ja soseuttamalla sen keitinveteen. Koska kotitekoinen on aika rakeisempaa kuin kaupan, niin Saaran perunansyönti oli yhtä takkuamista. Niinpä suuntasin kauppaan ja ostin ihan kasvissoseita. Perunakukkakaalisose meni ainakin hiukka paremmin alas vaikka makunautinto ei näyttänyt olevan parhain :)

Saara nukkuu yönsä kokonaan. Nukahtaa siinä BB:n aikana ja herää aamuisin klo 8-9 välillä. Joskus herää kerran yössä ja silloinkin vasta klo 5-7 välillä. Syö huikeat 100ml maitoa ja jatkaa unia.

Ei voi valittaa. Saara on kiltti ihana rakas <3

Lauantai...Sunnuntai 26.10.2008 03:30

Vielä hereillä. Yksin :)
Lapset nukkuu. Kiti myös.
Ei mitään tekemistä.
Koiruus hoidossa.
Isäntä nollaamassa.
Huomenna taas sama arki.

BB Sout AfricaMaanantai 20.10.2008 17:20

Linjat tukossa... PRKL.
Ettekö voisi ihmiset lakata ruuhkauttamasta BBA:n sivuja???
Kiitos :)
Ehkä minäkin pääsisin sitten katsomaan reaaliajassa Johanin menoa...

Jägä jägä 3kkMaanantai 06.10.2008 23:55

Saara täytti 28.9 huikeat 3kk! Äidin iso tyttö <3
Neuvolalääkäri meillä oli viime keskiviikkona.

Ihan ensin neuvolan tädin ottamat strategiset mitat Saarasta.

Paino 6820g, kasvua edelliseen käyntiin +570g
Pituus 61cm, kasvua edelliseen käyntiin +3cm
Päänympärys 40cm

Sitten oli vuorossa itse neuvolalääkäri, joka taivutteli ja väänteli sekä kuunteli. Saara oli haltioissaan! Jokelteli ja kiekui lääkärisedälle, jolla oli isoveikan tapaan silmälasit :) Saaran unelmamies on tulevaisuudessa rillipää :D

Lääkärisedän merkinnät olivat äidille suurimmaksi osaksi hepreaa, joko latinan kielen tai huonon käsialan vuoksi. Tässä osittain neuvolakortin turinat:

"Hyvin kehittynyt. Katse + Puht +/+ Cor et pulm + Ab + Fm +/+ Lonkat + Iho +"

Plussista päätellen kaikki kunnossa :)

Lääkärin jälkeen oli vuorossa ikävin osuus. Neuvolatäti antoi Saaralle ensimmäiset rokotukset. Itse piikin laitto ei sattunut, mutta ainetta ruutattaessa Saara sai sellaset sykärit, että jessus! Huusi kuin sisävesihinaaja alkuun ja lopuksi vain nyyhkimällä.

Rokotteesta ei onneksi noussut kuumetta eikä tullut muitakaan sivuvaikutuksia.

Seuraava neuvola onkin sitten 29.10.

...viihteellä...Sunnuntai 28.09.2008 07:10

Vartti sitten kotiuduin Tamperkeleen yöelämästä. Missään virallisissa yökerhoissa en kolunnut vaan turrutin perseeni kuppiloihin, joissa oli paljon kivempi jutella henkeviä kera viinan :)

Elikkä minä sittenkin raaskin antaa Saaran hoitoon ja lähdin hummaamaan arjen tomut jaloista. Saara meni mummun ja paaperon hoiviin. Samoin koiruus. Henri meni omalle isälleen jo perjantaina.

Meidän piti aluksi lähteä isännän kanssa yhdessä, mutta päädyttiin sitten lähtemään eri seurueissa. Minä valkkasin seurakseni hyvän ystäväni Miliam ja isännän piti mennä omien kavereidensa kanssa, mutta väsymys iski raskaan työn raatajaan. Isäntä jäi kotiin lepuuttamaan luomiaan. Minä aloittelin Pamsun kanssa jo yhdeksän aikaan kotona ja olinkin kaupunkiin lähtiessä pienissä sievissä. Nauratti ja kikatutti niin pirusti. Oikeeta teinimeininkiä. Kaupungissa tuli sitten kiskottua 2 tuoppia sidukkaa ja kolme suhtkoht vahvaa drinkkiä ja silti en humaltunut enää yhtään. Pikemminkin laskuhumala ja nälkä yllätti. Kotimatkalla orjuutinkin sitten tyttäremme kummisedän (tämän iltaisen taksisedän) ajamaan grillin kautta, jotta mamma saisi syötävää :D Kyllä mä oon kamala!

Mutta huonosta humaltuvuudesta huolimatta, oli kiva päästä tuulettumaan. Ei sitä tiedä, koska seuraavan kerran on mahdollisuus. Taas vuoden päästä?
Tänään tuli ikämittariin taas vuosi lisää ja nyt oon sitten 25 vuotias. Nyt olen sitten elänyt neljännes vuosisadan verran. Siinä missä valtaosa ikäisistäni bilettää ja nai kuin puput, minä olen se vähemmistö eli seesteinen kahden lapsen äiti, onnellisesti vakaassa parisuhteessa ja tuhansien eurojen veloissa :)

Kiitos kaikille minua onnitelleille.

P.S. Lauantaina suuntaan yöelämään vahvasti humaltuen, mikäli raaskin antaa Saaraa hoitoon. Minun mielestäni kukaan ei hoida Saaraa paremmin kuin minä ;) ja siksi epäröin vielä... Miten voin pitää hauskaa, jos mietin kuinka rinsessani pärjää. Henri on onneksi omalla isällään.
Elikkäs nyt mennään jo loppukuuta ja Saara täyttää kohta 3kk! Ohhoh. Niin se aika menee. Lokakuun eka päivä meillä on 3kk neuvola ja neuvolalääkäri, missä Saara saa ekan rokotuksen. Ja koska en ole ehtinyt kautta jaksanut päivitellä noita Saaran 2kk neuvolan tietoja, teen sen sitten nyt. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Saaran neuvola oli 4.9.2008.
Ikää oli silloin päivälleen 2kk ja 1vko.
Painoa oli tullut lisää edelliseen neuvolakäyntiin 1530g. Neuvolakorttiin merkittiin painoksi huikeat 6250g.
Pituutta oli tullut lisää edelliseen neuvolakäyntiin 5cm. Neuvolakorttiin merkittiin pituudeksi 58cm.
Päänympärys oli sillä kertaa 38cm.

Neuvolakorttiin neuvolatäti turinoi tällain:
"Kasvaa hienosti. Iho hyvä. Jäntevä, virkeä tyttö! Seuraa lelua hyvin. Hymyä, ääntelyä."

Kehoitti hankkimaan leikkimaton, missä kaaret ja pitämään muutenkin Saaraa paljon lattialla, niin kuulemma 2-3 viikon kuluessa kääntyisi. No kyseinen aika kulunut ja Saara köllöttää edelleen mieluusti selällään. Ei ole vielä kiinnostunut omien käsiensä ihmettelystä, saati tarttuisi kiinni omiin varpaisiinsa. Lelu pysyy pieniä hetkiä kädessä. Ei tartu leluun tarkoituksella, vaan sattumanvaraisesti. On kyllä oppinut tarkoitukella viemään kätensä suuhun. Imeskeleekin ahkerasti nyrkkiä ja kalvaa etenkin yläientä käsiin. Selällään maatessaan kyllä "treenaa" ahkerasti vatsalihaksiaan. Pää ja hartiat nousevat lattiasta, näyttää siltä kuin yrittäisi istumaan. Mahallaan ollessaan kannattelee päätään hienosti kyynärnojassa. Saara jokeltaa paljon. "Kai, kai. Ää ää. Ym..." Tosin suurin osa juttelusta on puhtaasti kiljumisen eri muotoja. Hyvin naisellinen tapa :) Nyt on viime viikon aikana oppinut maiskuttamaan ja napsuttaan suullaan. Virkayskää on esiintynyt jo toista viikkoa.

Neiti on nykyisin täysin pulloruokinnalla. Syö 8 kertaa päivässä 100ml eli yhteensä sen 800ml vrk:ssa, mikä on 2-3kk minimiannos. Ihmettelenkin, että miksi on tuollainen plösö ;D
Saara on nyt nukkunut liki 2viikon ajan yönsä kokonaan. Nukahtaa iltaisin klo 22 ja herää aamuisin klo 7. Aamusta nukkuu yhdet tunnin päiväunet ja puoliltapäivin menee pitkille päiväunille, jotka on yleensä 2,5-4 tuntia. Illasta nukkuu sitten kahdet 15-30min torkut. Eli olen erittäin tyytyväinen. Saara on tämän mukaan kiltti ja helppo lapsi :) Iltaitkutkin ovat vähentyneet. Enää on hyvin harvoin päätöntä huutamista. Voin sanoa, että minua kyllä onnisti, kun toinen lapseni on oikea unelma hoidettavuudeltaan. Henrin kanssa minulla oli vaikeampaa. Henri onkin ensimmäinen lapseni ja ekan lapsen kanssa tekeekin kaikki virheet :)

Saara päivää vaille 2kkKeskiviikko 27.08.2008 15:49

Päivitelläänpä taas neidin kuulumisia, kun nukkuu nyt sopivasti tuossa partsilla.

Saara kannattelee jo päätään aika hyvin ja virkeänä jaksaa kohottaa päätään mahallaan ollessaan. Väsyneenä pää heiluu kuitenkin kuin vieteri. Täysin hallitsematonta touhua :D
Lisäksi neidillä on hyvin hassu tapa möngertää eteenpäin mahallaan. Saara punkee jaloillaan itseään eteenpäin, harmi vain kun nuo kädet eivät siirry mukana vaan jäävät alle. Silloin aina pikku nenu joutuu vaaralle alttiiksi, kun saattaa tumpsahtaa lattiaan.
Reilu kolme viikkoa takaperin neiti alkoi jutella oikein toden teolla ja nyt yritetään jo harjoitella nauramista - tällä hetkellä kuulostaa hevosen hörähdykseltä tai sitten ihan kiljahtelulta. Nyt eilisen ja tämän päivän aikana on oppinut tykkäämään kutittelusta ja muusta hassuttelusta. Sitä aikaisemmin kutittelu ja muu pelleily sai neidin vain itkemään. Mokoma herkkis :D Isäänsä tullut!

Ensi viikon torstaina meillä on sitten neuvola. Saa nähdä mitä puntari näyttää... Pituutta on ainakin tullut. Huomaa hyvin, kun 50cm ja 56cm vaatteet jäävät pieniksi ja kerääntyvät hoitopöydälle.
Maanantaina minun pieni rakas poikani reppu selässä nousi kotipihasta koulukyytitaksiin ja aloitti esikoulun integroidussa ryhmässä näkönsä ja hienomotoristen heikkouksiensa vuoksi. Nyt eskaripäiviä on takana jo kolme, uusi ystävä löydetty, matematiikkaa, käsitteitä ja oman kuvan piirtämistä opeteltu.
Kamalaa kuinka äkkiä lapset kasvavat. Vasta äsken Henri oli vielä pieni poika, joka nauratti ihmisiä laittamalla housuvaipan päähänsä ja mietti uskaltaako wc-pönttöön kakata. Nyt poika nukkuu jo omassa sängyssä omassa huoneessa, haluaa tehdä kaiken ite ja opetella hampaita pesemään. Mihin minua enää kohta tarvitaan!? Puolen yön aikaan mennessäni itse nukkumaan, seison hetken Henrin huoneen ovella ja katselen, kun tämä tuhisee unissaan. Mieli teksi kaapata poika syliin ja kantaa viereeni. Sitten ryhdistäydyn ja käyn vain korjaamassa pojan peittoa. Kuinka kamalan sydäntä kaivertavaa onkaan rakkaus omiin lapsiin. Mies jää kyllä kakkoseksi :D

Elämää takana 1kk ja risat.Perjantai 01.08.2008 20:06

Saara täytti maanantaina pyöreän kuukauden :) Äitin iso pieni tyttö.
Maanantaina meillä oli myös neuvola. Isoveli ja iskä eivät päässeet - tosin me naiset pärjätään hienosti kaksinkin. Isoveli oli Annalan mummulassa yökyläilemässä ja isukki raskaan työn orjana.

Saaran neuvolakäynnin tiedot:

Pituutta 53cm - kasvu +3cm
Painoa 4720g - kasvu syntymäpainoon nähden +940g
kasvu 2.7.2008 punnitukseen (3630g) nähden +1090g
Pään ympärysmitta 35,5cm - kasvu +2,5cm

Neuvolatädin turinat: Kasvaa hyvin. Tulee pientä hormoninäppylää. Muuten iho hieno. Virkeä, seuraileva. Katsekontakti ja hymyvaste.

Saaran mielestä neuvolakäynti oli muuten kiva, kun oli niin hassu täti siellä, että hymyilytti koko ajan, niin että riemun kiljahduksiakin pääsi useampi kuin yksi, mutta nakuksi riisuminen, pituuden mittaus ja pimpsan katselu (ihottuman vuoksi) oli itkun paikka. Neiti parkuikin oikeaa "minua on nyt loukattu verisesti"-itkua.